fbpx

PREDSTAVE

 

1.10. / 20:00 / Letni avditorij LGM – Minoriti

Umor je napisala, samo ne sama.

23.9. / 20:00 / Letni avditorij LGM – Minoriti

PROFESOR KUZMAN MLAJŠI

16.9. / 20:00 / Letni avditorij LGM – Minoriti

Avtmigeci Sašo Stare – 

tor. / 8.9. / 20:00 / Letni avditorij LGM – Minoriti

Prestavljeno na nov datum

Starinarnica
Avtorska komedija – Starinarnica, igralca ter avtorja Uroša Potočnika (Vsi proti vsem, Outsider, Zvenenje v glavi, Republika Slovenija…) je neke vrste »stand up«, pri katerem pa starinar Korel zaradi svoje »starosti« večinoma sedi tako, da je Starinarnica na nek način tudi »sit down« komedija. Starinarnica je prostor, v katerem se kopičijo najrazličnejše stare stvari iz različnih obdobij, ki nosijo različne zgodbe in prigode, predvsem pa imajo patino. V Starinarnico vsako jutro, že nekaj let zapored, prihaja starinar Korel, ki deluje kakor zmes pikolovskega profesorja zgodovine, zvitega prodajalca, neizprosnega licitatorja, neutrudnega zbiralca ter sentimentalnega vdovca. Predvsem pa Korel rad govori in razlaga; njegove zgodbe pa so več kakor zgodbe o predmetih; so zgodbe o ljudeh in njihovih usodah. Poleg tega o vsakem predmetu govori iz osebnih izkušenj na način, da predmet skupaj s protagonistom postane nekakšen »osrednji lik«, ki deluje kot večno živeči, brezčasni super heroj, ki je z nami že od začetka časov. Predstava Starinarnica se tako na subtilen in duhovit način sprašuje o pomenu zgodovine za slovenski narod – od plastične vrečke, rokovnjaške pištole, pa vse do mamutove dlake. Starinarnica je enodejanka, komedija, ki je primerna tudi za srednješolsko populacijo. Predstavo je sofinancirala občina Kamnik.

Ideja, besedilo, režija, izvedba: Uroš Potočnik
Koreografija giba: Sabina Schwenner
Kostumografija: Slavko Sever

cena vstopnice – 7 EUR
torek / 24.3 / 20:00
prestavljeno ....

Zijah Sokolović:

LIJEVO, DESNO, GLUMAC

Zijah Sokolović: LIJEVO, DESNO, GLUMAC

Zvrst: monokomedija

Režiser: Zijah Sokolović

Igra: Zijah Sokolović

William Shakespeare je rekel, da je "gledališče zrcalo resničnosti”, Antonen Arto je rekel, da je "resničnost zrcalo gledališča”. Če se v igralci pojavljajo v gledališču, potem je logično, da se igralci pojavljajo tudi v resnčnosti. Naša resničnost je gledališče v katerem vsi igramo in imamo vsak svojo vlogo. Aristotel je rekel, da "gledališče sestavljajo čas, prostor in delo”. Tudi naše življenje sestavljajo čas, prostor in delo. Naša resničnost je eno veliko gledališče. Miroslav Krleža je rekel: "Igra obstaja sama zase. Lahko jo uporabljamo v gledališču, na filmu in televiziji, lahko pa se uporablja tudi v vsakdanjem življenju.” Naša resničnost, naše življenje nista nič drugega kot ustvarjanje in igranje javnih ter osebnih vlog. Zijah A. Sokolović duhovito, filozofsko in kabarajsko, z nizom primerov in vzporejanjem resničnostne in gledališke umetnosti, občinstvo uči, da so igralci v svojem lastnem gledališču in da so lahko v svojem življenju tudi umetniki. Le svoje življenjske "drame” morajo analizirati gledališko "objektivno”.

 

Predstava se izvaja v bošnjaškem jeziku.

cena vstopnice - 11

 


 

 

četrtek / 19.3. / 20:00
se prestavi na nov datum 

 

Predstava z naslovom Ema temelji na istoimenski drami političnega aktivista Howarda Zinna. Ema Goldman, najpomembnejša predstavnica ameriškega anarhofeminizma in aktivistka prve polovice 20. stoletja, je zagovarjala prepričanje, da zatiranja žensk ni mogoče odpraviti, ne da bi se hkrati borili proti kapitalizmu. Samo s kolektivnim bojem, ki ne bo izključeval nobenih oblik neenakosti, lahko izborimo boljšo prihodnost.

Predstava Ema odpira vprašanja moči in neenakosti v naši družbi ter spodbuja h kritičnemu razmisleku o sistemu, v katerem živimo, in boju za pravicami, ki nam pripadajo. Osvežena predstava Ema se vrača! bo na ogled v Kulturno glasbenem brlogu v Mariboru.

Izvedba: Kolektiv ZIZ (Izidor Gavez, Rebeca Jazbinšek, Timotej Kresnik, Anamarija Nađ, Jan Franc Podbrežnik, Barbara Polajnar)
Dramaturgija: Urša Adamič
Oblikovanje luči: Janko Oven
Prevod drame: Sanja Vodovnik
Produkcija: Pekarna Magdalenske mreže Maribor
Koprodukcija: Kulturno umetniško društvo Transformator

Vstopnina: 5 EUR

torek / 17.3. / 20:00 /
se prestavi na nov datum
Ajde, skidaj se.

Banda Ferdamana

Te je že kdaj kdo trepnil? Frcnil? Te morda tapnil ven? Ali pa si morda ti koga odgnal kar z besedami “Ajde, skidaj se”? Banda ti bo pokazala, kako doseči isti učinek s tapanjem! 17. 3. 2020 se bomo v KGB-ju od 20.00 naprej isti liki tapali v najbolj nepredvidljive prizore. Če te zanima, kakšna zgodba lahko nastane, ko na odru igrata le dva improvizatorja, ki ju lahko vsak hip ven tapne nek drug lik in nadaljuje v naslednjem prizoru, te toplo vabimo, da se nam pridružiš. Saj veš, brez predlogov publike ne bo šlo 🤗

Na letošnji dan sv. Patrika bodi ti naš lonec zlata na koncu mavrice! Se tapamo kmalu 🌈✋


cena vstopnice - 5 eur

 
petek / 13.3. / 20:00 / 
se prestavi na nov datum 
TADEJ TOŠ
New York – Paris – KGBFreestyle Comedy Show (16+)
cena vstopnice – 15 eur

    četrtek / 12.3. / 20:00 / 

  se prestavi na nov datum  

Matjaž Javšnik

STRIPTIZ

Matjaž Javšnik se poslavlja s komedijo Striptiz, ki jo je videlo že več kot 120.000 gledalcev. Ne zamudite še zadnje priložnosti za ogled komedije in se še zadnjič do solz nasmejte Matjažu v njegovi predstavi Striptiz! Na odru ne bo razgalil le sebe, temveč tudi vas – pravzaprav kar celotno Slovenijo. V Striptizu se sprehodi čez slovenske posebnosti in zanimivosti, pa tudi čez naše prednosti in slabosti. Skozi smeh se bomo spoprijeli z dvojino, ljubeznijo do pločevine, ki se blešči iz garaž in nadstreškov, družinskih vezi, športnih uspehov, slovenske šole, graditve kariere, interesnih skupin, javne uprave, pa vse do rak rane naše družbe – politike.

Seveda Matjaž tudi tokrat ne bo pozabil na pregovorno slovensko zavist, kar nas dela unikum ne le v evropskem temveč kar v svetovnem merilu.

Da to drži se lahko prepričate sami – pridite, da ne boste ‘ favš’ tistim, ki se bodo nasmejali do solz.

MINISTRSTVO ZA ZDRAVJE IN HIGIENO TELESA TER DUHA PRIPOROČA OGLED PREDSTAVE ZA KREPITEV TREBUŠNIH MIŠIC, RAZGIBANJE LEVE IN DESNE HEMISFERE IN PREPREČEVANJE ZAVISTI. OGLED PREDSTAVE JE DRUŽBENA ODGOVORNOST!

(zadnjič)

cena vstopnice – 11 eur

 sreda / 4.3. / 20:00


‘Mistero Buffo’ je 2019. g. iznimno uspješno započeo svoj kazališni život, nadamo se da će predstavu vidjeti i Vaša publika.
Ova je predstava komična poslastica, virtuozna oda glumačkom pozivu, kroz koju se glumac transformira u preko 30 likova. Ta posveta gleda na glumački poziv kao duboko društveno propitivanje i izazivanju društvenih autoriteta.
Monolozi putujućih glumaca Srednjeg vijeka u izvedbi Daria Foa Vatikan je nazvao najbogohulnijim događajem u povijesti talijanske televizije, pristup u kazališni mainstream bio mu je zabranjen, što je sve još jedan pokazatelj njihove svevremenosti.
U režiji Lee Delong, redateljice i glumice iz Pariza, Dražen Šivak, trostruki dobitnik Nagrade hrvatskog glumišta, u ovoj predstavi ubire plodove svog iskustva i vještine.
Predstava ima niz priznanja kritike (u nastavku), a već i prve nagrade: ‘Zlatna maska za najboljeg glumca’ Art Trema festa u Rumi, specijalna nagrada žirija na Festivalu malih scena i monodrama u Sarajevu i Nagrada publike na TIFBU u Bugojnu.

Dario Fo
‘MISTERO BUFFO’

Redateljica: Lee Delong
Prevoditeljica: Tatjana Peruško

Izvođač: Dražen Šivak
Glazbenik: Igor Dorotić

Svjetlo: Vesna Kolarec
Produkcija: Grupa u koprodukciji s Triko Cirkus Teatar

“Kako je lijepo vidjeti glumca koji na sceni suvereno vlada svojim glasom, gestom i pokretom. Gledali smo majstore monodrame kao što su Pero Kvrgić, Fabijan Šovagović ili Ljuba Tadić, u novije vrijeme to je Vilim Matula, ali mnogo ih više u samom vrhu i nema. U monodrami ‘Mistero Buffo’, prema tekstu Darija Foa i u režiji Lee Delong, gledali smo Dražena Šivaka kao takvog glumca bez mane, koji je na savršen način iskoristio sve svoje artističke alate. ‘Mistero Buffo’ istinska je umjetnost jednog glumca.
U toj su se predstavi susrele sudbine troje ljudi: jednog genijalnog i angažiranog pisca, jedne strpljive i promišljene redateljice i jednog suptilnog i posvećenog glumca. Netko je rekao: pamet, talent i sloboda osnova su svakog dobrog kazališta.”
BOJAN MUNJIN, Novosti

“Posvećen, ludičan i ludističan, lucidan glumac, Šivak pred publiku staje otvorena lica, igrajući se i hrabro se poigravajući klaunovskim položajem otvorene, ranjive nesavršenosti, „ne skrivajući se iza vještine“, koju ima na vrhunskoj razini, i glede govora i s obzirom na tijelo, mimiku, gestu, grimasu, glazbu, pjevanje.
Šivakov je Mistero Buffo čudesan, čudnovato fascinantan: ujedno visoko estetiziran i komičan, namijenjen kazališnoj eliti i malim ljudima, lud od smijeha i bolan do suza, oštar prema političkim pitanjima i blag prema slabostima puka, farsičan i tragičan, groteskan i dramatičan. Istodobno mio i šarmantan i dubok i tajanstven.
Karizmatičan glumac, disciplina pokreta, govora i pogleda i snažna poruka predstave koja ulazi u gledalište i prenosi se izvan teatra svrstavaju Mistero Buffo u pravi kazališni događaj.”
M. Muhoberac, VIJENAC

“Šivak na sceni pršti od entuzijazma i inzistira na tome da je entuzijazam vrsta dara kojim se može preživjeti svako političko nasilje.
Sat vremena predstave prolazi u dahu, a užitak gledatelja nije samo u glumčevoj formalnoj vještini transformacije, nego i u načinu na koji slavljenički ton učas preobrće u njegovu radikalnu, kritičku suprotnost.
Za mene je Šivakova predstava nešto što ulazi u antologije domaćeg teatra već i po samom intenzitetu kojim ovaj glumac odbija logiku političkog licemjerja koja se toliko često vezuje za glumačku profesiju.”
NATAŠA GOVEDIĆ, Novi list

“Veličanstvena razornost smijeha. ‘Mistero Buffo’ je visokom vrijednošću predstave izniman događaj u zagrebačkom kazalištu, jedna od najvažnijih i najboljih predstava čitave zagrebačke kazališne sezone.”
TOMISLAV KURELEC, kazaliste.hr

cena vstopnice – 11,oo eur
vstopnice naprodaj na dan predstave od 19:00 ure  / priporočamo rezervacijo vstopnic
 petek / 21.2. / 20:00 - razprodano
TADEJ TOŠ
New York – Paris – KGBFreestyle Comedy Show (16+)
cena vstopnice – 15 eurčetrtek / 20.2. / 20:00

torek / 11.2. / 20:00

Zijah Sokolović:

LIJEVO, DESNO, GLUMAC

Zijah Sokolović: LIJEVO, DESNO, GLUMAC

Zvrst: monokomedija

Režiser: Zijah Sokolović

Igra: Zijah Sokolović

William Shakespeare je rekel, da je “gledališče zrcalo resničnosti”, Antonen Arto je rekel, da je “resničnost zrcalo gledališča”. Če se v igralci pojavljajo v gledališču, potem je logično, da se igralci pojavljajo tudi v resnčnosti. Naša resničnost je gledališče v katerem vsi igramo in imamo vsak svojo vlogo. Aristotel je rekel, da “gledališče sestavljajo čas, prostor in delo”. Tudi naše življenje sestavljajo čas, prostor in delo. Naša resničnost je eno veliko gledališče. Miroslav Krleža je rekel: “Igra obstaja sama zase. Lahko jo uporabljamo v gledališču, na filmu in televiziji, lahko pa se uporablja tudi v vsakdanjem življenju.” Naša resničnost, naše življenje nista nič drugega kot ustvarjanje in igranje javnih ter osebnih vlog. Zijah A. Sokolović duhovito, filozofsko in kabarajsko, z nizom primerov in vzporejanjem resničnostne in gledališke umetnosti, občinstvo uči, da so igralci v svojem lastnem gledališču in da so lahko v svojem življenju tudi umetniki. Le svoje življenjske “drame” morajo analizirati gledališko “objektivno”.

 

Predstava se izvaja v bošnjaškem jeziku.

cena vstopnice – 11 eursreda / 5.2. / 20:00

Predstava z naslovom Ema temelji na istoimenski drami političnega aktivista Howarda Zinna. Ema Goldman, najpomembnejša predstavnica ameriškega anarhofeminizma in aktivistka prve polovice 20. stoletja, je zagovarjala prepričanje, da zatiranja žensk ni mogoče odpraviti, ne da bi se hkrati borili proti kapitalizmu. Samo s kolektivnim bojem, ki ne bo izključeval nobenih oblik neenakosti, lahko izborimo boljšo prihodnost.

Predstava Ema odpira vprašanja moči in neenakosti v naši družbi ter spodbuja h kritičnemu razmisleku o sistemu, v katerem živimo, in boju za pravicami, ki nam pripadajo. Osvežena predstava Ema se vrača! bo na ogled v Kulturno glasbenem brlogu v Mariboru.

