fbpx

KONCERTI 2018

sob. / 12.1. / 21:00 / 10 €

Koncert : LUCE

Takoj, ko se je Lucija Ćustić LUCE pojavila na hrvaški sceni z EP-jem »U bojama«, je stopila v kategorijo posebnih vokalistk, ob katerih imamo kurjo polt ne glede na to, o čem pojejo.
Pevka, ki jo kličejo hrvaška Adele, je prejemnica mnogih glasbenih nagrad in gostja koncertov zvenečih imen hrvaške estrade, kot je Josipa Lisac. S svojim edinstvenim vokalom, impresivnimi glasovnimi sposobnostmi in emotivno izvedbo je že lani očarala mariborsko občinstvo. Letos jeseni je napolnila Tvornico kulture, kjer je predstavljala svoj prvi album »Susret«.
Luce se po letu in pol vrača v Maribor, tokrat v KGB, da bi nam predstavila svoj prvenec in dokončno prevzela naša srca v svojem značilnem šansonjerskem stilu.

cena vstopnice – 10 €


sob. / 5.1. / 21:00 / 5 €

The Flying Sticks

vabimo na prvi tradicionalni po novoletni rock&roll žur dne 05.01.2019 v klubu KGB z pričetkom ob 21.00.
Za dobro energijo, hrano in pijačo poskrbljeno.
Pridite veselo bo


   sob. / 29.12. / 21:00   

CCR Remember

CCR Remember so:

Franc Majer Majč – Lead vocal, kitara
Dare Petrič – Kitara, vocal
Blaž Mikeln – kitara
Boris Fric – Bobni
Gogi Marčič -Bass kitara, vocal

cena vstopnice – 7 €


   pet. / 28.12. / 21:00   

LAUŽENKI

Lauženki – Poklon Novemu valu

Lauženki v programu Poklon Novemu valu obujamo svetle tradicije enega najkreativnejših obdobij v razvoju rock’n’rola in kreativne zabavne glasbe v nekdanji Jugoslaviji.
Obdobje oz. kar gibanje Novi val s težiščem na relaciji Beograd-Zagreb-Ljublljana sovpada z lokalnimi slovenskimi in mariborskimi naprednimi gibanji tistega časa, v katerih smo sodelovali tudi Lauženki. Na teh osnovah je v tem obdobju nastal tudi znameniti ruški mladinski klub Rumlkukl, katerega soustanovitelji smo bili Lauženki.

Želimo, da glasba tako pomembnega obdobja ne utone v pozabo, zato ga oživljamo s programom, ki zajema najpomembnejše skupine in skladbe tistega časa. Tako boste lahko slišali jagodni izbor skladb novovalovskih skupin kot so Idoli, EKV, Šarlo akrobata, Električni orgazam, Azra, Prljavo kazalište, Partibrejkers, pa še kakšne.

Izbrali smo skladbe, na katere boste brez težav in brez sramu zaplesali … kot včasih.
Pripravite se!

cena vstopnice – 7 €


  čet. / 27.12. / 20:00  

koncert skupine

POHORJE EXPRESS

Slovenska country skupina si je nadela ime po znamenitem vlaku, ki je nekoč vozil med Mariborom in Koprom.

Začetki delovanja skupine segajo v leto 1983, v naslednjih letih je postala prepoznavna z izvajanjem avtorske glasbe in zanimivimi priredbami tujih izvajalcev. Medtem so snemali, sodelovali na mednarodnih festivalih country glasbe in koncertno prečesali Slovenijo.
Po 26 letih premora Pohorje express spet vozi. Od starih članov je zraven le soustanovitelj skupine Mitja Novak, ki je zbral ekipo izkušenih glasbenikov z različnih glasbenih žanrov – od jazza do narodnozabavne glasbe. Danes je njihova glasba mešanica countrya, rocka, swinga, bluesa, tex-mexa, cajuna…Na koncertu boste med drugim lahko slišali tudi stare in povsem sveže avtorske skladbe.

Pohorci so:

Mitja Novak, glas, kitare, mandolina
Dragan Verber, glas, banjo, kitara
Manč Kovačič, bas& beyond
Špela Novak, glas&stas
Iztok Kočevar, bobni
Miran Waldhutter –Hitri, harmonika

cena vstopnice : 7 EUR


 sre. / 26.12. / 20:30    

KONTRA KVARTET

Kdor še ni doživel glasbe, polne strasti, dramatičnosti in melanholije, ki seže naravnost do srca, ta je prikrajšan za te užitke. Za nekatere je emocionalna, simpatična, pozitivna, topla, vedno sveža in nikoli staromodna glasba; spet jo drugi vidijo kot samosvojo prepoznavno drugačno, konceptualno, raziskovalno, sporočilno, celo alternativno glasbo. Vsi pa jo doživljamo kot sodobno etno glasbo, ki je narejena iskreno in dopadljivo. Vse to daje in pričara Klezmer glasba, ki je pisana in bogata kot je sama zgodovina judovskega ljudstva, ki je tisočletja preživel na begu, da bi ohranil svojo nebeško nadarjenost in izročilo prednikov.

Vse to nam pričara akustična skupina KONTRA-KVARTET  v sestavi :

VESNA ČOBAL (violina)

DANIJEL MARINIČ (harmonika)

PETAR MARIĆ (kitara)

BRANKO SMRTNIK (kontrabas).

Čeprav člani mariborskega KONTRA-KVARTETA nimajo judovskih korenin prisegajo na klezmer, tradicionalno glasbo. Vsaka pesem ima svojo zgodbo in v njej je moč slišati vse, kar je povezano z judovsko kulturo.

cena vstopnice – 7 €


    tor. / 25.12. / 21:00  

koncert skupine

GROOVOCADO 

Groovocado je eden najbolj zdravih muzikadežev na Zemlji, saj v večjih količinah vsebuje življenjsko esencialna hranila, kot so soul, funk, disco, pop, rokenrol, bisere 80-ih in 90-ih. Poleg tega vsebuje tudi lepe brade, negovane lase in lastnega Jezusa. Blagodejno učinkuje proti stresu, dolgčasu, nelagodju in po zadnjih študijah tudi stanju, imenovanem safr. 9 živahnih glasbenikov bo razmigalo vašo ritko! 🎷🎸

Monika Mulec – vokal / Nejc Kosanič – kitara / Rok Šeško – bas kitara / Tine Brglez – klaviature / Jure Skaza – bobni, vokal / Gregor Preložnik – trobenta, vokal / Sašo Fekonja – saksofon

Marko Makuc – pozavna / Tina Ritlop – vokal

vstopnina –


    tor. / 25.12. / 21:00  

koncert skupine

GROOVOCADO 

Groovocado je eden najbolj zdravih muzikadežev na Zemlji, saj v večjih količinah vsebuje življenjsko esencialna hranila, kot so soul, funk, disco, pop, rokenrol, bisere 80-ih in 90-ih. Poleg tega vsebuje tudi lepe brade, negovane lase in lastnega Jezusa. Blagodejno učinkuje proti stresu, dolgčasu, nelagodju in po zadnjih študijah tudi stanju, imenovanem safr. 9 živahnih glasbenikov bo razmigalo vašo ritko! 🎷🎸

Monika Mulec – vokal / Nejc Kosanič – kitara / Rok Šeško – bas kitara / Tine Brglez – klaviature / Jure Skaza – bobni, vokal / Gregor Preložnik – trobenta, vokal / Sašo Fekonja – saksofon

Marko Makuc – pozavna / Tina Ritlop – vokal

vstopnina –


   pon. / 24.12. / 24:00  

“Polnočnica kluba KGB”

KVINTET SWAY

Kvintet Sway-

združuje pet akademskih glasbenikov in nenasitnih raziskovalcev zvočnih podob. Vsi člani zasedbe aktivno delujejo kot izvajalci klasične glasbe in drugih zvrsti kot so jazz ter glasbe sveta v različnih oblikah in zasedbah. V zadnjih letih širijo svoja obzorja skozi improvizacijo, komponiranje in aranžiranje. Globoka želja po skupnih glasbenih doživetjih, povezuje Sway kljub veliki fizični razdalji, ki loči člane kvinteta. Ta igra bližine in oddaljenosti je postala navdih za vse.
Kvintet izvaja različne glasbene žanre – od tanga, jazz evergreenov, do zanimivih priredb filmske in popularne glasbe.
Kvintet sestavljajo:
Dominik Cvitanič- harmonika
Sausan Hussein- violina
Zsofi Klacsmann- violončelo
Tamara Povh- klavir
Marko Horvat- kontrabas

cena vstopnice – 8 €


    sob /  22.12. / 21:00 – razprodano  

Vasko Atanasovski Trio
TRADICIONALNO VASKOVANJE

Zasedba:
Vasko Atanasovski – vokal, saksofon, flavta
Dejan Lapanja – akustična kitara
Marjan Stanić – bobni in tolkala

Specialni gost: Žiga Golob – kontrabas

High Energy Vitamin Music

Vasko Atanasovski Trio, ki je v našem podnebju ustvaril poponoma nov glasbeni stil, ima za seboj že tri albume in številna gostovanja na Kitajskem, v Argentini ter po Evropi in v Indiji. Virtuozna trojica se na tradicionalni koncert v KBG Maribor vrača že osmo leto, saj se prav v tem okolju zmeraj ustvari izjemno prijetno in pozitivno vzdušje. Energičnih in poskočnih nastopov, v že itak veselem decembru, se je prijelo navihano ime ‘Vaskovanje’.

Ekstatičnost in brezkompromisnost, so znane značilnosti nastopov Tria , ki nikogar ne pusti hladnega ali brezbrižnega. Živahni ritmi nas hitro pokličejo k plesu. Besedila v angleščini, srbohrvaščini in slovenščini so v glavnem ljubezenska, navdihnjena s humorjem in z izvirnimi, duhovitimi metaforami. Trio, poleg Vaska, sestavljata še virtuoz na bobnih in tolkalih Marjan Stanić ter izjemen, eklektičen kitarist Dejan Lapanja.

Posebnost letošnjega nastopa, bo posebni gost, Vaskov mnogoletni sodelavec in izjemen glasbenik Žiga Golob z električno bas kitaro. Žiga je že dve desetletji eden vodilnih basistov v regiji, za seboj ima mnoga gostovanja po celem svetu in sodelovanja z glasbeniki kot so: Vlado Kreslin, Severa Gjurin, Tamara Obrovac, Chris Eckman in mnogi drugi. Vsa ta leta, se je marsikdo ob ‘brezbasovskem’ triu vprašal, le kako bi to zvenelo z basom in sedal je tukaj priložnost, da to preizkusimo!

