fbpx

KONCERTI 2018

    čet. / 1.6. 2017 / 20:30       

KLARISA JOVANOVIĆ & Trio Bahur: HASRET

Balkan & Mediteran. Avtorske priredbe ljudskih pesmi. Etno(džez).

Pred 15 leti smo prvič združili svoje moči; jaz in Trio Bahur.. Igor Bezget, Vasko Atanasovski in Nino Mureškič so bili že tedaj imenitni glasbeniki, medtem pa so postali – legende! Posneli smo album HASRET (Dallas Records) in – sodelovali še naprej… Vasko je član moje Della Segodbe, Nino in Igor pa draga gosta na koncertih in v studiu.

V četrtek, 1.junija, ob 20.30, bomo v KGB-ju v Mariboru znova zaigrali pesmi z albuma HASRET. Pesmi smo osvežili in prenovili in jim dodali nekaj novih… Vabljeni!

»HASRET (turško: ljubezen, hrepenenje) nas navdušuje od prvega do zadnjega tona:.. z vrhunsko vokalno izvedbo in z izvrstnim muziciranjem spremljevalne zasedbe; z dinamiko in prefinjeno kontemplativnostjo; z improvizacijo in naštudiranostjo; z zvočno pestrostjo in premišljeno orkestracijo; z ritmičnimi prelomi in lahkotnostjo; nenazadnje pa tudi s skrbnim izborom pesmi…«

Tako je daljnega 2001 Rajko Muršič ocenil cd HASRET, ko je ta izšel pri založbi Dallas Records. Pevka Klarisa Jovanović ter instrumentalisti Igor Bezget, Vasko Atanasovski in Nino Mureškič, ki so se ji takrat pridružili kot Trio Bahur, zadnja leta navdušujejo bolj kot kdajkoli. Sicer pa nikoli niso nehali sodelovati. Od leta 2001 se redno srečujejo v lastnih in skupnih projektih, na odru in v studiu. Projekt HASRET  pa predstavlja prvo skupno ljubezen, ki jo vsake toliko počastijo z obletnico. Za tokratno so ga temeljito osvežili in dopolnili.

Klarisa Jovanović: glas

& Trio Bahur:

Igor Bezget: kitara, arabska lutnja, sarod, tambura

Vasko Atanasovski: sopransax, flavta

Nino Mureškič: tolkala

cena vstopnice : 8,oo EUR

cena  študentje : 5,oo EUR


   pet. / 26.5. 2017 / 22:00   

ŽUTA OSA Balkan Etno

LEPO JE V NAŠI DOMOVINI BITI MLAD

Dan mladosti  (Wikipedia)

»Dan mladosti je bil v času države SFRJ praznik jugoslovanske mladine. CK SKOJ je 25. maj določil za dan, ko se je praznoval rojstni dan takratnega predsednika države Josipa Broza Tita in ga poimenoval Dan mladosti. Na ta dan so potekale razne športne prireditve in proslave v šolah. Vsakoletno praznovanje je zaznamovala Štafeta mladosti oz. Titova štafeta. Štafeta je vsako leto štartala iz drugega mesta in druge republike, prvič iz Kumrovca, ki je bil rojstni kraj Tita. Potekala je skozi vse jugoslovanske republike in svojo pot zaključila 25. maja v Beogradu, ki je bilo glavno mesto SFRJ. Na stadionu JLA je bila prireditev, v kateri je sodelovalo več tisoč mladih iz vse Jugoslavije. Eden od njih je na koncu predal štafeto Titu in mu izrekel voščilo za rojstni dan. Štafeto so lahko nosili mladi, ki so se izkazali pri učenju, družbeno-političnem delovanju ali kot dobri športniki. To je bila velika čast, še posebej za tistega, ki je predal štafeto Titu. Predajo štafete so spremljali skoraj vsi preko televizijskega prenosa. Štafeta mladosti je potekala kar 43 let zapored. Na ta dan so bili mladi iz vrst pionirjev sprejeti v ZSMJ, kar so spremljale glasbene in športne prireditve. Vse je potekalo pod sloganom bratstva in enotnosti, ki je povezoval različne narodnosti znotraj Jugoslavije«. Po podatkih wikipedie je bil zadnji ki je predal štafeto mladosti l. 1982 Ciril Zaplotnik  (kmet iz Letenic pri Kranju), po pisanju drugih virov pa je zadnja pot štafete šla na pot l. 1987 …. Poznali pa smo slogan »lepo je v naši domovini biti mlad«. Morda bi ga lahko upoštevali tudi snovalci nove domovinske vzgoje …

ŽUTA OSA Balkan Etno

Vsakdan je resen, zavit v tančice v neskončnost drvečih brezbarvnih senc, ki tavajo po sivih ulicah. In ko se v mestu dan prevesi v noč, ko so napete le še strune, se iz osrčja duše, s ščepcem navihanosti in razigranosti pojavi osvežujoča in nasmejana ŽUTA OSA. Svet v barvah se začne z okusom pesmi, ki prav na lahno, božajoče vzdrami bit, jo zaziblje v ritem smeha in jo po taktih starogradskih mojstrov pelje po brbončicah življenja, čutno, zasanjano, prodorno. In ljudje porečejo: »Za večerjo tekne ŽUTA OSA, polnovredni obrok v harmonijo začarane glasbe, smeha in dobre volje. Za povrh pa še kozarec rujnega«. No, pa na zdravje!  Vedno svež obrok vam postrežemo:

Miran Jordan – Jordy (harmonika, vokal) Dušan Maček (kitara, vokal) Marko Kac (kontrabas in vokal)

  cena vstopnice :  8,oo € 


   sob. / 20.5. 2017 / 21:30   

STAND-ART blues band

STAND-ART blues band je skupina dveh generacij, ki sta združili izkušnje z mladostno energijo. PROGRAM je sestavljen iz priredb standardnih blues uspešnic znanih izvajalcev, začinjen z Rock’n’Roll-om…(Muddy Waters, Robert Johnson, Little Walter, Willie Dixon, Jimmy Reed, Chuck Berry, Eric Clapton,John Mayall…..).Med ostalim se najde tudi kakšen avtorski komad.

  ČLANI:

  MIRO KOVAČIČ, vokal in solo kitara
  ROBERT IVAČIČ, ustna harmonika
  MIRAN ŽGAJNAR, vokal in bas kitara
  VILI LIPUŠ, bobni
  TADEJ MEZNARIČ, klaviature

Za ljubitelje tradicionalnega bluesa in Rock’n’Roll-a, za pristaše glasbe iz vinilnih plošč. Za vse generacije in za vse letne čase!

  cena vstopnice : 6,oo eur   


   čet. / 18.5. 2017 / 20:00   

Jacques Brel – Brane Završan

SENCA TVOJEGA PSA

Senca tvoj’ga psa

gledališko-glasbena predstava za pojočega igralca in tri glasbenike – pesmi Jacquesa Brela

Branko Završan,

Žiga Golob,

                                                              Uroš Rakovec,                                                             

Krunoslav Levačić

Avtor prevodov in režija:

Branko Završan

Glasbeni aranžmaji:  Branko Završan, Žiga Golob, Uroš Rakovec, Krunoslav Levačić

Produkcija: avtorji in Slovensko mladinsko gledališče

Predstava je nastala v okviru Festivala francosko-slovenske pomladi in v sodelovanju s Francoskim inštitutom Charles Nodier v Ljubljani.

Jacques Brel (1929–1978), belgijsko-francoski skladatelj, pevec, pesnik in igralec, je avtor sugestivne poezije in metaforike, ki nas vabi v občutljivi labirint doživljanja življenja. Kot poslušalci tudi sami postajamo junaki njegovih zgodb, ki se stapljajo z našimi izkušnjami in doživetji. Z Brelovo zapuščino so se spopadali različni glasbeni ustvarjalci 20. stoletja, z legendarno Ne me quitte pas (v Završanovem prevodu Saj ne boš kar šla) med drugim Marlene Dietrich, Mireille Mathieu, Nana Mouskouri, Natacha Atlas in Sting. Igralec Branko Završan nam bo šestnajst Brelovih šansonov približal v svojem prevodu in interpretaciji.

Radio Študent je zgoščenko Senca tvoj’ga psa postavil na sedmo mesto najboljših plošč v letu 2008.

Večer, ki si zasluži še veliko ponovitev.

Blaž Lukan, Delo, 30. 5. 2008
Kaj lahko se zgodi, da bo za največjega slovenskega interpreta Brelovih šansonov obveljal izvajalec, ki mu petje ni primaren poklic. Igralec in režiser Branko Završan je pesmi imenitno prevedel in prelil v sedanjost in se z močno sugestivno interpretacijo ob odmerjeni in vešči glasbeni spremljavi z eno potezo vsilil kot najzanimivejši glasbeni novinec zadnjih let.

Mario Batelić, Druga godba 2009

  cena vstopnice : 11,oo EUR  


   pet. / 12.5 2017 / 21:30   

NJUBEND & Happy Vibe

Žanr / Rock’n’Roll

Špela Pokeržnik – Vokal

Željko Perdija – Kitara, Vokal

Simon Poštrak – Kitara, Vokal

Rok Ribič – Organ, Vokal

Mark Poštrak – Klaviature, Vokal

Tim Ribič – Bas kitara, Vokal

Tajana Novak – Bobni

Življenjepis

KAKO, KJE IN ZAKAJ JE NASTALA ŠE ENA NOVA ROCK ZASEDBA, SKUPINA Z IMENOM »NJUBEND« Ideja za nastanek skupine je nastala v enem izmed poletnih večerov, po popitih številnih »Bandidosih«, ob zvokih akustične kitare, v vzdušju rock ‘n’ roll-a, na zelenem Pohorju. Takrat sva z Robijem sklenila, da je na svetu (predvsem pa v Sloveniji) premalo kvalitetnih skupin, ki publiki znajo prenesti pozitivno energijo in jih spraviti na kolena. Od ideje do dejanj je trajalo nekaj časa. Prvi koraki so bili narejeni po pridobitvi novih članov in sicer Tima Ribiča in njegovega brata Roka. Dve osebi, dva instrumenta in glasova zraven, pa smo že bili tam. Prve vaje so bile polne entuzijazma. Predvsem entuziazma, kvaliteta je bila »malo zadaj«. Začeli smo vaditi v garaži v začetku leta 2007. Prve vaje so bile porazne, vendar vaja dela mojstra.

Happy Vibe

  cena vstopnice : 7,oo eur   


   čet / 11.5. 2017 / 20:30   

CRIME SEEN

CRIME: SEEN

 BIO

 Crime Seen is a rock/blues covers and originals band from Birmingham, England. We perform classic, modern and eclectic rock and blues from The Animals to Zeppelin and anything in between. We play the songs we love – loud, hard, and with a sound can only come from the home of heavy metal.

Formed in 2012 we’ve been smoking, drinking and playing rock n’ roll to big crowds ever since. Crime Seen is living proof that you don’t need good looks, wit or charm to make proper music and get people up and dancing.

We’re looking forward to coming back to Slovenia and Croatia and we are happy to travel 1500km to show you what we can do and have some good times together.

Crime Seen is Simon Rowberry on lead guitar and vocals, David Ellis on rhythm guitar and vocals, Alan Mathie on bass and Tim Bragg on drums and vocals.

David Ellis is also an established solo artist. His album “The Boy Who Cried Wolf” has sold many copies and downloads, and material from the album has been included in a Mojo Magazine new music CD.

For more information:  www.crimeseen.net

FB: Crimeseenrocks

  cena vstopnice : 5,oo eur   


   sob. / 6.5. 2017 / 21:30   

   cena vstopnice – 10,oo EUR / študentsko – dijaška – 7,oo EUR      


   čet. / 4.5. 2017 / 21:00  

Useles Theory Project – UTP

Useless Theory Project
s://youtu.be/hjo56n00a3I

predstavlja izbrane kompozicije, v smeri modernega jazza, ki so bile ustvarjene v času študija na Anton Bruckner univerzi v Linzu.

Paul Schuberth (AUT) – harmonika
Michał Wierzgoń (CZ) – bobni
Martin Kocián (CZ) – kontrabas
Tilen Beigot (SLO) – kitara, kompozicija

https://goo.gl/wFgHW5

Useless (neuporaben) – ki se ne da uporabiti, uporabljati.

Theory (teorija) – skupek logično povezanih trditev, domnev, ki znanstveno določa, razlaga.

  cena vstopnice : 5,oo eur   


   pet. / 28.4. 2017 / 21:30   

90`s ORGY

https://www.facebook.com/90s.orgia/?fref=ts

  cena vstopnice : 5,oo eur   


   čet. / 27.4. 2017 / 20:30   

Aphra Tesla Operating System Incorporated

Koncertni ciklus boja proti fašizmu

Ljubezen v času kolere

Aphra Tesla (vokal)  in Dani Marinič (harmonika)

 Srpsko rusko slovensko nemški venček vojaških in ljubezenskih melodij v preobleki gole kože neo-kabareja Ljubezen v času kolere.

ljudje razumemo le v skupnih katastrofičnih stanjih. Smrt fašizmu in svoboda narodu

  cena vstopnice : 5,oo eur   


   sre. / 26.4. 2017 / 21:30   

DIZOPEN

Dizopen smo 5 članska zasedba, ki skupaj meri kar 900 centimetrov in na dober dan tehta okroglih 400 kilogramov. Do unije 5-ih glasbenikov je prišlo leta 2015, ko smo iz kleti privlekli stari set bobnov, nabavli par kitar in ob tem ugotovili, da nas nič ne osrečuje tako kot 100 Watt-ni zvočnik na meji, da ti raztrga bobnič. Preigravamo glasbo ob kateri uživamo vsi in glasbo ob kateri uživa naša pevka Ana. Repertoar obsega slovenske rock komade, občasno pa atmosfero zapolnimo s tujimi zimzelenimi ritmi. Ob igranju glasbe uživamo in si želimo, da bi to lahko delili z našimi poslušalci. Upamo, da boste z nami uživali, če ne, bo pa vsaj karta zagotovo poceni.

Ana Cvetko (Vokal, seksafon)

Rok Cvetko (Kitara, še dela na vokalih)

Tomaž Cvetko (Bas kitara, ne dela na vokalih)

Luka Pravdič (Kitara, orglice, G akord)

Tina Tumpej (Bobni, včasih še kaka činela)

  cena vstopnice : 3,oo eur   


     sob. / 22.4. 2017 / 21:30        

Tribute to Ella&Joe

Tribute to Ella&Joe  je projekt dveh mladih glasbenic, hkrati njun poklon dvema vplivnima ustvarjalcema jazz glasbe, kitaristu Joe Passu in Elli Fitzgerald, prvi dami jazz-a, ki v letu 2017 praznuje 100 let rojstva.

