fbpx

KONCERTI 2018

pet. / 15.4. 2016 / 21:30 / – 5 €

koncert skupine

NUBIRA

Skupina Nubira, ki je plod ideje, ki se je nekaj angažiranim osnovnošolcem porodila že leta 2005, danes intenzivno ustvarja in koncertira širom Slovenije, pa tudi preko njenih meja. Koncertirali smo že na Madžarskem v sklopu festivala KisSziget in pa v Avstriji na festivalu Sonnenwind. Zadnja 4 leta njenega intenzivnejšega delovanja so rezultirala v naš prvi izdelek, in sicer smo v začetku letošnjega leta izdali svojo prvo ploščo, imenovano Incrementum.

več na http://www.slorock.si/nubira/ , https://www.facebook.com/NubiraTheBand/?fref=ts , http://nubira.si/ 

Člani: Nils Rošker (Lead Vocal), Kristjan Vuk (Guitar), David Petek (guitar), Timotej Volavšek (Bass Guitar), Luka Arčon (Drums), Martin Žmitek (Accordion), Ivana Honsić (backing vocals)

Žanr: Rock/Ethno/Progressive

Današnja zasedba skupine izgleda takole:

 • Nils Rošker (vokal)
 • David Petek (kitara)
 • Timotej Volavšek (bas)
 • Kristjan Vuk (kitara, vokal)
 • Luka Arčon (bobni)
 • Martin Žmitek (harmonika)
 • Ivana Honsić (backvokal)

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   


čet. / 14.4. 2016 / 21:30 / – 7 €

Pelji me na sonce

Cveto Kobal

 flavta, vokal

Lado Jakša

 klavir, elektronske klaviature, flavta, klarinet, sopran in alt saksofon


čet. / 7.4. 2016 / 20:00 / 3 €

glasbena šola  B.A.S.E.

base

V klubu KGB se bodo tokrat predstavili učenci pevskega oddelka glasbene šole B.A.S.E., pod mentorstvom Anje Kramar in Urške Gajšt. Nastopilo bo 11 pevcev, na koncertu pa bomo lahko poslušali repertoar od svetovne popularne glasbe do slovenskih zimzelenih popevk. Lepo vabljeni!


pet. / 8.4. 2016 / 21:30 / – 8 €

koncert skupine

MAURIZIO PRESIDENTE

napovedan za 8.4. (pet.9) zaradi bolezni ODPADE (Pier Paolo Berteli je trenutno v bolnici, zaželimo mu uspešno okrevanje). Hvala za razumevanje.

12794903_1056595764385976_8593051961300590030_o

Born on the streets, Maurizio Presidente! travel throughout Europe and fill the hearts of the public with emotion to the sound of their acoustic instruments. Fired by a desire to put a smile back on the faces of the passers-by, they take over the public space. Being a cosmopolitan band (members are french, italian, greek and german) Maurizio Presidente! blend their culture with their craft to create a music which reaches far beyond borders. Roaming from swing to reggae, from waltz to afrobeat and from latin music to rocksteady, the characteristical «Maurizio Presidente! Touch» forms the common thread that links the songs and binds the audiences to the band’s so particular universe. Performed in french, their poetic songs express joy, adress existential questions and voice the desire to find back to a positive energy. Having finally settled down in Berlin, Maurizio Presidente!’s not only perform in some of the most prestigious clubs in the capital of electro, but also in festivals and local bars, thus succeeding in their bid of delighting all kinds of crowds. Maurizio Presidente! last show in date combines all those ingredients into a musical experience that won’t leave you cringing!

Christophine Huet – Ukulele & Lead Voice

Davide Provenzano – Trumpet

Orpheas Tziagidis – Saxophone

Pier-Paolo Bertoli – Accordion

Samuel Neyhousser – Cajon & Lead Voice

Sylvain Bouysset – Acoustic Bass

Častnik VEČER je o dogodku zapisal :

(vir – VEČER 5.april 2016)

Več kot glasbeni cirkus – Svetovljanski orkester vrhunskih glasbenikov s člani iz Francije, Italije, Grčije in Nemčije , ulični zabavljači, blagozvočni cirkuški klovni …? Skupina Maurizio Presidente je vse to in še marsikaj – za razmislek in za oko, predvsem pa za uho, občutljivo za zvoke svojske fuzije swinga, reggaeja, valčka, latinoameriške plesne glasbe, afrobeata, rocka, proste improvizacije pa marsičesa. A njihovi koncerti so pravzaprav svojevrstne gledališke predstave, ki aktivno vključujejo tudi občinstvo – pa najsi nastopajo na odru ali na ulici. Še posebno ljubi pa so jim intimnejši klubski nastopi – torej na odru, a blizu publike. In prav tako se bodo prvič v živo predstavili v Mariboru – v petek, 8. aprila, ob 21:30 v klubu KGB. (dkj)”