Avtor glasbe in besedil, Vasko Atanasovski, ki ga sicer poznamo po sodelovanjih s svetovno znanimi glasbeniki (Hindi Zahra, Living Colour, Vlatko Stefanovski, Marc Ribot…), mojstrskem pristopu do vseh glasbenih stilov ter po izjemnem glasbenem opusu in izvirnosti, je s svojo glasbo prepotoval že dober del sveta in do sedaj izdal že 15 avtorskih albumov. Dobrodošli na ‘Vaskovanju’!

Press:

…»So nekaj najboljšega, kar imamo.«
Jaša Lorenčič, Večer

»Vasko Atanasovski Trio je fantastičen! Slišati bi jih moral ves svet«
Zdenko Matoz, Delo

»Glasbeno je Atanasovski ob pomoči zvestih in enako imenitnih članov tria, vsestranskega Dejana Lapanje z električno kitaro in spremljevalnim vokalom ter Marjana Stanića z nikoli mirnimi bobni in tolkali, tako rekoč ustvaril, vsaj za naše podnebje, popolnoma nov slog.«
Mario Batelić, Radio Študent

cena vstopnice – 13 €


    pet. / 21.12. / 21:00  

BLUEGRASS HOPPERS & FRIENDS COUNTRY CHRISTMAS REUNION 2018

Glasbeni nastopi Hoppersov so redka priložnost, ko se člani benda srečamo s svojimi prijatelji, kot imenujemo našo publiko, na istem prizorišču.
V petek 21.12.2018 ob 21.00 bomo imeli čast in radost dvanajstič zapored nastopiti v Kulturno Glasbenem Brlogu na tradicionalnem Bluegrass Hoppers & Friends Country Christmas Reunionu.

Fotografije spodaj so iz leta 1986 iz prvega uradnega fotografiranja pri hipodromu v Kamnici in ob Dravi.

Sprehodili se bomo od bluegrass začetkov, preko energije polnega newgrassa, obudili bomo spomin na nesmrtne country hite, pognali po grlih Guinnessa in irske viže, se pošalili z lastnimi priredbami svetovnih super hitov in zaigrali še kakšno avtorsko. Skratka, pripravili bomo prerez programa, ki se je 36 let nabiral v naših srcih, prstih in grlih. Večer bo popestrila Hoppers mladinska sekcija in vokalna skupina Acoustricks. V skladu z izkušnjami prejšnjih let, je smotrno rezervirati tako vstopnico, kot sedež ali klop, ali fotelj, ali blazino. Publika bo, kot ponavadi, pela sveto noč, zato ponovite besedilo.

Z vami bomo Bluegrass Hoppers:

Tonči Cigula – kitara, mandolina, vokal
Milan Kebrič – bas kitara, vokal v ozadju
Marko Logar – vokal, kitara
Dragan Verber – 5 strunski banjo, kitara, ustna harmonika, vokal

S pomočjo:
Luka Banovič – irske piščali, klarinet, vokal

In cenjeni gostje:
BGH mladinska sekcija; Luka in Tjaša Banović ter Zala Kores

Vstopnina – 7 EUR

Vljudno vabljeni!
HOPPERSI


    sob. / 15.12. / 21:00  

koncert skupine

ČEDAHUČI

Slovenski folksterji, kot so jih poimenovali novinarji, zadnjih pet let ustvarjajo avtorsko glasbo z besedili v slovenščini in so v tem času odigrali preko 150 koncertov. Do sedaj so izdali dva albuma. Prvega, krajšega – Čedahuči EP, na katerem je pet pesmi in drugega v LP formatu, na katerem je 10 pesmi, z naslovom Severnica. Trenutna sedemčlanska zasedba pesmi z albuma na koncertih že igra in tokrat pripravljajo koncerta z razširjeno zasedbo kot praznovanje ob rojstvu novega albuma.

Od Severnice do Svetilnika je preteklo kar nekaj svetlobe in Čedahučiji napovedujejo nov album kot glasbeno spremljavo za najbolj zavito pot, za katero ni potrebno iti nikamor – za potovanje vase. Na njem so zbrane pesmi, ki so nastajale zadnje štiri leta in komaj čakajo, da ga doživite tudi vi. Kot zanimivost lahko povemo, da je album posnet v uglasitvi 432Hz. Čedahučiji so ga ustvarjali v svojem studiu, katerega so uredili sami in ga imenujejo Čedaplac. Pravijo, da gre za čaroben prostor, ki predstavlja njihov glasbeni tempelj, v katerem vadijo in snemajo.

Čedahuči so:
Blaž Učakar, glas, akustične kitare, električna basovska kitara, pianino, hammond orgle, harmonika, sintetizatorji in perkusije;
Matjaž Jakin, glas, električne kitare in banjo;
Danijel Bogataj, glas, violina, mandolina, hammond orgle in perkusije;
Romana Prosenc, glas;
Miha Nagode, klarinet, harmonika in hammond orgle;
Miha Lampe, kontrabas in električne basovske kitare in
Jure Maček, bobni, tolkala in perkusije.

cena vstopnice – 10 €


 čet. / 13.12 / 20:15   

TADEJ VESENJAK  & DARKO HORVAT

Kantavtorki koncert:
TADEJ VESENJAK & DARKO HORVAT
prleški dvojec brez krmarja!

TADEJ VESENJAK po dolgem času v solo akciji na svojem najljubšem odru. V prleščini itak! Za konec sezone in ob jubileju kluba bo priložnost za raritete.

DARKO HORVAT je abrahamovec in paše na oder “kak friški špricar”. Prekaljeni maček, ki ve čemu služijo strune na njegovih “martinskah”.

Vabljeni priti, s seboj pripeljati, povabiti in obvestiti.
Prleški pozdraf!

Vstopnina: 5 €vrof


  sob. / 8.12. / 21:00   

NiDaNi Orchestra

NiDaNi Orchestra – Pričakujte medgeneracijska potovanja preko Srbije, Makedonije, Romunije, z ovinki skozi Prekmurje, podčrtano z bosanskim sevdahom. Jin jang ljubezni v bolečini in bolečine v ljubezni, pa vendar v prepletu s pogumno poskočnostjo in radostjo do življenja. Sastoji se od različitih delova

Daniel Marinič (Sl) – harmonika

Jure Najdič (Sl) – kontrabas

Vito Bejat Krajnc (Sl) – violina

Daša Bejat Krajnc (SI) – violina

Goran Đurič (BiH) – kitara

Urška Gajšt (Sl) – vokal

Domen Marn (Sl) – klarinet

Lan Vračun (Sl) – bobni

Goran Krčmar (Sl) – tapan

https://youtu.be/JkvxhJkQv_o
https://youtu.be/5bZOT6X83MA
https://youtu.be/tdFgScaDcoA

cena vstopnice – 7 €

  pet. / 7.12. / 21:30   

Vredno ogledni koncert:

LIBUROA

+

шаламун – Šalamun

Miklavž bo zmačkan…

Pa ne vsi naenkrat prosim.

cena vstopnice – 3 €


    čet. 6.12. / 20:00   

ŽELJA PO KAKAVU

O bandu:

Smo 6-članski Rock band, polni energije in raznih zanimivih idej. Začeli smo sicer kot 4-članski band pred dvema letoma, a smo se od takrat nekoliko spremenili in predvsem dopolnili. Vsi smo bili glasbeniki že prej, vsem nam je všeč rock in želimo takšno glasbo širiti dalje med občinstvo. Po našem mnenju se je v zadnjih letih stil glasbe obrnil na glavo. Dandanes se svet vrti le okrog elektronske glasbe, medtem ko Rock, Metal, Punk… tonejo v pozabo. Naš namen je današnji družbi povrnit tisti »pravi, stari« rock, kjer lahko ljudje skačejo, plešejo, pojejo, se zabavajo in zapustijo koncert z velikim nasmeškom na obrazu. Ker smo še dokaj mlad band, večinoma igramo znane rock pesmi, avtorske glasbe pa se dotikamo šele letos. Prvi avtoski komad je v delu in predviden za izdajo do konca leta 2018. Ker mora ljudem, bit koncert tudi vizualno všeč, zadnje čase našim koncertom dodajamo tudi show elemente. Trudimo se po najbojših močeh in se izpopolnjujemo vsak dan.

Člani banda:

Alex Želj (glavni vokal, spremljevalna kitara)

Sani Smajić (bobni, tolkala)

Blaž Pridgar (back vokal, bas kitara)

Jaka Kunst (back vokal, solo kitara)

Marko Baklan (klaviature, dodatki)

Talia Posel (glavni vokal, back vokal)

Alex Želj

Alex Želj je glavni vokal in spremljevalna kitara. Že iz osnovne šole mu vre zanimanje do kitare, petja in nastopanja na odrih. Obiskoval je srednjo gradbeno šolo, sedaj pa zaključuje študij gradbeništva na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo. V srednji šoli se je pridružil igralski zasedbi English Student Theatre II. gimnazije Maribor in v šestih letih odigral tako stranske kot glavne vloge. Nekaj časa je bil tudi član pevskega zbora II. gimnazije Maribor pri profesorju Viljemu Babiču. Hodil je v glasbeno šolo za kitaro, prav tako pa tudi hodil na konservatorij Maribor na petje. Poleg glasbe se je že od nekdaj zanimal tudi za športe, s katerimi še nadaljuje. V preteklosti je igral tudi v ostalih skupinah, a se trenutno najbolj najde v bandu Želja po kakavu, ki ga je tudi sam pomagal oblikovati

Sani Smajić

Sani Smajić je bobnar in tolkalist v bandu. Kot otrok se je navduševal nad odri in bil prisoten na večini prireditev v osnovni šoli in drugod. Sedaj obiskuje SERŠ, a ga vidimo tudi na odrih II. gimnazije in drugih srednjih/osnovnih šolah. Obiskoval je različne športne aktivnosti, nekoliko kasneje v OŠ pa se je navdušil za petje, ples in glasbo nasploh. Začel je s kitaro, nato pa se obrnil na tolkala, ki mu sedaj dajejo energijo za naprej. V sedmem razredu OŠ se je pridružil English Student Theatru, katerega obiskuje že šesto leto. Prav tako pa je tudi član pevskega zbora II. gimnazije Maribor pri profesorju Viljemu Babiču, saj ga sedaj zanima tudi petje. Od osmega razreda dalje na OŠ poučuje igranje afriških bobnov, v letu 2018/2019 pa nadaljuje kot učitelj tolkal in bobnov v bobnarski šoli Marka Soršaka Sokija. Trenutno je član dveh bandov, a glavno željo ima, da popelje naprej band Želja po kakavu, saj je eden izmed prvih članov banda.