Ella in Joe sta veliko ustvarjala skupaj, posnela skupaj kar 3 albume. Ob Ellini obletnici sta Urška in Patricija, ki že vrsto let skupaj sodelujeta, pripravili program različnih jazz standardov, ki sta jih skupaj izvajala Ella in Joe.
Projekt tako obsega uspešnice, ki sta jih skupaj posnela Ella Fitzgerald in Joe Pass, s tem tudi transkripcije ter nekaj Ellinih uspešnic.

Vokalistka Patricija Škof  je svojo glasbeno pot začela kot pianistka na umetniški gimnaziji Konservatorija Maribor, kjer je uspešno maturirala, tam pa tudi obiskovala nadstandardni program jazz oddelka pod mentorstvom priznane mariborske vokalistke Ane Bezjak. Trenutno je študentka prvega letnika jazz petja na Akademiji v Grazu pri profesorici Deni DeRose.
Udeležila se je nekaj delavnic in poletnih šol, med drugim Berklee Summer school, kjer je prejela posebno nagrado »for outstanding musicianship during the program«. Sodelovala je tudi z Brass bandom Slovenija, Big bandom Konservatorija Maribor, skupino SugarCakes, bila v času srednje šole članica English student theatra, februarja 2016 pa je nastopila na Slovenski popevki.
Urška Supej je dvajsetletna kitaristka, ki je po uspešni maturi na prvi gimnaziji Maribor in po zaključenem izobraževanju na jazz oddelku Glasbene šole Karol Pahor Ptuj začela obiskovati Koroški deželni Konservatorij v Celovcu, program jazz kitare pri profesorju Agostino Di Giorgiu. Igrala je v različnih zasedbah, med drugim pri JazzLadies in SugarCakes, pa tudi pri Big bandu Konservatorija za glasbo in balet Maribor. Sodeluje pri različnih projektih in skupinah, veliko deluje s svojim kvartetom, veliko pa spremlja tudi jazz vokalistke.

  cena vstopnice – 5,oo eur  


   čet. / 20.4. 2017 / 20:30   

Aphra Tesla Operating System Incorporated

Koncertni ciklus boja proti fašizmu

predpremiera zvočne predstave

Divja Mačeha

Poezija, dramaturgija, aranžma, vokalna manipulacija/ Aphra Tesla

Vse vloge/ Aphra Tesla

Vloge: Srebrno meso, vojak, serijski morilec, muza

Aranzma, kaval, flavta, tolkala/ Andrej Hrvatin

Predstava je tudi za slepe

Miži ali glej

  cena vstopnice : 7,oo eur   

Izkupiček gre za podporo Zasavje Noise Fest International


     sob. / 15.4. 2017 / 21:00        

ŽIVA VODA

foto : Urša Lukovnjak

Skupino Živa voda sestavljajo glasbeniki iz različnih svetov, ki so se zbrali okoli mladega avtorja glasbe in čelista Ariela Veia  Atanasovskega.

Najprej je bila poezija Tine Sovič , njegove mame; Ariel je našel njene pesmi, ko je bila sama na daljšem potovanju. Mladi umetnik se je smelo lotil uglasbitve. V poeziji prevladuje razmišljujoča tematika, ki se večplastno dotika bivanja in lastnega mesta v svetu skozi temo ljubezni in smisla obstoja. Rdeča nit je vedno znova ranljivost, ki pa je tudi priložnost za vstop v nepozabne dušne dogodivščine. Te se zgodijo, ko si dovolimo razbiti se na koščke in v odmiku od njih s kančkom obešenjaškega humorja opazovati njihovo ponovno sestavljanje .

Ariel je pesmi intuitivno vpel v melodije in vzdušje, ki ga je zaslutil v njih.

Priznani slovenski “vsestrunski” glasbenik in skladatelj Igor Bezget, s katerim sta Tina in Ariel sodelovala že v drugih zasedbah,  je mladega avtorja spodbudil pri zagovarjanju lastnih kompozicij in mu pomagal z aranžmaji. Družinsko vzdušje v domači dnevni sobi, kjer so potekale in še potekajo vaje in ustvarjanje, lepo dopolnjujeta Urška Gajšt s svojim vilinskim vokalom in Jure Najdič na kontrabasu. Kot gost se jim  pridružuje tudi Arielov oče, Vasko Atanasovski na flavti in saksofonih.


     pet. / 14.4. 2017 / 21:30     

THE COCK TAILS

Smo zasedba z 4 letnimi izkušnjami na odru, katera izredno uživa v live nastopih. Naš cilj je, z energičnim funk, blues – rock nastopom, spraviti par plesnih čeveljčkov na plesišče J

Zasedbo sestavljamo: 

Tomi Brus na vokalu, Staš Sukič na kitari, Aleš Mir na bobnih in Luka Škrilec na bas kitari

cena vstopnice – 7,oo eur


   sob. / 8.4. 2017 / 20:30   

Organizator – BLUE PLANET (Etnika Maribor) spremenil uro začetka … iz 21:00 na 20:30

Cikel koncerov BLUE PLANET (ETNIKA Maribor)

Sobota, 8,april / KGB Maribor / 20:30 / 10 EUR
prost vstop za dijake

Borut Mori – harmonika
Igmar Jenner – violina

„Sie kamen (scheinbar) aus dem Nichts, spielten und siegten: Die genialen Gewinner des österreichischen World Music Award 2010“. (Glatt & Verkehrt, Juli 2011)

Po njunem izjemnem koncertu na festivalu Etnika 2014 se Borut in Igmar vračata s povsem svežim avtorskim programom, ki sta ga pravkar izdala tudi na cd-ju “In Media Noctem”.

Poleg akademsko izpiljenega in lahkotnega muziciranja ter obsežnega čustvenega vložka v odrski nastop so za njuno igranje značilne zelo pogoste menjave tempa in harmonij ter mojstrsko obvladovanje dinamike. Njun glasbeni horizont v snovanju ideje in skladanju praktično ne pozna meja. Razteza se vse od glasbenih motivov ljudstev Skandinavije na severu do ležernosti Mediterana na jugu in divjih čustev Bizanca na vzhodu, pogosti začimbi sta alpski dur in slovanski mol. Njuna glasba se spogleduje tudi z nekaterimi latinsko-ameriškimi stili, vse pa se prepleta z obilno dozo klasične glasbe in jazza.

Kreativno sodelovanje teh dveh izvrstnih glasbenikov se je pričelo v letu 2004, ko sta se srečala na Univerzi za glasbo v Gradcu. Zelo kmalu sta razvila lasten prepoznavni slog muziciranja s katerim sta navduševala poslušalstvo po klubih in koncertnih dvoranah. Pri tem sta prepletla zvočne tradicije z različnih koncev sveta in jim dodala svojo osebno noto. Leta 2009 sta posnela avtorsko zgoščenko z naslovom Perunika, za katero sta v letu 2010 prejela prestižno avstrijsko glasbeno nagrado Austrian World Music Award. Ta jima je odprla pot na različne koncertne odre in festivale po Evropi. Izjemna tehnična dovršenost in uigranost ter eleganca in melanholična umirjenost tega dua – vse našteto je garant za popolno koncertno doživetje.

https://cikelblueplanet.wordpress.com/

      pet. / 7.4. 2017 / 21:30    

NO NAME BLUES BAND

Mariborska skupina, sestavljena iz izkušenih glasbenikov, vztraja pri ohranjanju izročila blues glasbe, ki mu dodaja lastne izvedbene tone. »Keep the blues alive« je moto, ki mu sledi že dobrih 10 let. Dokaz, da je blues še kako živ, je delujoča sodobna svetovna blues scena, katere utrip skozi svoje nastope skupina No name blues band približa našemu okolju.

foto nov logo

Člani skupine so:

Boris Bobek – kitara / Bojan Dobrina – vokal / Zlatko Fišer – bas, vokal / Miro Zavec – ustna harmonika / Simon Štic – klaviature / Mario Modrinjak – bobni

cena vstopnice – 7,oo EUR


   tor. / 4.4. 2017 / 20:00  

Simone Zanchini & Vasko Atanasovski

Virtuozno in občuteno

Vasko Atanasovski – sopranski in altovski saksofon, flavta

Simone Zanchini – akordeon

Virtuozni in energični dvojec Vasko Atanasovski in Simone Zanchini, vsestranska glasbenika in skladatelja, vpeta v raznorodne glasbene svetove, od klasike, preko jazza v ljudske in avantgardne godbe, se tokrat predstavljata v duu, z avtorskimi skladbami.

Umetnika sta začela sodelovati leta 2001, ko se je Simone Zanchini pridružil Vasku Atanasovskemu v zasedbi Adrabesa Quartet, skupaj s pomembnima glasbenikoma Robertom Bartolijem iz Italije in Krunoslavom Levačićem iz Hrvaške.

Repertoar obsega izvirne kompozicije obeh glasbenikov, ki s stapljanjem strogih struktur in trenutkov popolne svobode zvesto sledijo konceptu poliritmije in prepletajo različna glasbena izhodišča z improvizacijo.

Eksplozivna in zabavna glasbena mešanica.

cena vstopnice – 


   sob. / 1.4. 2017 / 21:30   

HAPPY VIBE

Duo Happy Vibe sestavljata dve dekleti, Julija »Julie« Fajhtinger (vokal, kitara) ter Tajana Novak (cajon, spremljevalni vokal). Izvajata pester repertoar zimzelenih skladb s področja popularne, rock in jazz glasbe v akustični preobleki. Zanimivost dueta je tudi to, da sta obe članici izobraženi glasbenici in pedagoginji – Julija  je profesorica glasbene pedagogike, Tajana pa akademska glasbenica – tolkalistka ter profesorica tolkal. Njun cilj je podati publiki edinstveno glasbeno izkušnjo in jo napolniti s pozitivno energijo.

  • Julija Fajhtinger (1994, Murska Sobota) je svojo glasbeno pot začela z igranjem klarineta na nižji glasbeni šoli v Murski Soboti. Kasneje se je izobraževala tudi iz klasičnega petja. Obiskovala je petje pri Matetu Brodarju, Simoni Raffaneli Kranjc in Marjanu Trčku, sedaj pa pri Urški Starovasnik in Nataši Nahtigal. Sodelovala je v vokalni skupini Bel Canto, bila je članica zbora Carmina Slovenica in se udeleževala turnej. Bila je članica glasbenih skupin (Art Music Orchestra, 80’s Project…). Udeležila se je raznih festivalov (Mano Festival – Nemčija, Kissziget – Madžarska, Orto Fest, Open Smile Jam…). Leta 2016 je diplomirala na Oddelku za glasbo, smer glasbena pedagogika na Pedagoški fakulteti v Mariboru. Je pevka in kitaristka v skupini Julie & The Diamonds, sodeluje v različnih projektih (dueti, priložnostna glasba…). Trenutno koncertira, poučuje petje in kitaro v Glasbeni učilnici Apolonya (Miklavž na Dravskem polju in Walfdorska šola Maribor) in poučuje na Ekonomski šoli v Murski Soboti, kjer je glasbena mentorica za glasbene dejavnosti (bendi, zbori…).
  • Tajana Novak (1991, Maribor) je svojo glasbeno pot začela že v zgodnjih otroških letih, saj se je s komaj štirimi leti pridružila otroškemu pevskemu zboru Carmina Slovenica – »Pu«. Osnovno in srednje glasbeno izobraževanje iz tolkal je zaključila na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor. Leta 2016 je magistrirala na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v avstrijskem Gradcu.
    Dejavna je v domala vseh glasbenih zvrsteh. Na področju zabavne glasbe je trenutno dejavna v duu Happy Vibe, progresivni rock skupini Lasye ter rock skupini Njubend.
    Trenutno se posveča koncertni dejavnosti ter poučevanju mladih generacij kot učiteljica tolkal na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, Glasbeni šoli Trbovlje in Glasbeni šoli Litija – Šmartn


cena vstopnice – 4,oo €


    pet. / 31.3. 2017 / 21:30   – ODPADE  

koncert skupine

STINO

(basist se je poškodoval pri… )    


pet. / 24.3. 2017 / 21:30

koncert skupine

EMŠO BLUES BAND (Slo)

_580f220cbc88a

Emšo Blues Band – Ljubljanska skupina starejših mladincev, nekje med aktivno in upokojeno generacijo, ki v glasbi neizmerno uživa. Je čvrsta, homogena zasedba, ki se lahko pohvali s kar nekaj odmevnimi koncerti (Samostojna TV oddaja “Muzijka je to”, Mariborski Lent, Blues&Rock Fest Izola, Ljubljanski Prešernov trg, Murska Sobota, Celje, koperska Taverna, da o klubski sceni sploh ne govorimo…). Igrajo glasbo svoje mladosti v svojih priredbah, predvsem južnjaški rock-blues znanih ameriških izvajalcev.
Zasedba: Emil Pock (vokal), Edo Sušnik (kitara), Janc Galič (kitara), Andrej Konjajev (orgle, klavir), Slavc Žust (bas), Marko Avanzo (bobni, vokal) in David Kobe (tolkala).

cena vstopnice – 6,00 EUR


čet. / 23.3. 2017 / 20:30

KATJA ŠULC: KAMLISAJLAN

Katja Šulc, vokal / Andraž Mazi, kitara / Robert Jukič, bas / Damir Mazrek, tolkala / Igor Matkovič, trobenta

“eden najboljših slovenskih albumov zadnjea leta” Marko Milosavljević

 Foto: Rok Mar

Katja Šulc je karizmatična pevka, ki se giblje med poezijo in glasbo. Do sedaj je izdala dva albuma, prvenec “Mila – uglasbena poezija Mile Kačič” (Sanje, 2008) in “Twisted Delight” (Celinka, 2013), kjer se je poigrala z avtorskimi besedili nastalih na njujorških pesniških delavnicah. Oba albuma sta bila deležna odličnih odzivov doma in na tujem, Katja ju je predstavila na koncertih v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, v Italiji, Franciji, Španiji, Turčiji, na Portugalskem, v Mehiki in Gvatemali. Leta 2013 je bila s “Twisted Delight” nominirana za MTV glasbene nagrade na področju Best Adria Act.