Links :

facebook.com/mauriziopresidente | vimeo.com/mauriziopresidente | soundcloud.com/maurizio-presidente

Booking : Christophine Huet, Sonnenallee 206, D-12059 Berlin | mauriziopresidente.booking@gmail.com | +49 176 9363 2838

petek, 1.4. 2016 / 21:30 – 7 €

koncert in predstavitev novega CD – ja glasbene skupine

ETHNOTRIP

eth

Skupina Ethnotrip je pričela s svojim delovanjem leta 2009. Zasedba se je v teh letih le nekoliko spremenila in tako danes skupino sestavljajo Tjaša Šimonka (vokal), Miha Kavaš (violina), Primož Kramberger (klavir), Aleksander Varga (bas kitara) in Tomi Došen (tolkala). Člane skupine je moč slišati tudi v raznih drugih zasedbah in ker izhajajo iz različnih glasbenih zvrsti, se to na zanimiv način odraža tudi v njihovi glasbi.

Ethnotrip se navdušujejo nad ljudskim izročilom in v bogati zakladnici  glasbe Slovenije, Madžarske, Hrvaške, Makedonije, Srbije, Bosne, Anglije in Rusije črpajo skladbe za svoj repertoar. Že to, da zasedba ni tipično ljudska, nam da vedeti, da so priredbe teh pesmi drugačne. Zasedba se loteva tradicije » z radovednostjo in invencijo, ne da bi pri tem pozabila na žar in čustva« (recenzija radia študent). Posegajo tudi po že skoraj pozabljenih melodijah in jih poskušajo ponovno predstaviti in približati občinstvu. Za skupino se je v preteklih letih zvrstilo lepo število nastopov tako doma, kot tudi v tujini – na Madžarskem, Hrvaškem, v Nemčiji, Bosni in Hercegovini in v Srbiji.

Leta 2013 je skupina izdala svoj prvenec Ethnotrip, istega leta pa je predstavila  tudi svoj prvi videospot – Jovano Jovanke. V 2015 je skupina posnela svoj drugi album, katerega izid je predviden 15.1.2016 pri glasbeni založbi Celinka. Člani zasedbe verjamejo, da se bo na njen našlo nekaj za vsakega poslušalca.

Ethnotripovcem’ se na koncertih občasno pridružita tudi gosta: Darja Kramberger  – vokal in Urban Kolar – trobenta

TUKAJ JE ŠE NEKAJ LINKOV DO NAŠE GLASBE IN SPLETNE STRANI
Youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UCOqHVpCHfPEyuZ7PvYsQlwQ/videos

Posnetek pesmi Makedonsko devojče (posnetek iz Marburga – festival MANO 2015, Nemčija): https://www.youtube.com/watch?v=N3wuOcVn8lo

Link do naše spletne strani, kjer najdete več fotografij, aktualne informacije, lahko pa tudi poslušate nekaj pesmi z našega prvega albuma: www.ethnotrip.si

Bandcamp:

https://ethnotrip.bandcamp.com/releases

Najdete nas lahkp tudi na Facebooku in na Twitterju: https://www.facebook.com/pages/Ethnotrip/108788735853488?ref=hl https://twitter.com/ethnotrip1

Mediji o nas: http://radiostudent.si/glasba/tolpa-bumov/ethnotrip-ethnotrip http://www.rockline.si/podrobnosti-recenzije/ethnotrip-6679 http://www.slovenskenovice.si/bulvar/glasba/ethnotrip-za-ljudsko-glasbo-novega-tisocletja Objava na makedonskem radiu Radio MK http://www.radiomk.com/jovano-jovanke-vo-izvedba-na-grupata-etnotrip-od-slovenija/


sobota, 2.4. 2016 / 21:30 – 5 €

koncert skupine

LAUŽENKI

Lauženki festival Letni oder 2014 foto shine.si

Vasja Eigner – vokal, kitara

Tara Horvat – vokal

Uroš Skuhala – kitara

Borut Celcer – bas

Matjaž Tiža Sabolek – bobni

Lauženki – Yugo rock čaga: Kreni prema meni.  Lauženki se s svojim programom priklanjajo Novemu valu, najkreativnejšemu obdobju rock’n’rola v nekdanji Jugoslaviji. Na klasični Yugo rock čagi boste plesali na glasbo najpomembnejših skupin tistega časa. Slišali boste jagodni izbor skladb novovalovskih skupin kot so Idoli, EKV, Šarlo akrobata, Električni orgazam, Azra, Prljavo kazalište, Partibrejkers …. Pa še kakšen Plavi in Parni bodo dodali. Pripravljeni?

https://www.youtube.com/watch?v=8mmQv2iqU0U /  https://www.youtube.com/watch?v=UMBQ1jTdNYk  / https://www.youtube.com/watch?v=YZ_mDWstk0g