Blaž Pridgar

Blaž Pridgar je basist v bandu. V bandu je začel kot kitarist, a se sedaj bolj domače počuti na bas kitari, katere po lasnih besedah, ne želi izpustiti iz rok. Že od malih nog se je ukvarjal s športom, v OŠ pa se je pridružil glasbenim vodam – KUD CODI, kjer se je začel učiti kitaro. Sodeloval je na vseh prireditvah KUD CODE in na prireditvah II. gimnazije Maribor, katero je sedaj uspešno zaključil. Čeprav se zaradi študija multimedije odpravlja v Ljubljano, se je z bandom dogovoril za nadaljnje sodelovanje, saj ga ne želi zapustiti. V bandu pa ni le basist, ampak tudi back vokalist. Obiskoval je Konservatorij Maribor in se tako izpopolnil v petju. Prav tako pa je bil vsa štiri leta srednje šole reden član pevskega zbora II. gimnazije Maribor pri profesorju Viljemu Babiču. Tako kot ostali, se je tudi Blaž preizkusil kot igralec pri English Student Theatru, v katerem je imel tudi eno glavno vlogo.

Jaka Kunst

Jaka Kunst je glavni solistični kitarist banda. Kitaro se uči že od osnovne šole in ima veliko želju po igranju v bandu. Letos je uspešno zaključil II. gimnazijo Maribor in se vpisal na Pravno fakulteto. Že četrto leto je član English Student Theatra II. Gimnazije Maribor in član pevskega zbora II. gimnazije Maribor pri profesorju Viljemu Babiču. Poleg kitare ga navdušuje tudi petje, kar pri bandu dobro izkoristi kot back vokalist. Hodil je na privatne ure solo petja, kar mu je pomagalo na njegovi pevski poti. Poleg glasbe se navdušuje tudi nad nogometom, katerega igra že od osnovne šole. Zaradi zdravstvenih težav, nekaj časa ni smel igrati kitare, kar ga je jezilo in je vsak dan odšteval minute, ko bo lahko spet igral. Sedaj lahko kitaro že drži v rokah in vsakodnevno vadi za band, saj ga je zaradi operacije resno pogrešal. Čeprav se je bandu priključil šele marca 2018, je sedaj nenadomestljiv član.

Marko Baklan

Marko Baklan je pianist v bandu, prav tako pa pri določenih komadih pomaga izoblikovati boljšo atmosfero z shakerji, tamburini in drugimi pripomočki. Kot otrok se je ukvarjal z gimnastiko in plavanjem, katerega obiskuje še sedaj. V smeri glasbe je končal nižjo glasbeno za klavir. Po končani nižji šoli iz klavirja, se uči naprej sam, saj ga bolj zanima igranje v takšnem bandu, kar pa žal glasbena šola ne ponuja. V band Želja po kakavu je prišel med zadnjimi, a do sedaj že večkrat pokazal, da brez njega ne gre. Sedaj obiskuje tretji letnik II. gimnazije Maribor. Tudi on je član English Student Theatra, v katerem naslednje leto zamenja Blaževo glavno vlogo zaradi Blaževega študija. Glasba in nastopanje mu veliko pomeni in želi za band le najboljše.

Talia Posel

Talia Posel je v bandu glavni in back vokal. Talia je prejšnje leto uspešno zaključila II. gimnazijo Maribor in je sedaj študentka na pedagoški fakulteti – smer likovna pedagogika. Glasba ji ni tuja, saj je obiskovala English Student Theatre II. gimnazije Maribor, pevski zbor II. gimnazije Maribor pri Viljemu Babiču in Konservatorij Maribor, kjer se je izboljšala v solo petju. Kot mlajša je zaključila nižjo šolo iz violine, kar jo je tudi navdušilo nad glasbo. Bandu Želja po kakavu, se je pridružila šele prejšnje leto, a s tem bandu razširila glasbeno zmogljivost. Trenutno ji band pomeni zelo veliko in ga ne želi menjati.

Koncerti do sedaj:

–              Koncert ob obletnici lokala E-kafe (2x)

–              DANičin oder (2x)

–              Koncert mladih bandov (2x)

–              Koncert v ART kampu (2x)

–              Rojstnodnevna zabava za 30 let (privat)

–              Rojstnodnevna zabava za 50 let (2x, privat)

–              27. dobrodelni koncert Srednje ekonomske šole Maribor

–              Božični koncert SERŠa

–              Kulturni maraton II. gimnazije Maribor

–              (Z)mešani festival – KUD CODA

–              Aquasystem – tečem (z)dravo

–              Predskupina Viperstone bandu

–              Koncert v Satchmo-tu

–              Koncert v KGB-ju

cena vstopnice – 4 €

sob. / 1.12. / 21:00 / 10 €

JURE IVANUŠIČ KABARE
pet. / 30.11. / 22:00 / 10 €

sob. / 24.11. / 21:00

koncert skupine

IVO TULL Trio

Hudič in jaz

Predstavljam vam  skupino  Ivo Tull trio in avtorski cd “Hudič in jaz”.

Trio smo:

Ivo Tull – glas, akustične in električne kitare, »cigar box« kitara, ter šest strunski  »aluminijasti pekač«

Giulio Roselli – bobni

Alessandro Leonzini – bas

Ivo Tull Trio je nastal poleti 2014 pred Blues festivalom v izolskem Hangar baru, ko sem svoje avtorske pesmi, po večletnem igranju v različnih rock’n’roll, blues in country skupinah, ponovno povlekel iz predala.  Dodal sem jim je še novejše skladbe  in se odločil, da bom, naveličan standardnega preigravanja, pesmi uglasbil drugače. Vse kitare sem uglasil v »odprto D in G akordaturo« ter  se lotil raziskovanja zvočnih možnosti, ki jih prinašajo uglasitve tipične za bluesmane aktivne v ruralnem jugu ZDA.

Po nekaj samostojnih nastopih sem z Giuliom Rosellijem, dolgoletnim prijateljem in bobnarjem v zasedbi Dirty Fingers, poiskal še primernega basista, ki bi znal dati svoj pečat skladbam. Vsesplošno talentirani Alessandro Leonzini, s katerim sva že igrala v country zasedbi Big Wheels, je bil prava oseba. Po treh vajah smo bili pripravljeni, da stopimo na oder…

S triom smo 21. in 22. marca 2015 v Studiu Jork posneli 10 pesmi, ki so se znašle na prvencu »Hudič in jaz«.

Album odpira in zaključuje zvok gramofonske igle. Prva kitica na prvi pesmi “Če te stran odneslo bo” je nalašč popačena, kot da bi izzvenela iz stare gramofonske plošče.  S tem sem idejno uokviril celotni projekt z glasbo, ki je v tridesetih letih prejšnjega stoletja nastajala na področju delte Mississipija in so jo razni raziskovalci ter glasbeni producenti kot Alan Lomax ali Don Law ovekovečili na takratne vinilne plošče.

Gre za poklon ikoni bluesa, Robertu Johnsonu. Od njega sem si sposodil dva slavna bluesa: “Dust My Broom” in “Me And The Devil Blues”. Slednji daje, po zaslugi tehnika iz studia Jork Gabrijela Ogrina, tudi naslov albumu: “Hudič in jaz”.

“Hudič in jaz” je slovenski blues album, tako električni, kot akustični. Občasno sledijo bluesom bolj kantavtorsko umirjene balade. Skladbe so, razen pri dveh pesmih, nalašč odigrane v živo brez odvečnih nasnemavanj, kot bi jih s triom izvajali na nastopih.

Značilnst albuma je “open D, E in G tuning” na kitarah. Gre za uglasitev kitarskih strun  na akord, ki je posebno primerna za igranje s “slidom” ali “bottle neckom”, krajšo kovinsko ali stekleno cevčico s katero drsimo po strunah.  Kar se tiče basa, se “električni”  alternira s “fretless”  basom na bolj umirjenih baladah.

Bluesa “Hudič in jaz” in “Lahka ženska” sta odigrani s štiristrunsko, doma izdelano “cigar box” kitaro, ki sem jo naredil iz raznih »odpadnih« kosov: dva daljša vijaka za mostiček, zlepljeni akacijevi parketi za vrat in deščice zaboja argentinskih limon za trup… Okrasna elementa sta še kovinski filter za tuš ali umivalnike in zalepljena reprodukcija freske Mrtvaškega plesa iz Hrastovelj.

Okostnjaki iz Hrastovelj so našli svoj poseben prostor tudi na platnici, ki jo je realiziral prijatelj, grafik Aleš Brce.

Teksti so vsakdanje zgodbe normalnih ljudi. Ljubezni in konflikti med moškim in žensko. Protagonisti niso kot pri pop glasbi stilizirani, niso posebno lepi ali brihtni…

So čisto normalni ljudje, s hibami in vrlinami, dobri in slabi obenem.  Ženske so “lahke”, lepe punce, preklete babe, mačke, moški pa smo večkrat čisti idioti, zaverovani v idejo, da smo mi “glavni”.

Album zaključujejo “Znamenja na nebu”, ki naj bi ljudem kazala pravo pot. Eni so jo našli, drugi so se na njej zgubili in omagali…

facebook – Ivo Tull

bandcamp  – https://ivotulltrio.bandcamp.com/releases

tu se dobijo vse skladbe za brezplačni prenos na računalnik

youtube –        https://www.youtube.com/watch?v=7Nzq5jAgVFw

https://www.youtube.com/watch?v=TdWiUuQIh6M
cena vstopnice – 7 €

pet. / 23.11. / 21:00 / 13€

koncert skupine

KATALENA

KATALENA: ČLOVEK NI ZVER

Če govorimo o stapljanju glasbene dediščine z govorico popularne glasbe, je Katalena tista skupina, ki vedno neustrašno premika meje ljudskega – tudi tako, da ga zgrabi za ovratnik in si ga s svojskimi interpretacijami kratko malo prisvoji. Prihajajoča, že sedma plošča, ki jo bo skupina predstavila na koncertu, se napaja pri dediščini slovenskih ljudskih pesmi z vojaško tematiko, bistveno pa jo sooblikujejo uglasbitve poezije Iva Brnčića ter avtorske skladbe, ki vsebinsko in oblikovno sledijo tradiciji.

V skoraj sedemnajstih letih od svojega nastanka je skupina Katalena zanetila številne odmevne projekte in sodelovanja, izdala je šest plošč, ki so jih kritiki ter občinstvo dobro sprejeli, redno pa koncertira tako doma kot v tujini. Tri leta po plošči Enci benci Katalenci se zdaj pod produkcijsko taktirko Chrisa Eckmana (The Walkabouts, Glitterbeat Records) vrača s sedmim albumom Človek ni zver, po otroško igrivem predhodniku pa se tokrat posveča precej bolj resni tematiki.