Novi, tretji album z naslovom “Kamlisajlan” je posvečen uglasbeni romski poeziji pesnikov iz Balkana in Vzhodne Evrope. Romska glasba in kultura Katjo nagovarjajo od malih nog, romska poezija pa jo je pritegnila s svojo izjemno, univerzalno poetiko, z vznemirljivim zvenom jezika in dejstvom, da je ta poezija del ogrožene literature. Pesmi so izvajane v romščini, ki jo je Katja poleg romske literature in kulture zadnjih nekaj let raziskovala pod mentorstvom uglednega romologa prof. Marcela Courthiada. Med potovanjem po Mehiki je srečala mehiškega violinista Albana Usatcha, s katerim sta izbrane pesmi uglasbila s pomočjo loopov, preprostih melodij in akordov, ovitih v različne ritmične repeticije v barvah world music. Katja je album v Mehiki tudi posnela s tamkajšnjimi glasbeniki.

Album je izšel pri mehiški založbi Casete, premierni koncert v Sloveniji je bil lani 26. maja na festivalu Druga godba.

cena vstopnice : 10,oo E


 

pet. / 17.3. 20 / 21:30

koncert zasedbe

t30

t3o – kitarski trio z avtorskimi kompozicijami v smeri modernega jazza. 

Nina Korošak Serčič – bobni;  Hrvoje Kralj – kontrabas;  Tilen Beigot – kitara, kompozicija; 

Pred nekaj več kot sedmimi leti, ko sem se začel učiti kitaro pri Igorju Bezgetu na glasbeni šoli B.A.S.E., sva se z Nino Korošak Serčič spoznala zaradi skupnega interesa za jazz. Oba željna izkušenj sva skupaj odigrala par jam sešnov, jazz trio, kvartet koncertov in cover-project koncertov (Norah Jones Project je bil še posebej posrečen). Leta 2012 je bilo veselje, saj sva bila skupaj sprejeta na Anton Bruckner Univerzo v Linzu. Sledili sta dve leti skupnega študentskega življenja s predavanjami, jam sešni, koncerti, glasbenimi raziskovanji in druženjem nasploh.  Po dveh letih je Nina odšla študirat v Kanado (University of Manitoba) k profesorju Quincy Davisu (USA). Tako sem moral sam nadaljevati študij v Linzu.  Lani poleti sem zaključil bachelor študij jazz kitare in kompozicije pri prof. Petru O’Mari ter prof. Christophu Cechu.   Na pobudo Nine se je letos v februarju razvila glasbena naveza Linz – Graz in tako sem se spoprijateljil s hrvaškim kontrabasistom Hrvojetom Kraljem, ki študira v Grazu pri danskem profesorju Morten Ramsboelu.  Po dvo dnevnih vaja in druženju smo se odličili, da bi bilo super ponoviti druženje ter odigrati koncert ali dva. Zelo sem hvaležen, da lahko z njima odigram par svojih komadov, ki so bili skicirani v zadnjih štirih letih študija.  

cena vstopnice – 5,oo eur


sob. / 18.03. 2017 / 21:30

koncert skupine

MALAMOR

Žanr : Postglam Retromex Soul-punk

Sanaa Taha (author of music & lyrics, voice)

Luka Ropret (guitars)

Jaka Hawlina (trumpet)

Blaz Celarec (percussion)

Peter Baros (keyboards)

Arrangements: Malamor

Skupina MALAMOR (v španščini: temna plat ljubezni) je nastala leta 2014 v Ljubljani. Junija 2016 je izdala svoj prvi album z naslovom Viva la Libertad! Vse skladbe in besedila so delo pevke in vodje zasedbe Sanaa Taha, pri aranžiranju pa so se ji pridružili še preostali člani zasedbe. Skupina se nahaja na razpotju raznolikih glasbenih stilov, od kabareja, latina, swinga, soula, rockabillyja, pa vse do psihadelije in garažnega punka. Če že, se skupina najraje opredeli kot postlglam retromex soul-punk band. Pesmi so napisane v angleškem, španskem, italijanskem in francoskem jeziku. Nenavadna mešanica stilov in idiomov je odraz širnih popotovanj pevke Sanaa, dekleta tržaško-arabskih korenin, ki je velik del svojega življenja preživela v Mehiki. Ploščo Viva la libertad! je skupina posnela v živo v studiu Sonolab, pri mojstru zvoka Sašu Kalanu v vsega treh dneh. Končni miks je bil narejen v češkem studio Sono Records, opravil pa ga je legendarni Milan Cimfe, ki je v omenjenem studiu med drugimi sodeloval tudi z Davidom Bowiejem.

https://www.youtube.com/watch?v=3hY2oPzFcks

cena vstopnice : 6,oo €


sob. / 11.03. 2017 / 21:00

koncert skupine

PIAZZOLLEKY QUINTET

Matjaž balažic – bandoneon

Matjaž Antončič – violina

Davorin Mori – klavir

Timi Krajnc – kitara

Rok Hozjan – kontrabas

Čutnost in erotika, tišina, žalost, brutalnost. Te in številne druge plati življenja je mogoče slišati v tangu, ko občinstvo priča poteku zgodovine tanga na koncertih kvinteta Piazzolleky.

 S strastjo Tanguerosa, balkanskim temperamentom in z občutnim ter prefinjenim pristopom izobraženega glasbenika kvinteta Piazzolleky, Tango Nuevo in Tango Tipico dobita novo dimenzijo.

V mnogih državah  Evrope, v velikih koncertnih dvoranah, kot tudi v klubih – od koder tango izvira, so dokazali njihov občutek za to glasbo ter visoko raven interpretacije, ki jih naredi edinstvene.

cena vstopnice :


pet. / 10.03. 2017 / 21:00

koncert skupine

POHORJE EXSPRESS

Slovenska country skupina si je nadela ime po znamenitem vlaku, ki je nekoč vozil med Mariborom in Koprom.
Začetki delovanja skupine segajo v leto 1983, v naslednjih letih je postala prepoznavna z izvajanjem avtorske glasbe in zanimivimi priredbami tujih izvajalcev. Medtem so snemali, sodelovali na mednarodnih festivalih country glasbe in koncertno prečesali Slovenijo.
Po 26 letih premora Pohorje express spet vozi. Od starih članov je zraven le soustanovitelj skupine Mitja Novak, ki je zbral ekipo izkušenih glasbenikov z različnih glasbenih žanrov – od jazza do narodnozabavne glasbe. Danes je njihova glasba mešanica countrya, rocka, swinga, bluesa, tex-mexa, cajuna…Na koncertu boste med drugim lahko slišali tudi stare in povsem sveže avtorske skladbe.

Pohorci so: 
Mitja Novak, glas, kitare, mandolina
Dragan Verber, glas, banjo, kitara
Manč Kovačič, bas& beyond
Špela Novak, glas&stas
Iztok Kočevar, bobni
Miran Waldhutter –Hitri, harmonika

Gost na ustni harmoniki

Hans Penzoldt (sodeloval pri Alvin Lee-ju, Spencer Davis group etc.).

cena vstopnice : 7,oo eur


sob. / 04.03. 2017 / 21:30

ČEDAHUČI

Maribor, prihajamo! 🙂

Lansko leto smo imeli čudovit večer v kulturno glasbenem brlogu in upamo, da se letos izkušnja najmanj ponovi! Prinašamo nekaj nove glasbe, koncerte smo simbolično poimenovali “Na poti k Svetilniku”, saj smo v v studiu HAD, kjer snemamo tretji studijski album Svetilnik. Da se ne bomo v Hadu izgubili, bomo spomladi tudi čimveč koncertirali. Lepo vabljeni v KGB, se vidimo! 🙂

Skupina ČEDAHUČI so mladi folksterji, polni naboja, ki jim odri niso tuji. V zadnjih dveh letih so odigrali več kot 50 koncertov, izdali dva albuma, posneli nekaj videospotov ter živih setov in ob vsem tem so noro uživali!! Njihova glasba je preko bandcampa na voljo po principu “daj kolikor misliš, da je prav – za 0 ali več eur, njihovi cedeji pa so prav posebni – imajo ročno izdelane ovitkih iz filca!

Več o njih si lahko preberete na: http://cedahuci.com

cena vstopnice : 8,oo eur


koncert prestavljen na 24.3. 2017

koncert skupine

EMŠO BLUES BAND (Slo)

_580f220cbc88a

Emšo Blues Band – Ljubljanska skupina starejših mladincev, nekje med aktivno in upokojeno generacijo, ki v glasbi neizmerno uživa. Je čvrsta, homogena zasedba, ki se lahko pohvali s kar nekaj odmevnimi koncerti (Samostojna TV oddaja “Muzijka je to”, Mariborski Lent, Blues&Rock Fest Izola, Ljubljanski Prešernov trg, Murska Sobota, Celje, koperska Taverna, da o klubski sceni sploh ne govorimo…). Igrajo glasbo svoje mladosti v svojih priredbah, predvsem južnjaški rock-blues znanih ameriških izvajalcev.
Zasedba: Emil Pock (vokal), Edo Sušnik (kitara), Janc Galič (kitara), Andrej Konjajev (orgle, klavir), Slavc Žust (bas), Marko Avanzo (bobni, vokal) in David Kobe (tolkala).

cena vstopnice – 


 sob. /  18.2. 2017 / 20:30

VITO MARENCE FLAMENCO GROUP & ANA PANDUR

Posebni gost:

FRAN VILCHEZ

ples, palmas (ploskanje)

Jost Drasler – bas kitara

Andrej Tomazin – tolkala

Nino Mureskic -tolkala

Vito Marenče

Virtuoz kitarskih strun in skladatelj, se je izobraževati s 7 leti starosti na področju klasične kitare. V času 10-letnega izobraževanja (klasika) pri prof. Antonu Črnuglju je sodeloval na številnih državnih mednarodnih tekmovanjih kjer je dosegal eno od prvih treh mest. V zadnjih treh letih igranja klasične kitare je študiral tudi na Srednji glasbeni šoli-oddelek za Jazz in zabavno glasbo pri prof. Alešu Strajnarju. Po končanem študiju se je vpisal na Rotterdam Conservatorium, kjer je diplomiral pri svetovnem mojstru flamenco kitare prof. Paco Pena in se udeleževal delavnic pri mojstrih kot so Juan Gomaz – Chicuelo, Miguel Angel Cortes, Paco Serrano,..
Igral je na številnih mednarodnih festivalih po Evropi (North Sea Jazz, International Classical Festival Den Hag, De Doelen, Paradiso, Malkweg, Classical festival Lucena Cordoba). Sodeloval je z Angel Munoz, Nuria Manglano – La Granaina, Silvia Cabeza, Miguel Hiroshi Garcia, Udo Demandt, Jose Ligero, Juan Penas in slovensko maestro flamenka Ano Pandur.

cena vstopnice : 12,oo eur


pet. / 10.2. 2016 / 21:30

NO NAME BLUES BAND

Mariborska skupina, sestavljena iz izkušenih glasbenikov, vztraja pri ohranjanju izročila blues glasbe, ki mu dodaja lastne izvedbene tone. »Keep the blues alive« je moto, ki mu sledi že dobrih 10 let. Dokaz, da je blues še kako živ, je delujoča sodobna svetovna blues scena, katere utrip skozi svoje nastope skupina No name blues band približa našemu okolju.

foto nov logo

Člani skupine so:

Boris Bobek – kitara / Bojan Dobrina – vokal / Zlatko Fišer – bas, vokal / Miro Zavec – ustna harmonika / Simon Štic – klaviature / Mario Modrinjak – bobni

cena vstopnice – 7,oo EUR


tor. / 7.2. 2016 / 20:00

predstavitev pesniške zbirke

Šlemunga

in koncert akustičnega tria

Trio Vlado, Bojan in Vili

CENA VSTOPNICE : 8,oo EUR


pet. / 3.2.  2017 / 21:00

MARKO BRDNIK in UROŠ RAKOVEC

harmonika [Marko Brdnik] & kitara [Uroš Rakovec]  »Pogled skozi priprte oči”

Sonce včasih, še posebej proti večeru, zasije pod kotom, ki spreminja barve stvari. Povsem znano in vsakdanje takrat zasije drugače in da bi človek lahko videl, mora imeti oči priprte. Podobno je z glasbo Marka Brdnika in Uroša Rakovca: zvok dveh dobro znanih inštrumentov slika v barvah, ki naenkrat postanejo nove; študiozna igra, ki se zdi preprosta; glasba, v kateri je ogromno dela, a zveni, kot da je nastala mimogrede. Kot da bi sedel v avto in se kar tako, brez cilja in zgolj zaradi užitka zapeljal po toskanski pokrajini. Le da pri njuni muziki ne potrebuješ niti avta niti Toskane; zgolj par ušes in priprte oči«.Album je bil posnet lani oktobra in novembra v studiu Artesuono v italjanskem Vidmu (Udine), pod producentsko taktirko Stefana Ameria, ki je naredil tudi miks in mastering.Avtorja skladb in aranžmajev, razen Estate (B. Martino), Dve leti in pol (ljudska) in Dom De Iludir (C. Veloso), sta Marko Brdnik in Uroš Rakovec«. O albumu Boštjan Narat

 O avtorjih:

Marko Brdnik deluje kot solist, komorni in studijski glasbenik, in je bil z Zero Hour Quintetom pred leti nagrajen. Harmoniko igra tudi v avant-rokerskih zasedbah, kot so: nekdanji Miusow quartet in The Puzzled, sodeluje s jazz pevko Tjašo Fabjančič in tolkalnim orkestrom Slovenske filharmonije. Zadnja leta intenzivno piše glasbo za gledališke in plesne predstave.

Uroš Rakovec je član mednarodno priznane zasedbe Tamara Obrovac Transhistria Ensemble(istrski etno jazz), s katero so prejeli številne glasbene nagrade. Sodeluje tudi z drugimi zasedbami kot npr. Senca tvoj’ga psa in Ba-rock. Ustvarja tudi scensko glasbo; do sedaj je ustvaril glasbo za okoli 40 gledaliških predstav in 5 celovečernih filmov.

O albumu leta so zapisali:

 “Skladbe so doživete, komunikativne in privlačne, celo radiofonične, s čimer sta Marko in Uroš preskočila številne predsodke in posiljene omejitve, predvsem tiste v trdih glavah. Leta/Years je album, ki združuje, album, na katerem izvrstna igra podaja roko širšim množicam, da bi ta zaslišala svetovljanske godbe. “

Gregor Bauman, Odzven

 “Čeprav ima album močan sredozemski pridih, je to izdaja svetovnega formata, ki bi jo lahko mirne vesti postavili na največje svetovne odre ob bok najbolj slavnim izvajalcem tovrstne glasbe. Ko smo ga prvič poslušali, nam ni uspelo skriti navdušenja, gre za glasbeno izdajo, ki bi s kančkom sreče lahko obkrožila svet. To bi si zaslužila”.

