fbpx

VASKO & THE UNCLES FROM THE DARK – Vaskovanje 2020 – odpovedano

pet / 13. avgust 2021 ob 21 h

Vaskovanje 2020 napovedano za pet. 13.8. 2021 – 21 h se prestavi na nov datum . Hvala za razumevanje

Letni avditorij LGM – POLETNI KGB – Poletje pod hrastom 2021

VASKO & THE UNCLES FROM THE DARK
High Energy Vitamin Music

Zasedba:
Vasko Atanasovski – vokal, saksofon & flavta
Miha Petric – el. kitara
Žiga Golob – kontrabas
Marjan Stanić – bobni

..»So nekaj najboljšega, kar imamo.«
Jaša Lorenčič, Večer

»Vasko Atanasovski Trio je fantastičen! Slišati bi jih moral ves svet«
Zdenko Matoz, Delo

»Glasbeno je Atanasovski ob pomoči zvestih in enako imenitnih članov tria, vsestranskega Dejana Lapanje z električno kitaro in spremljevalnim vokalom ter Marjana Stanića z nikoli mirnimi bobni in tolkali, tako rekoč ustvaril, vsaj za naše podnebje, popolnoma nov slog.«
Mario Batelić, Radio Študent

Legendarni Vasko Atanasovski Trio je je spomladi 2012 izdal znameniti album »Come To Me«, sledila pa sta še dva: »Feel« in »The Scissors«. Albumi so poželi izjemne kritike in močno zaznamovali Slovenski in tudi tuji glasbeni prostor. Poleg številnih gostovanj na Hrvaškem, Makedoniji in v Srbiji, je zasedba izpeljala kar dve koncertni turneji v oddaljeni Kitajski in Hong Kongu, podali pa so se tudi v London, Nemčijo, Slovaško ter daljšo turnejo po Argentini.

Deset let trajajoči zgodbi tria, v katerem je na kitaro igral Dejan Lapanja, bobne pa Marjan Stanić, se je proti koncu priključil še kontrabasist Žiga Golob. Z letom 2020 pa je kitaro zasedel Miha Petric, zasedba pa se je preimenovala v Vasko & The Uncles from The Dark, kakor so se že predstavili junija 2020 na Athens Music Week, ki je tokrat zaradi posledic epidemije potekal na spletu.

Zasedba štirih izjemnih mednarodno uveljavljenih slovenskih glasbenikov z Vaskom Atanasovskim na čelu s svojimi energičnimi in ekstatičnimi nastopi, vabijo k plesu in stoječim ovacijam. Besedila v angleščini, srbohrvaščini in slovenščini so v glavnem ljubezenska, navdihnjena s humorjem in z izvirnimi, duhovitimi metaforami. S pozitivnimi glasbenimi vibracijami, že sedmo leto, uspešno osvajajo rock, jazz in world music odre.

Avtor glasbe in besedil, Vasko Atanasovski, ki ga sicer poznamo po sodelovanjih s svetovno znanimi glasbeniki (Hindi Zahra, Living Colour, Vlatko Stefanovski…), mojstrskem pristopu do vseh glasbenih stilov ter po izjemnem glasbenem opusu in izvirnosti, je s svojo glasbo prepotoval že precejšenj del sveta.
Do se daj je izdal že 15 avtorskih albumov, pred dvemi leti pa je največja založba na balkanu, Croatia Records, izdala album ‘Best of Vasko Atanasovski’, kar ga kot slovenskega glasbenika postavlja med zelo redke izbrance, saj je poleg legendarnih Buldožerjev, edini s takšnim ugledom.

cena vstopnice – 13 €

Foto: Matjaž Vrečko
WWW.VASKOATANASOVSKI.COM

LISTEN ON SOUNDCLOUD
https://soundcloud.com/vasko-atanasovski-trio

LISTEN ON YOUTUBE
https://www.youtube.com/playlist?list=PLrGFew3MKsnLI7LeObJvJxwjgrppVUMtB

WWW.VASKOATANASOVSKI.COM