Človek ni zver je album o vojni kot absurdu, v naslovu uporabljeni verz Iva Brnčića ima namreč svoje nadaljevanje: … ki mori na skrivaj. Ko se naša vrsta odpravlja na svoje morilske pohode, to počne s fanfarami in vzvišenimi govori, ki marsikdaj interese voditeljev zgolj lišpajo z bleščečimi barvami domoljubja. Tisti, ki jih politikantska retorika dejansko pelje v boj, pa imajo od vsega skupaj praviloma bore malo oziroma nič.

Že bežen vpogled v pripadajočo glasbeno zapuščino razkrije njeno tipično in bistveno potezo: gre za pesmi, ki jim praviloma manjka duha heroizma in ki raje kot junaštva opisujejo stisko ter strah mladega človeka. Katalena se v svojih iskanjih osredotoča na dejstvo, da gre za izpovedi tistih, ki so bili proti svoji volji in v imenu njim nerazumljivih razlogov iztrgani od doma ter soočeni z grožnjo smrti, za zgodbe stiske in bolečine. Kot takšna pa je ta zapuščina bistvena, ker tudi če vojni priznamo status zgodovinske nujnosti, se na intimni bivanjski ravni kaže predvsem kot nesmisel.

Vesna Zornik: glavni vokal, spremljevalni vokali
Polona Janežič: klavir, klaviature, psalter, spremljevalni vokali
Boštjan Gombač: klarinet, saksofoni, krilovka, teremin, ukulela, kositrne piščali, fujara, pozavna, spremljevalni
vokali
Tibor Mihelič Syed: bas kitara, gimbri, ukulela, Roland HPD 20, kitara, spremljevalni vokali
Boštjan Narat: kitara, bendžo, spremljevalni vokali
Robert Rebolj: bobni, tolkala

“Katalena še nikoli ni zvenela tako prepričljivo, zrelo, brezkompromisno, presunljivo in subtilno hkrati”. Katarina Juvančič, Odzven 2018

cena vstopnice : 13 €


sob. / 17.11. / 21:30

NO​ ​MORE​ ​FAITH

Zasedba​ ​No​ ​More​ ​Faith​ ​je​ ​tribute​ ​skupina​ ​legendarnemu​ ​bandu​ ​iz​ ​90’​ ​let​ ​Faith​ ​No More,​ ​ki​ ​z​ ​vsem​ ​spoštovanjem​ ​do​ ​originalnega​ ​banda​ ​in​ ​njegovih​ ​posameznih članov,​ ​izjemnih​ ​glasbenikov,​ ​preigrava​ ​njihove​ ​komade​ ​v​ ​čimbolj​ ​pristni izvedbi.​ ​Pravtako​ ​kot​ ​originalna​ ​zasedba​ ​so​ ​osredotočeni​ ​predvsem​ ​na​ ​glasbo.

No​ ​More​ ​Faith​ ​so:

vokal:​ ​Jasmin​ ​Džombič​ ​-​ ​Đoko​ ​(Joške​ ​Vn)

kitara:​ ​Žiga​ ​Janežič​ ​(ex​ ​Ne​ ​She)

bas​ ​kitara:​ ​ ​Gašper​ ​Gantar​ ​(Srečna​ ​mladina,​ ​Red​ ​Five​ ​Point​ ​Star,​ ​ex​ ​Obduction)

bobni:​ ​Rok​ ​Rozman​ ​(ex​ ​Ne​ ​She)

klaviature:​ ​Miha​ ​Dolinar​ ​(Monsun​ ​Monsun)

spletna​ ​stran:

https://www.facebook.com/pages/No-More-Faith/492545867504013

video​ ​povezave:

Ashes To Ashes (Rockfest Vodice) Epic (Hangarfest Lahovče)

mix (Pekarna Maribor)

We Care A Lot (Otro bar Ljubljana)

V​ ​repertoarju​ ​so​ ​skladbe​ ​z​ ​vseh​ ​plošč​ ​Faith​ ​No​ ​More​ ​od​ ​velikih​ ​vsem​ ​poznanih hitov,​ ​do​ ​alternativnih​ ​kompozicij.

cena vstopnice : (8,oo EUR)


pet. / 16.11. / 21:00

KVINTET PIAZZOLLEKY

Kvintet Piazzolleky, se že tradicionalno vrača v svoje “matične” prostore, prvo klet v Mariboru, legendarni KGB. Fantje igrajo že 12 let in prav toliko krat so se predstavili tudi tukaj a vsakič z kakšno novostjo. Tudi tokrat bo tako, saj bodo koncert pripravili po starem receptu: najprej novitete potem pa stari hiti!

Vljudno vabljeni

cena vstopnice – 11 €

www.piazzolleky.com

https://www.facebook.com/piazzolleky/

sob. 10.11. / 20:00

vstopnina / cena vstopnice – 5 €


pet. 9.11. / 21:00 / 

Ura začetka se zaradi objektivnih razlogov spremeni iz 20:30h na 21:00 uro.

Hvala za razumevanje.

ZORAN PREDIN & DANILO ŽENKO / Duo Adijo /

z gosti

Trio Globoke grlice in Tadej Toš,

pa še kakšno presenečenje.

”Ker starega Jurčkovega odra ni več, je oder v klubu KGB še najbolj primeren za tradicionalni kantavtorski koncert Dua Adijo, ki ga sestavljata Zoran Predin (Duo) in Danilo Ženko (Adijo).

 Lokalpatriotsko in po mariborsko, v vijoličasto obarvan koncertni program bo tudi po zaslugi najavljenih in skritih gostov, nedvomno enkratno doživetje. Ne zamudite!”

cena vstopnice – 10 €


sob. / 3.11. / 21:00

koncert skupine

ŠTROM BLUZZ BAND

Sredi sedemdesetih let preteklega stoletja je v zamejsko rockersko sceno previharila skupina fantov iz Trebč blizu Trsta. Po štirih desetletjih so se člani nekdanje Rock Skupine Trebče spet združili in ponovno stopili na oder z drugim imenom Štrom Bluzz Band, z bolj blues kot rock glasbo, a vedno z istim mladostnim nabojem. Pridružil se jim je bluesman-kantavtor Ivo Tul. Rock je podal roko bluesu. Stonesi so še vedno aktualni, a v prvi bluesovski inačici, skupaj z glasbo Muddyja Watersa, Chuck Berryja, Roberta Johnsona, B.B. Kinga, Bo Diddleya, Erica Claptona in podobnih bluesovskih mačkov.Vsak nastop je enkratno doživetje. V skupini nastopajo Ivo Tul (vokal in kitara), Alfredo Cibic (vokal in klaviature), Jordan Kalc (vokal in bobni), Mario Crevato (vokal in kitara) in Vasilij Kralj (bas kitara).

Ivo Tul (vokal in kitara)

Alfredo Cibic (vokal in klaviature)

Jordan Kalc (vokal in bobni)

Mario Crevato (vokal in kitara)

Vasilij Kralj (bas kitara)

cena vstopnice : 6 €


pet. / 2.11. / 21:30 

Predpremierna turneja Astronavt

DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV

DMP z Astronavtom v glasbeno medzvezdje 🌟👨‍🚀

DMP – Društvo mrtvih pesnikov, glasbena zasedba iz Novega mesta, 7. novembra v prostrana vesolja pošilja svoj 8. studijski album. Na njem so skladbe, ki utegnejo preživeti tukajšnji čas in preseči tuzemski prostor. Predpremierno ga bodo predstavili 2. novembra v KGB!

Astronavt je konceptualen album, ki raziskuje minljivost življenja na zemlji ter izgubljenost človeka v vesolju. “Smo res sami v vesolju ali še kdo stanuje tu?” se sprašujejo DMP in preroško napovedujejo pohod človeka v neskončnost medzvezdja. Vsakdo se kdaj počuti kot astronavt, izgubljen v svojem, lastnem vesolju. Kajne?

Na albumu najdemo dve skladbi, ki sta že radijski uspešnici – Tinta in pero in Čip, ter Padalo za strah in naslovno Astronavt, ki bosta kot singla s pripadajočima videospotoma izšli v oktobru in novembru. Na koncertu pa bodo predstavljene tudi vse nove skladbe in potencialne uspešnice z novega albuma. 

Obiskovalici bodo doživeli celostno koncertno izkušnjo DMP, saj bodo ob predstavitvi skladb z novega albuma lahko uživali tudi ob uspešnicah Ti si vse, Nebo nad Berlinom, Komu zvoni, 25 in drugih.

DMP najraje svoje skladbe izvajajo v živo, njihov glasbeni izraz pa je z novim albumom postal še bolj iskren in neposreden. Krmarijo med tršimi zvoki, akustičnimi napevi in prepoznavnimi intimnimi skladbami, ki so zaščitni znak skupine. 

DMP zanimivosti & informacije

YT profil >> https://www.youtube.com/user/DMPofficialslovenia

FB stran >> www.facebook.com/DMPDrustvomrtvihpesnikov/ 

TW profil >> https://twitter.com/DMPbandSlovenia

IG profil >> https://www.instagram.com/drustvomrtvihpesnikov/

Spletno mesto >> www.dmp.si

cena vstopnice – 10 €


sre, / 31.10. / 21:00

JEANNETTE

Jeannette so klavirska harmonika, kitara, bobni, bas in glas zaljubljeni v vintage očarljivost glasbe, ki v nalezljivem swing ritmu vabi na ples! V glasbenem stilu jadrajo med šansonom, gypsy jazzom, bluesom in rokenrolom, ter hitro spreminjajo vloge iz omikanih Francozov, ki v pariški zdolgočasenosti hrepenijo po svobodi, do nemirnih rokerjev, ki skozi glasbo privrejo na prostost.

Repertoar zajema skladbe iz vseh koncev sveta, od sanjavih poletnih večerov v Moskvi, do rožnatega življenja v Parizu, kot ga vidi zaljubljena Edith Piaf. V svojstvenem glasbenem stilu so se lotili avtorskega ustvarjanja in posneli prvo skladbo z naslovom Permanentno moj. Na SAZAS-ovem natečaju SpotVizija 2017 je bila njihova skladba izbrana in nagrajena s snemanjem videospota, ki so ga Jeannette snemali v Rogaški Slatini in je že na voljo za ogled!

https://www.youtube.com/watch?v=KckuLwMSNtM

V letošnjem letu pripravljajo nove avtorske skladbe in zgoščenko, katere izid je predviden januarja 2019. Vabljeni na koncert Jeannette! La Vie Est L’amour!