Andrej Predin, Slovenske novice

 Mediteranski melos (Andaluse),skandinavska otožna milina in mistika (Estbjörn), igra kapljic vode (Voda), mestna evforija (Moskva), šegavost (Boulevard), nostalgičnost in koprnenje (November),… Užitek se je potopiti v kipeči vrelec emocij, pa tudi strasti, ki jih s takšno prešerno srčnostjo izvabljata iz glasbene vsebine in prelivata na zvočni nosilec oba glasbenika. V tem oziru je album v svoji skromnosti s katero nas vabi v svoj svet, pa čeprav gre za izredno poglobljeno komponiranje, kjer je zahtevana brezhibna finomehanika in čutnosti, zagotovo razkošno bogat in vse prej kot skromen. In prav ta komponenta senzitivno instinktivnega odzivanja obeh glasbenikov,  učinkuje edinstveno. V smislu, da učinkuje posledično ta album vsakokrat drugače na poslušalca in buri v njem drugačna občutja, ki se vežejo na razpoloženjska stanja. Vsakokrat ko poslušaš album »Leta«, prebujajo skladbe v tebi druga občutja.

»Leta« je prelep album, edinstvene glasbene izkaznice in slikovit odtis večplastne oblikovanosti njunih dveh stvarnikov, ki bo zadovoljeval mnogotere profile poslušalcev. Glasbene puriste in gurmane, kot tudi vse ljubitelje adventivne fuzije elementov svetovne glasbe z neoklasicizmom, mojstrsko obogatenih z iskrivim avanturizmom jazzovskega duha.

Aleš Podbrežnik, Rockline

 Za ljubitelje čezžanrskih zvočnih potovanj bo tale album – kljub temu, da ga podpisujeta dobro znana glasbenika – gotovo presenečenje leta. Spodaj podpisani ga je na lestvici najboljših letošnjih domačih stvaritev že postavil visoko.

Mario Batelić, Radio Študent

CENA VSTOPNICE : 8,oo EUR


sob./ 28.1. 2017 / 21:00

LASYE in SUPPORTING ACT

LASYE

LASYE je progresivna rock glasbena skupina, nastala v novembru leta 2014. Skupina prihaja iz Maribora ter ustvarja v sestavi šestih članov, treh deklet in treh fantov. Avtorsko glasbo, ki jo skupina piše v angleščini in slovenščini, zaznamujejo s kompleksnimi ritmi kitar, bobnov in klavirja, celoto pa dovršijo s harmoničnim prepletanjem treh vokalov. Svoj repertoar dopolnijo z različnimi priredbami pesmi skupin kot so Pink Floyd, Muse, Deep Purple in drugih. Njene člane veže močna ljubezen do glasbe ter želja po ustvarjanju nevsakdanje “zdrave” in poslušljive progresije. Zasedba se trudi, da za obiskovalce njihovih nastopov ustvari atmosfero, nabito z glasnim rockovskim in energičnim vzdušjem.

Tina Ritlop – vokal, klaviature; Monika Mulec – vokal, kitara; Tajana Novak – bobni; Žiga Hren – vokal; Domen Kodrič – kitara; Jaka Kodrič – bas kitara.

https://www.facebook.com/lasye.band/

Supporting Act

Supporting Act so štajerski alternativni band, ki od leta 2013 preigrava različne stile rocka in metala ter se ne obremenjujejo pretirano z žanri. Raje poskušajo igrati glasbo, ki je všeč najprej njim samim in upajo da bodo v njej uživali tudi drugi. Večinoma preigravajo avtorske komade, ki so lahko nežni, težki in udarni ter vse vmes. Act-e sestavljajo: Igor Š. na vokalu in kitari, Matjaž Č. na basu, Jure K. na bobnih in Marko Č. na kitari

CENA VSTOPNICE : 5,oo EUR

pet. / 20.1. 2017 / 20:30

DRAJNARJUVA VAMPA in TADEJ VESENJAK

Za nenavadnim imenom Drajnarjuva vampa stojita brata Jernej in Tomaž Hostnik, zmagovalca mednarodnega festivala Kantfest 2016 v Rušah pri Mariboru, ki sta s prvencem, izdanim pri založbi Sanje poskrbela za eno lepših presenečenj na drugačni domači glasbeni sceni. Jernej igra harmoniko, Tomaž pa klavir, to neobičajno kombinacijo glasbil pa sta vpregla v samosvojo zvočnost, ki obdaja njuna inteligentna, kritična in neposredna besedila, s katerimi sta se spravila na vsakdanje butalnosti na senčni strani Alp. Družbenokritični šanson je kar pravšnji opis njunega početja, ki pa mu moramo pridati pomislek, da bosta s svojim ustvarjanjem gotovo premaknila našo percepcijo in razumevanje šansona.

TADEJ VESENJAK

© Sasa Huzjak

Šetkratni nagrajenec kantavtorskega festivala, KantFEST v Rušah, redni udeleženec festivala LENT, dvakrat nastopil na večeru šansona »La vie en rose«, nagrada za najboljše besedilo na festivalu Pesmi o vinu v Ormožu (2009) za pesem »Ostani še malo«, gost Jureta Longyke v oddaji Izštekani.

Glasba je mešanica folka in bluesa  rockovskim pridihom.

Diskografija:

SAMO MRTVE RIBE PLAVAJO S TOKOM! (Založba Pivec; Maribor ,2012 )      https://www.youtube.com/watch?v=37xYH4ZoyYk

NAŠA DEJANJA ODMEVAJO V VEČNOST (Založba Pivec; Maribor , 2014)      https://www.youtube.com/watch?v=rqmC0k3ZSkk

Kompilacije

KANTFEST 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010

IMAMO DOBRO GLASBO VAL10 (VAL 202, ZKP RTV Slovenija, 2010)

CENA VSTOPNICE : 7,oo EUR


čet. / 19.1. 2017 / 20:00 

Literarno glasbeni večer z glasbenikom in novopečenim pisateljem Jernejem Dirnbekom.

Pevci pozabljenih pesmi

Pevci pozabljenih pesmi

Literarno glasbeni večer z glasbenikom in novopečenim pisateljem

Jernejem Dirnbekom

Jernej Dirnbek je postal širši javnosti poznan kot soustanovitelj glasbene skupine Mi2, pri kateri poje in igra kitaro, doslej pa se je podpisal oz. sopodpisal pod več uspešnic skupine, kot so Pojdi z menoj v toplice, Teta Estera, Zbudi me za 1. maj, Sladka kot med, Samo tebe te imam, Čakal sn te ko kreten, Čista jeba …, pa tudi pod skladbe številnih drugih glasbenih izvajalcev.

Junija 2016 je pri Založbi MIŠ izšlo njegovo prvo literarno delo, domišljijski roman Pevci pozabljenih pesmi, ki je požel odlične kritike tako občinstva kot strokovne javnosti. Gre za zabavno pripoved o skupini prebivalcev manjšega slovenskega kraja, ki ugotovi, da je posedanje ob kozarcu bolj zabavno, če poteka ob prepevanju viž, ki se jih junaki spominjajo iz svoje mladosti. Pa seveda še o marsičem, kar spremlja njihove usode, medtem ko se oni posvečajo petju.

Literarni večer z Jernejem Dirnbekom bo mešanica obojega. V približno uri dolgem nastopu nas bo na njemu tipičen zbadljiv in humoren način popeljal po stopinjah svojega literarnega in glasbenega navdiha, predstavil svoj satirični roman in ob spremljavi akustične kitare izvedel nekaj najžlahtnejših skladb iz svojega opusa. Kot pravi sam, »pri tem ne bo odkrival vesoljnih modrosti, bo pa vse skupaj res zabavno …« 

Če bi torej radi izvedeli:

– kdo so pevci pozabljenih pesmi in kako lahko poješ nekaj, kar je že pozabljeno,

– katere mokre sanje sanja večina moških, pa si tega ne upa povedati na glas,

– kje najde literarni ustvarjalec pravšnjo dozo inspiracije za svoje stvaritve,

ne zamudite dogodka, ki bo vse prej kot le suhoparno literarno druženje. Osebam z vbrizganim botoxom priporočamo, da zaradi nevarnosti pojava smejalnih gubic pred dogodkom opravijo obnovitveni poseg. Mladoletnikom pa, da dogodek obiščejo v spremstvu odrasle, ne nujno čisto trezne osebe.


pon. / 26.12. 2016 / 20:30

LIBUROA

Žanr

Alternative, Rock, Funk.

Tim Muršak – vokal, Niko Poštrak – kitara, Jure Gračner – kitara, Tin Matuš – bobni, Nejc Miklošič –bas

Smo skupina petih mladih glasbenikov, ki radi igramo kvalitetno glasbo z alternativnim pridihom. V naših avtorskih pesmih lahko uživate v prepletu alternativnega rocka, rocka ter funka, katere dopolnjujejo izvirna in tematsko raznolika angleška besedila. Ob igranju lastnih komadov vam ponudimo tudi odlično priredbo tujih in domačih skupin kot so : Arctic Monkeys, Siddharta itd.


pet. 23.12.  2016 / 21:30

foto-za-2016

BLUEGRASS HOPPERS & FRIENDS

COUNTRY CHRISTMAS REUNION 2016

Od treh decemberskih obdarovalcev, je Miklavž s parkljem že nasul v mošnjo lešnikov, suhega sadja, mandarin in kakšno čokoladico. Tista dva bolj znana pa še čakata na vrsto in njune mošnje bodo gotovo naložene z večjimi paketi. Dan pred božičnim večerom bomo darila v obliki dobre glasbe, dobrih vibracij in ščepca humorja prispevali tudi Hoppersi s prijatelji. Že deseto leto zapored bomo v našem Kulture in Glasbe polnem Brlogu priredili predbožično/prednovoletno/družinsko/prijateljsko druženje in vas vabimo na naš Bluegrass Hoppers & Friends Country Christmas Reunioin 2016, v petek 23.12. ob 21.30 uri. Kot vedno, je v skladu s številnimi izkušnjami prejšnjih let in v izogib slabi volji in nesporazumom, pametno na naslov bogdan.pernat@triera.net  in si zagotoviti stol / barski stol / blazino / klop / skrinjo / stopnico / fotelj / polico ali karkoli sedalnega, da noge ne bodo trpele preveč.

Z vami bomo Bluegrass Hoppers:

Tonči Cigula – kitara, mandolina, vokal / Milan Kebrič – baskitara, vokal v ozadju / Marko Logar – kitara, vokal / Dragan Verber – 5 strunski banjo, kitara, ustna hamonika, vokal

In cenjena gosta:

Mitja Novak Mičo – dobro, mandolina, vokal / Miran Waldhütter Hitri – harmonika, vokal

Za zvok bo poskrbel: Franci Slana – Mixman

Morda se nam pridruži tudi mladinska sekcija, pri njih nikdar ne veš kako je s prioritetami, a jih bomo z veseljem pozdravili v svoji sredi.

Vstopnina – 7 EUR


sob. / 24.12. 2016 / 24:00

 “polnočnica” kluba KGB

JAZZ LADIES

15272293_1197220473690858_6743890139236427012_o

Skupino Jazz Ladies sestavlja pet deklet, ki so se pred dvema letoma zbrale iz skupnega interesa in ljubezni do jazz glasbe. Skupino sestavljajo Natalija Tumpej na vokalu, Taja Božič na klavirju, Nina Merkoci na saxofonu, Petra Trobec na kontrabasu in Nina Korošak Serčič na bobnih. V času njihovega delovanja je skupina nastopala že na večih prireditvah in festivalih po vsej Sloveniji in tudi preko meja.

cena vstopnice : 10.oo EUR

ned. / 25.12. 2016 / 21:00

Nastanek skupine WAKE UP sega nekje v leto 1986. V sami skupini se je izmenjala vrsta znanih mariborskih glasbenikov. Trenutno skupino sestavljajo glasbeniki, mnogih v preteklosti precej uspešnih rock in country bandov, kot so: Preporod (zmagovalec na vseslovenskem rock festivalu Portorož 1978, predskupina na jugoslovanski turneji rock skupine Buldožer 1978), Pohorje Express (dve plošči izdani pri založbi RTV Slovenija, udeleženec mnogih mednarodnih festivalov ter zmagovalec jugoslovanskega country mastersa leta 1985 ŠTUK Maribor), Snežna Kraljica (plošča izdana pri kasetni produkciji RTV Slovenija in zmagovalka lestvice Radia Maribor 1988, nastop v zaključnem delu Slovenija rock 1993), Testament (udeleženec mnogih festivalov v letih 1976 do 1979). Sama skupina WAKE UP je v preteklosti igrala že v mnogih klubih kakor tudi dvoranah ter stadionih po vsej Sloveniji. Naj jih omenim le nekaj; stadion Ljudski vrt Maribor, dvorana Tabor Maribor, dvorana ŠTUK Maribor, dvorana Golovec Celje, Avditorij Portorož, Snežni stadion Maribor, itd. Leta 1983 je bila tudi predskupina na razprodani jugoslovanski turneji Plavega Orkestra. Omenimo naj še nastop skupine WAKE UP na slovenskem Live8 na Prešernovem trgu v Ljubljani leta 2005 (organizator Stranka mladih in Unicef Slovenije), nastop skupine na Festivalu Lent v letu 2007 in 2008. Program se sestoji iz uspešnic skupin kot so: Pink Floyd, Lynyrd Skynyrd, Deep Purple, Uriah Heep, Roling Stones, Gary Moore, Whitesnake, Eric Clapton, Free, Carlos Santana, Jimmy Hendrix, Rory Gallagher, Creedence Clearwater Revival, The Spencer Davis Group, The Doors, ZZ-top, Cream itd… Trenutno skupina igra v sledeči postavi:

Gregor Jančič “Moon” • vokal

Rado Tomažič • vokal/kitara

Iztok Jančič • vokal/kitara

Darko Čerič • vokal/bas kitara

Bojan Lubej • vokal/klaviature

Renato Vinko • bobni

cena vstopnice : 6,oo EUR

sre. / 14.12. 2016 / 20:00

etnika-logo
mammal

Mammal Hands (UK)

Nick Smart – el.klavir
Jesse Barret – bobni, tabla
Jordan Smart – saksofon

“Hypnotic, minimal, power house, jazz trio”

Če so vam všeč plesni ritmi, ki prihajajo z novim valom v jazz glasbi in če ste uživali na slovenskih koncertih kanadskih Badbadnotgood ter angleških GoGo Penguin, potem ne smete zamuditi mariborskega koncerta odličnega angleškega tria MAMMAL HANDS.
MH so sveža otoška novojazzovska transžanrska atrakcija, ki s svojo hipnotično fuzijo jazza, folka in elektronike na groove podlagi osvaja festivalske odre po vsem svetu. Prepričali so tako zahtevni tradicionalni jazz publikum, kakor tudi mlajše generacije, ki se navdušujejo nad modernimi pristopi v glasbi in mešanju stilov.
Odkril jih je nihče drug kot basist Nick Black iz skupine GoGo Penguin, ki jih je takoj predstavil neodvisni založbi Gondwana Records, kjer so tudi pingvini sami posneli prvih nekaj albumov.
Skupina je sicer nastala leta 2012, ko se je bratoma Nicku in Jordanu, ki sta nastopala kot duo elektronske glasbe, pridružil bobnar Jesse Barrett. Jesse je v glasbo skupine prinesel vplive severno indijske in Sufi glasbe ter afriške trance glasbe šamanističnega izvora.
Glasba tria temelji na na videz preprostih glasbenih idejah, ki se sčasoma prelevijo v neverjetno zapeljive melodije. Z dodajanjem ritmičnih loopov in stalne repeticije ustvarijo nekakšen učinek kolektivnega transa, ki zajame tudi poslušalce.
V svojo glasbo so MH prinesli opojno mešanico vplivov kot so Bonobo, Steve Reich, Phaorah Sanders, John Coltrane in Philip Glass. Zaradi hipnotičnega gruvanja, v katerem spajajo ritmiko sodobne dance glasbe in jazza, jih radi primerjajo jih s skupinama Portico Quartet in GoGo Penguin.