Izvedba: Kolektiv ZIZ (Izidor Gavez, Rebeca Jazbinšek, Timotej Kresnik, Anamarija Nađ, Jan Franc Podbrežnik, Barbara Polajnar)
Dramaturgija: Urša Adamič
Oblikovanje luči: Janko Oven
Prevod drame: Sanja Vodovnik
Produkcija: Pekarna Magdalenske mreže Maribor
Koprodukcija: Kulturno umetniško društvo Transformator

Vstopnina: 5 EUR

sreda / 29.1. / 20:00


vstopnina - 5, oo eur


četrtek / 23.1. / 20:00
Rok Škrlep

SVETOVNE FORE
stand up večer

cena vstopnice - 8 eur


 sreda / 15.1. / 20:00 /  razprodano
TADEJ TOŠ
New York – Paris – KGBFreestyle Comedy Show (16+)
cena vstopnice – 15 eur


sreda / 11.12. 2019 / 20:00
 torek / 10.12. / 20:00 /   
TADEJ TOŠ
New York – Paris – KGBFreestyle Comedy Show (16+)
cena vstopnice – 15 eur


torek / 26.111. / 20:00

 torek / 19.11./ 20:00   /   

Zijah Sokolović:

LIJEVO, DESNO, GLUMAC

Zijah Sokolović: LIJEVO, DESNO, GLUMAC

Zvrst: monokomedija

Režiser: Zijah Sokolović

Igra: Zijah Sokolović

William Shakespeare je rekel, da je “gledališče zrcalo resničnosti”, Antonen Arto je rekel, da je “resničnost zrcalo gledališča”. Če se v igralci pojavljajo v gledališču, potem je logično, da se igralci pojavljajo tudi v resnčnosti. Naša resničnost je gledališče v katerem vsi igramo in imamo vsak svojo vlogo. Aristotel je rekel, da “gledališče sestavljajo čas, prostor in delo”. Tudi naše življenje sestavljajo čas, prostor in delo. Naša resničnost je eno veliko gledališče. Miroslav Krleža je rekel: “Igra obstaja sama zase. Lahko jo uporabljamo v gledališču, na filmu in televiziji, lahko pa se uporablja tudi v vsakdanjem življenju.” Naša resničnost, naše življenje nista nič drugega kot ustvarjanje in igranje javnih ter osebnih vlog. Zijah A. Sokolović duhovito, filozofsko in kabarajsko, z nizom primerov in vzporejanjem resničnostne in gledališke umetnosti, občinstvo uči, da so igralci v svojem lastnem gledališču in da so lahko v svojem življenju tudi umetniki. Le svoje življenjske “drame” morajo analizirati gledališko “objektivno”.

 

Predstava se izvaja v bošnjaškem jeziku.

cena vstopnice – 11 eur


 
  četrtek / 7.11. / 20:00   
RENATO VOLKER RENE
INVENTURA 2
 
vstopnina – 8.- eursreda / 6.11. 2019 / 20:00

Alja Kapun:
Življenje v rož' cah

Simpatična cvetličarka čaka na naročilo šefa. Med čakanjem začne govoriti in kmalu smo priča zgodbi, kako je bilo, ko se je s kolegico dobila na kavi. Predstava je pravi “pušlc” čustev, ki ga zaznamuje črni humor, ples in petje.
 
cena vstopnice – 11 eur

  sobota, / 28.9. /  20:00   

TADEJ TOŠ

New York – Paris – KGB

Freestyle Comedy Show 

(16+)

cena vstopnice – 15 eu

  torek / 17.9. / 20:00   

večer impro tetra

BANDA FERDAMANA

  torek / 17.9.  / 20:00    

večer impro teatra

BANDA FERDAMANA

Tudi vroče poletje ni pregrelo Bandinega serverja!
Samo še nekaj nalaganja vas loči do najnovejše posodobitve ferdamane programske opreme. Brezhibno delovanje in najsodobnejša tehnologija sta zagotovljena 17. 9. 2019 v KGB-ju ob 20.00.
Poteka posodobitev 2 od 10 — prosimo vas, da ne izklapljate vašega računalnika.

*Za namestitev posodobitve je nujen antivirusni program, cena 5€
*O impro posodobitvi: Banda ferdamana bo v visoki ločljivosti nadaljevala z improvizacijskim gledališčem. Tako se bodo igralci pokazali v različnih disciplinah oz. t. i. theatre sports, vsi prizori pa se bodo (seveda s pomočjo predlogov publike) odvili prvič, zadnjič in nikoli več.
*Koda programa:
{
eat() ;
sleep() ;
improv () ;
}

//REPEAT

cena vstopnice – 5 eur


  13. september 2019 / 20:00  

Premiera predstave Razprodano!

Očarljivo, histerično in poučno. 
Družinska tragi komedija, triler, grozljivka, anime in pornič v enem.

Vsi že poznamo zanimivega, nadobudnega, ustvarjalnega, novosti polnega, šaljivega in hkrati hudomušnega razdiralca tabujev in zagovornika ljubezni in svobode – Rene Volker. Renejeva življenjska zgodba je kot Almodovarjev film. Le kaj bi Maribor brez njega? Udaren in energičen Rene bo svoj pečat zapisal 13. Septembra v KGB. Tokrat vas vabimo na nekaj drugačnega. Če ga še ne poznate iz Salona uporabnih umetnosti, kjer je bival, pisal, ustvarjal, delil zgodbe z ljudmi, ga boste spoznali zdaj. Da ne povemo preveč … Čas je za avtorsko STAND UP! predstavo Razprodano na petek trinajstega.

••••••••••••••• ••••••••••••••• ••••••••••••••• •••••••••••••••
“Všeč mi je preplet med politiko, predsodki in poredno svobodo.” (Tadej Toš)

“Nepriznavanje tabujev.” (Tone Partljič)
••••••••••••••• ••••••••••••••• ••••••••••••••• •••••••••••••••

Vstopnina: 10 eur.
Dogodek je avtorska predstava Renata Volkerja v produkciji Maja Lamovsek (https://www.maja-lamovsek.com) in sodelovanju z KGB Maribor (Kulturno Glasbeni Brlog).

 


   sreda, 5.6. / 20:00   

Stand up večer 

ODPRTI MIKROFON

cena vstopnice – 5 eur

    sreda, 29.5 /  20:00   

TADEJ TOŠ

New York – Paris – KGB

Freestyle Comedy Show 

(16+)

cena vstopnice – 11 eur

   sreda, 22.5. 2019 / 20:00   

Stand up večer

KLEMEN BUČAN

cena vstopnice – 11 eur

  Torek • 21.5. 2019 • 20:00  –  razprodano  

 

Zijah A. Sokolovič

“MEDIGRE 0- 24”

kabare

10

 

 

       četrtek, 16.5.  / 20:00     

Roman Vodeb

RAZOČARANA GOSPODINJA PRI SEKSOLOGU

cena vstopnice – 11 eur

   sreda, 15.5. / 20:00   

večer impro teatra

BANDA FERDAMANA

cena vstopnice – 5 eur

  čet. / 9.5. / 20:00   

KISLA ŽÜPA Prleški Kabaret

Prlek je človek zemlje, nasmejan, hudomušen in melanholičen. Zaljubljen v svoje gorice in ljudi. Zdrava kmečka pamet, ki jo Prlekija že stoletja “izvaža” v svet je kriva, da so Prlekijo poimenovali “slovenske Atene”, saj so mnogi Prleki našli svoje mesto med največjimi osebnostmi slovenske in svetovne zgodovine.

 

“KISLA ŽÜPA” je prleški kabaret. Kalejdoskop besed, pesmi in okusov. Dogodek smeha in resnice, ja na trenutke tudi otožnosti in nejevolje, ker živimo prekratko, da bi se pretvarjali. Vse skupaj pa podprto z domačim krühom, zablom, lükom in zalito s kupico vina.

Za vsakega nekaj!

Cena vstopnice : 11 €

  petek, 19.4. / 20:00    

TADEJ TOŠ

New York – Paris – Kgb

Freestyle Comedy Show

vstopnice -11 eur

   četrtek, 18.4. / 20:00 

večer impro teatra

BANDA FERDAMANA

cena vstopnice – 5 eur

sreda, 27.3. / 20:00

www.PedjaBajovic.com

Ovaj pionir regionalne stand-up komedije je od 2005. naovamo, nastupio u preko 25 zemalja i u stotinama gradova širom svijeta. Za svoj rad je 2014. godine na manifestaciji Adria ComedyAwards u Skopju, dobio i priznanje za najboljeg veterana.

Predstava S NOGU* prva je cjelovečernja tematska solo predstava jednog regionalnog stand-up komičara. Nastala je 2011. godine za potrebe turneje koja je bila obuhvatila Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru. U međuvremenu je ova predstava posjetila i Makedoniju i Kosovo, ali i SAD, Kanadu, Australiju, skandinavske zemlje, Veliku Britaniju, Irsku, Njemačku, Francusku, Španjolsku, Češku, Švicarsku, Austriju itd.

To je priča o nama danas. Nama, koji smo nastavili svoje živote tu – na ovim “našim prostorima”, u “regiji” ili “regionu”, Zapadnom Balkanu, u bivšoj Jugoslaviji… uglavnom – o nama sada i tu. Iako razdvojeni, neka od svakodnevnih iskustava su gotovo identična, dok su neka takva kao da su jedni na Zemlji, drugi na Mjesecu, a treći na Marsu… itakodalje sve do nepriznatog Plutona.

‘Ko je blesaviji, Amerikanci ili Englezi…ili Japanci? Ili mi.
Koja je razlika između Bosanke i Hercegovca u krevetu ili u novčaniku?
Zašto riječ ‘čimbenik’ zbunjuje Srbina? Š
ta se zapravo dogodi kada Hrvati popizde na Slovence?
Jesu li Kosovari muzikalniji od ostalih i zašto Crnogorac još ne spava…?
A, gdje je nestalo makedonsko devojče…?

Još više pitanja i još manje odgovora dobit ćete u ovom druženju s Pedjom u trajanju od skoro dva sata. Uz sve to ćemo dodati malo politike, i ono malo tzv. domaće ekonomije, ponešto estrade i (nikada dovoljno!) sexa… i imate – S NOGU!

cena vstopnice – 11 €

sreda, 20.3.  / 20:00

Tokratni povezovalec – Gašper Bergant

Gašper je Zgornjesavinjčan, ki ima rad suho meso, pivo, vonj po senu ter starejše ženske(se pravi nad 26). V tem vrstnem redu. Orje ledino in podira meje sprejemljivega v slovenski stand-up komediji. Obiskoval je Škofijsko klasično gimnazijo, nekaj časa. Obiskoval je Fakulteto za arhitekturo, nekaj časa. Pred parimi leti je prišel do točke, ali gre k psihiatru, ali pa se prične ukvarjati s komedijo. Odločil se je za slednjo. Dobra odločitev!

Avtmigeci:
David Gorinšek
Tim Andrić
Davorin Canjuga
Volker Renato

Avtmigeci so komiki, ki šele začenjajo svojo pot smešnosti. Čeprav še morda nisi slišal/a za njih, jim moraš dati priložnost in prisluhniti njihovemu smislu za humor – in če bo vse po sreči, boš odkril/a svojega novega najljubšega komika. Lahko pa se jim seveda pridružiš in sam/a stopiš pred mikrofon. PM -> Stand up Avtmigeci.

Vstopnina: 5e.

četrtek, 14. marec / 20:00

STAND UP SHOW

#DaJeEmiBitiLahkoBilBiVsakdo

Emi Nikočević – Maratonski komičar

Ker, ko si v težavah, ko nastopijo problemi in si v dilemi je tu Emi,

Drugačna in unikatna komedija, ki se ji boste smejali do solz.

Emi Nikočević vas bo popeljal med stolpnice v obdobje odraščanja v delavski družini “od dol”, v neverjetne dogodivščine v osnovni in srednji šoli in v čase prvih delovnih izkušenj. Delal je povsod. Spoznajte ga kot delavca v proizvodnji, za šankom, v blišču televizijskih luči, na banki, pokukajte v njegovo življenje, ko si je kruh služil s promocijami, v trgovini, premetaval papirje v administraciji in pokazal svoje srce v dobrodelnosti. Spoznajte njegove najbolj smešne in nerodne trenutke.

In ker res ni lahko biti Emi, je treba vsa doživetja zapakirati tako, da boste padli na zadnjo plat. Tukaj mu na pomoč priskoči stand-up komedijant Jan Kreuzer  ki je zadevo spravil v red.

Svojo vstopnico si lahko zagotovite z rezervacijo na : www.klub-kgb.si

cena vstopnice – 11 €

sreda, 3. marec / 20:00 

Na voljo je še nekaj vstopnic za predstavo ….

TADEJ TOŠ

New York – Paris – Kgb

Freestyle Comedy Show

četrtek, 7. marec / 20:00

večer impro tatra – Banda Ferdamana

UMOR, JE NAPISALA BANDA FERDAMANA

cena vstopnice – 5 €

čet. / 28.2. / 20:00 

RAZOČARANA GOSPODINJA PRI SEKSOLOGU

Najbolj poučna predstava za odrasle, ki je bila razprodana že več kot 17x, prihaja v klub KGB Maribor! Odkrita, humorna, poučna in brez dlake na jeziku duokomedija o seksu, partnerskih odnosih in vsem, kjer nas “čevelj” žuli!

“Razočarana gospodinja pri seksologu” (samo za odrasle 18+).

V tem gledališkem hitu se Sigman Frojdeb (Roman Vodeb) “loteva” razočarane gospodinje Lize K. P. (Uršula Soban) oz. se ona “loteva” njega. V njunih odrskih dialogih mrgoli ogromno poučne seksualne pikantnosti, različnih pogledov na življenje, odnose in seks. Posebnost predstave je tudi začetno sproščanje z odrsko hipnozo in zaključni paritveni ples.

Najbolj (pre)drzna duokomedija, govori o:

– o seksu, denarju in odnosih ter vsem, kjer vas “čevelj” žuli,

– kako osvajati nasprotni spol,

– zakaj črna mačka prinaša nesrečo in dimnikar srečo,

– o simboliki rdeče barve: nohtov, zvezde, embalaže piva,

-v čem je razlika med deloholikom in alkoholikom

– in še mnogo več.

Satirična komedija, je velik gledališki hit, saj jo je na 57 ponovitvah videlo že preko 7.500 gledalcev.

Cena: 11 €

sreda / 27.2. / 20:00

ODPRTI MIKROFON

Stand up Avtmigeci

cena vstopnice – 4 €

tor. / 5.2.  /  20:00    / (11,oo € ) / RAZPRODANO

TADEJ TOŠ

NEW YORK – PARIS – KGB

freestyle comedy show

( 16+ )


sob. / 2.2.  / 20:00 /  (5 €)

večer impro teatra – BANDA FERDAMANA predstavlja :

Športno društvo Banda Ferdamana


čet. / 24.1. / 20:00  /     (4 €)

Stand up večer

ODPRTI MIKROFON

sob. / 19.1. / 20:00 / (11 €)

PEĐA BAJOVIĆ

“S NOGU”

DECEMBER  2018

tor. / 15.1. / 20:00 /  (5 €)

večer impro teatra

BANDA FERDAMANA


pet. / 11.1. /  20:00 / (11,oo € ).

TADEJ TOŠ

NEW YORK – PARIS – KGB

freestyle comedy show

( 16+ )


čet. / 20.12. / 20:00


sre. / 19.12. / 20:00 – ZARADI BOLEZNI ODPADE

RAZOČARANA GOSPODINJA PRI SEKSOLOGU

Najbolj poučna predstava za odrasle, ki je bila razprodana že več kot 17x, prihaja v klub KGB Maribor! Odkrita, humorna, poučna in brez dlake na jeziku duokomedija o seksu, partnerskih odnosih in vsem, kjer nas “čevelj” žuli!

“Razočarana gospodinja pri seksologu” (samo za odrasle 18+).

V tem gledališkem hitu se Sigman Frojdeb (Roman Vodeb) “loteva” razočarane gospodinje Lize K. P. (Uršula Soban) oz. se ona “loteva” njega. V njunih odrskih dialogih mrgoli ogromno poučne seksualne pikantnosti, različnih pogledov na življenje, odnose in seks. Posebnost predstave je tudi začetno sproščanje z odrsko hipnozo in zaključni paritveni ples.

Najbolj (pre)drzna duokomedija, govori o:

– o seksu, denarju in odnosih ter vsem, kjer vas “čevelj” žuli,

– kako osvajati nasprotni spol,

– zakaj črna mačka prinaša nesrečo in dimnikar srečo,

– o simboliki rdeče barve: nohtov, zvezde, embalaže piva,

-v čem je razlika med deloholikom in alkoholikom

– in še mnogo več.

Satirična komedija, je velik gledališki hit, saj jo je na 57 ponovitvah videlo že preko 7.500 gledalcev.

Cena: 11


sre. / 12.12. /  20:00 / (11,oo € )

Razprodano, rezervacij vstopnic trenutno ne sprejemamo.

TADEJ TOŠ

NEW YORK – PARIS – KGB

freestyle comedy show

( 16+ )


sreda  / 5.12. / 20:00

večer impro teatra

BANDA FERDAMANA – MIKLAVŽ vs PARKELJ

Miklavž vs Parkelj

Ko slišiš za Bando ferdamano pomisliš mogoče najprej na Parklja. Tisto grozečo bitje, ki ustrahuje otroke, ki zna povedati kakšno sočno besedo in mu ni mar, če mu rečejo ljudje da je grd. Pa kaj, če ima kakšno dlako več – tako kot Blendor. Tudi k frizerju noče in ne bo šel ne glede na to kar drugi pravijo – tako kot Matic. Ni mu mar, če reče kaj politično nekorektnega kot Petko. Njemu je vseeno, če mu kdo reče, da je njegova obrazna mimika grozna na fotkah, tako kot Mojčina.