ZASEDBA: Barbara Rehar-vokal, Sandi Kampuš-bobni, Alan Haidar-kitara, Aleš Boroš-Barni-bas kitara, Boštjan Letnar-klavirska harmonika

cena vstopnice – 8 €


tor. / 30.10 / 20:00 /

koncert skupine

NA LEPEM PRIJAZNI

Najnovejši projekt kultne glasbene zasedbe  Na lepem prijazni.

V sicer precej spremenjeni postavi, z Ludvikom Bagarijem na čelu, so se podali na povsem drugačno pot. Pripravili so melodramatsko pravljično grozljivko, pripoved o sodobni družbi, ki jo na prefinjen način, z liki iz navidezno drugega časa, prikazuje prepoznaven alternativno rockovski, mestoma funkovski in celo jazzovski, zvok zasedbe.

Koncert, ki se giblje med monodramo z Ludvikom Bagarijem v glavni vlogi in popolnoma klasičnim rock koncertom, je zanimiv za intimnejša prizorišča a ne nujno zgolj za glasbene sladokusce. Koncert je zaradi zgodbe, ki jo slika in vzdušja, ki ga ustvarja z vešče odigrano glasbeno podlago, posebno doživetje za prav vse, ki imajo radi malo drugačne predstave.

Med glasbo in literaturo se sprehajajo Ludvik Bagari kot frontmen, vokalist, interpret, Vojko Aleksić, kot edini član originalne postave zasedbe in njen kitarist z njima pa še Andjelko Knežević (spremljevalni vokal), Boštjan Franetič (kitara), Darko Hočevar (bas kitara), Luka Kuhar (bobni), Žiga Fabbro (saksofon, klaviature).

cena vstopnice –


pon. / 29.10. / 20:00

koncert zasedbe

ELECTRO JUICE

TADEJ KAMPL & NINO MUREŠKIČ

cena vstopnice – 5 €


pet. / 26.10. / 21:00

koncert

SLAVKO IVANČIČ

Slavko Ivančić je ena od tistih redkih glasbenih legend, Pevcev z veliko začetnico. Po letih premora se v velikem stilu vrača s svojim novim albumom, ki nosi pomenljiv naslov ‘Med valovi in oblaki’, poimenovanem po istoimenski skladbi s katero se je lani predstavil na festivalu Dnevi slovenske zabavne glasbe.

Svojo glasbeno kariero v Sloveniji je začel s skupino Bazar, nadaljeval s skupinama Casino in Faraoni, od leta 2000 pa se posveča solo karieri. Na repertoarju se najde veliko število zimzelenih uspešnic (Portorož 1905, Tina, Poišči me, Ne bom pozabil na stare čase, Sem takšen ker sem živ, Kar je res je res, Mi ljudje smo kot morje, Črta, Ko mene več ne bo, Nisem jaz, …).

V Mariborskem KGBju bo nastopil skupaj s kitaristom Matjažem Švagljem, v akustični različici. Na koncertu bo predstavil najnovejši album, manjkale pa ne bodo tudi zimzelene uspešnice.

cena vstopnice : 10 €


sob. / 20.10. / 21:00 / 12 €

Kirsty Almeida & The Troubadours

Po petih letih se v Slovenijo vrača britanska pevka in kantavtorica Kirsty Almeida, ki tokrat predstavlja prihajajoči album z naslovom Moonbird.

Glasbenica je s svojo zasedbo Kirsty Almeida&The Troubadours leta 2013 premierno predstavila slovenskemu občinstvu in ga navdušila.

Kirsty Almedia te posrka v svoj očarljiv, živahen in na trenutke vražje temen svet, v katerem se klasično kantavtorsko snovanje združuje z mrtvaškimi uspavankami, žalobno folk-blues lepoto, njuorlinško dušo, popom s priokusom vuduja in zdravo mero Tim Burtonovske čudaškosti.

Pevka Kirsty Alemeida je vsestranska in izredno inovativna umetnica. Njen vizionarski pristop je pritegnil tudi pozornost BBC-ja, ki je pripravil 10-minutni dokumentarec o tem, kako Kirsty ustvarja in ubira nove poti v glasbeni industriji kot neodvisna umetnica.

Za nastope s skupino na uglednih festivalih, kot so Glastonbury, V Festival, Big Chill, Lovebox in The Secret Garden Party, je prejela številne odlične kritike.

Besedila in glasbo za Moonbird je napisala Kirsty Almeida, miks celotnega albuma je delo večkratnega dobitnika grammya Jerryja Boysa, ki je sodeloval npr. tudi z Beatlesi, Pink Floydi, Rolling Stonesi, Buena Vista Social Clubom. Producentka albuma je glasbenica kar sama.

Njen predzadnji album DejaVoodu je bil posnet v State of the Ark Studios v Londonu pod producentsko taktirko Youtha (Killing Joke, The Verve, The Orb, Beth Orton, The Fireman s Sir Paulom McCartneyem).

Izdala je tudi album Winter songs, ki raziskuje tako magičnost kot temačnost, ki ga ta čas prinaša.

Kirsty združuje glasbo z vizualno umetnostjo, saj sama izdeluje avtentične ovitke za cedeje in v domovini prijeja skrivne koncerte, plesne čajanke, pripovedovanja, inštalacije …

Odraščala je v Gibraltarju in ogromno potovala kot otrok (med drugim je živela v Venezueli, na Floridi in Filipinih). Je del nove generacije umetnikov, ki poskušajo graditi svojo kariero trajnostno in poskušajo najti vznemirljive načine, da bi kaj spremenili v glasbeni industriji. Potem ko je zapustila Decca Records, je ustanovila svojo založbo “All Made Up” (Vse izmišljeno).

Pet njenih pesmi je bilo uporabljenih v britanskih filmih, posnela pa je tudi dve skladbi za film Patagonija.

Leta 2013 je bila povabljena s strani producenta Nicka Drakea – Joeja Boyda, da poje v londonskem Barbicanu v sklopu projekta Way to Blue: Songs of Nick Drake, ki je bil posnet za BBC4. Na istem prizorišču je nastopila v sklopu London Jazz festivala 2009 z Guy Barker Orchestra. Koncert je predvajal BBC Radio 3.

Kirsty je delala tudi s piscem besedil Robbija Williamsa, Guyem Chambersom. Tudi rezultat sodelovanja s kolegom Mr Scruffom je zelo uspešen remix Pickled Spider.

Time & Space Machine, T-Boy, Tim Bran, Andy Green, Mr Benn, HeavyFeet, Tom Davies in Jasper Wilkinson so prav tako naredili remix Kirstinih skladb, ki se redno predvajajo na angleški televiziji.

Ker bi avtorica želela predstaviti kakšen utrinek iz novega albuma, je na tej povezavi Dance with me na voljo videospot za skladbo Dance with me.

Kirtsy Almeida&The Trobadours bodo na turneji predstavili tako novejši, kot tudi starejši material.

Kirsty Almeida&The Troubadours so:

Kirsty Almeida, vokal in kitara

Richard Wetherall, klaviature

Tom Briggs, kitara

Matt Owens, kontrabas

Jason Backman, bobni

“Privlačna, glasbeno nedotakljiva in teatralno provokativna. Kirsty Almeida je presenetljivo originalna pevka in tekstopistka.” Gavin Martin, Daily Mirror

“Umetnica, ki jo je potrebno videti v živo … na odru,  s svojo skupino v polnem zanosu in razcvetu . Caroline Sullivan, The Guardian

Krasen izbor briljantno napisanih in izvedenih pesmi … Dodajte k temu še glas, ki je na čase delikaten in vihrav, osebnost, ki pronica skozi vsak šiv, in pred seboj imate neprecenljivo umetnico ter album. Odlično!

Simon Gage, Daily Express

Soundcloud:

https://soundcloud.com/kirsty-almeida

čet. / 18.10 / 20:00

koncert skupine

ÊDNA

Êdna (prekmurski izraz za ENA) predstavlja pet glasbenih svetov, združenih v edinstveno celoto, ki jo povezuje neverjetna glasbena kemija in strast umetniškega ustvarjanja. Zgodba Êdne se piše od  leta 2014, ko je izšla Tjašina zgoščenka Edno takšo bi rad. Mlade glasbenike je navdušila stara glasbena zapuščina s področja Prekmurja in Porabja. Ljudske pesmi v njihovi izvedbi dobijo novo unikatno preobleko.

Skladbe so s svojo močno sporočilnostjo in modernim glasbenim izrazom povezale uveljavljene mlade profesionalne glasbenike (akademski glasbeniki, učitelji) iz štajerske in pomurske regije, ki se uveljavljajo na različnih glasbenih področjih (etno, klasika, jazz, rock, fusion …). Vsak izmed članov skupine vpleta v glasbeno izvajanje Êdne svoje glasbene izkušnje in znanja, skupaj pa tvorijo pomlajeno arhaično podobo, ki tako zelo prija ušesom, poslušalca popelje v druge dimenzije in neverjetno pomirja ter kot celota navdušuje.

Êdna se je predstavila v slovenskem paviljonu na svetovni razstavi EXPO v Milanu, nastopila na 27. Mednarodnem festivalu noči v Stari Ljubljani, Jenamena festu v Črenšovcih in večkrat tudi v Porabju in v Avstriji.

Êdna je tudi nagrajenka razpisa Ljudska je kul, ki ga je objavil Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (2016).

Êdna je s 1. oktobrom izdala svoj prvi albuma z naslovom Ajnc, cvaj, draj.

Naš singel PIKA POUKA:

https://www.youtube.com/watch?v=dr4TO59N620

Promocijski video skupine:

https://www.youtube.com/watch?v=Y7E-16sq7R4

Več informacij najdete na spletni strani:

http://www.jenamena.si/ktd-crensovci/sekcije/edna

cenna vstopnice :5,oo €


sob. / 13.10. /  21:00

SIMPATICO

Maribor diši

Pesnik Rok Vilčnik je znova,  kot je to uspešno storil že pri Pateticu, v slovenski jezik prelil verze nekaterih klasičnih popevk svetovne glasbene zakladnice. Pesmi, kot so What a wonderful world, Autumn leaves, Isn’t she lovely, Fly me to the moon, Valerie in druge, vam bo predstavil skupaj s prekajenimi jazz potepuhi, ki so za igranje svojih inštrumentov končali šole. Tokrat ni v igri nobene filozofije, radi bi se vam samo prikupili.

Posebni gost večera bo njihov šarm.