Povabila na ameriške in kanadske odre so začela deževati po njihovem lanskem izjemno odmevnem debitantskem nastopu na Montreal Jazz Festivalu.

Diskografija:
Animalia (2014)
Floa (2016)

cena vstopnice : 10,oo EUR

pet. / 16.12. 2016 / 21:30

The Sticky Licks

Tvoj najljubši ansambel, The Sticky Licks, praznuje 5. rojstni dan! V ta namen se bomo zbrali v mariborskem klubu KGB, poslušali odlično glasbo prej omenjenega ansambla, nazdravili in pojedli torto!

cena vstopnice : 5,oo EUR


sobota / 17.12. 2016 / 21:30

 

vatrio-lent2016-sasahuzjak

Vasko Atanasovski Trio

TRADICIONALNO VASKOVANJE

Vasko Atanasovski – vokal, saksofon, flavta

Dejan Lapanja – akustična kitara

Marjan Stanić – bobni in tolkala

High Energy Vitamin Music

Vasko Atanasovski Trio, ki je v našem podnebju ustvaril poponoma nov glasbeni stil, ima za seboj že tri albume in številna gostovanja na Kitajskem, v Argentini ter po Evropi in v Indiji. Virtuozna trojica pa vsekakor ne bo spustila koncerta v klubu KGB v Mariboru, kamor se tradicionalno vračajo že šesto leto, saj se prav v tem okolju zmeraj ustvari izjemno prijetno in pozitivno vzdušje. Energičnih in poskočnih nastopov, v že itak veselem decembru, se je prijelo navihano ime ‘Vaskovanje’.

Ekstatičnost in brezkompromisnost, so znane značilnosti nastopov Tria , ki nikogar ne pusti hladnega ali brezbrižnega. Živahni ritmi nas hitro pokličejo k plesu. Besedila v angleščini, srbohrvaščini in slovenščini so v glavnem ljubezenska, navdihnjena s humorjem in z izvirnimi, duhovitimi metaforami. Trio, poleg Vaska, sestavljata še virtuoz na bobnih in tolkalih Marjan Stanič ter izjemen, eklektičen kitarist Dejan Lapanja.

Avtor glasbe in besedil, Vasko Atanasovski, ki ga sicer poznamo po sodelovanjih s svetovno znanimi glasbeniki, mojstrskem pristopu do vseh glasbenih stilov ter po izjemnem glasbenem opusu in izvirnosti, je s svojo glasbo prepotoval že dober del sveta in do sedaj izdal že 14 albumov. Dobrodošli na ‘Vaskovanju’!

Press:

…»So nekaj najboljšega, kar imamo.«

Jaša Lorenčič, Večer

»Vasko Atanasovski Trio je fantastičen! Slišati bi jih moral ves svet«

Zdenko Matoz, Delo

»Glasbeno je Atanasovski ob pomoči zvestih in enako imenitnih članov tria, vsestranskega Dejana Lapanje z električno kitaro in spremljevalnim vokalom ter Marjana Stanića z nikoli mirnimi bobni in tolkali, tako rekoč ustvaril, vsaj za naše podnebje, popolnoma nov slog.«

Mario Batelić, Radio Študent

cena vstopnice : 12,oo EUR

sob. / 10.12. 2016 / 20:30

etnika-logo
jukic-ana

ROBERT JUKIČ : “ŽENSKE”

feat. ANA BEZJAK

Ana Bezjak – vokal
Tomaž Gajšt – trobenta
Rok Lopatič – klavir
Saša Lušić – kitara
Robert Jukič – kontrabas
Janez Gabrič – bobni

Eden najboljših slovenskih kontrabasistov Robert Jukič je spisal obsežen in zahteven glasbeni projekt s trinajstimi skladbami v katerih prepleta različne glasbene motive ter se v lastnem izvirnem slogu loteva ljubezni, odnosov, izgube, upanja in drugih življenjskih tem. Pri tem Robert ne želi ugajati za vsako ceno, temveč odstirati in raziskovati.
Kot ŽENSKE so se na nov album podpisale Jadranka Juras, Mia Žnidarič, Nina Strnad, Nina Vodopivec, Tamara Obrovac, Anika Horvat, Maya, Tjaša Fabjančič, Gordana Hleb, Katja Šulc, Aphra Tesla, Astrid Kuljanić in Ana Bezjak. Na koncertu v klubu KGB bo naštete zastopala ta trenutek verjetno najboljša mariborska vokalistka Ana Bezjak.
»ŽENSKE so poklon ženski, njeni moči, predanosti, vztrajnosti. ŽENSKE so stalno prisotne zgodbe, a jim je redko dana beseda. Te zgodbe lahko podajo le prepričljivi interpreti, ki jim dajo glas in obraz, ki v njih vdahnejo življenje,« je o svojem glasbenem projektu povedal Robert Jukič.

“Ženske so genialno osmišljen projekt in če kdo, potemtakem slovenski glasbi vrača sijaj Robert Jukič s svojimi Ženskami.” JAZZETNA

cena vstopnice : 10,oo EUR

 čet. / 8.12. 2016 / 20:00

Kvartet Mascara

15194549_812183818921607_3631733825134453477_o

Polona Udovič (glas, violina), Timi Krajnc (kitara), Vojko Vešligaj (kitara), Mitja Režman (bas kitara) so akademsko izobraženi glasbeniki, vidni ustvarjalci v domačem in širšem umetniškem prostoru. Kvartet Mascara je odsev izkušenj in širokega umevanja glasbe, umetniška pot in predano delo glasbenikov pa prepleteno s številnimi posamezniki, komornimi skupinami, orkestri, ansambli, koncertnimi dvoranami in festivali širom po svetu.

»Vihar strasti in mir oceana, ki počiva nekje med Iberskim polotokom, J. Ameriko in bogatim ljudskim izročilom je muz(ik)a, ki povezuje Polono, Timija, Vojka in Mitja. Mascara raziskuje prostor znotraj in zunaj platna resne glasbe, previdno, spoštljivo barva čez črto, s čopičem napetih strun in toplino glasu«. Njihova glasba polnokrvno, neposredno in zgoščeno pretaka hrepenenja, ujeta med ulicami Montevidea, Buenos Airesa, Lizbone…, med bordeli in milongami…, med radostjo in bolečino…, med trgovci, mornarji in afriškimi priseljenci… To je glasba, ki igra ponoči, ki prihaja z luno in umira s soncem

Glasbenike povezuje križišče zgodovine, na katerem se vsako noč srečujejo tisti ki so, in oni ki jih na videz ni več. Tam na vogalu stoji caffe Mascara in če prideš bliže slišiš Marizo, Dulce Pontes, Astorja Piazzollo, Amalio Rodrigues in mnoge druge… tiste, ki so ubežali sili težnosti salonskega parketa in zaščitili srca pred bliščem klišejev…

Polona Udovič (glas),
Timi Krajnc (kitara),
Vojko Vešligaj (kitara),
Mitja Režman (bas kitara)
cena vstopnice : 9,oo EUR

pet. / 9.12. 2016 / 21:30

The Cock Tails

the-cock-tails2

Smo zasedba z 4 letnimi izkušnjami na odru, katera izredno uživa v live nastopih. Naš cilj je, z energičnim funk, blues – rock nastopom, spraviti par plesnih čeveljčkov na plesišče 

Zasedbo sestavljamo:

Tomi Brus na vokalu, Staš Sukič na kitari, Aleš Mir na bobnih in Luka Škrilec na bas kitari
cena vstopnice : 7,oo eur

čet. / 1.12. 2016 / 20:30

koncert

BOŠTJAN ZORC

bpromof

Prvi dan v letošnjem decembru bo dogajanje v KGBju popestril mariborski kitarist Boštjan Zorc s samostojnim akustičnim nastopom. Boštjan sicer deluje v zasedbah “Feel the Phil Collins tribute show”, “The Dreams”, “BAnDASS” (bivši “Tresperados”) in “Boštjana Bračiča”.
Njegov melanholičen program obsega stilsko precej raznoliko glasbo. Nekaj skladb je avtorskih, večina pa prirejenih. Od ragtime-a, bluesa, preko folka, popa, pa vse do rocka. Večina skladb je izvedenih z vokalom in akustično kitaro, nekaj s havajsko “weisseborn” kitaro, orglicami, mandolino in stomp boxom. Po kar nekaj uspelih samostojnih koncertih letos po Sloveniji, bodo tokrat, v klubu KGB, slednjega popestrili prav posebni gostje:

Ida Harc (Magični ljubavni tepih) – vokal
Maja Kolmanič (Ingver) – cajon
Miro Zavec (No name blues band) – ustna harmonika
Matjaž Lorber (Magični ljubavni tepih) – bas kitara

Prav prijazno vabljeni

cena vstopnice – 5,oo EUR

 pet. / 25.10. 2016 / 21:30  

ŽUTA OSA Balkan Etno

25-11-2016-zuta-osa-obja-plak

  

cena vstopnice – 8 ,oo eur 

https://en.wikipedia.org/wiki/Socialist_Federal_Republic_of_Yugoslavia

   sob. / 26.11. 2016 / 21:30    

koncert skupine

KATALENA ( Slo)

“Katalena v KGB-ju: ker eno brez drugega preprosto ne gre.”

neimenovana-priloga-00007
cena vstopnice – 12,oo eur

 čet. / 24.11. 2016 / 21:00    

Serbian Folk Showinists

 Emilio Castiello – Milko (FR)  &

člani Symbolic Orchestra in Terrafolk

15000230_1137714339617768_5189569858300750176_o

Gostujoči mentor Specialnega Godalkanja že tradicionalno pred začetkom delavnic nastopi tudi s svojim koncertnim programom. Prejšnjič je ob obisku Jeana-Christopha Gairarda – Ionice na koncert v Maribor orkester peljal romunski avtobus. Glasbeniki niso nehali igrati celo pot in so ob postanku priredili tudi manjši koncert na bencinski postaji. Tokrat prihaja že znani nastopač, mojster srbske glasbe, Emilio Castiello – Milko. Na zadnjem koncertu v Festivalni dvorani v Ljubljani se bodo poleg mentorjev predstavili tudi orkestri udeležencev izobraževanj Specialnega Godalkanja, tokrat cepljeni s srbskimi trilčki. Pridite in doživite folk glasbo v pravem pomenu besede – ko meje med nastopajočimi in publiko ni več oz. ne vemo, kdo je kdo. Če tokrat zamudite, bomo v začetku februarja trilogijo Transylvanian Folk Eaters, Serbian Folk Showinist dopolnili z Bulgarian Folk Feminists. Vlogo pastirke orkestra bo takrat prevzela mojstrica švedske, klasične in bolgarske glasbe Sofia Högstadius.

Sodelujejo:

Emilio Castiello – violina, mandolina, glas

Bojan Cvetrežnik – violina, mandolina

Barja Drnovšek – violina

Vanja Dizdarević – kontrabas

Uroš Jezdić – harmonika

cena vstopnice – 10,oo eur


  pet. / 18.11. 2016 / 21:30 

DEJAN PEČENKO SOLO – ELECTRONIC JAZZ DESIGN – SOUND OF IBIZA

dsc_9650

PEČENKO DEJAN – pianist, skladatelj, profesor

DEJAN PEČENKO – rojen v Mariboru. Deluje in živi tako v Sloveniji kakor v Avstriji, kjer je leta 1985 z odliko diplomiral na umetniški Univerzi za glasbo (jazz institut) v Grazu ter prejel posebno nagrado ministrstva za šolstvo in znanost Avstrije. Med leti 1985-1989 je ustvarjalno pot nadaljeval kot pedagog, jazz pianist, klaviaturist in komponist. V tem času je sodeloval z številnimi priznanimi tujimi in domačimi umetniki na različnih projektih, ploščah oz. CD, snemal za radio in televizijo, z jazz zasedbami pa nastopal na številnih jazz festivalih in turnejah. Med leti 1989 -2004 deluje kot docent (smer klavir jazz) na Anton Bruckner Konservatorium , od leta 2005 pa je Univ.Prof. na Anton Bruckner Universität v Linzu ( Institut für Jazz und improvisierte Musik ). Sočasno je na Kunstuniversität für Musik ( Institut jazz ) v Grazu med leti 1995 in 2004 predaval predmet Klavierpraxis. Leta 1992 je sestavil učni načrt za smer klavir jazz na srednji glasbeni šoli v Ljubljani, kjer je  prav tako dve leti poučeval. Od leta 2015 deluje tudi na Pedagoški fakulteti niverze v Mariboru.V svoji bogati glasbeni karieri je sodeloval na mnogih projektih in posnel okoli 50 laserskih plošč (cd). Med drugim je pod lastnim imenom izdal še dve plošči z triom in dve solistični. Izvedel je kar nekaj studijskih, radio in TV produkcij za znane evropske TV hiše : ZDF, SAT 1, HTV, 3 SAT, ÖRF 1, EBU, RTV SLO… Za avtorsko ploščo (Persepolis) je leta 1989 prejel nagrado združenja estradnih umetnikov Jugoslavije , za zgoščenko pa leta 1992 Zlatega petelina (Slovenija) , leta 1994 pa je prejel Zlato noto.

