fbpx

KONCERTNI CIKEL GLASBARIUM 2021 / julijski tris

KONCERTNI CIKEL GLASBARIUM 2021

JULIJSKI TRIS

5.julij 2021

3:rma

Maša But – vokal

Urška Supej – kitara

ɜ:rma je avtorski projekt kitaristke Urška Supej in vokalistke Maše But, ki gradi most med glasbo in poezijo. 3:rma plava v standardnih jazzovskih, pop ter folk vodah, ter se dotika tematik kot so feminizem, brezizhodna razmerja, vera in podobno.
Projekt predstavlja kontrast med spevnimi melodijami in težkimi tematikami, kot življenjski kontrast med idealom in realnostjo. Avtorici želita na tak način, skozi nežno glasbo spodbuditi razmišljanje o temah in problemih, ki jih ljudje prepogosto preslišimo in spregledamo.

LINK https://youtu.be/z1v5NFchMvc

12.julij 2021

Duo ATANASOVSKI z gosti

Ariel Vei Atanasovski – kitara

Vasko Atanasovski – saksofon, flavta

Gosti:

Marko Črnčec – klavir

Marko Korošec – kontrabas

Marjan Stanić – bobni, tolkala

Lansko leto prvič predstavljen duo Atanasovski, ki je nastal s prihodom epidemije in karantene, se letos predstavlja v razširjeni obliki, z imenitnimi glasbenimi gosti. Poleg Vaska in Ariela Veia, bodo zaigrali glasbeniki: Marko Črnčec, Marko Korošec in Marjan Stanić. Avtorske skladbe je napisal mladi skladatelj Ariel Vei Atanasovski, sicer odličen violončelist in kitarist. Z namenom oblikovanja ansambla, ki bo v bližnji prihodnosti posnel tudi skupni album, se premierno predstavljajo v živo.

LINK https://youtu.be/LngthPYWyl4

19.julij 2021

GOLNAR & MAHAN

Golnar Shahyar (glas, klavir, kitara, sintetizator)

Mahan Mirarab (Električna kitara / Fretless kitara, elektronika)

Amir Wahba (tolkala)

 

Trio Golnar & Mahan, večinstrumentalni, večjezični in transkulturni, je definicija pravega svetovljanskega benda. Z mojstrskim in svežim pristopom do umetnosti glasbenega pripovedovanja zgodb Golnar & Mahan Trio združujeta elemente sodobnega jazza, bližnjevzhodne in zahodnoafriške ljudske, poliritmične groove, afro-kubanske in evropske komorne glasbe ter ustvarjata izvirno mednarodno glasbo z korenine v skupni dediščini. Iransko-kanadski vokal, skladatelj, tekstopisec in multiinstrumentalist Golnar Shahyar se je leta 2008 preselil na Dunaj, kjer je nadaljeval glasbeno kariero, v kateri je med drugim sodelovala z umetniki, kot so Erkan Ogur, Alain Perez in orkester ORF Radio Symphonie Orchestra. Leta 2011 je spoznala iransko-avstrijskega kitarista brez skladateljev in skladatelja Mahana Miraraba, mednarodno aktivnega tolmača perzijske glasbe s pomočjo jazza. Od takrat sta neločljiva glasbena partnerja, ki se soočata z vsesplošnim razumevanjem sodobne glasbe in svojo kolektivno vizijo zasledujeta v osupljivo širokem zvočnem platnu tria Golnar & Mahan, ki ga strokovno in iznajdljivo dopolnjuje mojstrski avstrijski tolkalist Amir Wahba.

LINK http://www.golnarandmahan.com, https://youtu.be/jdAIlgaxeMs

 

 

Lokacija (vsi koncerti): Poletni KGB pod letnim avditorijem Lutkovnega gledališča Maribor (v primeru dežja, v Lutkovnem gledališču)