Vokal – Rok Vilčnik

Klaviature – Gregor Stermecki

Kontrabas – Luka Gaiser

Bobni – Jože Zadravec

cena vstopnice – 8 €


sob. / o6.10. / 21:00 

BARRIQUE

Barrique je devet članska vokalno instrumentalna akustična zasedba (MB z okolico), ki izvaja prepletajoč repertoar kultne glasbe Balkana in latinske Amerike, ter gipsy in tradicionalne ruske glasbe.

“Glasbi , ki je kot vino zorela v  hrastovih sodih, dodajamo poseben priokus. Po vaniliji? Karameli ? Dimu?  Postrežemo vam z izbranimi glasbenimi trenutki nekih drugih časov. Retro in moderno.”

Glavni vokal: Ervina German

Violina, stranski vokal: Mojca Horvat

Cajon, cabasa: Maja Kolmanič

Akustična kitara, stranski vokal: Boštjan Lavrič

Akustična kitara: Matej Čoderl

Kromatična harmonika: Dominik Cvitanič

Bas kitara: Victor Kennedy

Stranski vokali: Katja Grušovnik, Katja Kraner Vodušek

Povezava:    https://www.youtube.com/watch?v=m1U0kzCTUog     Facebook:   https://www.facebook.com/Barrique-797316060420403/

cena vstopnice – 7 €


pet. / o5.10. / 21:30

koncert skupine

MAMA REKLA

Band Mama Rekla , ki je na sceni že 17 let prihaja na oder KGBja. Band, ki se je vsa ta leta kalil po velikih in manjših odrih po celi Sloveniji se s svojo glasbo dobro prebijajo med slovenske rockerje. Javnost so dobro opozorili z sodelovanjem z  Zlatkom in pop glasbenico  Neisho. Bili so prvi band na Slovenskih tleh , ki so v živo igrali v reklami “ŽIVJO ŽIVLJENJE ” Pivovarne Union na PopTV. Lani so bili odlicni med 10 finalisti na festivalu PopRock v sklopu Dnevi Slovensko Zabavne Glasbe Rtv Slo. Mesanica pop, rocka in punka se odlično meša med njihovimi coverji, ki jih fantje redno preigravajo med svojo avtorsko glasbo.
Po izdanem drugem albumu tokrat rokerji Mama Rekla prihajajo v KGB. Se vidimo.

Damjan Hameršek – bobni

Miha Fišer – bas kitara

Uroš Kmetič – ritem kitara, vokal

Andrej Vohl – solo kitara

Jure Recek – klaviature

https://youtu.be/x9nMTNW4dlA

cena vstopnice – 3 €


   pet. / 21.o9. / 21:30    

Koncert zaradi bolezni (vokalist je staknil prehlad, tako da, žal, ne bo mogel  ….)

ODPOVEDAN

Predvidoma bo koncert v oktobru 2018

Hvala za razumevanje, No More Faith in KGB

NO​ ​MORE​ ​FAITH

Zasedba​ ​No​ ​More​ ​Faith​ ​je​ ​tribute​ ​skupina​ ​legendarnemu​ ​bandu​ ​iz​ ​90’​ ​let​ ​Faith​ ​No More,​ ​ki​ ​z​ ​vsem​ ​spoštovanjem​ ​do​ ​originalnega​ ​banda​ ​in​ ​njegovih​ ​posameznih članov,​ ​izjemnih​ ​glasbenikov,​ ​preigrava​ ​njihove​ ​komade​ ​v​ ​čimbolj​ ​pristni izvedbi.​ ​Pravtako​ ​kot​ ​originalna​ ​zasedba​ ​so​ ​osredotočeni​ ​predvsem​ ​na​ ​glasbo.

No​ ​More​ ​Faith​ ​so:

vokal:​ ​Jasmin​ ​Džombič​ ​-​ ​Đoko​ ​(Joške​ ​Vn)

kitara:​ ​Žiga​ ​Janežič​ ​(ex​ ​Ne​ ​She)

bas​ ​kitara:​ ​ ​Gašper​ ​Gantar​ ​(Srečna​ ​mladina,​ ​Red​ ​Five​ ​Point​ ​Star,​ ​ex​ ​Obduction)

bobni:​ ​Rok​ ​Rozman​ ​(ex​ ​Ne​ ​She)

klaviature:​ ​Miha​ ​Dolinar​ ​(Monsun​ ​Monsun)

spletna​ ​stran:

https://www.facebook.com/pages/No-More-Faith/492545867504013

video​ ​povezave:

Ashes To Ashes (Rockfest Vodice) Epic (Hangarfest Lahovče)

mix (Pekarna Maribor)

We Care A Lot (Otro bar Ljubljana)

V​ ​repertoarju​ ​so​ ​skladbe​ ​z​ ​vseh​ ​plošč​ ​Faith​ ​No​ ​More​ ​od​ ​velikih​ ​vsem​ ​poznanih hitov,​ ​do​ ​alternativnih​ ​kompozicij.

cena vstopnice : (8,oo EUR)


pet. / 14.o9. / 21:00

Aphra Tesla Operating System, vokalna manipulatorka

Slovenska kraljica noise in undergrounda, znana pod imenom  Aphra Tesla Operating System, se bo tokrat prikazala v zasedbi z Dymitrijem ed Demerdashi. 

V obdobju zadnjih desetih let je Aphra Tesla ustvarjala, prehajala in tako iniciirala nova žanrska polja v zvočni umetnosti.

Nekaj bitnejših sodelavcev in zasedb iz področja glasbe: Svetlana Makarovič, HuxDexAA, Jože Šalej, Cameron Bobro, Marko Crnčec, Igor Bezget, Marko Grobler, Robert Jukič, Dave Darlington, Nino Mureskič, Sevenborn, Ontervjabbit, Rok Koritnik, ter mnogi drugi.

cena vstopnice – 6 €


Vstop prost

Vrata kluba KGB v času festivala odpiramo ob 22:00


   pet. / 22. 06. / 23:00  

Dr. VINKO & THE MILICIJA  (CRO)

ODPOVEDANO


    sob. / 23.06. / 23:00  

THE COCK TAILS  (SLO)

Tomi Brus – vokal
Staš Sukič – el. kitara, vokal
Luka Škrilec – bas kitara, vokal
Aleš Mir – Bobni, vokal

Žanr

Funk, Pop, RnR

Funkin’ roll … also known as The Cock Tails

The Cock Tails

Smo zasedba z 4 letnimi izkušnjami na odru, katera izredno uživa v live nastopih. Naš cilj je, z energičnim funk, blues – rock nastopom, spraviti par plesnih čeveljčkov na plesišče J


   ned. / 24.06. / 22:30   

TAKE OFF  (SLO)

Take off smo skupina mladih glasbenih entuziastov ter predvsem prijateljev. Po dolgi zgodovini primarne zasedbe, ki steje ze skoraj 10 let, pa se je bend reformiral, prav tako pa njegov repertoar. Klasicne rock klasike (queen, bon jovi, toto, europe, van halen,…) je nadomestila  oz. nadgradila mesanica 80′ pop/funk/disco hitov, kot tudi novejsih popularnih pesmi. Trenutno se skupina posveca snemanju ter ustvarjanju lastnih komadov.

Alen Kovše – kitara, vokal

Matic Pokorn – bass kitara, vokal

Matic Mlakar – klaviature, vokal

Jure Skaza – bobni, vokal

FB profil: https://www.facebook.com/TakeOFFslk/

Promo video: https://www.youtube.com/watch?v=9YSf1LL01wc&feature=youtu.be


   pon. / 25.06. / 22:30   

TADEJ VESENJAK  (SLO)

Prleški kabaret smeha in resnic, ker je vsakdan lahko dober vic …..

   tor. / 26.06. / 22:30   

JERNEJ ZORAN & MINISTRSTVO RESNICE  (SLO)

Jernej Zoran – kitara

Nina Radkovič – vokal

Marko Verbič – kitara

Peter Jenič – bas

Miro Tomšič – bobni

Dolenjski kitarist in avtor Jernej Zoran ponuja izjemno glasbeno doživetje, uživanje v mešanici rocka, popa in bluesa. Virtuozno igranje kitare, odlična pevka in udarna ritem sekcija so lastnosti benda, ki sliši na ime JERNEJ ZORAN & MINISTRSTVO RESNICE. Gre za zasedbo prekaljenih glasbenikov, ki je koncertno kilometrino nabirala z izvajalci, kot so Dan D, Gušti, DMP, Tinkara Kovač …).

Koncertni spored je dolg do dve uri. Zajema avtorske pesmi z Jernejevih štirih samostojnih albumov (precej singlov je danes radijska stalnica, od Primorskega do Murskega vala, do Vala 202), izbor pesmi, ki jih je napisal in posnel z Društvom mrtvih pesnikov (DMP), katerega član je bil, in nekaj instrumentalnih kitarskih poslastic.

Zasedba, ki se odlično znajde tako na velikih kot na majhnih odrih – od prireditev, kot je Pivo&Cvetje, poletnih/decembrskih/festivalskih večerov po slovenskih mestih, do klubov, kot je Orto Bar – se predstavlja v »električni«, pa tudi v »akustični« različici.

YOUTUBE KANAL:

https://www.youtube.com/user/Smykker11

SOCIALNI MEDIJI:

https://www.facebook.com/jernej.zoran
https://twitter.com/jernejzoran

www.jernejzoran.com

Nekaj “hitrih dejstev” o Jerneju:

– eden najboljših slovenskih blues-rock kitaristov (v Stopu so ga pred časom poimenovali kar “slovenski David Gilmour”, nad prvim albumom Avgustovski kosci pa se je navdušil tudi legendarni Vlatko Stefanovski http://www.guitar9.com/rediscov18a.html

nekdanji član DMP (Društvo mrtvih pesnikov) – sodeloval na albumu Vojna in mir (avtor singlov Kisik in Superheroj)

– sredi “ustvarjalnega vala”: od 2011 do danes 4 samostojni albumi, 19 singlov, 14 videospotov

reden radijski airplay in uvrstitve (tudi na vrh) na vse pomembnejše lestvice (Točka, Popevka tedna Val 202, Stop Pops 20, …)

sodelovanja: Tifa (Bijelo Dugme), Tinkara Kovač, Tokac (Dan D), Hamo

ZNANI O JERNEJEVEM USTVARJANJU:

Glasbeno ustvarjanje Jerneja Zorana je dolgoletni, vztrajni niz konstant, med katerimi se skrivajo neznanke. Biseri v popularni glasbi. Tisti, ki bodo preživeli preizkus časa. In ostali zanamcem kot znamenje našega časa. Jure Longyka

Jernej je eden izmed tehnično najbolje podkovanih in izkušenih kitaristov v državi, je tudi izjemno kakovosten avtor glasbe in besedil, pisec tako številnih uspešnic kakor tudi manj znanih vendar glasbeno visoko kakovostnih skladb in del. – Andrea Flego – Effe


   sre. / 27.06. / 22:30   

BLUTWURST  (SLO)

BLUTWURST je trio večno vedrih možakarjev v zasedbi bobnarja, basista in kitarista – vokalista, ki za svojo in za dobro voljo poslušalstva skrbi že vse od leta 1996, njihovo glasbo pa bi lahko označili kot učinkovit, preprost, hudomušen rock. Ali punk? Dajte jih vprašat in izvedeli boste vse o pečenem jagenjčku s česnom! Intelektualce bo bolela glava. Vse ostale jutro kasneje.