Sodelovanje na večjih evropskih jazz festivalih : Leverkusen, Lugano, Zug,Wadeswill, Saalfelden, Wiesen, Berlin, Moers, Nürnberg, Vilshofen, Debrecen, Athens, Korinthos, Lenk, Dresden, Festival Mitte Europa Chemnitz, Zagreb, Beograd, Sarajevo , Skopje, Ljubljana, Varaždin, Kristianstadt, Moskva,Vilnius, Tallin , Bruneco, Burghausen, Maribor, Ascona, Graz, Salzburg…

         Sodelovanje z priznanimi glasbeniki: Reggie Workman, Pharoan Aklaff, Doug Hammond, Aladar Pege, Barbara Thomson, Lee Harper, Oskar Klein, Heinz von Hermann, Harry Stoika, Ernie Wilkins, Alain Praskin, , Tom Lellis, Peter Omara, Hans Salomon, Bummi Fian, Gianni Basso, Jojo Mayer, Wladimir Tschekasin, Richard Ősterreicher, Ferdinand Povel, Erich Kleinschuster, Petar Ugrin, John Marshall, Tom Lellis, Esma Redjep, Don Menza…

cena vstopnice – 8,oo eur

   sob. / 12.11. 2016 / 20:00    

LITTLE JOHN NEE (Irska)

1920x1080_projekcija_johnnee

Little John Nee is a writer/performer based in Co. Galway in the west of Ireland. A prolific creator of work for theatre he was recently elected to Aosdána (established by the Irish Arts Council in 1981 to honour artists whose work has made an outstanding contribution to the creative arts in Ireland) His style of storytelling theatre with music has won him international recognition and his play “Sparkplug” won an Irish Times Theatre Award for his sound design while the RTE radio version won a Special Mention Prize at the Prix Italia 2013. He has recently published a book of Haiku “The Apocalypse came on a Friday” and previously his “A Donegal Trilogy” was published by An Grianan Theatre. He has released an album of songs from his theatre shows recorded with The Caledonia Highly strung Orchestra. “Songs from the Lough Swilly Delta” . Little John Nee has been commissioned to write plays for Barabbas Theatre Company, Axis Ballymun, Scottish Touring Theatre Consortium, An Grianan Theatre,  Earagail Arts Festival, Donegal Co. Council, Leitrim Co. Council, children’s plays for Galway Arts Festival and a radio play for RTE Radio Drama on One.

Little John Nee je pisatelj / izvajalec s sedežem v Co. Galway na zahodu Irske. Ploden ustvarjalec dela za gledališče je bil pred kratkim izvoljen v Aosdána (Svet za irske umetnosti, ustanovljen leta 1981 v čast za umetnike, katerih delo je doseglo izjemen prispevek v ustvarjalnih umetnostih na Irskem). Njegov slog »pripovedovanje gledališča z glasbo«  je dobil mednarodno priznanje in njegov play “sparkplug” prejel nagrado Irish Times Theatre Award za njegovo oblikovanje zvoka, medtem ko je radijska različica RTE dobila posebno nagrado A Special Mention Prize na Prix Italia 2013. Pred kratkim je izdal knjigo v haikuju “The Apocalypse came on a Friday”  in že njegovo “A Donegal Trilogy”  je objavil An Grianan Theatre. Z The Caledonia Highly strung Orchestra, je posnel album songov iz njegovih gledališko – glasbenih nastopov z naslovom “Songs from the Lough Swilly Delta”  .  Little John Nee je pisal tekste tudi za predstave gledališč Barabbas Theatre Company, Axis Ballymun, Scottish Touring Theatre Consortium, An Grianan Theatre,  Earagail Arts Festival, Donegal Co. Council, Leitrim Co. Council, children’s plays for Galway Arts Festival in za  radio play for RTE Radio Drama on One.

povezava : Little John Nee

14-kanftest-to-go-01

cena vstopnice – 5


   pet. / 11. 11. 2016 / 21:30      

koncert skupine

60’s večer – MAGIČNI LJUBAVNI TEPIH (Slo)

bond FB event cover MLT

Alien Andrej Partljič – kitara, vokal / Ida Harc – vokal / Vlado Kraner – kitara / Andrej Karo – klaviature / Tadej Jambrovič – bas / Matjaž Lorber – bobni

Magični ljubavni tepih vas bo s svojim pestrim venčkom glasbenega izbora iz šestdesetih nosil križem kražem med The Doors, Led Zeppelin, The Allman Brothers Band, Johnny Riversom, Pink Floyd, … vse do psihedelije, bluesa, rock’n’rolla in detektivskega popa. Pred in po koncertu vas bo razvajala skrbno izbrana glasba šestdesetih let – pesmi, ki ste jih pozabili, pesmi, ki jih nikoli niste poznali, in tiste, ki si jih prepevate vsak dan.

www.facebook.com/magicniljubavnitepih

cena vstopnice – 5,oo €

   čet. / 10.11. 2016 / 20:30   

cikel koncertov BLUE PLANET (organizira ETNIKA Maribor)

DANIEL NÖSIG / JURE PUKL QUINTET ( (Slo, Aut, USA, H)

14702364_1202300779842494_5730480828284484007_n

Daniel Nösig – trobenta / Jure Pukl – saksofon / Tzumo Arpad – el. klavir) / Robert Jukič – bas / Gregory Hutchinson – bobni

cena vstopnice – 10,oo eur


   Sob. / 5.11. 2016 / 21:30    

koncert skupine

KRALJ MATJAŽ (Slo)

Rock skupina  –  Kralj Matjaž – Pubec, dedki in dečva z vseh vetrov. Dobesedno ekipa vseh velikosti in proporcev, glasbeni navdušenci vseh starosti, od slabih 40 do zgodnjih 60, (nešolani) ambasadorji ljubezni do glasbe … Bend, neobremenjen s političnimi predstavami o sodobnem svetu, poln medgeneracijskih nesoglasij in različnih pogledov na muziko … Res čudežno, glede na različen starostni potencial zasedbe, da še gonimo isto kolo! Smo pa banda entuziastov in s pravim veseljem delimo svoje intimno navdušenje nad rokenrolom, upešanim in pospešenim rokom … pa tudi nad bluzom, kantrijem in ljubiteljsko improvizacijo.

Zasedba: Gregor Artnik (kitara, vokal), Andrijana Artnik (klaviature, vokal), Matjaž Kočan (bobni spr.vokal), Matjaž Vončina (bas spr.vokal), Emil Jezernik (solo kitara, spr.vokal).

cena vstopnice – 6,oo EUR


    pet. / 4.11. 2016 / 21:30    

akumulatorji-logo

Akumulatorji ponovno v KGB. Na hitro. Ali pa tudi ne. Tradicionalno. Brezkompromisno. V stilu trdih kitarskih prijemov in v najboljši družbi. Zato ne smeš manjkati!

Akumulatorji so glasbena skupina štirih postavnih moških, ki so se odločili igrati nekoliko drugačno glasbo kot jo navadno i…grajo podobni bendi. Njihova možatost je poleg izvrstnega glasbenega izražanja razlog, da imajo toliko oboževalk in so dobro sprejeti povsod kjer se samo pojavijo. Pravzaprav je oboževalkam vstop dovoljen samo v spremstvu razsodnih moških, ki morajo vedno znova preprečiti vdore na oder. Zaradi njihove možatosti in seksapila so jim zavistni tudi drugi moški oboževalci. Tako je pač to, ko na odru stojijo kraftig kerlci, ki nažigajo blues-ovske ritme. Z eno besedno zvezo: Homme fatal.

Velik vpliv blues-a, country-ja in južnjaškega rock-a je botroval postavitvi zanimivo in delno neznane set liste. Pa kaj. Igrajo zato, da se zabavajo. Koncerti so intenzivni, usmerjeni kitarsko, zdržijo jih le poznavalci tovrstne glasbe. Vsekakor vabljeni!

akumolatorji

Dean Pandurović – Deki: Bas, vokal

Mihec Dajčman: Bobni

Tadej Durič: Ktara, vokal

Urban Čuješ – Čujko: Kitara, vokal

Žanr:

Blues, Country, Southern rock

Splet:

www.facebook.com/akumulatorji

cena vstopnice – 5,oo EUR

 


    čet. / 3.11. 2016 / 20:00    

koncert zasedbe

TRIO MAUKO, TORI, ZUPAN (Slo)

screen-shot-2016-10-24-at-15-16-03

TRIO: MAUKO TORI ZUPAN

Tina Mauko (Slovenija), je priznana slovenska akademska skladateljica, pianistka, improvizatorka in performerka. Iz tekmovanj ima več prvih nagrad, ter študenstsko Prešernovo nagrado. Ima velik kompozicijski opus, eno komorno opero, nekaj orkestrskih kompozicij, simfonično pesnitev Ana Ahmatova v ruščini in Judovsko Rapsodijo v hebrejščini. Kot pianistka improvizatorka koncertira v pomembnejših dvoranah doma (Cankarjevi torki) in v tujini (Sarajevska Vijećnica)…

Gostovala je na Festivalu Ljubljana, na bienalu Zagreb, na Festivalu Sarajevska Zima, bila rezidenčna skladateljica MK na Dunaju. Ima status svobodne umetnice in deluje kot operni korepetitor v SNG Maribor. Avtorski glasbeni performans je njen umetniški konstrukt in ideja. V eni osebi je skladatelj, pianist, improvizator in igralec v svojem filmu na platnu in v živo na odru. Uporablja kostum in scenografijo. Takšno uprizarjanje umetnosti je popolnoma unikatno

Flavtist Marko Zupan živi in ustvarja v Berlinu. Njegova bogata umetniška pot ga je popeljala že po celi Evropi, Japonski, ZDA, Kitajski, Koreji, Alžiriji, Podkumu in drugje. V klasični glasbi se ukvarja z vsemi stili od baroka do moderne, v zadnjem času pa se podaja tudi na skrivnostna pota improvizacije.

Jure Tori ime, ki ga tako v domovini kot v širšem delu sveta pozna praktično vsak, ki spremlja glasbeno dogajanje v zadnjih dvajsetih letih. Je samosvoj, karizmatičen glasbenik, katerega doktrina je kakovost, ki ostaja zaščitni znak tako njega kot vseh ustvarjalcev, s katerimi sodeluje. Tori je cenjen in poznan po svoji kreativnosti, energiji, senzibilnosti in unikatnosti svojega sloga, najsi gre za komponiranje ali za igranje. Vse to izvira iz njegove osebne skromnosti in radoživosti – dveh lastnosti, ki krasita redke. Zmožen je popolne koncentracije, zato ima v njegovem igranju vsak najmanjši detajl enako težo. S svojim avtorskim delom Jure Tori odkriva svojo osebnost. Včasih na igriv, drugič resen način igra svoje travme in radosti življenja. To je najlažja pot, da se skrije ali zbeži v svoj svet.

V zadnjih desetih letih si je sam ali v različnih domačih in tujih zasedbah – vse je oblikoval prav on – pridobil socialno in žanrsko različne publike doma in po svetu. V svoje projekte redno vključuje glasbenike z vsega sveta – Avstrije, Italije, Kube, Argentine, Češke … – ter z njimi redno nastopa.

Jure Tori je virtuoz in romantik v eni osebi. Do sedaj je igral že na mnogih odrih širom sveta v duetu z Ewaldom Oberleitnerjem in v zadnjem času tudi z mednarodnimi zasedbami Tori Trio, Tori Tango, Tori story, Dunajski filharmoniki po Sloveniji, Avstriji, Češki, Slovaški, Italiji, Hrvaški, Veliki Britaniji, Franciji … ter s svojo skupino Orlek nastopal po mnogih evropskih državah, ZDA, Aziji, Avstraliji in Novi

Zelandiji. Med drugim je nastopal v New Yorku (CBGB), Sydneyu (Filmski studiji FOX), Pekingu (Chaoyang Carnival, Star Live club), Betlehemu v ZDA (Musikfest), Buenes Airesu, Moskvi, Londonu, Parizu, Pragi, Dunaju (Porgy & Bess, Folks Theatre), São Paolu, Montevideu, Milanu, Zagrebu, Ljubljani, Tveru v Rusiji (Filharmonija) … Igral je tudi v  parlamentih v Bruslju, na Dunaju in v Ljubljani.

Jure Tori je izjemno plodovit avtor, katerega pesmi izhajajo v učbenikih za harmoniko in se pojavljajo v jazz in etno kompilacijah Slovenskega glasbenoinformacijskega centra. Poleg tega je njegova glasba prisotna v animacijah Dušana Kastelica, filmih Metoda Pevca, dokumentarnih oddajah v Sloveniji in Avstriji, reklamnih spotih za televizijo, računalniških igricah za otroke, gledaliških igrah … Jure Tori je v svoji dolgoletni karieri izdal preko trideset cd-jev in je avtor številnih notnih izdaj.

https://www.facebook.com/Tina.Mauko/
http://www.juretori.com/
http://festivalursus.com/?page_id=1278&lang=sl

cena vstopnice – 10,oo €


  pon. / 31.10. 2016 / 22:00  

NOČ ČAROVNIC / HALLOWEEN

JEANNETTE (Slo)

jeannette-dobro

JEANNETTE je skupina petih glasbenikov iz Rogaške Slatine in Rogatca. Cilj glasbenega ustvarjanja in izbranih priredb je ohraniti “vintage” očarljivost glasbe, ki v nalezljivem swing ritmu vabi na ples.
Priredbe zajemajo širok nabor dobrih starih klasik bluesa, swinga, jazza in rock’n’rolla, za “cheri on top”, pa se med njimi znajdejo tudi vrhunci francoske šansonjerke Edith Piaf. Priredbe so narejene v ”stilu Jeannette”, za katerega je značilen zvok klavirske harmonike, hiter gipsy ritem in silovit energični alt vokal. Poleg uživanja v priredbah, so se lotili tudi avtorskega ustvarjanja, katerega rezultat lahko pričakujemo letošnje poletje. Cest la vie!