Mogoče pa le pomisliš najprej na Miklavža. Ono prijazno bitjece kot je Eva. Ali pa na Miklavževo lepo brado in na njegove nagajive laske, ki mu pobegnejo izpod kape – tako kot Blažu. Ko si predstavljaš Miklavža imaš zagotovo v mislih velikega moža – kot je Tim. Zagotovo se pa spomniš na njegov karakter – dobrosrčen a hkrati žugajoč porednim otrokom, tako kot je tudi Jasmina prijazna a pravična.

Ko slišiš/bereš za Bando ferdamano pomisliš zagotovo na improvizacijsko gledališče, ki ustvarjajo prizore na podlagi predlogov iz občinstva. Morda, se spomniš, kako si se nazadnje smejal na njihovem nastopu. Če pa temu ni tako in še nikoli nisi bil_a na njihovi predstavi, pa se moraš zagotovo udeležiti tega dogodka.

Miklavž prinese mandarine, Parkelj šibe, ti pa
5€ za vstopnino.

cena vstopnice – 5 €


čet. / 22.11. / 20:00

RAZOČARANA GOSPODINJA PRI SEKSOLOGU

Najbolj poučna predstava za odrasle, ki je bila razprodana že več kot 17x, prihaja v klub KGB Maribor! Odkrita, humorna, poučna in brez dlake na jeziku duokomedija o seksu, partnerskih odnosih in vsem, kjer nas “čevelj” žuli!

“Razočarana gospodinja pri seksologu” (samo za odrasle 18+).

V tem gledališkem hitu se Sigman Frojdeb (Roman Vodeb) “loteva” razočarane gospodinje Lize K. P. (Uršula Soban) oz. se ona “loteva” njega. V njunih odrskih dialogih mrgoli ogromno poučne seksualne pikantnosti, različnih pogledov na življenje, odnose in seks. Posebnost predstave je tudi začetno sproščanje z odrsko hipnozo in zaključni paritveni ples.

Najbolj (pre)drzna duokomedija, govori o:

– o seksu, denarju in odnosih ter vsem, kjer vas “čevelj” žuli,

– kako osvajati nasprotni spol,

– zakaj črna mačka prinaša nesrečo in dimnikar srečo,

– o simboliki rdeče barve: nohtov, zvezde, embalaže piva,

-v čem je razlika med deloholikom in alkoholikom

– in še mnogo več.

Satirična komedija, je velik gledališki hit, saj jo je na 57 ponovitvah videlo že preko 7.500 gledalcev.

Cena: 11 €


čet. 15.11. / 20:00

Stand-Up: Pedja Bajović: S NOGU*

(*Sredstvo za protiv jugonostalgije i jugofobije)

www.PedjaBajovic.com

Ovaj pionir regionalne stand-up komedije je od 2005. naovamo, nastupio u preko 25 zemalja i u stotinama gradova širom svijeta. Za svoj rad je 2014. godine na manifestaciji Adria ComedyAwards u Skopju, dobio i priznanje za najboljeg veterana.

Predstava S NOGU* prva je cjelovečernja tematska solo predstava jednog regionalnog stand-up komičara. Nastala je 2011. godine za potrebe turneje koja je bila obuhvatila Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru. U međuvremenu je ova predstava posjetila i Makedoniju i Kosovo, ali i SAD, Kanadu, Australiju, skandinavske zemlje, Veliku Britaniju, Irsku, Njemačku, Francusku, Španjolsku, Češku, Švicarsku, Austriju itd.

To je priča o nama danas. Nama, koji smo nastavili svoje živote tu – na ovim “našim prostorima”, u “regiji” ili “regionu”, Zapadnom Balkanu, u bivšoj Jugoslaviji… uglavnom – o nama sada i tu. Iako razdvojeni, neka od svakodnevnih iskustava su gotovo identična, dok su neka takva kao da su jedni na Zemlji, drugi na Mjesecu, a treći na Marsu… itakodalje sve do nepriznatog Plutona.

‘Ko je blesaviji, Amerikanci ili Englezi…ili Japanci? Ili mi.
Koja je razlika između Bosanke i Hercegovca u krevetu ili u novčaniku?
Zašto riječ ‘čimbenik’ zbunjuje Srbina? Š
ta se zapravo dogodi kada Hrvati popizde na Slovence?
Jesu li Kosovari muzikalniji od ostalih i zašto Crnogorac još ne spava…?
A, gdje je nestalo makedonsko devojče…?

Još više pitanja i još manje odgovora dobit ćete u ovom druženju s Pedjom u trajanju od skoro dva sata. Uz sve to ćemo dodati malo politike, i ono malo tzv. domaće ekonomije, ponešto estrade i (nikada dovoljno!) sexa… i imate – S NOGU!

cena vstopnice – 11 €


sre. / 14.11. 20:00
Predvolilni Stand up

 KAKO IZVOLITI NAJMANJ SLABEGA ŽUPANA

svetovalno-kritično-resnično-poučno-zabavno-šaljivi nastop

Pred nami so županske volitve. Večina kandidatov se bojuje z najmanj učinkovitim orožjem, besedami. Malokateri kandidat se zaveda, da so njegov ZUNANJI VIDEZ, BONTON in JAVNO NASTOPANJE skoraj 8-krat močnejša orožja od izrečenih besed. Prekmurski bontonolog SAŠA ŽUPANEK bo na slikovit način opisal niz najbolj pogostih napak kandidatov za župana in ostalih moških iz javnega življenja. Mogoče se boste po njegovem nastopu lažje odločili …

cena vstopnice – 11 €


sreda 7.11. / 20:00

večer impro teatra

BANDA FERDAMANA – Še ena runda impra

cena vstopnice – 4 €


sre. / 24.10. / 20:00 / 11 €

ČEFURJI RAUS!

Na odre se vrača gledališka uspešnica Čefurji Raus!

Predstava Čefurji raus! je neverjetna uspešnica – prejela je izjemne strokovne kritike, požela ovacije občinstva in doživela več kot 300 ponovitev! Če je še niste videli, zamujate eno najuspešnejših slovenskih predstav vseh časov! Da o vrhunski zabavi ne govorimo.

Marko Đorđić je čefur. Je sin priseljencev iz Bosne, ki sproščeno, brez dlake na jeziku pripoveduje o življenju na Fužinah, o težavah doma, v šoli, košarkarskem klubu, problemih z drogami, policijo in še mnogih drugih.

Predstavo Čefurji raus!, po uspešnici Gorana Vojnovića, odlikuje živa in aktualna govorica mladih čefurjev – čefurščina. Besedilo je svojevrstna mešanica slovenščine, jezikov bivše Jugoslavije in pouličnega slenga. Središče gledališke predstave zaseda samostojni pripovedovalec, ki je humoren opisovalec dogodkov in hkrati vešč kritik, saj z ostrimi refleksijami razkriva življenje manjšinskega prebivalstva države ter odkriva stične točke in razkole med večinskim slovenskim prebivalstvom in čefurji.

” … Čefurji so opasni. Slovenci so prpice. Slovenci majo za sabo policijo pa zakone pa državo pa vse. Čefurji pa nimajo nobenga … ” (iz predstave Čefurji raus!)

avtor romana: Goran Vojnović
dramatizacija in režija: Marko Bulc
igra: Aleksandar Rajaković – Sale
glasba (intro/outro): Zlatan Čordić – Zlatko
produkcija: Dejmo stisnt teater, Glej in No History


sre. / 17.10. / 20:00 / 4 €

večer impro teatra

BANDA FERDAMANA


čet. / 11.10. / 20:00 / (11,oo € )

TADEJ TOŠ

NEW YORK – PARIS – KGB

freestyle comedy show

( 16+ )


čet. / 4.10. / 20:00

RAZOČARANA GOSPODINJA PRI SEKSOLOGU

Najbolj poučna predstava za odrasle, ki je bila razprodana že več kot 17x, prihaja v klub KGB Maribor! Odkrita, humorna, poučna in brez dlake na jeziku duokomedija o seksu, partnerskih odnosih in vsem, kjer nas “čevelj” žuli!

“Razočarana gospodinja pri seksologu” (samo za odrasle 18+).

V tem gledališkem hitu se Sigman Frojdeb (Roman Vodeb) “loteva” razočarane gospodinje Lize K. P. (Uršula Soban) oz. se ona “loteva” njega. V njunih odrskih dialogih mrgoli ogromno poučne seksualne pikantnosti, različnih pogledov na življenje, odnose in seks. Posebnost predstave je tudi začetno sproščanje z odrsko hipnozo in zaključni paritveni ples.

Najbolj (pre)drzna duokomedija, govori o:

– o seksu, denarju in odnosih ter vsem, kjer vas “čevelj” žuli,

– kako osvajati nasprotni spol,

– zakaj črna mačka prinaša nesrečo in dimnikar srečo,

– o simboliki rdeče barve: nohtov, zvezde, embalaže piva,

-v čem je razlika med deloholikom in alkoholikom

– in še mnogo več.

Satirična komedija, je velik gledališki hit, saj jo je na 57 ponovitvah videlo že preko 7.500 gledalcev.

Cena: 11 € 


čet. / 27.o9.  / 20:00   

večer impro teatra

cena vstopnice –  (4,oo EUR)


 sre. / 26.o9 / 20:00   

Stand up večer  –  ODPRTI MIKROFON

Stand up AVTMIGECI !

Avtmigeci so komiki, ki šele začenjajo svojo smešno pot. Čeprav še morda niste slišali za njih, jim morate dati priložnost in prisluhniti njihovemu smislu za humor – in če bo vse po sreči, boste odkrili svojega novega najljubšega komika.

Tokrat v KGB nastopajo:
– Blaž Curk
– Tjaš Teržan
– Matic Kokošar
– Rene Volker
– David Gorinšek

cena vstopnice 4 €


tor. / 18.o9. / 20:00

Uroš Kuzman

PROFESOR KUZMAN MLAJŠI

Monokomedija o di(v)jakih in (m)učiteljih

Uroš Kuzman nas v novi monokomediji popelje na ekskurzijo po spominih na piflanje, plonkanje, pisanje in špricanje. Uroš, edini slovenski komik z doktoratom iz matematike, je v tej krohotanja in hihitanja polni blok uri tisti profesor, ki smo si ga vsi vedno želeli: sproščen, duhovit in ga bolj kot golo predavanje zanima to, da iz nas izvleče največ – smeha.

Dolgoletni stand-up komik, izjemno cenjen tako s strani kolegov kot strani občinstva, je širšo prepoznavnost dosegel z nastopi v oddajah Na žaru z Ladom Bizovičarjem, kjer je pošteno popekel Jana Plestenjaka in – na njegovo izrecno željo – tudi samega predsednika Boruta Pahorja. Poznamo ga tudi iz oddaje Ugriznimo znanost na RTV Slovenija in kot člana zabavnega Šaleškega študentskega okteta.

cena vstopnice – 11,oo EUR


  čet. / 13.o9. / 20:00  / RAZPRODANO /

Vemo, da je naš.

Toša poznamo.

Vemo , da govori hitro in veliko.

Vemo, da se zmeraj nagovori do mokrega.

Vemo, da njegov dolgi jezik ne prizanaša nikomur – niti njemu samemu ne.

Tudi v KGB-ju bo tako.

Komaj čaka, da stopi na oder.

In še nasvet: otroci naj ostanejo doma.

cena vstopnice – 11 €


   sre. / 20.06.  / 20:00   

večer impro teatra


     sob. / 2.6. / 21:00     

SHOW orientalskega plesa

Silk Dance Company

SHOW orientalskega plesa Silk Dance company je prikaz raznolikosti plesnega izraza Bližnjega vzhoda. Predstava prikazuje folklorne, umetniške in zabavljaške plesne stvaritve. Namenjena je približevanju in razumevanju tuje kulture ter drugačne ( plesne) izraznosti. SHOW spremlja zabava po njem, kar skupaj oblikuje praznovanje radosti življenja, doživeto, pestro, barvito, čutno in posvečeno lepoti. 13 let od predstave VZlet Edite Čerče je predstava SHOW prikaz razvoja in razmaha priljublene plesne zvrsti ter ustvarjalnosti plesalk, s katerimi poglobljeno ustvarjajo v Silk Dance Company.

Ob 20. obletnici kluba KGB prikazujemo polet, ki ga je povzročil VZlet.

vstopnina – 6 €


  čet. / 31.05.  / 20:00 – PRESTAVLJENO NA SEPTEMBER 2018  

Vemo, da je naš.

Toša poznamo.

Vemo , da govori hitro in veliko.

Vemo, da se zmeraj nagovori do mokrega.

Vemo, da njegov dolgi jezik ne prizanaša nikomur – niti njemu samemu ne.

Tudi v KGB-ju bo tako.

Komaj čaka, da stopi na oder.

In še nasvet: otroci naj ostanejo doma.

cena vstopnice – 11 €


   sre. / 30.05. / 21:00   

Stand up večer

ODPRTI MIKROFON

Tokrat v KGB prihaja četa mladih komikov, ki vam bodo pripravili večer poln novih vicov. Garantiramo vam, da boste slišali obilo novih šal, morda boste celo našli novega najljubšega komika.

Nastopajoči:

Rok Škrlep prihaja iz Kranja. Študent filofaksa vas bo v dobro voljo spravil že s svojo prikupno zmedenostjo, smislom za improvizacijo in simpatičnim humorjem. Kljub svoji mladosti pa je od leta 2013 nanizal že več kot 150 nastopov po Sloveniji. Bil je tudi zmagovalec treh komičnih spopadov in si je s tem prislužil naziv »roast masterja«. Njegov humor sega od povsem prikupnih šal do kakšne tudi malo bolj začinjene. Zna se zgoditi, da bo na odru padel tudi kakšen glasbeni vložek.

Kaja Grozina prihaja iz Krškega in kljub sevanju ima vse prste. Je tip človeka, ki v pogovoru: “dej ti prva prekini,” dejansko prekine. Edini šport s katerim se ukvarja je preskakovanje obveznosti na sto metrov. Njena želja je doživeti vsaj eno sceno iz filma Fifty shades of Grey. Pravi, da tisto, ko ona diplomira.

Armin Čulič, rojen v tujini (na Jesenicah) ni vaški fant, ki zbija šale za šankom v gostilni, ampak je fant, ki opazuje dogajanje okoli sebe in se vanj skuša vživeti. Ljudje sI ga predvsem zapomnijo po njegovi iskrenosti na odru in prelepim jeseniškim slengom. Svoj material črpa predvsem iz svojega življenja, saj se mu kljub dobrosrčnosti zgodijo banalne stvari v vsakdanjem življenju. Ljudje ga vidijo kot zelo odprtega in entuziastičnega človeka oz. kot ga kliče njegov šef iz fabrke, “ambiciozen Šaban”.

David Gorinšek je na pol Štajerc, na pol vampir, ki rad pije kri, še raje pa pivo. Pravi, da ne posluša glasbe, ker si raje privošči punk-rock, uživa pa v bobi palčkah in švercanju beloruskih potnih listov.

cena vstopnice 4 €


   tor. / 29.05. / 20:00   

večer impro teatra

cena vstopnice – 4 €


   sre. / 23.05. / 20:00   

Roman Vodeb

RAZOČARANA GOSPODINJA PRI SEKSOLOGU

Uspešnica leta Kavarne Union prihaja v klub KGB Maribor, 23.5. ob 20.00!

Ne zamudite priložnosti za nagajiv večer v KGBju, kjer bo odmeval gromki smeh, na vaš obraz pa se bo prikradel tudi marsikateri pomenljiv nasmeškek!

Odkrita, humorna, poučna in brez dlake na jeziku duokomedija o seksu, partnerskih odnosih in vsem, kjer nas “čevelj” žuli!

“Razočarana gospodinja pri seksologu” (samo za odrasle 18+).

