fbpx

KONCERTI 2018

petek, 25.3. 2016 / 21:30 / 12  €

VASKO ATANASOVSKI TRIO

predstavlja nov CD

ZasedbaVasko Atanasovski – vokal, saksofon, flavta / Dejan Lapanja – kitara / Marjan Stanić – bobni in tolkala   ( High Energy Vitamin Music)

…»So nekaj najboljšega, kar imamo.«

Jaša Lorenčič, Večer

»Vasko Atanasovski Trio je fantastičen! Slišati bi jih moral ves svet«

Zdenko Matoz, Delo

»Glasbeno je Atanasovski ob pomoči zvestih in enako imenitnih članov tria, vsestranskega Dejana Lapanje z električno kitaro in spremljevalnim vokalom ter Marjana Stanića z nikoli mirnimi bobni in tolkali, tako rekoč ustvaril, vsaj za naše podnebje, popolnoma nov slog.«

Mario Batelić, Radio Študent

Zasedba treh izjemnih mednarodno uveljavljenih slovenskih glasbenikov z Vaskom Atanasovskim na čelu je spomladi 2012 izdala znameniti album »Come To Me«, še precej pa je svež tudi njihov album »Feel«. Obe izdaji sta prejeli izjemne kritike in močno zaznamovali Slovenski in tudi tuji glasbeni prostor. Poleg številnih gostovanj na Hrvaškem in v Srbiji, je zasedba izpeljala kar dve koncertni turneji v oddaljeni Kitajski, lansko jesen pa so se podali v London, Nemčijo ter daljšo turnejo po Argentini.

Ekstatičnost, energičnost, eklektično mešanje glasbenih stilov in brezkompromisnost, so znane značilnosti njihovih nastopov, ki nikogar ne pustijo hladnega ali brezbrižnega. Živahni ritmi nas hitro pokličejo k plesu. Besedila v angleščini, srbohrvaščini in slovenščini so v glavnem ljubezenska, navdihnjena s humorjem in z izvirnimi, duhovitimi metaforami. Trio, ki ga sestavljata še virtuoz na bobnih in tolkalih Marjan Stanič ter izjemen, eklektičen kitarist Dejan Lapanja, praznuje pet let svojega obstoja in izdajo svojega tretjega albuma.

Avtor glasbe in besedil, Vasko Atanasovski, ki ga sicer poznamo po sodelovanjih s svetovno znanimi glasbeniki (Hindi Zahra, Living Colour, Vlatko Stefanovski…), mojstrskem pristopu do vseh glasbenih stilov ter po izjemnem glasbenem opusu in izvirnosti, je s svojo glasbo prepotoval že precejšenj del sveta.

Do sedaj je izdal že 12 albumov, ne dolgo nazaj pa je največja založba na balkanu, Croatia Records, izdala album ‘Best of Vasko Atanasovski’, kar ga kot slovenskega glasbenika postavlje med  zelo redke izbrance, saj je poleg legendarnih Buldožerjev, edini s takšnim ugledom.

Vasko Atanasovski Music creativeness, Slovenia Web: www.vaskoatanasovski.com


čet. / 7.4. 2016 / 20:00 / 3 €

glasbena šola  B.A.S.E.


pet. / 8.4. 2016 / 21:30 /

koncert skupine

MAURIZIO PRESIDENTE

12794903_1056595764385976_8593051961300590030_o

Born on the streets, Maurizio Presidente! travel throughout Europe and fill the hearts of the public with emotion to the sound of their acoustic instruments. Fired by a desire to put a smile back on the faces of the passers-by, they take over the public space. Being a cosmopolitan band (members are french, italian, greek and german) Maurizio Presidente! blend their culture with their craft to create a music which reaches far beyond borders. Roaming from swing to reggae, from waltz to afrobeat and from latin music to rocksteady, the characteristical «Maurizio Presidente! Touch» forms the common thread that links the songs and binds the audiences to the band’s so particular universe. Performed in french, their poetic songs express joy, adress existential questions and voice the desire to find back to a positive energy. Having finally settled down in Berlin, Maurizio Presidente!’s not only perform in some of the most prestigious clubs in the capital of electro, but also in festivals and local bars, thus succeeding in their bid of delighting all kinds of crowds. Maurizio Presidente! last show in date combines all those ingredients into a musical experience that won’t leave you cringing!

Christophine Huet – Ukulele & Lead Voice

Davide Provenzano – Trumpet

Orpheas Tziagidis – Saxophone

Pier-Paolo Bertoli – Accordion

Samuel Neyhousser – Cajon & Lead Voice

Sylvain Bouysset – Acoustic Bass

Links :

facebook.com/mauriziopresidente | vimeo.com/mauriziopresidente | soundcloud.com/maurizio-presidente

Booking : Christophine Huet, Sonnenallee 206, D-12059 Berlin | mauriziopresidente.booking@gmail.com | +49 176 9363 2838


četrtek, 24.3. 2016. 2016 / 20:008 €

koncert

SKARABEJ

skarabe foto

Skarabej sestavljata Boris Magdalenc na hang drumu in Matija Krečič na violini.  Skarabej je prepletanje raznolikih glasbenih tradicij; od afriških in arabskih ritmov, preko meditativnih trans vložkov, vse do klasike. Nenavadnost in neuvrščenost se dogodi tudi zaradi zanimivih dialogov hanga in violine, ki se virtuozno poigravata v medprostoru kjer poetično ustvarjata zgodbe. Glasbenika sta aktivna v raznih slovenskih zasedbah kot so Orkestrada, Magnifico, Terrafolk, Adanna,..

www.facebook.com/duoskarabej   www.skarabej.si  video 1: (Dancing Turtle)   https://www.youtube.com/watch?v=ayyOf6H2ssY   video 2: (RiverDeer)    https://www.youtube.com/watch?v=Fxf6CGfT31s

Iz recenzije plošče:

“Glasba za violino in hang, je resda meditativna in sferična, je pa tudi zelo prizemljena, kot nebo, ki diši po zemlji. In to ga dela unikum v naši slovenski glasbeni godlji. Še en naš kulturni izdelek vreden izvoza.” 

Zdenko Matoz – Delo

SKARABEJ :   Boris Magdalenc – hang drum Matija Krečič – violina