O sebi pravijo, da so se v zadnjih desetih letih igranja naučili izključno žretja mesa in pitja krvi ter si tako zagotavljajo obstoj še vsaj petkrat toliko let. Do sedaj še niso izdali resnega albuma, se pa zelo radi udeležujejo vseh prireditev, kjer jih lepo gostijo……

ALEN (ŠEČER) – TOLKALA (NAJSTNICE IN STIKI Z JAVNOSTJO)

IGOR (BEJBIFEJS) – BAS (POMOČ NA DOMU)

SAID (…) – KITARA, VOKAL (OSTALO)

POVEZAVA: http://www.myspace.com/1234blutwurst

VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=VeR29IPbO7c 


   čet. / 28.06. / 22:30  – ODPOVEDANO 

THE STICKY LICKS  (SLO)

Zvrst : ROCK

Člani

Mario Pešić– vokal  / Bratko Zavrnik– kitara / Janez Rotman– kitara  / Matic Burazer- bas / Primož Verdinek– bobni

http://www.slorock.si/the-sticky-licks/#sthash.Mp1ceFTP.dpuf

Glasbena skupina The Sticky Licks je luč dneva ugledala v spomladanskih mesecih leta 2010, ko so moči združili prekaljeni rockerji vokalist Mario Pešić, kitarista Janez Rotman in Matic Burazer, basist Simon Kociper in bobnar Primož Verdinek ter si nadeli ime IS. Naslednje leto se je Kociper odločil, da bo skupino zapustil. Bas kitaro je nato v roke vzel Burazer, kitaro pa je prevzel Bratko Zavrnik…. Po tej menjavi so se fantje začeli posvečati predvsem ustvarjanju avtorskega materiala in se tudi preimenovali. Izhodišče ustvarjanja je rock, a pri tako različnih glasbenih vplivih doda vsak posameznik svoj pečat, zato tudi ne preseneča, da je vsaka pesem svojstveno poglavje zase, ki zamiga še tako hladne boke. Band se trenutno posveča snemanju avtorskih komadov, izid prve male plošče pa je le vprašanje tednov.


   pet. / 29.06. / 23:00    

WHISKEY WILDCATS  (SLO)

Nastali smo v marcu 2017, zaradi tekmovanja Kitariada, na katerega sta se prijavila kitarista. Po tekmovanju smo se odločili, da bomo nadaljevali. V začetku februarja 2018, pa se nam je pridružila še pevka Biba in zapolnila praznino vokala.

Člani:

Tilen Herinek (bass, vokali)

Matic Potolnik (bobni vokali) – Lin Lebe zamenjava

Biba Kampuš (vokal)

Patrik Siranko (ritem kitara)

Anže Zupančič (lead kitara)

Yt: https://www.youtube.com/channel/UCQlti1oVoZWu_AYpP1Rg_Jw

Fb: https://www.facebook.com/WhiskeyWildcats/

Ins: https://www.instagram.com/whiskeywildcats/


  sob. / 30.06. / 23:00   

DIZOPEN  (SLO)

Dizopen smo 5 članska zasedba, ki skupaj meri kar 900 centimetrov in na dober dan tehta okroglih 400 kilogramov. Do unije 5-ih glasbenikov je prišlo leta 2015, ko smo iz kleti privlekli stari set bobnov, nabavli par kitar in ob tem ugotovili, da nas nič ne osrečuje tako kot 100 Watt-ni zvočnik na meji, da ti raztrga bobnič. Preigravamo glasbo ob kateri uživamo vsi in glasbo ob kateri uživa naša pevka Ana. Repertoar obsega slovenske rock komade, občasno pa atmosfero zapolnimo s tujimi zimzelenimi ritmi. Ob igranju glasbe uživamo in si želimo, da bi to lahko delili z našimi poslušalci. Upamo, da boste z nami uživali, če ne, bo pa vsaj karta zagotovo poceni.  

Ana Cvetko (Vokal, seksafon)

Rok Cvetko (Kitara, še dela na vokalih)

Tomaž Cvetko (Bas kitara, ne dela na vokalih)

Luka Pravdič (Kitara, orglice, G akord)

Tina Tumpej (Bobni, včasih še kaka činela)

Vstop prost

Vrata kluba KGB v času festivala odpiramo ob 22:00


    čet. / 21.o6. / 20:30    

Koncert in predstavitev novega albuma

(Založba Pivec)

MELODIJE ZAMOLČANIH BESED

Marko Grobler, vokal in kitara

Aphra Tesla, vokal

Maja Pihler Bilbi, vokal

Katarina Rozman, vokal

Dejan Berden, klaviature

Melodije zamolčanih besed osvetljujejo ljubezenski odnos z različnih zornih kotov in z barvito zvočnostjo besed, izbranimi detajli in ekspresivnimi pomenskimi preskoki izrazito presegajo klišejskost tovrstnih izdelkov.  Včasih gre za konkreten dialog med Njim in Njo – še večkrat pa za »melodijo zamolčanih besed«. In prav prostor zamolčanega poslušalcu na stežaj odpira vrata v lastno izkustveno notranjost, hkrati pa ponuja bogate možnosti za glasbeno nadgradnjo. Vse to je pevec in kitarist s pretanjenim posluhom za melodiko in skrite podtone besed Marko Grobler več kot odlično izkoristil. Uglasbitvam besedil pesnika Boruta Gombača,  ki se zvrstno gibajo med šansonom, jazzom in popevko, pa ob vrhunskih glasbenikih dajejo posebno pastelno barvo tankočutne in ekspresivne interpretacije pevk Ane Karneža, Maje Pihler – Bilbi, Aphre Tesla in Katarine Rozman.

https://zalozba-pivec.com/knjigarna/melodije-zamolcanih-besed
https://www.youtube.com/watch?v=KZ5ly9o8XfE

cena vstopnice : 7 € /dijaki-študentje 5 € /


    pet. / 15.6. / 21:30  

koncert skupine

GROOVOCADO 

Groovocado je eden najbolj zdravih muzikadežev na Zemlji, saj v večjih količinah vsebuje življenjsko esencialna hranila, kot so soul, funk, disco, pop, rokenrol, bisere 80-ih in 90-ih. Poleg tega vsebuje tudi lepe brade, negovane lase in lastnega Jezusa. Blagodejno učinkuje proti stresu, dolgčasu, nelagodju in po zadnjih študijah tudi stanju, imenovanem safr. 9 živahnih glasbenikov bo razmigalo vašo ritko! 🎷🎸

Monika Mulec – vokal / Nejc Kosanič – kitara / Rok Šeško – bas kitara / Tine Brglez – klaviature / Jure Skaza – bobni, vokal / Gregor Preložnik – trobenta, vokal / Sašo Fekonja – saksofon

Marko Makuc – pozavna / Tina Ritlop – vokal

vstopnina –  5 €


    pet. / 8.6. / 21:30  

koncert skupine

DIZOPEN (akustično)

vstopnina –  5 €


    čet. / 7.6.  / 20:00  

koncert zasedbe

TADEJ VESENJAK BANDA – prlekstanski etno trip

vstopnina –  5 €


    pet. / 1.6. / 21:30  

koncert skupine

TREZOR

…za vse ljubitelje bluesa, jazza, rocka in funka

Skupina Trezor, ki deluje približno eno leto sestavljajo:

Damir Knez (kitara, vokal, orglice),

Darko Obretan (klavir, klaviature),

Stanislav Polič (bas kitara) in

Jani Podrzavnik (bobni).

Koncert skupine Trezor je posebno doživetje kvalitetne glasbe in besedil.

vstopnina – 5 €


MAJ 2018

    pet. / 25.05. / 22:00     

koncert skupine

ŽUTA OSA Balkan Etno

Ponovno je tu maj, mesec ljubezni, mladosti in mesec alergij. In 25. maja se bomo skupaj z vami v KGB-ju spomnili na Dan mladosti. Spet bo z vami Žuta osa. Spet bo na mizah piksna Gavrilovič paštete. Spet se bomo imeli fajn! Spet, spet spet…. in ja, spet bo noro!

Priporočamo vam rezervacijo miz, da ne ostanete pred KGB-jem…

Vstopnina 10€ … spet!


    pet. / 19.05. / 21:30   – koncert ODPADE  

koncert skupine

TREZOR

…za vse ljubitelje bluesa, jazza, rocka in funka

Skupina Trezor, ki deluje približno eno leto sestavljajo:

Damir Knez (kitara, vokal, orglice),

Darko Obretan (klavir, klaviature),

Stanislav Polič (bas kitara) in

Jani Podrzavnik (bobni).

Koncert skupine Trezor je posebno doživetje kvalitetne glasbe in besedil.

vstopnina – 5 €


    pet. / 18.05. / 21:30    

koncert skupine

ČEDAHUČI

Z veseljem napovedujemo naš majski koncert v Mariboru. KGB je res lepo intimno koncertno prizorišče, ki smo ga vzeli za svojega in počasi postaja naša spomladanska tradicija. Pridemo kmalu in sicer 18. maja, koncert se bo začel ob 21:30. Vabimo vas, da se nam pridružite in si skupaj naredimo lep večer.

Se vidimo, Čedahučiji

Kratek opis skupine:

Čedahučiji so skupina sedmih glasbenikov in letos je peto leto, odkar delujejo pod tem imenom. V vmesnem času so se člani skoraj v celoti že zamenjali, zasedba se tudi širi in krči glede na koncertne situacije, v katerih se znajdejo. Ustvarjajo avtorsko glasbo v slovenščini, zaenkrat pa so izdali dva albuma, prvega krajšega – predstavitvenega z naslovom Čedahuči Ep (prvi spust) in drugega daljšega, z naslovom Severnica (zgodbe o odhajanju). Za letos napovedujejo naslednjega, z naslovom Svetilnik, datum izzida pa zaenkrat še ostaja neznan.