V tem gledališkem hitu se Roman Vodeb “loteva” Lize Kurtz Potrebuješ oz. se ona “loteva” njega. V njunih odrskih dialogih spet mrgoli ogromno poučne seksualne pikantnosti.

    cena vstopnice – 10 €


   čet. / 17.05. / 20:00   

KISLA ŽÜPA Prleški Kabaret

Prlek je človek zemlje, nasmejan, hudomušen in melanholičen. Zaljubljen v svoje gorice in ljudi. Zdrava kmečka pamet, ki jo Prlekija že stoletja “izvaža” v svet je kriva, da so Prlekijo poimenovali “slovenske Atene”, saj so mnogi Prleki našli svoje mesto med največjimi osebnostmi slovenske in svetovne zgodovine.

“KISLA ŽÜPA” je prleški kabaret. Kalejdoskop besed, pesmi in okusov. Dogodek smeha in resnice, ja na trenutke tudi otožnosti in nejevolje, ker živimo prekratko, da bi se pretvarjali. Vse skupaj pa podprto z domačim krühom, zablom, lükom in zalito s kupico vina.

Za vsakega nekaj!

Cena vstopnice : 11 €


   sre. / 09.05.  / 20:00 – PRESTAVLENO NA SEPTEMBER 2018  

poučno – šaljivi stand – up

IMATE PROBLEME S TEŽAVAMI ?

 

Vsa tri področja so pravi poligon za številne težave in posledično probleme. V vsakdanjem življenju prežijo na nas številne priložnosti, ki kar kličejo po težavah.

Najbolj znani slovenski bontonolog SAŠA ŽUPANEK, ki brez dlake na jeziku spregovori o osebah in dejanjih, ki so sestavni del našega vsakdanjika, bo na slikovit in izvirno humoren način orisal najpogostejše napake, ki jih počnemo sami ali opazimo na vsakem koraku pri drugih ljudeh.  Gre za velike malenkosti, na podlagi katerih se lahko lažje odločite tudi za koga boste volili.

Poučno in zabavno bo.

cena vstopnice – 11  EUR


   sob. / 05.05.  / 20:00   

Večer impro teatra

BANDA FERDAMANA

El Cinco de Mayo 

Ferdamana mehiška nadaljevanka

“Rubi študira na zasebni univerzi, kar ji omogoča sestra Cristina, ki naporno in težko dela zato, da bi z mamo lahko preživeli.Rubi na univerzi spozna prijateljico Maribel, prijetno in odkritosrčno dekle iz bogataške družine. Maribel je imela pred časom prometno nesrečo, zato je invalidka. Srečna je, da je našla pravo prijateljico, žal pa se ne zaveda. da je Rubi z njo zato, ker ji zavida njeno bogastvo.” Vse to v 120 delih mehiške nadaljevanke Rubi. Za vse, ki nimate toliko časa pa bo banda poskrbela da bo to in še več spravila v en sam večer!

Banda ferdamana – krivci za politično nekoreknost na mariborski komični sceni že od leta 1998. Delamo, glumimo in improviziramo. Predvsem improviziramo glumo- takozvano improvizacijsko gledališče. Tega še nisi videl, ker je vsakič drugačno, valda. Po EMŠO številki mladi, po jeziku vun pesji. Najdeš nas 1x na mesec v Klubu KGB in na Facebooku: https://www.facebook.com/banda.ferdamana/

cena vstopnice – 4  EUR


   tor. / 24.04.  / 20:00   

Perica Jerković

ROJEN V JUGI

stand-up komedija

Po večletnem ustvarjanju in več kot 1000 nastopih v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, Makedoniji, Bosni in Hercegovini , pa tudi v Angliji, Perica Jerković predstavlja celovečerno stand-up komedijo Rojen v Jugi.

Perica je z leti izoblikoval svojstven komični slog, prepletajoč osebne anekdote z duhovitimi opazkami o vsakodnevnem življenju in družbi. Največ privržencev je pridobil z istoimensko avtobiografsko zgodbo, ki je v tej predstavi uvod v smeha polno potovanje.  Pogosto postreže s parodijami in absurdi, vpeljujoč fizično komedijo in avdio vložke. Vse z glavnim namenom – občinstvo nasmejati do solz.

Predstavo Rojen v Jugi toplo priporočamo ljubiteljem samoironije, sarkazma in jugonostalgije, predvsem pa kvalitetne stand-up komedije, ki zagotavlja obilico smeha.

cena vstopnice – 11,oo eur


   zaradi neodložljivih obveznosti predstava odpade – Barbi Šov   

Barbi Šov 

50 ODTENKOV ŽENSKE

Ženske so slabše voznice, neprestano govorijo in so popolnoma nerazumne, ko pride »tisti čas« v mesecu. Obožujejo čokolado, rdeče vino in petje pod tušem. Ko se pokvari pralni stroj, takoj pokličejo strokovnjaka, za zamenjavo žarnice pa prosijo soseda ali svojega dragega. So vedno urejene in v zadnjem stilu z modo, na zalogi pa imajo nešteto parov čevljev. Najraje na svetu cele dneve pospravljajo in kuhajo ter v mislih načrtujejo svojo sanjsko poroko. PA KAJ ŠE!?!?

Resnica o ženskah še nikoli ni bila tako zabavna, kot v tej komediji. Barbi je v svoji komediji iskrena, čeprav pravi, da je vse laž! Šali se na lasten račun, brez dlake na jeziku ruši stereotipe in pove čisto vse: od njenih osnovnošolskih travm, tretje izgube nedolžnosti in kako je, ko postaneš mama, do tega, zakaj bi morale vse ženske gledati nogomet! In kaj se pravzaprav dogaja v ženski glavi med PMS-om?!?

Ženske bodo med predstavo uživale v vsakdanjih humornih prigodah, ki jih pozna prav vsaka in se v kakšni sigurno tudi prepoznale 😉

Moški pa bodo po koncu predstave (ko si obrišejo od solz mokre oči) končno videli, da njihova boljša polovica le ni tako čudna, kot so vedno mislili!

p.s.: Raziskave so pokazale, da ženske dejansko rade seksajo in pijejo pivo :)))
Komičarka Barbi Šov pa preprosto pove: ”Nisem zmešana. Ženska sem!”

Avtorica in igralka: Barbi Šov

Premiera: 16. Februar 2017

cena vstopnice – 11,oo eur


  čet. / 12. apr.  / 20:00   

Večer impro teatra 

BANDA FERDAMANA

cena vstopnice – 4 , oo eur


   tor. / 10. apr..  / 20:00    

TADEJ TOŠ V ŽIVO!

cena vstopnice – 11,oo eur


   čet. / 29. mar.  / 20:00   

Martina Ipša 

ŠOVBIZNIS

Martina Ipša ima za seboj več kot 12 let izkušenj in več kot 1000 nastopov, tako v Sloveniji in na področju bivše skupne države. Pisala je za gledališče, televizijo in radio.

Zdaj je zbrala svoje izkušnje v novi predstavi ŠOVBIZNIS.

Šov je kombinacija njenih najbolj priljubljenih šal in novih, še nikoli izvedenih.

V novem šovu govori o vsem, kar se zgodi na odru in o tem, kaj se dogaja, ko se zavesa zapre in reflektorji ugasnejo.

VSTOPNICA: 11€


   tor. / 27.03. /  20:00  

Jurij Drevenšek

PESEM ZA DREVO

Pesem za eno Drevo je avtorsko-glasbena predstava nastala po motivih romana Klovnovi pogledi Heinricha Bölla, ki je bil samo izhodiščna točka, v predstavi se namreč lastno-intimno izmenjuje z romanesknimi deli. Rdeča nit so kantavtorske pesmi, ki povezujejo, komentirajo in povzemajo govorjene dele besedila in oboje se zliva v mešanico koncerta in gledališke predstave. Tudi samo dogajanje odrskega dogodka poteka na poseben način; niha namreč med improvizacijo, dramsko predstavo in glasbenim delom.

vstopnina – 10 EUR


  čet. / 22. mar. /  20:00  

Matjaž Javšnik

STRIPTIZ

vstopnina – 11 EUR


  sre. / 21. mar. /  20:00  

Saša Županek in Tadej Vesenjak

BONTONIJADA

vstop prost


   pon. / 19. mar. /  20:00  – razprodano 

Tadej Toš

TADEJ TOŠ V ŽIVO!

vstopnina – 11 EUR


   čet. / 15. mar. /  20:00  

večer impro teatra

BANDA FERDAMANA

vstopnina – 4 EUR


   sob. / 10. mar. /  20:00  

Gostuje : Gledališče med zvezdami

Režiser : Nick Upper

Igrajo : Milena Zupančič, Teja Glažar, Olga Grad

 V novoustanovljenem Gledališču med zvezdami nas bodo navduševali upokojeni gledališki ustvarjalci! Njihova prva predstava Predsednice je ravnokar krenila na osvajalski pohod po Sloveniji in se bo ustavila na mariborski premieri v KGB-ju! V njej nastopajo tri dive, tri priznane upokojene igralke: Milena Zupančič, (SNG Drama Ljubljana)  Teja Glažar (SNG Nova Gorica) in Olga Grad SMG Ljubljana.  Gre za mednarodno uspešnico avstrijskega dramatika, ki jo je na oder postavil Nick Upper, režiserski psevdonim igralca Nika Goršiča. In o čem govori komedija? Tri prijateljice, upokojene čistilke, se srečajo na praznovanju rojstnega dne v majhni utesnjeni kuhinji. Kot tragikomične figure tekmujejo med sabo in se dokazujejo s preteklimi uspehi … Pa ne zato, ker bi hotele postati čisto prave predsednice, temveč zato, ker bi bile rade vsaj enkrat v življenju čisto resnično ljubljene.

cena vstopnice – 15 EUR


   sre. / 7. mar. /  20:00  

A. P. Čehov – Zijah A. Sokolović

MEDVED

A.P. ČEHOV – MEDVED

Šala za jazz kvartet in enega igralca

Groteska »Medved« je svojevrsten gledališko-glasbeni eksperiment. Avtor enodejanke je A.P. Čehov, Zijah A. Sokolović, ržiser in igralec, pa vlogo, namesto igralcem, da inštrumentom. Ti s svojim načinom komunikacije besede zamenjajo z glasbo. Pogovarjajo se med sabo in edinim fizičnim likom, ki nastopa v predstavi. Avtorsko glasbo prispevajo člani jazz kvarteta Lolita.

vstopnina – 13 EUR


   tor. / 20. feb. / 20:00   

Barbi Šov

50 ODTENKOV ŽENSKE

cena vstopnice –  11,oo eur


   čet. / 15. feb. / 20:00  – RAZPRODANO  

TADEJ TOŠ V ŽIVO! 

cena vstopnice –  11,oo eur


   sre. / 7. feb. / 20:00   

BANDA FERDAMANA

večer impro teatra

cena vstopnice – 4,oo eur


     čet. / 21.12. 2017 / 20:00     

          RAZPRODANO           

TADEJ TOŠ V ŽIVO!

cena vstopnice : 11,oo EUR


     sre. / 20.12. 2017 / 20:00   

          RAZPRODANO           

TADEJ TOŠ V ŽIVO!

cena vstopnice : 11,oo EUR


   tor. / 19.12. 2017 / 20:00  – RAZPRODANO  

50 ODTENKOV ŽENSKE

Barbi Šov

Ženske so slabše voznice, neprestano govorijo in so popolnoma nerazumne, ko pride »tisti čas« v mesecu. Obožujejo čokolado, rdeče vino in petje pod tušem. Ko se pokvari pralni stroj, takoj pokličejo strokovnjaka, za zamenjavo žarnice pa prosijo soseda ali svojega dragega. So vedno urejene in v zadnjem stilu z modo, na zalogi pa imajo nešteto parov čevljev. Najraje na svetu cele dneve pospravljajo in kuhajo ter v mislih načrtujejo svojo sanjsko poroko. PA KAJ ŠE!?!?

Resnica o ženskah še nikoli ni bila tako zabavna, kot v tej komediji. Barbi je v svoji komediji iskrena, čeprav pravi, da je vse laž! Šali se na lasten račun, brez dlake na jeziku ruši stereotipe in pove čisto vse: od njenih osnovnošolskih travm, tretje izgube nedolžnosti in kako je, ko postaneš mama, do tega, zakaj bi morale vse ženske gledati nogomet! In kaj se pravzaprav dogaja v ženski glavi med PMS-om?!?

Ženske bodo med predstavo uživale v vsakdanjih humornih prigodah, ki jih pozna prav vsaka in se v kakšni sigurno tudi prepoznale 😉

Moški pa bodo po koncu predstave (ko si obrišejo od solz mokre oči) končno videli, da njihova boljša polovica le ni tako čudna, kot so vedno mislili!

p.s.: Raziskave so pokazale, da ženske dejansko rade seksajo in pijejo pivo :)))
Komičarka Barbi Šov pa preprosto pove: ”Nisem zmešana. Ženska sem!”

Avtorica in igralka: Barbi Šov

Premiera: 16. Februar 2017

vstopnina – 11,oo EUR


   čet. / 14.12. 2017 / 20:00    

cena vstopnice : 11,oo eur


   sre. / 13.12. / 20:00   

BANDA FERDAMANA

večer impro teatra

cena vstopnice – (4,oo) EUR


   pet. / 1.12. / 20:00   

S PARKLJI IN ZA VSAKO PRILIKO

KISLA ŽÜPA Prleški Kabaret

Prlek je človek zemlje, nasmejan, hudomušen in melanholičen. Zaljubljen v svoje gorice in ljudi. Zdrava kmečka pamet, ki jo Prlekija že stoletja “izvaža” v svet je kriva, da so Prlekijo poimenovali “slovenske Atene”, saj so mnogi Prleki našli svoje mesto med največjimi osebnostmi slovenske in svetovne zgodovine.

“KISLA ŽÜPA” je prleški kabaret. Kalejdoskop besed, pesmi in okusov. Dogodek smeha in resnice, ja na trenutke tudi otožnosti in nejevolje, ker živimo prekratko, da bi se pretvarjali. Vse skupaj pa podprto z domačim krühom, zablom, lükom in zalito s kupico vina.

Za vsakega nekaj!

Cena vstopnice : 10, EUR


     čet. 23.11. / 20:00   

SVETOVNA PREMIERA V MARIBORU 

JASNA KULJAJ V KOMEDIJI

“BORKA”

“Jasna Kuljaj se izpred televizijskih kamer seli na gledališke odre. V avtorski komediji se bo s svojo strelčevsko neposrednostjo in dobršno mero samoironije lotila tako družbe, kot same sebe.

‘Danes sem mati. Pot do zaploditve pa ni bila enostavna. 20 let testiranj sem dala skozi, prečesala cel Balkan, da sem zaprla usta neizprosni biološki uri, ki je neusmiljeno tiktakala.Na tej poti sem v omaro skrila tudi kakšnega Bosanca.’

Jasna se vam bo razgalila v vsem svojem blišču in bedi ter enkrat za vselej obračunala z visokimi petami. Občinstvu se bo prikazala takšna, kot zjutraj svojemu partnerju. Brez ličil. ‘Položaj morske zvezde enostavno ne prenese ličil. Ne veste, kakšen položaj je to? Tudi jaz nisem vedela, zdaj, ko sem mati, ga obvladam v nulo!”

cena vstopnice – 11,oo EUR   sre. / 22.11. 2017 / 20:00  / razprodano 

50 ODTENKOV ŽENSKE

Barbi Šov

Ženske so slabše voznice, neprestano govorijo in so popolnoma nerazumne, ko pride »tisti čas« v mesecu. Obožujejo čokolado, rdeče vino in petje pod tušem. Ko se pokvari pralni stroj, takoj pokličejo strokovnjaka, za zamenjavo žarnice pa prosijo soseda ali svojega dragega. So vedno urejene in v zadnjem stilu z modo, na zalogi pa imajo nešteto parov čevljev. Najraje na svetu cele dneve pospravljajo in kuhajo ter v mislih načrtujejo svojo sanjsko poroko. PA KAJ ŠE!?!?

Resnica o ženskah še nikoli ni bila tako zabavna, kot v tej komediji. Barbi je v svoji komediji iskrena, čeprav pravi, da je vse laž! Šali se na lasten račun, brez dlake na jeziku ruši stereotipe in pove čisto vse: od njenih osnovnošolskih travm, tretje izgube nedolžnosti in kako je, ko postaneš mama, do tega, zakaj bi morale vse ženske gledati nogomet! In kaj se pravzaprav dogaja v ženski glavi med PMS-om?!?

