fbpx

Žuta Osa Balkan Etno

PETEK / 20. maj 2022 / 20:00

ŽUTA OSA Balkan Etno

Kaj je starogradska glasba?

Starogradska glasba je naziv za glasbeni slog, ki je bil priljubljen na območju današnje Srbije in Makedonije v začetku 20. stoletja. Predstavljal je povezavo tradicionalne ljudske glasbe s teh območij in vpliv tedanje zabavne glasbe, ki je začela prihajati z zahoda. Ustvarjen je bil v mestih, v katerih se je v 19. stoletju začela pojavljati avtohtona buržoazija, katere način življenja in nazor sta se povsem razlikovala od tedanjih podeželskih okolij.

Vir: http://sh.wikipedia.org/wiki/Starogradska_muzika

Vsakdan je resen, zavit v tančice v neskončnost drvečih brezbarvnih senc, ki tavajo po sivih ulicah. In ko se v mestu dan prevesi v noč, ko so napete le še strune, se iz osrčja duše, s ščepcem navihanosti in razigranosti pojavi osvežujoča in nasmejana ŽUTA OSA.

Svet v barvah se začne z okusom pesmi, ki prav na lahno, božajoče vzdrami bit, jo zaziblje v ritem smeha in jo po taktih starogradskih in balkanskih etno glasbenih mojstrov pelje po brbončicah življenja, čutno, zasanjano, prodorno. In ljudje porečejo: »Za večerjo tekne ŽUTA OSA, polnovredni obrok v harmonijo začarane glasbe, smeha in dobre volje. Za povrh pa še kozarec rujnega«.

No, pa na zdravje!

Cena vstopnice – 10 EUR

Vedno svež obrok vam postrežemo:

  • Miran Jordan – Jordy, harmonika in vokal
  • Dušan Maček, tamburaška kontra in vokal
  • Marko Kac, kontrabas in vokal

https://balkanetno.wixsite.com/zutaosa

https://www.facebook.com/etno.zutaosa

Cena vstopnice –