fbpx

KONCERTI 2018

sob. / 23.4. 2016 / 21:30 /  3 €

Radiovibes

Janja Pušič- vocal/ back vocal

Mihael Udovič – lead guitar/rhythm guitar

Leo- lead guitar/ rhythm guitar

Jure Skaza – vocal, back vocal, drums,bass

Grega- bass, drums,back vocal

10580073_578731145588482_2699361494234685484_n

pet. / 22.4. 2016 / 21:30 /  10 €

Matej Hotko Trio – The Roots

(Matej Hotko – kontrabas, Marko Črnčec – klavir, Gašper Bertoncelj – bobni)

jp

Matej Hotko Trio

Matej Hotko Trio

Tokratni projekt ”The roots” bo pritegnil vsa ušesa željna zvoka akustičnega tria. Kot že samo ime projekta pove, se bo trio posvetil starejšim kompozicijam in standardom, ki pa so dandanes že skoraj neslišni v slovenskem prostoru. V zasedbi igrata tudi dva najvidnejša slovenska jazz glasbenika: Marko Črnčec – klavir in Gašper Bertoncelj – bobni.

Matej Hotko sodi med najvidnejše jazzovske kontrabasiste mlajše generacije. Kot kontrabasist je začel svojo glasbeno pot na klasičnem in jazz oddelku SGBŠ v Ljubljani. Po zaključeni srednji šoli je bil sprejet na Manhattan School of Music v New Yourku, kjer je bil dobitnik najvišje štipendije. Še isto leto pa je posnel svojo prvo zgoščenko Road people. Svoje znanje je pridobival od velikih glasbenikov kot so Mike Abene, Gary Dial, Chris Rosenberg, Mark Soskin, David Lalama, Bob Keller, Phil Chapp, Nancy Marano, Ira Gitler, Jeff Andrews, Slawomir Grenda in drugi, ter leta 2002 diplomiral iz jazz kontrabasa pri prof. Harvie Swartzu. Matejeva dela so slišna v veliko manjših zasedbah in big bandih na mnogih festivalih pri nas in v tujini. V zadnjem obdobju se je veliko posvečal poučevanju in razvoju materialov za kvalitetnejše šolanja jazza pri nas. Do danes se je šolalo pri njemu že več kot 400 basistov iz cele Slovenije. Matej Hotko je tudi ustanovitelj Glasbene šole B.A.S.E..Leta 2009 je prejel Priznanje za pomembna umetniška dela Univerze v Ljubljani. Od leta 2010 poučuje tudi na Akademiji za glasbo-jazz oddelek in vodi dva Big Banda Akademije za Glasbo.

Marko Črnčec je eden najbolj priznanih sodobnih glasbenikov ter slovenskih “izvozov”. Na mednarodnem prizorišču je znan kot fenomenalen multi-instrumentalist, skladatelj, aranžer in producent, ki enostavno deluje po žanrih, zlasti v jazz in popularni glasbi. Črnčec je pri svojih šestih letih začel glasbeno pot s študijem klasične glasbe na harmoniki ter kasneje pri desetih letih na klavirju. Ogromen talent je do najstniških let bil večkratni nagrajenec v državnih in mednarodnih tekmovanjih, leta 2005 končal študij klasičnega klavirja na SGBŠ Maribor, kot tudi jazz klavirja na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu, leta 2009. Izdal je že tri albume kot vodja svojih zasedb. “Signature” ter “Moral Interchange” sta oba izšla leta 2010 pri založbi B.A.S.E.; njegov tretji album, “Devotion”, ki se ponaša z odlično NYC- zasedbo: Mark Shim (saksofon), Chris Tordini (kontrabas) in Justin Brown (bobni), je izšel pri Whirlwind Recordings, plodoviti ter priznani londonski založbi. Le-ta zgoščenka je bila izbrana med 20 najboljših jazz izdaj leta 2014 pri enem največjih medijev o jazz glasbi All About Jazz! Marko je nastopal ali snemal z naslednjimi velikimi imeni glasbenega sveta: Bob Mintzer, Don Menza, Michael Phillip Mossman, Ron McClure, Luis Bonilla, Gary Chaffee, Damion Reid, Mark Shim, Chris Tordini, Justin Brown, Marco Minnemann, Stjepko Gut, Marcus Gilmore, Rudy Royston, Armando Gola, Suresh Talwalkar, Jonathan Powell, John Thomas, Chris Jennings, Kenny Grohowski, Gwen Hughes, Stefan Milenkovich, Boško Petrovič, in še bi lahko naštevali.

Gašper Bertoncelj je mednarodno priznan glasbenik – bobnar. Zadnjih 15 let redno nastopa po Evropi in Ameriki. Glasbena pot ga je najprej peljala v Avstrijo, kjer je študiral na Brucknerjevi Univerzi v Linzu pod vodstvom Douga Hammonda, potem pa v New York, kjer je pod nadzorom strokovnjakov kot so Victor Lewis, Billy Drummond, Andy Watson in John Patitucci prejel naziv Master of Arts na The City College of New York. V New Yorku je živel in ustvarjal 8 let, sedaj pa živi in deluje v Tel Avivu. Gašper je sodeloval pri številnih snemanjih in nastopih kot spremljajoči glasbenik, predstavlja pa se tudi kot skladatelj, aranžer in producent v projektih ki jih vodi: „CAUTION! Hard Hat Area!“ (2008 Arabesque Records, NY), „The Swingers of Jazz“ (2008 Goga Muzika, SLO), „The Swingers of Jazz: Gasper’s Back in Town“ (2012 Arabesque Records, NY). Glasba iz teh zgoščenk se predvaja po vsem svetu in prejema odlične odzive.

Gašper je avtor izvrstnega učbenika o igranju z metlicami: „Brush Book: Playing With Brushes“, katerega tudi predstavlja na delavnicah. Ta edinstveni učbenik je idealna pomoč tako začetnim kot strokovnim bobnarjem pri igranju z metlicami.


čet. / 21.4. 2016 / 20:00 / 7 €

koncert skupine

ORIYON

cb-2572

Glasbena skupina ORIYON je pripravila zanimiv program francoskih šansonov, ki se s svežim glasbenim pridihom malce spogledujejo z jazzom in pričarajo prijetno vzdušje »à la française«. Zadišalo bo po hrepenenju, ljubezni, spominih, čarobnih trenutkih, nagajivem vetrcu življenja… Na njihovem izbranem glasbenem vrtiljaku boste lahko kot zanimivost prisluhnili tudi nekaterim biserom slovenske popevke v francoščini. Zasedbo, ki je razvila svojstven glasbeni slog, sestavljajo: Sonja Lovrenčič – vokal, Marko Zaletelj – kitara, Zmago Štih – harmonika, Gašper Žerjal – kontrabas, električni bas, Aleš Vunjak – bobni.

Dobrodošli!

Sonja Lovrenčič – vokal

Marko Zaletelj – kitara

Zmago Štih – harmonika

Gašper Žerjal – kontrabas

Aleš Vunjak – bobni