Ženske bodo med predstavo uživale v vsakdanjih humornih prigodah, ki jih pozna prav vsaka in se v kakšni sigurno tudi prepoznale 😉

Moški pa bodo po koncu predstave (ko si obrišejo od solz mokre oči) končno videli, da njihova boljša polovica le ni tako čudna, kot so vedno mislili!

p.s.: Raziskave so pokazale, da ženske dejansko rade seksajo in pijejo pivo :)))
Komičarka Barbi Šov pa preprosto pove: ”Nisem zmešana. Ženska sem!”

Avtorica in igralka: Barbi Šov

Premiera: 16. Februar 2017

vstopnina – 11,oo EUR


   tor. 21.11. / 20:00    

ŠOVBIZNIS  –  Marina Ipša

vstopnina – 11,oo EUR


sre. / 8.11.  / 20:00

večer impro tetra

BANDA FERDAMANA  – Banda v pijanem impru

KAJ JE IMPRO? Improvizacijsko gledališče (znano tudi kot impro) je oblika gledališča, pri kateri igralci delujejo spontano, brez dramskega teksta ali scenarija. V vseh oblikah improvizacije igralci razvijajo dialog in gib med potekom same predstave…..

KAJ JE PIJANI IMPRO: Isto, le da se napake kaznujejo z alkoholom.

KAJ/KDO JE BANDA? 1. Politična elita 2. Legendarna improvizacijska gledališka skupina.

JE TO HECNO (smešno)? Ja

KAJ JE DRAGO? Ne.

KAJ POMENI TO, NE?

4 eur vstopnina


Sreda / 15.11.  / 20:00

(življenjska komedija)

Zvrst:   Monokomedija

Zasedba:  Režiser in igralec: Zijah A. Sokolović

Življenjska komedija, ki jo igralec in režiser Zijah A. Sokolović uprizarja že skoraj dve desetletji (premierno je bila uprizorjena v dunajskem Interkultheatru leta 1993 in je do danes doživela več kot 1000 ponovitev), domiselno karikira in analizira sodobnega človeka, ki verjame, da sta porok za njegovo srečo država in zakonski stan. Toda pod plaščem humornih, glasnih in povsem moških razmišljanj o krizi zakonskega odnosa, podprtih z mojstrsko mimiko in popolnim obvladovanjem glasu, ki pripravi gledalce do neukrotljivega smeha in do ledene zgroženosti, se skriva tudi razmislek o tehtnejših življenjskih vprašanjih; ne o vožnji z avtomobilom v prihodnosti ali zdravem razumu, temveč tudi o sprijaznjenosti z življenjem, o starosti in obeh, vsakogar prizadevajočih temah, ljubezni in smrti. Verjemite, občudovali boste njegovo interpretacijsko veščino in lucidnost njegovih spoznanj.

(tekst iz http://www.gledalisce-koper.si/index.php?page=predstava_single&item=85&id=815)

Zijah A. Sokolovič svoj monolog o življenju podpira z močno gestikulacijo in z variacijami tempa, ki zahtevata izjemno koncentracijo. Z mojstrsko mimiko in popolnoma nadzorovanim glasom v srbohrvaščini domiselno karikira moralo, družinske odnose, državo, zakon in druge banalnosti.

Z moške perspektive se na satiričen način ukvarja z odnosom dveh naveličanih zakoncev srednjih let. Vsakdanje banalnosti, ki jih avtor izpostavi in se iz njih norčuje, spominjajo na realnost bivanja.
Zabava s spoznanjem, kako se posledice globaliziranega pranja možganov usedajo v nezavedno. Gledalce pa nenehno opominja na to, da morajo živeti za danes in ne za jutri.

Zijah A. Sokolović se je rodil v Sarajevu. Iz teatrologije je diplomiral na Akademiji za scenske umetnosti in na Filozofski fakulteti v Sarajevu. Kljub temu da je filmski igralec, se je v zadnjih petnajstih letih bolj posvetil gledališču.

Svojo kultno monodramo Glumac …je glumac…je glumac je prvič uprizoril leta 1978 v Sarajevu. Do danes si je predstavo ogledalo več kot 500.000 gledalcev v 20 državah sveta. Odigralo jo je 17 igralcev, prevedena pa je v 5 jezikov. Predstava je bila premierno odigrana na Dunaju, v Parizu, Varšavi, Londonu, New Yorku, Sidneyju, Berlinu, Stuttgartu in Trstu.
Zakaj ga tako fascinirajo monodrame?
»V postopku monodrame se umetnik neposredno sooča s svojo osamljenostjo, ki je pravzaprav njegovo naravno stanje. V monodrami prevzema odgovornost, da s svojo osamljenostjo igra in se sprašuje o vprašanjih življenja in smrti, smislu in nesmislu, času in prostoru. V klasični predstavi se ta odgovornost deli med več akterjev, zato jo igralci občutimo manj intenzivno,«.

(Nedelo, 17. 9. 2006)

cena vstopnice – 11,oo €

 


pet. / 3.11. 2017 / 20:00  – RAZPRODANO

Matjaž Javšnik

STRIPTIZ


BANDA FERDAMANA

Večer impro teatra


Sreda / 25.10. 2017 / 20:00

CABAres CABArei

(življenjska komedija)

Zijah A. Sokolović

Zvrst:   Monokomedija

Zasedba:  Režiser in igralec: Zijah A. Sokolović

Življenjska komedija, ki jo igralec in režiser Zijah A. Sokolović uprizarja že skoraj dve desetletji (premierno je bila uprizorjena v dunajskem Interkultheatru leta 1993 in je do danes doživela več kot 1000 ponovitev), domiselno karikira in analizira sodobnega človeka, ki verjame, da sta porok za njegovo srečo država in zakonski stan. Toda pod plaščem humornih, glasnih in povsem moških razmišljanj o krizi zakonskega odnosa, podprtih z mojstrsko mimiko in popolnim obvladovanjem glasu, ki pripravi gledalce do neukrotljivega smeha in do ledene zgroženosti, se skriva tudi razmislek o tehtnejših življenjskih vprašanjih; ne o vožnji z avtomobilom v prihodnosti ali zdravem razumu, temveč tudi o sprijaznjenosti z življenjem, o starosti in obeh, vsakogar prizadevajočih temah, ljubezni in smrti. Verjemite, občudovali boste njegovo interpretacijsko veščino in lucidnost njegovih spoznanj.

(tekst iz http://www.gledalisce-koper.si/index.php?page=predstava_single&item=85&id=815)

Zijah A. Sokolovič svoj monolog o življenju podpira z močno gestikulacijo in z variacijami tempa, ki zahtevata izjemno koncentracijo. Z mojstrsko mimiko in popolnoma nadzorovanim glasom v srbohrvaščini domiselno karikira moralo, družinske odnose, državo, zakon in druge banalnosti.

Z moške perspektive se na satiričen način ukvarja z odnosom dveh naveličanih zakoncev srednjih let. Vsakdanje banalnosti, ki jih avtor izpostavi in se iz njih norčuje, spominjajo na realnost bivanja.
Zabava s spoznanjem, kako se posledice globaliziranega pranja možganov usedajo v nezavedno. Gledalce pa nenehno opominja na to, da morajo živeti za danes in ne za jutri.

Zijah A. Sokolović se je rodil v Sarajevu. Iz teatrologije je diplomiral na Akademiji za scenske umetnosti in na Filozofski fakulteti v Sarajevu. Kljub temu da je filmski igralec, se je v zadnjih petnajstih letih bolj posvetil gledališču.

Svojo kultno monodramo Glumac …je glumac…je glumac je prvič uprizoril leta 1978 v Sarajevu. Do danes si je predstavo ogledalo več kot 500.000 gledalcev v 20 državah sveta. Odigralo jo je 17 igralcev, prevedena pa je v 5 jezikov. Predstava je bila premierno odigrana na Dunaju, v Parizu, Varšavi, Londonu, New Yorku, Sidneyju, Berlinu, Stuttgartu in Trstu.
Zakaj ga tako fascinirajo monodrame?
»V postopku monodrame se umetnik neposredno sooča s svojo osamljenostjo, ki je pravzaprav njegovo naravno stanje. V monodrami prevzema odgovornost, da s svojo osamljenostjo igra in se sprašuje o vprašanjih življenja in smrti, smislu in nesmislu, času in prostoru. V klasični predstavi se ta odgovornost deli med več akterjev, zato jo igralci občutimo manj intenzivno,«.

(Nedelo, 17. 9. 2006)

cena vstopnice – 11,oo €

 Torek / 24.10. 2017 / 22:00 /

LJUBEZNIČENJA

Produkcija magistrskega programa Dramska igra, smer Gledališko petje
Premiera 22. maj 2017, bar SOHO
Predstava traja 1 uro.

Kabaretistki
Zala Ana Štiglic • Sara Dirnbek

Glasbeniki
Rok Lopatič, klavir • Primož Fleischman, saksofon • Aleš Rendla, bobni • Aleš Avbelj, kontrabas

Avtorici besedila Zala Ana Štiglic, Sara Dirnbek
Avtor glasbenega aranžmaja Žare Prinčič
Dramaturginja Pia Vatovec
Kostumografka Lilijana Ban
Oblikovalec zvoka Jakob Ostanek
Avtor likovne podobe Anže Korenjak

Mentorji
Gledališko petje
red. prof. Žare Prinčič
doc. Darja Švajger

Jezik in govor
asist. dr. Nina Žavbi Milojević

Mesto, v katerem živita in ustvarjata kabaretistki Rosalee in Šarlotta, ima eno kavarno, eno beznico, eno kinodvorano, eno špecerijo, en park in nešteto moških.
“Vse nesrečne zaljubljenosti vodijo do enakih zaključkov.” – Rosalee
“Na svetu je toliko čudovitih moških, pa imam samo par rok in eno samo srce.” – Šarlotta

cena vstopnice – 5,oo €


   Ponedeljek / 23.10. 2017 / 20:00

SENCA TVOJEGA PSA

Senca tvoj’ga psa

gledališko-glasbena predstava za pojočega igralca in tri glasbenike

pesmi Jacquesa Brela

Premiera: 25. maja 2008, Slovensko mladinsko gledališče

Neumnost je lenoba. Neke vrste špeh okrog srca in okoli možganov.

Igrajo:

Branko Završan, Žiga Golob, Uroš Rakovec, Krunoslav Levačić

Avtor prevodov in režija:   Branko Završan

Glasbeni aranžmaji:   Branko Završan, Žiga Golob, Uroš Rakovec, Krunoslav Levačić

Predstava traja 80 minut in nima odmora

Produkcija: avtorji in Slovensko mladinsko gledališče

Predstava je nastala v okviru Festivala francosko-slovenske pomladi in v sodelovanju s Francoskim inštitutom Charles Nodier v Ljubljani.

Jacques Brel (1929–1978), belgijsko-francoski skladatelj, pevec, pesnik in igralec, je avtor sugestivne poezije in metaforike, ki nas vabi v občutljivi labirint doživljanja življenja. Kot poslušalci tudi sami postajamo junaki njegovih zgodb, ki se stapljajo z našimi izkušnjami in doživetji. Z Brelovo zapuščino so se spopadali različni glasbeni ustvarjalci 20. stoletja, z legendarno Ne me quitte pas (v Završanovem prevodu Saj ne boš kar šla) med drugim Marlene Dietrich, Mireille Mathieu, Nana Mouskouri, Natacha Atlas in Sting. Igralec Branko Završan nam bo šestnajst Brelovih šansonov približal v svojem prevodu in interpretaciji.

Radio Študent je zgoščenko Senca tvoj’ga psa postavil na sedmo mesto najboljših plošč v letu 2008.

Večer, ki si zasluži še veliko ponovitev.

Blaž Lukan, Delo, 30. 5. 2008

Kaj lahko se zgodi, da bo za največjega slovenskega interpreta Brelovih šansonov obveljal izvajalec, ki mu petje ni primaren poklic. Igralec in režiser Branko Završan je pesmi imenitno prevedel in prelil v sedanjost in se z močno sugestivno interpretacijo ob odmerjeni in vešči glasbeni spremljavi z eno potezo vsilil kot najzanimivejši glasbeni novinec zadnjih let.

Mario Batelić, Druga godba 2009

cena vstopnice – 12,oo €


   čet. / 19.10. 2017 / 20:00

Vroče z Leo in Romanom,  Klub Kgb Maribor, četrtek, 19.10. 2017, ob 20:00

 (Talk show!)

Ne zamudite edinstvenega pogovornega šova (talk show), ki ga bo vodila znana TV voditeljica Lea Mederal v sodelovanju z odmevnim/kontroverznim psihoanalitikom Romanom Vodebom. Poučen, mestoma zabaven, pogovorni šov o vročih temah s področja: partnerskih odnosov, spolnosti, družbenih tem, psihoanalize  …  Želeli ste, vprašajte!  Večer, v katerem boste lahko z (anonimnimi) vprašanji sodelovali tudi vi, drago občinstvo in izvedeli vse, česar do sedaj niste vedeli ali upali vprašati svojih očetov in mam. Vaš zakaj, Vodebov zato! Večer bo popestrila  kantavtor in legenda kluba KGB Tadej Vesenjak.

Cena vstopnice: 10 eur


  sob. / 14.10. 2017 / 20:00

Martina Ipša ima za seboj več kot 12 let izkušenj in več kot 1000 nastopov, tako v Sloveniji in na področju bivše skupne države. Pisala je za gledališče, televizijo in radio.

Zdaj je zbrala svoje izkušnje v novi predstavi ŠOVBIZNIS.

Šov je kombinacija njenih najbolj priljubljenih šal in novih, še nikoli izvedenih.

V novem šovu govori o vsem, kar se zgodi na odru in o tem, kaj se dogaja, ko se zavesa zapre in reflektorji ugasnejo.

VSTOPNICA: 11€

REZERVACIJE VSTOPNIC – bogdan.pernat@triera.net / http://www.klub-kgb.si/    


                                sre. / 11.10. 2017 / 20:00

Vesna Anđelković

LJUBAVNI OGLASPredstava, ki vas bo nasmejala do solz! Predstava, ki je ogledalo številnih nerodnih situacij v ljubezni, spoznavanju in iskanju “dlake v jajcu” pri življenjskih odločitvah.

Zorka išče moškega svojega življenja, ker je ”dol  v Jugi” vse zanič. Zorka se odloči, in pride v Slovenijo, kako se bo znašla, kaj vse je tu drugače, kaj vse preživlja, kaj se ji bo zgodilo … koga in kakšne moške bo spoznala, vse to in še več bomo doživeli skupaj z Zorko. Preživeli bomo žensko usodo, polno ljudskih pogovorov, nasvetov in življenjskih zaključkov, ki se jih bomo še dolgo spominjali

 

cena vstopnice : 10,oo eur


   sob. / 30.9. 2017 / 20:00  –  RAZPRODANO

Nova in najbolj kosmata komedija

BRADE

Boštjan Gorenc – Pižama,, Gašper Bergant in Perica Jerković

Najboljše zgodbe se zgodijo za odrom!
Boštjan Gorenc – Pižama, Gašper Bergant in Perica Jerković nam v novem šovu poleg udarnih novih šal prinašajo tudi ekskluziven vpogled v zakulisje.

Komedija BRADE
Najboljše zgodbe se zgodijo za odrom!
A poznate tistega? Pridejo v bekstejž Gorenc, Bosanc in tip iz neke štajerske vukojebine … Ne, ne poznate! Ker se še ni zgodilo. Se bo pa to jesen.

Boštjan Gorenc – Pižama, Perica Jerković in Gašper Bergant v novem šovu ob obilju svežih šal prinašajo tudi ekskluzivni vpogled v zakulisje stendap scene. Seks v avtu, nenavadni tatuji, vzgajanje otrok in resničnostni šovi bodo le nekatere izmed tem, ki se jih bo dotaknil bradati cvetober slovenske samostoječe komedije.

Najbolj kosmata komedija BRADE ponuja poldrugo uro smeha v razposajeni moški družbi brez dlake (zgolj) na jeziku. Pripravite se na zabavno mešanico skečev in stendapa, kot jih do sedaj na področju nekdanje Avstro-Ogrske še nismo videli!

– – – – –

BOŠTJAN GOREC PIŽAMA je sinonim za (pop)kulturno ustvarjanje, od pomladi pa se baha s predsedniškim priznanjem Jabolko navdiha. Soustanovitelj Komikaz je oral domačo stand-up ledino, osvojil Improvizijo, povezoval Viktorje, tri leta vodil oddajo Naval smeha na Valu 202 ter bil v ekipi oddaje Ugani, kdo pride na večerjo. Ustvarja podcast Glave, njegovi sLOLvenski klasiki 1 so bili lani najbolje prodajana domača knjiga, spisal pa je tudi slikanico Kaj se skriva očku v bradi? Ljudstvu služi tudi kot dežurni roast master, ambasador slovenskega jezika in bralne značke, posnel pa je tudi sploh prvo domačo stand-up specialko za TV – 50 odtenkov njive.