Barbara Rehar – vokal
Boštjan Letnar – klavirska harmonika
Alan Haidar – kitara
Aleš Boroš-Barni – bas kitara
Sandi Kampuš – bobni

cena vstopnice – 8,oo EUR


sob. / 29.10. 2016 / 21:30 

koncert skupine

EMŠO BLUES BAND (Slo)

_580f220cbc88a

Emšo Blues Band – Ljubljanska skupina starejših mladincev, nekje med aktivno in upokojeno generacijo, ki v glasbi neizmerno uživa. Je čvrsta, homogena zasedba, ki se lahko pohvali s kar nekaj odmevnimi koncerti (Samostojna TV oddaja “Muzijka je to”, Mariborski Lent, Blues&Rock Fest Izola, Ljubljanski Prešernov trg, Murska Sobota, Celje, koperska Taverna, da o klubski sceni sploh ne govorimo…). Igrajo glasbo svoje mladosti v svojih priredbah, predvsem južnjaški rock-blues znanih ameriških izvajalcev.
Zasedba: Emil Pock (vokal), Edo Sušnik (kitara), Janc Galič (kitara), Andrej Konjajev (orgle, klavir), Slavc Žust (bas), Marko Avanzo (bobni, vokal) in David Kobe (tolkala).

cena vstopnice – 6,oo eur

 pet. / 28.10. 2016 / 22:00 

Ph.D. KGB BIG BANG BAND (Slo)

phd-spil-kgb

Ph.D. KGB Big Bang Band (Slo)

» Igramo za prijatelje, sodelavce in profesorje FNM, FF in PEF«

»PhD KGB Big Bang Band smo posebna družba z glasbo povezanih prijateljev, katere glavna posebnost pa je, da smo zbrani sami fiziki, profesorji. Prvič smo se sestali v sklopu prireditve Noč raziskovalcev, ki poleg po vsej Evropi poteka med drugim tudi na Univerzi v Mariboru, do sedaj pa smo igrali še v Grazu, Splitu, na vsakoletnem akademskem plesu v Murski Soboti, ob podelitvah diplom in podobnih svečanostih na fakulteti, v Benetkah, v Ljubljani na otvoritvi Informative, v Cankarjevem domu, na Muti, na novoletnem koncertu v Žalcu, na konferenci v Bovcu in prihodnji špil planiramo v KGB-ju. »

Postava smo:

Pevka Anja

Kitarist Milan

Basist Teodor

Saksofonist Robi

Klaviaturist Samo

Kitarist Said

»Naš repertoar zajema priredbe uspešnic, ki so nam pač všeč in jih tudi malo prikrojimo po svoje, lahko pa je to filmska glasba, jazz standardi, bossa nova, inštrumentali, pop hiti, plesna glasba in s tolikšnim svetovnim naborom obljubljamo vsaj dve uri muziciranja in druženja – vljudno vabljeni !«

cena vstopnice : 1,oo EUR

 sob. / 22.10. 2016 / 21:30  

DUO OBA (Slo)

foto-plakat

cena vstopnice – 10,oo EUR

  pet. / 21.10. 2016 / 21:30 

Koncert skupine Taman, napovedan za petek 21.10. 2016 se prestavlja / prestavi na spomladanski termin, datum bomo pravočasno objavili.

Hvala za razumevanje

koncert skupine

tAman (Slo)

img_2170-copy-2

Pisalo se je leto 1995.

Skupina bh beguncev je zaradi domotožja v ljubljanskem begunskem centru začela igrati in peti sevdalinke, tradicionalne bosanske ljubezenski pesmi…Nastal je Dertum. Posneli so koncertni CD, nastopali po celi Sloveniji, v Italiji, na Madžarskem in Hrvaškem, v Avstriji, Nemčiji in BiH, v okrnjeni sestavi posneli še drugi CD, igrali…in počasi prenehali z delovanjem…

Pisalo se je leto 2015. Ena izmed pevk Dertuma, Maida je, na iniciativo prijatelja Mirze, zbrala okrog sebe prekaljene slovenske glasbenike Jeleno, Ninota in Luko. Nastal je tAman. Po prvem koncertu se jim pridruži nekdanji Dertumovac Marjan. Petčlanska zasedba preigrava tradicionalne ljubezenske pesmi s področja bivše Jugoslavije, prevsem iz BiH in Makedonije in tudi Srbije in Črne gore.

Če jih predalčkajo rečejo, da izvajajo jazz obarvano etno glasbo.

Skupino sestavljajo:

Maida Džinić Poljak, vokal

Jelena Ždrale, violina, bek vokal

Nino de Gleria, kontrabas, bas

Luka Ropret, kitara

Marjan Stanić, tolkala, bobni

Zakaj in kaj pomeni tAman?

Zato, ker je besedica aman v skoraj vsaki sevdalinki, je ene vrste vzdihovanje zaradi ljubezni, taman pa pomeni prava mera nečesa.

cena vstopnice – 8,oo eur


 pet. / 14.10. 2016 / 21:00   

MARKO ČRNČEC KVARTET

blue-note-14-9-2016

Marko Črnčec – klavir
Jure Pukl – saksofon
Žan Tetičkovič – bobni
MIlan Nikolić – kontrabas

Cikel koncertov Blue Planet (org. ETNIKA Maribor)

Marko Črnčec je eden najbolj priznanih sodobnih glasbenikov ter slovenskih “izvozov”. Na mednarodnem prizorišču je znan kot fenomenalen multi-instrumentalist, skladatelj, aranžer in
producent, ki enostavno deluje po žanrih, zlasti v jazz in popularni glasbi. Trenutno živi in ustvarja v New Yorku.
Izdal je že tri albume kot vodja svojih zasedb. “Signature” ter
“Moral Interchange” sta oba izšla leta 2010 pri založbi B.A.S.E.;
njegov tretji album, “Devotion”, ki se ponaša z odlično NYC- zasedbo: Mark Shim (saksofon), Chris Tordini (kontrabas) in Justin Brown (bobni), je izšel pri Whirlwind Recordings, plodoviti ter priznani londonski založbi.

Le-ta zgoščenka je bila izbrana med 20 najboljših jazz izdaj leta 2014 pri enem največjih medijev jazz glasbe All About Jazz!

Vprihajajočem meseceu novembru bo pri španski založbi
Fresh Sound, New Talent izšla že njegova četrta plošča z naslovom “Ruthenia”, ki je nekakšno posvetilo velikim ruskim skladateljem 20. stoletja. Gre za suito, ki je napisana za jazz kvartet (Mike Moreno na kitari, Chris Jennings na kontrabasu ter Rudy Royston na bobnih), združen 11-članskim komornim orkestrom.

Marko je nastopal ali snemal z naslednjimi velikimi imeni glasbenega sveta: Seamus Blake, Bob Mintzer, Don Menza, Michael Phillip Mossman, Ron McClure, Luis Bonilla, Gary Chaffee, Damion Reid, Mark Shim, Chris Tordini, Justin Brown, Joe Sanders, Marco Minnemann, Stjepko Gut, Marcus Gilmore, Rudy Royston, Armando Gola, Suresh Talwalkar, Jonathan Powell, Chris Jennings, Kenny Grohowski, Gwen Hughes, Stefan Milenkovich, Boško Petrovič in še bi lahko naštevali.

Na tem koncertu se nam bo Marko predstavil s svojim kvartetom, v katerega je povabil glasbenike, ki so poleg tega, da z njimi deli glasbene izkušnje že mnogo let, tudi njegovi dobri prijatelji: priznani slovenski saksofonist ter prejemnik Prešernove nagrade Jure Pukl, eden najbolj klicanih kontrabasistov v Evropi Milan Nikolić ter mladi slovenski glasbeni lev Žan Tetičkovič na bobnih.

cena vstopnice – 10,oo eur


  pet. / 7.10. 2016 / 21:30 

The Dreams (Slo)

dreamsbr

“Southern rock” in “Blues” sta preozka okvirja za opis žanra 7 članske zasedbe “THE DREAMS”. Sta pa trden temelj za improvizacijo v živo, ki se zgodi vedno znova med izvajanjem klasik “ALLMAN BROTHERS BANDA”. Od konca leta 2011 “THE DREAMS” koncertirajo po domačih in tujih odrih. Več kot 2 urni program, nabit s pozitivno energijo in čustvi, daje njihovim koncertom značaj jam sessiona. Izkušnja, ki se jo da pridobiti le z obiskom koncerta. Doživite jo… VABLJENI!

sl

 

“THE DREAMS” so:

-Andrej Vengušt – vokal, ustna harmonika,

-Luka Vehar – el. kitara,

-Boštjan Zorc – el. kitara,

-Gašper Peršl – bobni,

-Vili Grdadolnik – slide kitara,

-Mitja Kavčič – klaviature,

-Jure Lopatič – bas.

cena vstopnice – 7,oo EUR

FB: https://www.facebook.com/TheDreamsABBTribute

 

pet. / 30.9. 2016 / 21:30 

koncert zasedbe

CLOCKWISE (Slo)

14233753_10210156267013204_1019071006_o

Clockwise je akustični duo, ki ga sestavljata osebi iz različnih glasbenih poti. Tamara je pevka akustične folk/pop skupine InSession, Urban pa vokalist in kitarist pop/punk skupine Last Dropout. V svojih izvedbah iščeta pravo mešanico različnih stilov in akustično prirejata znane pesmi večih žanrov. / cena vstopnice – 3,oo EUR /


 petek, 23.9. 2016 / 21:30

koncert skupine

NO NAME BLUES BAND

Mariborska skupina, sestavljena iz izkušenih glasbenikov, vztraja pri ohranjanju izročila blues glasbe, ki mu dodaja lastne izvedbene tone. »Keep the blues alive« je moto, ki mu sledi že dobrih 10 let. Dokaz, da je blues še kako živ, je delujoča sodobna svetovna blues scena, katere utrip skozi svoje nastope skupina No name blues band približa našemu okolju.

foto nov logo

Člani skupine so: Boris Bobek – kitara / Bojan Dobrina – vokal / Zlatko Fišer – bas, vokal / Miro Zavec – ustna harmonika / Simon Štic – klaviature / Mario Modrinjak – bobni

cena vstopnice – 7,oo EUR

 

sob. 17.9. 2016 / 21:30 

PETER HUDNIK & MATIC AJDIČ

ACOUSTIC GRUNGE SHOW

PETER HUDNIK (vokal, akustična kitara – King Foo) in MATIC AJDIČ (akustična kitara, spremljevalni vokal – San Di Ego) sta se združila, da obudita popularno rock glasbo iz prve polovice devetdesetih let – “GRUNGE”. Na tematskih večerih preigravata največje hite bandov kot so Nirvana, Pearl jam, Alice in chains, Stone temple pilots, Soundgarden, Foo Fighters, Smashing Pumpkins in podobnih. Če si želite malo nostalgije na to obdobje in tovrstno glasbo ali pa le preživeti en lep večer, potem ste vabljeni da se nam pridružite na edinstvenem grunge žuru.

grunch show

cena vstopnice – 6,oo EUR

pon. / 5.9. 2016 / 20:00  

koncert zasedbe

Z Fabulous Orchestra (Fra)

https://www.facebook.com/zfabulousorchestra/

cena vstopnice – 5 €


 pet / 2.9. 2016 / 21:00  

jaz ladies 2 9 2016

Ko se misel poveže z glasbo, je to vrhunec ustvarjalnega izraza.

Zdaj že dobro znane jazz ustvarjalke, skupina Jazz Ladies, vam bodo tokrat skupaj s pisateljico in avtorico knjige za moške, Majo Monrue, pričarale edinstven, da tako rečemo, ‘cabaret’ večer, v katerem se bo jazz prelival z ženskimi skrivnostmi iz knjige Pot do Nje.

“Men should only believe half of what women say. But which half?!” — Jean Giraudoux

Vstopnina: 7 €

Kdo so JAZZ LADIES?

JazzLadies, glasbena zasedba petih deklet, zbranih zaradi ljubezni do jazz glasbe. Skupino sestavljajo Natalija Tumpej (vokal), Taja Božič (klavir), Nina Merkoci (saxofon), Nina Šilovinac (kontrabas) in Nina Korošak Serčič (bobni). V času svojega kratkega delovanja je skupina nastopala že na številnih javnih in zasebnih prireditvah med drugim tudi na Festivalu Lent in Festivalu Arsana. Igrajo pretežno jazzovske, swing in bebop standarde, v njihovem repertoarju pa se najdejo tudi skladbe latinsko ameriškega izvora in pesmi slovenske popevke. Nina Merkoci je uspešno zaključila študij Jazz glasbe v Celovcu (Klagenfurtu, AUT). Nina Šilovinac po štiriletnem izobraževanju na jazz oddelku Glasbene šole Karol Pahor Ptuj, nadaljuje z učenjem kontrabasa na Glasbeni šoli B.A.S.E. v Mariboru. Natalija Tumpej se po končanem šolanju na Glasbeni šoli Karola Pahorja redno izobražuje s priznanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki. Taja Božič nadaljuje študij klavirja na celovškem konservatoriju (AUT), Nina Korošak Serčič pa na konservatoriju v Winnipegu (CAN).

Kdo je MAJA MONRUE?

Maja Monrue, intuitivna pisateljica, ki je svoj prvenec posvetila moškim, da bi lažje razumeli sodobno žensko. Seveda se je s časom izkazalo, da nosi njena knjiga Pot do Nje srčno sporočilo tudi za ženske. Maja, ki živi in ustvarja na Dunaju, je sicer diplomirana ekonomistka, a je pisanje že od nekdaj njeno poslanstvo. Besedam daje krila s srčnostjo, in s strastjo do pisanja razgrinja skrivnosti sodobnega človeka. Prebirati jo je mogoče tudi na njenem blogu maymonrue.blogspot.com.

Več o knjigi Pot do Nje: www.potdonje.wordpress.com

VLJUDNO VABLJENI VSI LJUBITELJI KAKOVOSTNO PREŽIVETIH PETKOV! 🙂


Brez naslova

pet. / 10.6. 2016 / 21:30

MISTIKA: TERRAFOLK & SIMBOLIČNI ORKESTER

Večer avtorske glasbe Danijela Černeta -Mystice

TF&Simbolicni_orkester

Glasba Danijela Černeta – Mystice je od vselej živela najmanj dve vzporedni življenji: na zvočnem nosilcu in na odru. Dva obraza iste teme sta ustvarjalnemu opusu enega naših najprepoznavnejših glasbenikov folk-prog rocka dajala posebno mikaven značaj, najbrž nekoliko pogojen tudi z njegovim vzdevkom. Najbolj dejavno obdobje ustvarjanja je Mystica doživel v zasedbah Terra Mystica in Terrafolk. V zadnjih letih, ko se je umaknil z največjih odrov in se posvetil intimnejšim prizoriščem, je njegova pozornost osredotočena na mikroskopiranje glasbenih impresij. Skladbe iz tega obdobja, ki povečini še niso doživele zvočnega zapisa, bodo doživele (novo) preobrazbo v zasedbi večletnih glasbenih sodelavcev.