PERICA JERKOVIĆ je bil kot član Komikaz pionir domače stand-up scene, slovi pa tudi kot eden najboljših poznavalcev žanra in njegovih zakonitosti. Za seboj ima čez 1.000 nastopov, solo šova Rojen v Jugi in Zgodovina selfi butla, na YouTubu vodi talk show Stari, umrl sem! in hodi po Ljubljanici kot Đej Kej. S Tinom in Vidom so posneli prvi slovenski TV-roast, lani so kolegi na tron posadili njega – in tudi to orgijo je nepričakovano predvajal Pop TV. Vmes je kot Sandy popražil Lada Bizovičarja, pisal skeče za Vid in Pero šov ter posnel avtobiografski film Leto.

GAŠPER BERGANT je najopaznejši domači stand-up komik mlajše generacije in soustvarjalec TV-serije Skečoholiki. Ljubezen do humorja ga je speljala od faksa, ljubezen do žensk pa stran od razuma. Je mešanica prijetno agresivnega medveda ter premalo povoženega dihurja in redno podira meje sprejemljivega. Savinjčan ne pozna pomena besede tabu in ruši stereotip o zadržanosti Slovencev. Občinstvo osvaja s črnim humorjem in navidezno neobzirnosjo, zase pa ne misli, da ima naglas ali, da je z njegovim razmišljanjem kaj narobe. Tako prikupno neobziren je, da občinstvo po nastopih ne ve ali bi ga posvojilo ali bi ga s skupnimi močmi odpeljalo na psihiatrijo.

VSTOPNICA: 11€
REZERVACIJE VSTOPNIC – bogdan.pernat@triera.net / http://www.klub-kgb.si/


26.9. 2017 / 20:00 – RAZPRODANO

TADEJ TOŠ V ŽIVO!

Vemo, da je naš.

Toša poznamo.

Vemo , da govori hitro in veliko.

Vemo, da se zmeraj nagovori do mokrega.

Vemo, da njegov dolgi jezik ne prizanaša nikomur – niti njemu samemu ne.

Tudi v KGB-ju bo tako.

Komaj čaka, da stopi na oder.

In še nasvet: otroci naj ostanejo doma.

cena vstopnice : 11,oo EUR / REZERVACIJE VSTOPNIC – bogdan.pernat@triera.net   / http://www.klub-kgb.si/   

   sre. / 27.9. 2017 / 20:00 – RAZPRODANO

TADEJ TOŠ V ŽIVO!

 

     pet. / 16. junij  2017 / 20:00      

TADEJ TOŠ V ŽIVO!

Vemo, da je naš.

Toša poznamo.

Vemo , da govori hitro in veliko.

Vemo, da se zmeraj nagovori do mokrega.

Vemo, da njegov dolgi jezik ne prizanaša nikomur – niti njemu samemu ne.

Tudi v KGB-ju bo tako.

Komaj čaka, da stopi na oder.

In še nasvet: otroci naj ostanejo doma.

cena vstopnice : 11,oo EUR

     sre. / 24.5. 2017 / 20:00      

Ambasador dobre volje UNDP-a za toleranciju i nenasilje

Zij ah A. Sokolović

“Rođenje – KOBAJAGI DONIJELA ME RODA”

Premij era 18. 02. 1993, Interkulttheater, Wien

Kada Glumac uđeu prazan Prostor počinje pozorište, kaže Peter Brook. To je jedina ideja koja me vuklada od jedne Riječi gradim formu pozorišne predstave i da sa njome istražujem granice Glume. Ovo nije monodrama, ovo je istraživanje. Postoje različite vrste dramaturgije koje gledamo na scenama: klasične, moderne, avangardne, antidramske, one koje razgrađuju dramu i one koje rastjeruju publiku. Dramaturgij a koja mene zanima jest dramaturgija Glumca: svaka je priča, tema ili problem idealan scenski predložak kad je u njezinu centru znatiželjan Glumac. Savremeno je pozorište, grabeći neumorno naprij ed, ma gdje to naprijed bilo, negdje po putu izgubilo svoju svrhu, ono što je Aristotel zvao katarzom. Ja sam katarzu našao u rij eči ROĐENJE. Tajna sopstvenog porij ekla je jedna od najuzbudljivij ih koja se pred dij ete postavlja od trenutka kada stekne svij est o sebi. Od toga kako će biti razrij ešena i ko i kako će mu pomoći u tome, zavisi njegov dalji odnos prema sopstvenoj polnosti, odnos prema drugom polu, razumij evanje ljubavi i svij eta u kojem živi, zavisi njegovo mentalno zdravlje kada odraste. Formula naizgled jednostavna, ujedno čarobna i pripada Glumcu istraživaču. U današnje vrij eme komunikacija, kompjutera i televizij e i najmlađi se smij u pričama “o rodi i bebama koje mame i tate nalaze u kupusu”. O naoko zabranjenim temama, ja sam stavio Glumu ispred sebe, igrajući otvoreno, slobodno, vedro, “rugajući” se iz kuta malog i slabog subjekta djeteta svij etu odraslih na način kako su to činili istinski humoristi, kao što je Ephraim Kishon. Želio sam nenametljivo, jednostavno i prisno uspostaviti kontakt, dij alog sa publikom, animirati je, zabaviti je Glumačkim zanatom, da bi gradili formu predstave. Želio sam, da isključiva i jedina komplonenta fl uidne veze gledališta i pozornice, bude sam Glumac. Da Rođenje, nastanak života, u formi predstave bude “kao” prirodno i istinito i razumljivo, sa mjerom i ukusom, a ipak bez vulgarizacije, uztezanja i zaplitanja u mutne metafore. Ova neobična forma predstave uz osmij eh na najprirodnij i i najprij atnij i način bi trebala da napravi mali korak prema umjetnosti. Zato je pozorište i izmišljeno i zato Glumci i postoje. Radosno istraživanje najtoplij e preporučujem onoj polovini čovječanstva koju sačinjavaju roditelji, a u interesu druge polovine čovječanstva, sastavljene od djece.Iz “Rođenja – Ko bajagi donij ela me roda” rodio se The/Arto projekt.

 

Zij ah A. Sokolovic, Wien, Austrij a 1992/93

 

Tekst preveden na slovenački jezik, Ljubljana 1998, igra Gašper Tič, nagrada “Zlatna paličica”. Nagradom publike predstava nagrađena “Mostarskom liskom” kao najbolja predstava, Mostar 2006.

Tekst preveden na hrvatski jezik, Zagreb 2003, igra Dražen Šivak, Nagrada Hrvatskog glumišta. 

 

Rođenje” je prva prestava The/Arto projekta, “umjetnost u školi, pozorište u razredu”, onda nastaju

predstave “Matematika – ah, ta matematika”, “Telefon – Halo, tko i zašto telefonira?!”. U okviru UN i

EU projekata koji se bave društvenim problemima nastaju predstave “Droga – Reci drogi NE!” i “Nasilje – za nasilje nema opravdanja” koja je osvojila nagradu za “Najbolji projekt primarne prevencij e nasilja u Europskoj unij i, na dodjeli Europske nagrade za prevencij u kriminaliteta (ECPA), Litva 2013, u konkurencij i 28 zemalja.

     Cena vstopnice – 11,oo EUR    


       črt. / 25.5. 2017 / 20:00         

večer impro teatra

BANDA FERDAMANA

  cena vstopnice – 4,oo eur  


   sre. / 31.5. 2017 / 20:00    

  cena vstopnice – 10,oo EUR   


    pet. / 16.6. 2017 / 20:00       

TADEJ TOŠ V ŽIVO!

Vemo, da je naš.

Toša poznamo.

Vemo , da govori hitro in veliko.

Vemo, da se zmeraj nagovori do mokrega.

Vemo, da njegov dolgi jezik ne prizanaša nikomur – niti njemu samemu ne.

Tudi v KGB-ju bo tako.

Komaj čaka, da stopi na oder.

In še nasvet: otroci naj ostanejo doma.

cena vstopnice : 11,oo EUR

       sre. / 12.4. 2017 / 20:00         

večer impro teatra

BANDA FERDAMANA

  cena vstopnice – 4,oo eur  


   čet. / 6.4. 2017 / 20:00   

KISLA ŽÜPA Prleški kabaret

plakat Kisla žüpa

Prlek je človek zemlje, nasmejan, hudomušen in melanholičen. Zaljubljen v svoje gorice in ljudi. Zdrava kmečka pamet, ki jo Prlekija že stoletja “izvaža” v svet je kriva, da so Prlekijo poimenovali “slovenske Atene”, saj so mnogi Prleki našli svoje mesto med največjimi osebnostmi slovenske in svetovne zgodovine.

“KISLA ŽÜPA” je prleški kabaret. Kalejdoskop besed, pesmi in okusov. Dogodek smeha in resnice, ja na trenutke tudi otožnosti in nejevolje, ker živimo prekratko, da bi se pretvarjali. Vse skupaj pa podprto z domačim krühom, zablom, lükom in zalito s kupico vina. Za vsakega nekaj!

     cena vstopnice – 10,oo EUR      


sre. / 22.3. 2017 / 20:00 

TADEJ TOŠ V ŽIVO!

Vemo, da je naš.

Toša poznamo.

Vemo , da govori hitro in veliko.

Vemo, da se zmeraj nagovori do mokrega.

Vemo, da njegov dolgi jezik ne prizanaša nikomur – niti njemu samemu ne.

Tudi v KGB-ju bo tako.

Komaj čaka, da stopi na oder.

In še nasvet: otroci naj ostanejo doma.

cena vstopnice : 11,oo EUR

čet. / 16.03. 2017 / 20:00

Vesna Anđelković

LJUBAVNI OGLAS

PREMIERA

cena vstopnice : 10,oo eur


sre. / 8.3. 2017 / 20:00

KISLA ŽÜPA Prleški kabaret

Prlek je človek zemlje, nasmejan, hudomušen in melanholičen. Zaljubljen v svoje gorice in ljudi. Zdrava kmečka pamet, ki jo Prlekija že stoletja “izvaža” v svet je kriva, da so Prlekijo poimenovali “slovenske Atene”, saj so mnogi Prleki našli svoje mesto med največjimi osebnostmi slovenske in svetovne zgodovine.

“KISLA ŽÜPA” je prleški kabaret. Kalejdoskop besed, pesmi in okusov. Dogodek smeha in resnice, ja na trenutke tudi otožnosti in nejevolje, ker živimo prekratko, da bi se pretvarjali. Vse skupaj pa podprto z domačim krühom, zablom, lükom in zalito s kupico vina. Za vsakega nekaj!

cena vstopnice – 10,oo EUR


 sre. / 22.2. 2017 / 20:00 -razprodano

TADEJ TOŠ V ŽIVO!

Vemo, da je naš.

Toša poznamo.

Vemo , da govori hitro in veliko.

Vemo, da se zmeraj nagovori do mokrega.

Vemo, da njegov dolgi jezik ne prizanaša nikomur – niti njemu samemu ne.

Tudi v KGB-ju bo tako.

Komaj čaka, da stopi na oder.

In še nasvet: otroci naj ostanejo doma.

cena vstopnice : 11,oo EUR

sre. / 1.3. 2017 / 20:00

Ambasador dobre volje UNDP-a za toleranciju i nenasilje

Zij ah A. Sokolović

“Rođenje – KOBAJAGI DONIJELA ME RODA”

Premij era 18. 02. 1993, Interkulttheater, Wien

Kada Glumac uđeu prazan Prostor počinje pozorište, kaže Peter Brook. To je jedina ideja koja me vuklada od jedne Riječi gradim formu pozorišne predstave i da sa njome istražujem granice Glume. Ovo nije monodrama, ovo je istraživanje. Postoje različite vrste dramaturgije koje gledamo na scenama: klasične, moderne, avangardne, antidramske, one koje razgrađuju dramu i one koje rastjeruju publiku. Dramaturgij a koja mene zanima jest dramaturgija Glumca: svaka je priča, tema ili problem idealan scenski predložak kad je u njezinu centru znatiželjan Glumac. Savremeno je pozorište, grabeći neumorno naprij ed, ma gdje to naprijed bilo, negdje po putu izgubilo svoju svrhu, ono što je Aristotel zvao katarzom. Ja sam katarzu našao u rij eči ROĐENJE. Tajna sopstvenog porij ekla je jedna od najuzbudljivij ih koja se pred dij ete postavlja od trenutka kada stekne svij est o sebi. Od toga kako će biti razrij ešena i ko i kako će mu pomoći u tome, zavisi njegov dalji odnos prema sopstvenoj polnosti, odnos prema drugom polu, razumij evanje ljubavi i svij eta u kojem živi, zavisi njegovo mentalno zdravlje kada odraste. Formula naizgled jednostavna, ujedno čarobna i pripada Glumcu istraživaču. U današnje vrij eme komunikacija, kompjutera i televizij e i najmlađi se smij u pričama “o rodi i bebama koje mame i tate nalaze u kupusu”. O naoko zabranjenim temama, ja sam stavio Glumu ispred sebe, igrajući otvoreno, slobodno, vedro, “rugajući” se iz kuta malog i slabog subjekta djeteta svij etu odraslih na način kako su to činili istinski humoristi, kao što je Ephraim Kishon. Želio sam nenametljivo, jednostavno i prisno uspostaviti kontakt, dij alog sa publikom, animirati je, zabaviti je Glumačkim zanatom, da bi gradili formu predstave. Želio sam, da isključiva i jedina komplonenta fl uidne veze gledališta i pozornice, bude sam Glumac. Da Rođenje, nastanak života, u formi predstave bude “kao” prirodno i istinito i razumljivo, sa mjerom i ukusom, a ipak bez vulgarizacije, uztezanja i zaplitanja u mutne metafore. Ova neobična forma predstave uz osmij eh na najprirodnij i i najprij atnij i način bi trebala da napravi mali korak prema umjetnosti. Zato je pozorište i izmišljeno i zato Glumci i postoje. Radosno istraživanje najtoplij e preporučujem onoj polovini čovječanstva koju sačinjavaju roditelji, a u interesu druge polovine čovječanstva, sastavljene od djece.Iz “Rođenja – Ko bajagi donij ela me roda” rodio se The/Arto projekt.

 

Zij ah A. Sokolovic, Wien, Austrij a 1992/93

 

Tekst preveden na slovenački jezik, Ljubljana 1998, igra Gašper Tič, nagrada “Zlatna paličica”. Nagradom publike predstava nagrađena “Mostarskom liskom” kao najbolja predstava, Mostar 2006.

Tekst preveden na hrvatski jezik, Zagreb 2003, igra Dražen Šivak, Nagrada Hrvatskog glumišta. 

 

Rođenje” je prva prestava The/Arto projekta, “umjetnost u školi, pozorište u razredu”, onda nastaju

predstave “Matematika – ah, ta matematika”, “Telefon – Halo, tko i zašto telefonira?!”. U okviru UN i

EU projekata koji se bave društvenim problemima nastaju predstave “Droga – Reci drogi NE!” i “Nasilje – za nasilje nema opravdanja” koja je osvojila nagradu za “Najbolji projekt primarne prevencij e nasilja u Europskoj unij i, na dodjeli Europske nagrade za prevencij u kriminaliteta (ECPA), Litva 2013, u konkurencij i 28 zemalja.

Cena vstopnice – 11,oo EUR


sre. / 15.2. 2017 / 20:00

Vesna Anđelković – LJUBAV NA LESKOVAČKI NAČIN

Za vse romantike, jugo nostalgike, izbirčnice in izbirčneže, iskalke in iskalce v ljubezni – odlična monokomedija!  Iz prestolnice čevapčičev in pleskavic prihaja v klub KGB rojena leskovčanka Vesna Anđelković z odlično monokomedijo LJUBAV NA LESKOVAČKI NAČIN. Etno monokomedija o žensko-moških težavah. Smeh, aplavzi in pohvale številnega občinstva so najboljše priporočilo za ogled te predstave. Predstava v kateri boste tudi moški dobili veliko nasvetov! Predstava je bila v preteklosti velik hit v Srbiji in dve sezoni razprodana v gledališču Slavija Beograd (Pozorište Slavija), kjer sta kraljevala Zijah Sokolović in Vesna Anđelković. Prodaja vstopnic: 1h pred predstavo v Klubu KGB.

Zorka išče moškega svojega življenja najprej v Leskovcu a ker je tam vse zanič, se odloči priti v Maribor. Kaj vse preživlja zaradi ljubezni, kaj vse se ji dogaja, koga in kakšne moške je imela, bomo skupaj z igralko doživeli tudi obiskovalci. Preživeli bomo neko usodo ženske, polne nepozabnih pogovorov, moško ženskih nasvetov in zaključkov, katerih se bomo verjetno še dolgo spominjali.

cena vstopnice – 10,oo EUR


sre. / 8.2. 2017 / 20:00

cena vstopnice : 10,oo eur


tor. / 7.2. 2016 / 20:00

predstavitev pesniške zbirke

Šlemunga

in koncert akustičnega tria

Trio Vlado, Bojan in Vili

ki obožuje akustičen zvok glasbe in igra v najboljši tradiciji akustičen blues z dodatki lokalnega melosa Zasavja. Fantje igrajo avtorsko glasbo, ki vsebuje vse atribute svetovne glasbe, enostavno jih ne smete zamuditi. Dve akustični kitari, orglice in glas vam bodo pričarali glasbo, katero ste si vedno želeli slišati, zato ne smete to izpustiti.

*Šlemunga – zapolnjevanje jamskih praznin s peskom, vodo in drugimi zasipi.

Roman Rozina

Pričujoča Šlemunga ni mokra brozga, s katerimi so rudarji včasih zapolnjevali praznine, ki so nastale zaradi odkopanega premoga. Je poskus nahraniti spomin, zapolniti praznine, ki v dolinah in ljudeh ostajajo za stoletja trajajočim rudarstvom.

Šlemunga ni prvi in zagotovo ne zadnji odsev dejavnosti, ki je ustvarila Zasavje in tukajšnje življenje. V zadnjih časih smo priča številnim poskusom, kako ustaviti razkroj spomina: obnavljajo se fizični objekti, postavljajo pomniki, obujajo običaji, izhajajo knjige in druga gradiva, snujejo se tematske poti. Nekateri pri tem prisegajo na strogo posnemanje objektivne resničnosti, drugi jo stilizirajo, nekateri so akademsko natančni, spet drugi poljudni.

Šlemunga nas nagovarja s pesmimi, petimi in recitiranimi, in slikami. Njena osnova je serija enaindvajsetih slik rudarjevega vsakdana, kakor ga je videl Milan Razboršek, v ekspresionistični maniri naslikana stripovska zgodba. Milan

Pirker je zapisal, da so slike »kot enaindvajset postaj ponavljajočega se »križevega pota«, ki ga je prehodil knap v enem dnevu. … ciklus ni zastavljen kot socialna kritika družbenih in človeških razmer …, ampak kot dokumentaristični zapis specifičnega življenjskega »sloga« in obenem značilnega industrijskega okolja kot scenerije, v kateri se je ta knapovska zgodba odvijala.«

Slikarju se pridružujejo trije zagorski pesniki: Nande Razboršek, Vlado Garantini in Vlado Poredoš, ki je pesmi tudi izbral.

Pesmi Nandeta Razborška so izrazito različne. Večji del jih je nastal v drugi polovici prejšnjega stoletja, v zlatih časih rudarjenja in drugačni družbeni ureditvi. So himne rudarskemu delu, bratstvu, rudarjem v njih pripada vloga herojev, ki se žrtvujejo za skupnost. V nasprotju s slovesnim tonom prvih so mlajše pesmi – Navzdol po dolini, Knapi včeraj in zdaj, Perkmandelc in Drugačne luknje – lahkotnejše, vedrejše, ritmične. Tudi takrat, kadar je njihova tema grenka, se je pesnik zgolj obešenjaško pošalil: Biti knap je zdaj hudo: / kdo ga šmirgla? – To je to!

Vlado Garantini je predstavljen z novejšimi pesmimi v prozi, šegavimi pripovedmi, položenimi v usta knapa Johana. Kot pravi sam, jih piše »v zagurskem narečju, polnim udomačenih popačenk, v fonetično zapisanem vladogovoru, slovnično pomanjkljivo, kukr en star, srčno dubr knap zmore.« In dodaja, da to lahko počne, ker dobro pozna knapovsko življenje, in da to počne, da se ne bo vse pozabilo. Manjše odstopanje od Johanovih samogovorov sta pesmi O skrivnostih mojega mesta in Orleki.

Orleki so iztočnica za še zadnjo predstavitev, saj to glasbeno skupino vodi Vlado Poredoš, hkrati pa je avtor večine besedil za njihovo glasbo. Tri pesmi so iz njihovega kultnega albuma Adijo knapi, dodal pa jim je še novejši Revirsko sago in Nohšiht. Razen zadnje so vse nostalgičen hommage rudarjenju, sprehodi po opuščeni knapovski krajini, ki ne obtožujejo, ampak le beležijo z otožnostjo. Tudi Poredoš v pesmi pogosto vpleta rudarsko besedje, kar je najbolj opazno v pesmi Adijo knapi, ki je skoraj upesnjen drobni slovarček.

cena vstopnice : 8,oo eur

čet. / 19.1. 2017 / 20:00 

Literarno glasbeni večer z glasbenikom in novopečenim pisateljem Jernejem Dirnbekom.

Pevci pozabljenih pesmi

Pevci pozabljenih pesmi

Literarno glasbeni večer z glasbenikom in novopečenim pisateljem

Jernejem Dirnbekom

Jernej Dirnbek je postal širši javnosti poznan kot soustanovitelj glasbene skupine Mi2, pri kateri poje in igra kitaro, doslej pa se je podpisal oz. sopodpisal pod več uspešnic skupine, kot so Pojdi z menoj v toplice, Teta Estera, Zbudi me za 1. maj, Sladka kot med, Samo tebe te imam, Čakal sn te ko kreten, Čista jeba …, pa tudi pod skladbe številnih drugih glasbenih izvajalcev.

Junija 2016 je pri Založbi MIŠ izšlo njegovo prvo literarno delo, domišljijski roman Pevci pozabljenih pesmi, ki je požel odlične kritike tako občinstva kot strokovne javnosti. Gre za zabavno pripoved o skupini prebivalcev manjšega slovenskega kraja, ki ugotovi, da je posedanje ob kozarcu bolj zabavno, če poteka ob prepevanju viž, ki se jih junaki spominjajo iz svoje mladosti. Pa seveda še o marsičem, kar spremlja njihove usode, medtem ko se oni posvečajo petju.

Literarni večer z Jernejem Dirnbekom bo mešanica obojega. V približno uri dolgem nastopu nas bo na njemu tipičen zbadljiv in humoren način popeljal po stopinjah svojega literarnega in glasbenega navdiha, predstavil svoj satirični roman in ob spremljavi akustične kitare izvedel nekaj najžlahtnejših skladb iz svojega opusa. Kot pravi sam, »pri tem ne bo odkrival vesoljnih modrosti, bo pa vse skupaj res zabavno …« 

Če bi torej radi izvedeli:

– kdo so pevci pozabljenih pesmi in kako lahko poješ nekaj, kar je že pozabljeno,

– katere mokre sanje sanja večina moških, pa si tega ne upa povedati na glas,

– kje najde literarni ustvarjalec pravšnjo dozo inspiracije za svoje stvaritve,

ne zamudite dogodka, ki bo vse prej kot le suhoparno literarno druženje. Osebam z vbrizganim botoxom priporočamo, da zaradi nevarnosti pojava smejalnih gubic pred dogodkom opravijo obnovitveni poseg. Mladoletnikom pa, da dogodek obiščejo v spremstvu odrasle, ne nujno čisto trezne osebe.

Nekaj povezav:

Glasbena skupina Mi2:

http://www.mi2.si/

https://www.facebook.com/mi2band

Bukla:

http://www.bukla.si/?action=books&book_id=25723

MMCRTV:

http://www.rtvslo.si/kultura/knjige/kot-kruh-pred-lakoto-tako-nas-knjiga-varuje-pred-nevednostjo/397046

VSTOP PROST

tor. / 20.12. 2016 / 20:00 

cena vstopnice : študentska / dijaška bo 3,oo EUR, ostali odrasli pa plačate 4,oo EUR.

sre. / 21.12. 2016 / 20:00 

KISLA ŽÜPA Prleški kabaret

plakat Kisla žüpa

Prlek je človek zemlje, nasmejan, hudomušen in melanholičen. Zaljubljen v svoje gorice in ljudi. Zdrava kmečka pamet, ki jo Prlekija že stoletja “izvaža” v svet je kriva, da so Prlekijo poimenovali “slovenske Atene”, saj so mnogi Prleki našli svoje mesto med največjimi osebnostmi slovenske in svetovne zgodovine.

“KISLA ŽÜPA” je prleški kabaret. Kalejdoskop besed, pesmi in okusov. Dogodek smeha in resnice, ja na trenutke tudi otožnosti in nejevolje, ker živimo prekratko, da bi se pretvarjali. Vse skupaj pa podprto z domačim krühom, zablom, lükom in zalito s kupico vina. Za vsakega nekaj!

cena vstopnice – 10,oo EUR


četrtek 15. december 2016 / 20:00

Tadej_B1

cena vstopnice – 11,oo €


sre. / 7.12. 2016 / 20:00

Vesna Anđelković – LJUBAV NA LESKOVAČKI NAČIN

foto 4

Za vse romantike, jugo nostalgike, izbirčnice in izbirčneže, iskalke in iskalce v ljubezni – odlična monokomedija!  Iz prestolnice čevapčičev in pleskavic prihaja v klub KGB rojena leskovčanka Vesna Anđelković z odlično monokomedijo LJUBAV NA LESKOVAČKI NAČIN. Etno monokomedija o žensko-moških težavah. Smeh, aplavzi in pohvale številnega občinstva so najboljše priporočilo za ogled te predstave. Predstava v kateri boste tudi moški dobili veliko nasvetov! Predstava je bila v preteklosti velik hit v Srbiji in dve sezoni razprodana v gledališču Slavija Beograd (Pozorište Slavija), kjer sta kraljevala Zijah Sokolović in Vesna Anđelković. Prodaja vstopnic: 1h pred predstavo v Klubu KGB.

Zorka išče moškega svojega življenja najprej v Leskovcu a ker je tam vse zanič, se odloči priti v Maribor. Kaj vse preživlja zaradi ljubezni, kaj vse se ji dogaja, koga in kakšne moške je imela, bomo skupaj z igralko doživeli tudi obiskovalci. Preživeli bomo neko usodo ženske, polne nepozabnih pogovorov, moško ženskih nasvetov in zaključkov, katerih se bomo verjetno še dolgo spominjali.

cena vstopnice – 10,oo EUR


sre. / 23.11. 2016 / 20:00 

KISLA ŽÜPA Prleški kabaret

plakat Kisla žüpa

Prlek je človek zemlje, nasmejan, hudomušen in melanholičen. Zaljubljen v svoje gorice in ljudi. Zdrava kmečka pamet, ki jo Prlekija že stoletja “izvaža” v svet je kriva, da so Prlekijo poimenovali “slovenske Atene”, saj so mnogi Prleki našli svoje mesto med največjimi osebnostmi slovenske in svetovne zgodovine.

“KISLA ŽÜPA” je prleški kabaret. Kalejdoskop besed, pesmi in okusov. Dogodek smeha in resnice, ja na trenutke tudi otožnosti in nejevolje, ker živimo prekratko, da bi se pretvarjali. Vse skupaj pa podprto z domačim krühom, zablom, lükom in zalito s kupico vina. Za vsakega nekaj!

cena vstopnice – 10,oo EUR


sreda 16.11. 2016 / 20:00

Vesna Anđelković – LJUBAV NA LESKOVAČKI NAČIN

foto 4

Za vse romantike, jugo nostalgike, izbirčnice in izbirčneže, iskalke in iskalce v ljubezni – odlična monokomedija!  Iz prestolnice čevapčičev in pleskavic prihaja v klub KGB rojena leskovčanka Vesna Anđelković z odlično monokomedijo LJUBAV NA LESKOVAČKI NAČIN. Etno monokomedija o žensko-moških težavah. Smeh, aplavzi in pohvale številnega občinstva so najboljše priporočilo za ogled te predstave. Predstava v kateri boste tudi moški dobili veliko nasvetov! Predstava je bila v preteklosti velik hit v Srbiji in dve sezoni razprodana v gledališču Slavija Beograd (Pozorište Slavija), kjer sta kraljevala Zijah Sokolović in Vesna Anđelković. Prodaja vstopnic: 1h pred predstavo v Klubu KGB.

Zorka išče moškega svojega življenja najprej v Leskovcu a ker je tam vse zanič, se odloči priti v Maribor. Kaj vse preživlja zaradi ljubezni, kaj vse se ji dogaja, koga in kakšne moške je imela, bomo skupaj z igralko doživeli tudi obiskovalci. Preživeli bomo neko usodo ženske, polne nepozabnih pogovorov, moško ženskih nasvetov in zaključkov, katerih se bomo verjetno še dolgo spominjali.

cena vstopnice – 10,oo EUR


   sob. / 12.11. 2016 / 20:00    

LITTLE JOHN NEE (Irska)

1920x1080_projekcija_johnnee

Little John Nee is a writer/performer based in Co. Galway in the west of Ireland. A prolific creator of work for theatre he was recently elected to Aosdána (established by the Irish Arts Council in 1981 to honour artists whose work has made an outstanding contribution to the creative arts in Ireland) His style of storytelling theatre with music has won him international recognition and his play “Sparkplug” won an Irish Times Theatre Award for his sound design while the RTE radio version won a Special Mention Prize at the Prix Italia 2013. He has recently published a book of Haiku “The Apocalypse came on a Friday” and previously his “A Donegal Trilogy” was published by An Grianan Theatre. He has released an album of songs from his theatre shows recorded with The Caledonia Highly strung Orchestra. “Songs from the Lough Swilly Delta” . Little John Nee has been commissioned to write plays for Barabbas Theatre Company, Axis Ballymun, Scottish Touring Theatre Consortium, An Grianan Theatre,  Earagail Arts Festival, Donegal Co. Council, Leitrim Co. Council, children’s plays for Galway Arts Festival and a radio play for RTE Radio Drama on One.

Little John Nee je pisatelj / izvajalec s sedežem v Co. Galway na zahodu Irske. Ploden ustvarjalec dela za gledališče je bil pred kratkim izvoljen v Aosdána (Svet za irske umetnosti, ustanovljen leta 1981 v čast za umetnike, katerih delo je doseglo izjemen prispevek v ustvarjalnih umetnostih na Irskem). Njegov slog »pripovedovanje gledališča z glasbo«  je dobil mednarodno priznanje in njegov play “sparkplug” prejel nagrado Irish Times Theatre Award za njegovo oblikovanje zvoka, medtem ko je radijska različica RTE dobila posebno nagrado A Special Mention Prize na Prix Italia 2013. Pred kratkim je izdal knjigo v haikuju “The Apocalypse came on a Friday”  in že njegovo “A Donegal Trilogy”  je objavil An Grianan Theatre. Z The Caledonia Highly strung Orchestra, je posnel album songov iz njegovih gledališko – glasbenih nastopov z naslovom “Songs from the Lough Swilly Delta”  .  Little John Nee je pisal tekste tudi za predstave gledališč Barabbas Theatre Company, Axis Ballymun, Scottish Touring Theatre Consortium, An Grianan Theatre,  Earagail Arts Festival, Donegal Co. Council, Leitrim Co. Council, children’s plays for Galway Arts Festival in za  radio play for RTE Radio Drama on One.

14-kanftest-to-go-01

cena vstopnice – 


 sre. / 9.11. 2016 / 20:00  

Zijah A. Sokolović

KOBAJAGI DONIJELA ME RODA

zike-i-roda-finalno

cena vstopnice – 11,00 EUR


čet. / 13.10. 2016 / 20:00 

KISLA ŽÜPA Prleški kabaret

plakat Kisla žüpa

Prlek je človek zemlje, nasmejan, hudomušen in melanholičen. Zaljubljen v svoje gorice in ljudi. Zdrava kmečka pamet, ki jo Prlekija že stoletja “izvaža” v svet je kriva, da so Prlekijo poimenovali “slovenske Atene”, saj so mnogi Prleki našli svoje mesto med največjimi osebnostmi slovenske in svetovne zgodovine.