Zasedba:

Danijel Černe – Mystica – kitara, vokal, avtor; An Černe – flavta, nai, vokal; Bojan Cvetrežnik – violina, viola; Barja Drnovšek – violina, viola; Klemen Bračko – violina, viola, kitara; Dejan Gregorič – violina; Žiga Šercer – tolkala; Jošt Lampret – kontrabas;

www.mystica.si


GALICIJA – NIZOZEMSKA – SLOVENIJA – več o nenavadnih zapletih na potovanju po Europi lahko izveste če prelistate Štoparski vodnik po vesolju ….. Morda se je nekaj podobnega zgodilo Zanu Hoffmanu in ni uspel pripotovati, ne na Noisefest , kot tudi na današnji mariborski glasbeni dogodek, katerega prestavimo na nek nov datum, za danes napovedan dogodek pa žal ODPADE.

Hvala za razumevanje

sre. / 8.6. 2016 / 20:00

ZAN HOFFMAN/BODYCOCKTAIL

(plesalec, zvočni raziskovalec & cazador d’hórreo, (ZDA)

Bodycocktail – Špansko-ameriški koktejl music party aka Cazador d’Hórreo (glasbeni performans)!

Zan-Singing-web

Zan Hoffman, še eden od nenavadnih umetnikov, ki prinaša svežino skozi svoj obskurno-sentimentalni pevski izraz in interpretacijo ameriško-španskih viž, ki jih pospremi s svojo glasbo, v čisto svojski, skoraj otroško-eksperimentalni obliki, pri čemer pa ne gre spregledati njegov specifičen in originalen izraz, ki presega meje konvencionalnega pristopa k glasbi, ki se trudi pridobiti čim večjo pozornost občinstva. Zanu to vsekakor čudežno uspeva, pri čemer se elementa, kot sta to npr. humor in emocionalna patetika, združujeta na edinstven način, ki definitivno ni dolgočasen. Z enim stavkom: Zan je perfekten izbor za ljubitelje/obiskovalce barov in obsedence pitja svežih koktejlov.

Povezave:

https://www.youtube.com/watch?v=u8D8hMOeeSY
https://www.youtube.com/watch?v=8j4Vsmen1M4
https://www.youtube.com/watch?v=PhpNUm6Jx3A
https://www.youtube.com/watch?v=1_vUeZ5l_ro
https://www.youtube.com/watch?v=M9PB2gR4zaQ
https://www.youtube.com/watch?v=XXnltjf-Q44

cena vstopnice : 5 €


sob. / 21.5. 2016 / 21:30

KAPOBANDA

Kapobanda

KAPOBANDA

Kapobanda je nova etno skupina, ki jo je ustanovil Marko Hatlak konec lanskega leta skupaj z Goranom Bojčevskim, Miho Megličem in Rokom Hozjanom. Večinoma prekaljeni v Terrafolku in tudi uveljavljeni solisti, ti štirje glasbeniki prinesejo na oder najboljše od balkanskega temperamenta, ciganskih, irskih ljudskih pesmi ter klasike.

Člani zasedbe Kapobanda ustvarjajo nepredvidljivo čustveno atmosfero balkanskih napevov.Preizkušajo hitrost svojih prstov ter meje svojih instrumentov skozi preplet solističnih melodij.Poslušalci nikakor ne ostanejo ravnodušni ob zvokih harmonike in glasu, klarineta, kitare in kontrabasa. Sveža etno zasedba Kapobanda si z vrhunskim ustvarjalnim zagonom dovoljuje spajanja različnih glasbenih področij in na humoren način poslušalcu ponudi nepozabno glasbeno doživetje.

Marko Hatlak, po izobrazbi klasični harmonikar, po duši tango glasbenik, svojo predanost raznolikim glasbenim žanrom potrjuje z ustvarjanjem na področju etno glasbe. Najbolj se je v splošno zavest Slovencev zapisal s skupino Terrafolk, s katero je sodeloval med leti 2004 in 2013.Za seboj ima veliko število turnej po skoraj vseh evropskih državah. Od leta 2013 v duetu s priznano irsko violinistko Uno Palliser izvaja repertoar irske in balkanske ljudske glasbe, poleg tega je sodeloval s številnimi priznanimi glasbeniki – Vlatkom Stefanovskim, Neil Innes, Tommy Emmanuelom, Stefanom Milenkovichem in drugimi.

Goran Bojčevski prihaja iz Makedonije, ki ga je zaznamovala s svojim sončnim temperamentom. Pester je nabor njegovih delovnih okolij in glasbenikov, s katerimi je sodeloval in še sodeluje. Omeniti velja Vlatka Stefanovskega, v Sloveniji pa je poznan kot član skupine Terrafolk. Poleg njegovega bogatega etno ustvarjalnega tona, je Bojčevski izvrsten klasični virtuoz. Študij klarineta je pričel na akademiji za glasbo v Skopju, diplomiral je v Ljubljani, podiplomski študij pa je končal na prestižni Univerzi v Salzburgu, Mozarteum. Zadje čase se posveča tudi skladateljstvu.

Miha Meglič je srednješolsko znanje pridobival na SGBŠ v Ljubljani, študij kitare je končal na Deželnem Konzervatoriju v Celovcu iz smeri jazza, klasike in glasbena pedagogika. Sodeloval je z mnogimi glasbeniki in zasedbami (Rok Golob, Orkester Slovenske vojske, Orkester Slovenske filharmonije, …) ter pri številnih projektih zabavne glasbe. Trenutno med drugim tudi poučuje kitaro na glasbeni šoli v Logatcu.

Rok Hozjan je osnovno glasbeno izobrazbo je pridobil v GŠ Lendava, kjer je zaključil nižjo glasbeno šolo iz klavirja.Med obiskovanjem Srednje glasbene in baletne šole v Mariboru se je začel udejstvovati kot kontrabasist v različnih komornih skupinah in orkestrih. Po zaključeni maturi šolanje nadaljuje na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Glasbeno se redno udejstvuje kot basist v skupinah Piazzolleky in Terrafolk ter vorkestru Mandolina Ljubljana, ter v drugih projektnih zasedbah

Cena vstopnice : 10 EUR


pet. / 20.5. 2016 / 22:00

ŽUTA OSA Balkan Etno

Lepo je v naši domovini biti mlad

žuta osa 20 5 16

Vsakdan je resen, zavit v tančice v neskončnost drvečih brezbarvnih senc, ki tavajo po sivih ulicah. In ko se v mestu dan prevesi v noč, ko so napete le še strune, se iz osrčja duše, s ščepcem navihanosti in razigranosti pojavi osvežujoča in nasmejana ŽUTA OSA. Svet v barvah se začne z okusom pesmi, ki prav na lahno, božajoče vzdrami bit, jo zaziblje v ritem smeha in jo po taktih starogradskih mojstrov pelje po brbončicah življenja, čutno, zasanjano, prodorno. In ljudje porečejo: »Za večerjo tekne ŽUTA OSA, polnovredni obrok v harmonijo začarane glasbe, smeha in dobre volje. Za povrh pa še kozarec rujnega«. No, pa na zdravje! Vedno svež obrok vam postrežemo:

Miran Jordan – Jordy (harmonika, vokal)

Dušan Maček (kitara, vokal)

Marko Kac (kontrabas in vokal)

LEPO JE V NAŠI DOMOVINI BITI MLAD

Dan mladosti (Wikipedia)

»Dan mladosti je bil v času države SFRJ praznik jugoslovanske mladine. CK SKOJ je 25. maj določil za dan, ko se je praznoval rojstni dan takratnega predsednika države Josipa Broza Tita in ga poimenoval Dan mladosti. Na ta dan so potekale razne športne prireditve in proslave v šolah.

Vsakoletno praznovanje je zaznamovala Štafeta mladosti oz. Titova štafeta. Štafeta je vsako leto štartala iz drugega mesta in druge republike, prvič iz Kumrovca, ki je bil rojstni kraj Tita. Potekala je skozi vse jugoslovanske republike in svojo pot zaključila 25. maja v Beogradu, ki je bilo glavno mesto SFRJ. Na stadionu JLA je bila prireditev, v kateri je sodelovalo več tisoč mladih iz vse Jugoslavije. Eden od njih je na koncu predal štafeto Titu in mu izrekel voščilo za rojstni dan. Štafeto so lahko nosili mladi, ki so se izkazali pri učenju, družbeno-političnem delovanju ali kot dobri športniki. To je bila velika čast, še posebej za tistega, ki je predal štafeto Titu. Predajo štafete so spremljali skoraj vsi preko televizijskega prenosa. Štafeta mladosti je potekala kar 43 let zapored.

Na ta dan so bili mladi iz vrst pionirjev sprejeti v ZSMJ, kar so spremljale glasbene in športne prireditve. Vse je potekalo pod sloganom bratstva in enotnosti, ki je povezoval različne narodnosti znotraj Jugoslavije«.

Po podatkih wikipedie je bil zadnji ki je predal štafeto mladosti l. 1982 Ciril Zaplotnik (kmet iz Letenic pri Kranju), po pisanju drugih virov pa je zadnja pot štafete šla na pot l. 1987 ….

Poznali pa smo slogan »lepo je v naši domovini biti mlad«. Morda bi ga lahko upoštevali tudi snovalci nove domovinske vzgoje …

cena vstopnice : 6 EUR


sob. / 14.5. 2016 / 21:30 /  vstopnina 5 €

koncert skupine

The Cocck Tails

The Cock Tails – Smo zasedba z 4 letnimi izkušnjami na odru, katera izredno uživa v live nastopih. Naš cilj je, z energičnim funk, blues – rock nastopom, spraviti par plesnih čeveljčkov na plesišče J

The Cock Tails

Tomi Brus na vokalu

Staš Sukič na kitari

Aleš Mir na bobnih

Luka Škrilec na bas kitari


čet. / 12.5. 2016 / 20:00 /  vstopnina – 7 €

DUO ILUZIJA

DUO ILUZIJA

DUO ILUZIJA STA NINO MUREŠKIČ IN ANDREJ HRVATIN. IGRATA AVTORSKO GLASBO TOLKALSKEGA ZNAČAJA S PRIDIHOM MINIMALIZMA, INŠTUMENTARIJ PA ZAJEMA ŠIROKO PALETO TOLKAL, FLAVT, KALIMB IN PRIROČNE ELEKTRONIKE.

V KGB BO PRVI KONCERT DUA ILUZIJA V MARIBORU!


sob. / 7.5. 2016 / 21:30 /  vstopnina 3 €

koncert skupine

STARI PES

Jernej Šorli – bobni

Martin Mravlje – kitare

Matic Jereb – vokal, kitara, klaviature

Aleš Tonaj – djembe, tolkala

Mario Pevec – bas

0004431896_10

Stari pes se je začel ovohavati leta 2011 v Mariboru, natanko 10 let po ljubljanski impro zasedbi Sunday morning, v kateri sta sodelovala kitarist Martin in bobnar Jernej. Po pridružitvi Kristijana na basu in Matica na vokalu so začeli počasi in povsem neobremenjeno razvijati svoj pasji stil, avtorsko godbo s koreninami predvsem v bluzu, improvizaciji in drugih zadnjico-migajočih ritmih. Prelomnica je nastopila decembra 2012, po nastopu in pozitivnih odzivih na koncertu v MC-ju v Pekarni, kjer so se prepričali o njihovem poslanstvu in vse večji potrebi po odrskih izkušnjah. Leta 2013 se je formirala sedanja zasedba z Alešom na djembah in Mišom na basu, ki je v začetku leta 2014 takoj posnela album Off the leash v enem dnevu kot studijski posnetek vaje in ga izdala januarja 2015. »Pasji woof&roll je dovolj raznolik in melodičen, da je poslušljiv, a še vedno dovolj improviziran, da je zanimiv, predvsem v živo, ko je izletov v neznano več,« pravi skupina.


pet. / 6.5. 2016 / 21:30 /  vstopnina 8 €

APHRA TESLA

Operating System Incorporated:

 

Aphra Tesla: vsi vokali

Marko Črnčec: klavir

Nino Mureškič: tolkala

 

 Aphra Tesla je ena najbolj izjemnih vokalnih pojavov v Sloveniji. Gostovala je pri raznih glasbenih projektih, sodelovala z številnimi skupinami, interpretirala poezijo znamenite slovenske igralke Duše Počkaj. Leta 2013 je izdala album Home In The Zone z 11 pesmimi v angleščini, 10 jih je napisala sama, eno pa je prispeval Philip J. Burt. V zadnjem času sodeluje s prvo damo slovenskega šansona, pesnico in pisateljico Svetlano Makarovič in se povezuje v zasedbah z raznimi slovenskimi glasbeniki, pri čemer umešča svoj glas v širok nabor glasbenih orientacij, ki se poigravajo tako s pristopi kot z zvrstmi in se s svojo interpretacijo in inovativnostjo vse bolj prepričljivo postavlja na vrh sodobne glasbe.

Nino Mureškič je glasbenik, ki se ukvarja s tradicionalnimi tolkali. Sodeloval je z mnogimi slovenskimi in tujimi glasbeniki v najrazličnejših mednarodnih projektih. Specializiral se je za zahodnoafriški ritem in vzhodne tehnike igranja na okvirne bobne. Učil se je pri mojstru Mamadyu Keiti iz Gvineje, solistu Nacionalnega baleta, in spoznal afriško poliritmijo, melodijo, tehniko in zgodovino zahodnoafriške bobnarske tradicije. Vzhodne in indijske tehnike igranja na okvirne bobne, riq bendir in tradicionalna indijska tolkala se je učil pri mojstru Glenu Velezu (NY) in Pt. Sureshu Talwalkarju (Bombaj).

Marko Churnchetz(slovensko črkovanje Črnčec) je eden izmed najbolj obetavnih sodobnih glasbenikov in priznanih izvoznih artiklov, ki trenutno preživlja čas živeč med svojo domovino in New York Cityjem. Na mednarodnem prizorišču je znan kot spoštovan mladi multi-instrumentalist, skladatelj, aranžer in producent, ki z lahkoto deluje preko žanrov, zlasti v jazzu in popularni glasbi. Ob starosti šest let se je začela njegova glasbena pot s študijem klasične glasbe na harmoniki in nato klavirja pri starosti deset let. Ogromen talent, v najstniških letih je bil večkrat nagrajen zmagovalec tako na državnih kot mednarodnih tekmovanjih, je pridobil klasično klavirsko izobrazbo v letu 2005 kot tudi diplomo za jazz klavir na Univerzi za glasbo in uprizoritveno umetnost v Gradcu, Avstrija, leta 2009