“KISLA ŽÜPA” je prleški kabaret. Kalejdoskop besed, pesmi in okusov. Dogodek smeha in resnice, ja na trenutke tudi otožnosti in nejevolje, ker živimo prekratko, da bi se pretvarjali. Vse skupaj pa podprto z domačim krühom, zablom, lükom in zalito s kupico vina. Za vsakega nekaj!

cena vstopnice – 10,oo EUR


 sre. / 26.10.  2016 / 20:00   / 20:00

TADEJ TOŠ V ŽIVO!

cena vstopnice – 11,00 €


  čet. 27.10. 2016 / 20:00 

Tatjana Kecman  – “PREKOBROJNA”

«PREKOBROJNA»

Ona je sedela i čekala da joj se on javi, a onda je poludela….

Tekst, režija i gluma : Tatjana Kecman

Po motivima bestselera «Dnevnik Bridžet Džouns»

KOMEDIJA

dsc_1998

Ovaj bestseler , po kojem je svojevremeno snimljen istoimeni film, je naišao na fantastičan prijem. To samo govori koliko je čovek danas postao opsednut formom, dakle izgledom, novcem, statusnim simbolima, brendovima,.. Jureći slepo za ”savršenom” formom života mi zapostavljamo njegovu suštinu. Junakinja poznatog bestselera je nemilosrdno “obogaćena” problemima naše, srbijanske žene. Naša Bridžet nema ni novac, ni stalni posao, ni svoj stan i naravno nema ni muža. Dok čeka poziv nesuđenog dečka isplivava njeno nezadovoljstvo izgledom, ponašanjem, prihodima…, životom koji vodi. U jednom momentu nezadovoljstvo kulminira i ona tobože okreće novi list u životu. Sledi uputstva za uspešan život koje pronalazi u časopisima. Promeniće sebe da je ”ni rođena majka neće prepoznati” smršaće , prestaće da puši………..DOĐITE DA VIDITE «DOKLE ĆE DOGURATI»!!!

cena vstopnice – 10,oo EUR


  čet. 20.10. 2016 / 20:00  

večer impro teatra – BANDA FERDAMANA

banda-ferdamana-novo

cena vstopnice –

 

  čet. / 13.10. 2016 / 20:00 

KISLA ŽÜPA Prleški kabaret

plakat Kisla žüpa

Prlek je človek zemlje, nasmejan, hudomušen in melanholičen. Zaljubljen v svoje gorice in ljudi. Zdrava kmečka pamet, ki jo Prlekija že stoletja “izvaža” v svet je kriva, da so Prlekijo poimenovali “slovenske Atene”, saj so mnogi Prleki našli svoje mesto med največjimi osebnostmi slovenske in svetovne zgodovine.

“KISLA ŽÜPA” je prleški kabaret. Kalejdoskop besed, pesmi in okusov. Dogodek smeha in resnice, ja na trenutke tudi otožnosti in nejevolje, ker živimo prekratko, da bi se pretvarjali. Vse skupaj pa podprto z domačim krühom, zablom, lükom in zalito s kupico vina. Za vsakega nekaj!

cena vstopnice – 10,oo EUR


čet. / 6.10. 2016 / 20:00 

Vesna Anđelković – LJUBAV NA LESKOVAČKI NAČIN

foto 4

Za vse romantike, jugo nostalgike, izbirčnice in izbirčneže, iskalke in iskalce v ljubezni – odlična monokomedija!  Iz prestolnice čevapčičev in pleskavic prihaja v klub KGB rojena leskovčanka Vesna Anđelković z odlično monokomedijo LJUBAV NA LESKOVAČKI NAČIN. Etno monokomedija o žensko-moških težavah. Smeh, aplavzi in pohvale številnega občinstva so najboljše priporočilo za ogled te predstave. Predstava v kateri boste tudi moški dobili veliko nasvetov! Predstava je bila v preteklosti velik hit v Srbiji in dve sezoni razprodana v gledališču Slavija Beograd (Pozorište Slavija), kjer sta kraljevala Zijah Sokolović in Vesna Anđelković. Prodaja vstopnic: 1h pred predstavo v Klubu KGB.

Zorka išče moškega svojega življenja najprej v Leskovcu a ker je tam vse zanič, se odloči priti v Maribor. Kaj vse preživlja zaradi ljubezni, kaj vse se ji dogaja, koga in kakšne moške je imela, bomo skupaj z igralko doživeli tudi obiskovalci. Preživeli bomo neko usodo ženske, polne nepozabnih pogovorov, moško ženskih nasvetov in zaključkov, katerih se bomo verjetno še dolgo spominjali.

cena vstopnice – 10,oo EUR


 tor. / 4.10. 2016 / 20:00  

Zijah A. Sokolović

KOBAJAGI DONIJELA ME RODA

zike-i-roda-finalno

cena vstopnice – 11,00 EUR


 sre. / 21.9. 2016 / 20:00  

Matjaž Javšnik

OD BOGA POSLAN

Legendarna avtorska monokomedija, ki je imela že preko 650 ponovitev. Matjaž v vlogi grobarja mojstrsko vodi gledalca od zibke do rakve v iskanju ljubezni ali pa vsaj požirka žganja. Tragična življenska zgodba obrobneža, ki prebudi človeško v nas.

Od Boga poslan - za Matjaža @ Skleda Smeha

Legenda se vrača! Po daljši odsotnosti se na oder Mariborskega kluba KGB vrača Matjaž Javšnik v nepozabni monokomediji Od boga poslan in z njegovo zadnjo mega uspešnico Striptiz.

Vabljeni – kdor ostane doma, ga obdavčimo kot nepremičnino! 

cena vstopnice – 11 €


 čet. / 22.9. 2016 / 20:00  

Matjaž Javšnik

STRIPTIZ

 

Matjaž Javšnik nadaljuje z razgaljanjem in družbeno kritiko tudi v svojem novem projektu Striptiz. Tokrat na odru ne bo razgalil le sebe, temveč tudi vas – pravzaprav kar celotno Slovenijo. V Striptizu se sprehodi čez slovenske posebnosti in zanimivosti, pa tudi čez naše prednosti in slabosti. Skozi smeh se bomo spoprijeli z dvojino, ljubeznijo do pločevine, ki se blešči iz garaž in nadstreškov, družinskih vezi, športnih uspehov, slovenske šole, graditve kariere, interesnih skupin, javne uprave, pa vse do rak rane naše družbe – politike. Seveda Matjaž tudi tokrat ne bo pozabil na pregovorno slovensko zavist, kar nas dela unikum ne le v evropskem temveč kar v svetovnem merilu.

Da to drži se lahko prepričate sami – pridite, da ne boste ‘ favš’ tistim, ki se bodo med prvimi nasmejali do solz.

MINISTRSTVO ZA ZDRAVJE IN HIGIENO TELESA TER DUHA PRIPOROČA OGLED PREDSTAVE ZA KREPITEV TREBUŠNIH MIŠIC, RAZGIBANJE LEVE IN DESNE HEMISFERE IN PREPREČEVANJE ZAVISTI. OGLED PREDSTAVE JE DRUŽBENA ODGOVORNOST!

fotost3 - 2

cena vstopnice – 11 €


četrtek. / 9.6.  2016 / 20.00 / 11 eur

TADEJ TOŠ V ŽIVO!

Toša poznamo.

Vemo, da je naš.

Vemo ., da govori hitro in veliko.

Vemo, da se zmeraj nagovori do mokrega.

Vemo, da njegov dolgi jezik ne prizanaša nikomur – niti njemu samemu ne.

Tudi v KGB-ju bo tako.

Komaj čaka, da stopi na oder.

In še nasvet: otroci naj ostanejo doma.

Tadej_B1


čet. / 2.6. 2016 / 20:00 / 4 €

Impro z Bando kjer se bo igralo format Armando

 13245374_602456619923185_1809427435219634308_n

V četrtek, 2.junija pa bo ob 20h impro večer, kjer bodo improvizatorji iz Maribora in Kranja združili svoje sposobnosti v predstavi poimenovani Armando.

Predstava bo, za razliko od sredine, improvizirana. Improvizatorji in improvizatorke pa bodo navdih za prizore dobivali iz različnih dogodivščin, ki so se jim zgodile. Brez scenarija, režiserjev, pripomočkov… pa bodo ustvarili enkratno predstavo, ki je ne smete zamuditi.

Vstopnina 4€.


sre. / 1.6. 2016 / 20:00 / 4 €

Stand up in impro nastop

V Maribor prihajajo smešni Gorenci in upajo, da na odru KGBja ne bodo ostali sami!

Stand up + open majk

Začenjamo v sredo, 1.junija ob 20h s stand-up večerom. Nastopali bodo Sašo Stare, Rok Bohinc, Nejc Šmit in kdorkoli, ki bi želel preizkusiti svoje na-novo-napisane-šale pred publiko.

Trije fantje so že relativno uveljavljena imena v svetu komedije, če pa vi za njih še niste slišali jim tega prosim ne povejte. Vse tri ste lahko videli v kakšni od reklam, v oddaji na TV-ju ali pa na odru v malce bolj kvalitetnem striptiz lokalu.

Če pa se jim tudi vi želite pridružiti na odru pa je stvar preprosta. Pripravite med dve in petimi minutami ”materiala” (ideje, zgodbice, anekdote, ki se vam zdijo zabavni in želite preveriti, če se bi jim smejal še kdo izven vašega družinskega kroga) in pošljite sporočilo Bandi Ferdamani, ki organizira ta dogodek. Umestilo se vas bo v program in v sredo boste imeli priložnost spoznati Tremo.

NejcsašoRok

Open majkerji imajo brezplačen vstop na dogodek, za vse ostale pa je karta 4€.


sre. / 18.5.  2016 / 20.00 / 10 eur

Ambasador dobre volje UNDP-a za tolerancij u i nenasilje

Zij ah A. Sokolović

“Rođenje – KOBAJAGI DONIJ ELA ME RODA”

Premij era 18. 02. 1993, Interkulttheater, Wien

02 001

Kada Glumac uđe u prazan Prostor počinje pozorište, kaže Peter Brook. To je jedina ideja koja me vuklada od jedne Rij eči gradim formu pozorišne predstave i da sa njome istražujem granice Glume. Ovo nije monodrama, ovo je istraživanje. Postoje različite vrste dramaturgij e koje gledamo na scenama: klasične, moderne, avangardne, antidramske, one koje razgrađuju dramu i one koje rastjeruju publiku. Dramaturgij a koja mene zanima jest dramaturgij a Glumca: svaka je priča, tema ili problem idealan scenski predložak kad je u njezinu centru znatiželjan Glumac. Savremeno je pozorište, grabeći neumorno naprij ed, ma gdje to naprij ed bilo, negdje po putu izgubilo svoju svrhu, ono što je Aristotel zvao katarzom. Ja sam katarzu našao u rij eči ROĐENJE. Tajna sopstvenog porij ekla je jedna od najuzbudljivij ih koja se pred dij ete postavlja od trenutka kada stekne svij est o sebi. Od toga kako će biti razrij ešena i ko i kako će mu pomoći u tome, zavisi njegov dalji odnos prema sopstvenoj polnosti, odnos prema drugom polu, razumij evanje ljubavi i svij eta u kojem živi, zavisi njegovo mentalno zdravlje kada odraste. Formula naizgled jednostavna, ujedno čarobna i pripada Glumcu istraživaču. U današnje vrij eme komunikacij a, kompjutera i televizij e i najmlađi se smij u pričama “o rodi i bebama koje mame i tate nalaze u kupusu”. O naoko zabranjenim temama, ja sam stavio Glumu ispred sebe, igrajući otvoreno, slobodno, vedro, “rugajući” se iz kuta malog i slabog subjekta djeteta svij etu odraslih na način kako su to činili istinski humoristi, kao što je Ephraim Kishon. Želio sam nenametljivo, jednostavno i prisno uspostaviti kontakt, dij alog sa publikom, animirati je, zabaviti je Glumačkim zanatom, da bi gradili formu predstave. Želio sam, da isključiva i jedina komplonenta fl uidne veze gledališta i pozornice, bude sam Glumac. Da Rođenje, nastanak života, u formi predstave bude “kao” prirodno i istinito i razumljivo, sa mjerom i ukusom, a ipak bez vulgarizacij e, uztezanja i zaplitanja u mutne metafore. Ova neobična forma predstave uz osmij eh na najprirodnij i i najprij atnij i način bi trebala da napravi mali korak prema umjetnosti. Zato je pozorište i izmišljeno i zato Glumci i postoje. Radosno istraživanje najtoplij e preporučujem onoj polovini čovječanstva koju sačinjavaju roditelji, a u interesu druge polovine čovječanstva, sastavljene od djece.Iz “Rođenja – Ko bajagi donij ela me roda” rodio se The/Arto projekt.

Zij ah A. Sokolovic, Wien, Austrij a 1992/93

Tekst preveden na slovenački jezik, Ljubljana 1998, igra Gašper Tič, nagrada “Zlatna paličica”. Nagradom publike predstava nagrađena “Mostarskom liskom” kao najbolja predstava, Mostar 2006.

Tekst preveden na hrvatski jezik, Zagreb 2003, igra Dražen Šivak, Nagrada Hrvatskog glumišta.

Rođenje” je prva prestava The/Arto projekta, “umjetnost u školi, pozorište u razredu”, onda nastaju

predstave “Matematika – ah, ta matematika”, “Telefon – Halo, tko i zašto telefonira?!”. U okviru UN i

EU projekata koji se bave društvenim problemima nastaju predstave “Droga – Reci drogi NE!” i “Nasilje – za nasilje nema opravdanja” koja je osvojila nagradu za “Najbolji projekt primarne prevencij e nasilja u Europskoj unij i, na dodjeli Europske nagrade za prevencij u kriminaliteta (ECPA), Litva 2013, u konkurencij i 28 zemalja.


sre. / 11.5.  2016 / 20.00 / 3 eur

BANDA FERDAMANA

Večer impro teatra

images2HYF8I0T


tor. / 10.5.  2016 / 20.00 / 10 eur

foto 4

Vesna Anđelković

LJUBAV NA LESKOVAČKI NAČIN

 

Za vse romantike, jugo nostalgike, izbirčnice in izbirčneže, iskalke in iskalce v ljubezni – odlična monokomedija!

Iz prestolnice čevapčičev in pleskavic prihaja v klub KGB

rojena leskovčanka Vesna Anđelković z odlično monokomedijo

LJUBAV NA LESKOVAČKI NAČIN

Etno monokomedija o žensko-moških težavah. Smeh, aplavzi in pohvale številnega občinstva so najboljše priporočilo za ogled te predstave. Predstava v kateri boste tudi moški dobili veliko nasvetov! Predstava je bila v preteklosti velik hit v Srbiji in dve sezoni razprodana v gledališču Slavija Beograd (Pozorište Slavija), kjer sta kraljevala Zijah Sokolović in Vesna Anđelković.

Prodaja vstopnic: 1h pred predstavo v Klubu KGB

Zorka išče moškega svojega življenja najprej v Leskovcu a ker je tam vse zanič, se odloči priti v Maribor. Kaj vse preživlja zaradi ljubezni, kaj vse se ji dogaja, koga in kakšne moške je imela, bomo skupaj z igralko doživeli tudi obiskovalci. Preživeli bomo neko usodo ženske, polne nepozabnih pogovorov, moško ženskih nasvetov in zaključkov, katerih se bomo verjetno še dolgo spominjali.


tor. / 12.4.  2016 / 20.00 / 10 eur

“10:1” (“deset prema jedan”)

tatjana-kecman

»Skoraj vsak moški zaradi poroke in poročnih obveznosti doživi paničen strah. Ta predstava bo vaš strah le še okrepila!!!! Ugasnilo bo vsakršno upanje o lepem življenju v dvoje! Upanje v zakonsko zvezo se bo spremenilo v pepel po predstavi. Zaželeli si boste, da ostanete samski do konca tega in vsakega življenja. Minila vas bo volja po ženskah …. SEVEDA SE HECAMO!!!

Ta predstava je komedija o desetih ženskih likih, ki jih, k sreči, ne videvamo vsak dan. Ali pa jih?

V eni uri predstave se bomo postavili v kožo moškega, ki se je znašel pred vprašanjem : » Oženiti se ali se ne oženiti?«


logo dem vstopnice