Če sodite med tiste, ki Čedahučijev še ne poznate, vas vabimo, da  poslušate njihove posnetke na youtubu, kjer skupina objavlja posnetke s koncertov in “žive sete”, kot imenujejo videe, v katerih v živo odigrajo kakšno izvedbo svojih pesmi:

Tišina: https://www.youtube.com/watch?v=0mKEulOihj4
Geronimo: https://www.youtube.com/watch?v=uYBeP0IpUVQ
Glejva navzgor: https://www.youtube.com/watch?v=Fpv2_dysJww

ČEDAHUČIJI SO:
Blaž Učakar (glas, akustična kitara)
Romana Prosenc (glas, zvončki in klaviature)
Matjaž Jakin (glas, električna kitara in banjo)
Danijel Bogataj (glas, violina, električna kitara in mandolina)
Miha Nagode (klarinet, klaviature)
Miha Lampe (bas)
Jure Maček (bobni in tolkala)

Koncert Čedahučijev 18. maja.2018 ob 21:30,
KGB Maribor

Cena vstopnice: 10eur.

cena vstopnice – 10 €


APRIL 2018

   pet. / 11.05. /  21:00 

Koncert in predstavitev  nove plošče Nike Solce

Tiha misel – uglasbena poezija Srečka Kosovela

Nika Solce – vokal

Tina Sovič – tolkala

Igor Bezget – kitara, oud, sarod

Nika Solce je vsestranska umetnica lutkarica in pevka, ki svojo glasbeno govorico združuje z ljudskim izročilom. Že od rane mladosti nastopa z glasbeniki z vsega sveta in išče nove priložnosti za izražanje tako znotraj divjih balkanskih ritmov kot indijskih duhovnih pesmi. A s pomočjo izrednega smisla za lastne melodije, ki jih združuje z glasbo iz drugih delov sveta, njene interpretacije ne vodijo le na popotovanje znotraj in zunaj nas, temveč so tudi nadvse izvirne.
Glasba, ki jo izvaja z različnimi glasbeniki in mednarodnimi zasedbami, je preplet ljudskega izročila, avtorske glasbe in uglasbitev poezije Franceta Prešerna, Srečka Kosovela, Ferija Lainščka ter drugih slovenskih poetov…
Njena glasba je čutna, nežna in temperamentna hkrati. Mešanica balkanskih, španskih ritmov in slovenske zemlje.

Tokrat se vam bo Nika Solce predstavila z uglasbeno poezijo našega velikega pesnika Srečka Kosovela.

Spremljala jo bosta Igor Bezget na kitari in sarodu ter Tina Sovič na tolkalih.

Lepo vabljeni!

cena vstopnice – 7 EUR


   pon. / 30.04. / 20:00   

SUITE FOR CELLO

&

JAZZ PIANO TRIO

Jazz klavirski trio s klasičnim solistom? Resno? Če smo nori na zabavno klasično glasbo in resni jazz? Zagotovo! V zadovoljstvo nam je, da lahko  predstavimo izjemno delo francoskega skladatelja in jazz pianista Claudeja Bollinga, v katerem zvok čela genialno zlije z jazz piano triom.

Ker  žal ni tukaj Yo-yo-Maja, da bi zaigral  skladbo, jo bo namesto njega interpretirala čelistka Slovenskega narodnega gledališča Maribor, Zsofi Klacsmann, skupaj s svojimi čudovitimi prijatelji iz  sveta jazza: Lajos Toth pri klavirju,  Balazs Balogh na bobnih in Luka Hermann Gaiser bas.

vstopnina – 6 EUR


     pet. / 27.04. / 20:00     

Tadej Toš & The Band

ROKEZIJE – rokenrol kabare

Prešeren je ljubezen.
Ljubezen je svoboda.
Svoboda je rokenrol.

Igor Leonardi, kitara
Enos Kugler, bobni
Tadej Kampl, bas

»Sme nekaj nas, ker smo Prešernove, biti prešernih; pesem kaž dovolj kak je naš oče krotak«
France Prešeren

cena vstopnice – 12,oo eu


    sob. / 21.04. / 21:30    

HOUSE PARTY: LIVE SAX ACT:

VASKO ATANASOVSKI  + DJ URBADUR

vstopnina – 8 EUR


     pet. / 20.04. / 21:30    

koncert skupine

TAKE OFF

Take off smo skupina mladih glasbenih entuziastov ter predvsem prijateljev. Po dolgi zgodovini primarne zasedbe, ki steje ze skoraj 10 let, pa se je bend reformiral, prav tako pa njegov repertoar. Klasicne rock klasike (queen, bon jovi, toto, europe, van halen,…) je nadomestila  oz. nadgradila mesanica 80′ pop/funk/disco hitov, kot tudi novejsih popularnih pesmi. Trenutno se skupina posveca snemanju ter ustvarjanju lastnih komadov.

Alen Kovše – kitara, vokal

Matic Pokorn – bass kitara, vokal

Matic Mlakar – klaviature, vokal

Jure Skaza – bobni, vokal

FB profil: https://www.facebook.com/TakeOFFslk/

Promo video: https://www.youtube.com/watch?v=9YSf1LL01wc&feature=youtu.be

vstopnina – 3 EUR

   pet. / 13.04. / 21:30   

JOHN MAYER TRIBUTE

TRY!

TRY! John Mayer Tribute je trio glasbenikov z obsežnimi izkušnjami v mnogih zasedbah. Njihovo predanost glasbi nadgrajujejo s preigravanjem skladb znanega ameriškega kantavtorja. Poslušalcu ponudijo spektakel in podoživetje, ki je zmes zvrsti rocka in bluesa s popom.Repertoar obsega več kot dve uri glasbe izvedene v živo, aranžirane v minimalistični vendar čustveno in izvajalsko močni predstavi.

TRY! John Mayer Tribute is a trio of musicians with great experience in many ensembles. Their dedication to perform good music has bring them to the decision of playing the songs of the famous American songwriter John Mayer. The decision came from the challenge of playing quality music and give the listener a great spectacle which is a mixture of rock, blues and pop in modern connotation.

cena vstopnice – 7 €


   06.04.  / 21:30   

ŽAN SERČIČ & BAND

Žan je 22 letni pevec, kitarist in kantavtor, rojen 13.5.1995 v Mariboru. Njegova mama Lidija in oče Franc pravita, da je že od malih nog kazal zanimanje za glasbo, inštrumente in bil nekoliko ”drugačen” od ostalih. Zmeraj je bil malce zadržan, pa vendar je že v vrtcu pokazal, kdaj postane ”pravi Žan”, in to je na odru. Že od malih nog je bila glasba velik del njegovega življenja, saj njegov oče sam igra več inštrumentov, ki so Žana z odraščanjem vse bolj zanimali.

Pri svojih šestih letih pa se je prvič srečal z njegovo (kot sam pravi) največjo ”šest strunsko” ljubeznijo in zabrenkal po njej prve tone. Njegov oče ga je naučil osnovne akorde, svoje šolanje pa je nadaljeval v javni glasbeni šoli, katero je obiskoval 6 let – vendar je kaj hitro ugotovil, da klasična glasba ni njegova pot. Žan je bil skozi osnovno šolo znan kot ”tisti s kitaro” saj jo je ali držal v rokah, jo imel ob sebi ali pa govoril o njej.

Širše slovensko občinstvo ga je spoznalo leta 2011 v 2. sezoni oddaje Slovenija ima talent, kjer se je uvrstil vse do finala. Že pred polfinalnim nastopom je podpisal pogodbo z Založbo Menart in kmalu po finalu je izdal svoj prvenec, ki je bil produkt založniške in produkcijske ekipe s katero je po oddaji sodeloval. Žan je hitro spoznal, da se ne vidi le kot izvajalec, temveč tudi kot avtor besedil in glasbe, zato je začel skladati svoje skladbe tako v angleščini, kot tudi v slovenščini. Sledilo je nekaj komercialno uspešnih skladb, s katerimi se je Žan prijavil tudi na festivala Melodije morja in sonca (2014) ter EMA (2016), katerih avtor vse večjega dela produkcije je bil Žan sam. Skladba Summer Story (Poletna Zgodba) je bila prva v celoti napisana, aranžirana in producentsko dodelana s strani Žana, kasneje je tej dodal tudi nekaj pesmi, ki jih je produciral za druge slovenske glasbene izvajalce.

Sledila je pesem Emotional Cave v kateri je Žan prvič popolnoma izrazil sebe kot ”umetnika v večih pogledih”. Napisal glasbo, posnel vse inštrumente in skladbo tudi produkcijsko dovršil.

V naslednjih nekaj mesecih ustvarjanja, po emocionalno napornem letu, se je na ”trak” zapisalo 15 novih avtorskih pesmi, med katerimi je tudi pesem Letim, ki je bila z videospotom izdana 10.7.2017. V njej Žan ponovno spregovori o svojih občutkih razpadle zveze in hkrati napoveduje novo smer ustvarjanja.

Žan o albumu:

V glasbeno industrijo sem vstopil zelo mlad, neveden, ter brez kakršnihkoli smernic ali vodil. Bila mi je prikazana drugačna ideja o tem, koga predstavljam na ekranih in kdo sem v resnici, na kratko – konstantni problem samoidentitete, kar doživlja marsikdo, ki je mlad stopil v ta ”posel”. Naučil sem se ogromno. Spoznal prave ljudi, še več ne pravih. Ampak ti so me pripeljali do tega trenutka. Naučil se iz lastnih izkušenj, česa se ne sme in kaj se vedno mora – to je slediti svojemu srcu, stati za svojim delom z vso strastjo, ne zavračati lastne ideje zaradi mnenja drugih in se znova in znova izpopolnjevati v stvareh, ki so posamezniku dane. O vsem tem govorijo moje pesmi in prihajajočega albuma. Stojim za vsako napisano besedo in odigranim ter odpetim tonom. Vse to je in bo del mene. Vse To Sem Jaz.

Cena vstopnice – 5 eur


   30.03.  / 21:30   

koncert skupine 

TABU

Skupina TABU v akustični preobleki. Nekaj najlepših pesmi na drugačen bolj intimen način. Ob praznovanju 20 letnice delovanja skupine prvič v KGB klubu Maribor. Tega dogodka ne smete zamuditi.

http://t-a-b-u.com/index.php?lang=si

vstopnina – 15,oo eur


   17. mar. / 21:30  

koncert skupine

ORLEK

SKUPINA ORLEK

www.orlek.com

Skupina Orlek ima svoj domicil v Zagorju ob Savi, v srcu rudarskih revirjev, v osrčju Slovenije. Ime so si nadeli po hribu na samem obrobju Zagorja. Njihova glasba je izvirna mešanica rock’n’rolla, nekakšen »folk punk polka rock«. Pestra instrumentalna zasedba, ki poleg tradicionalne rockovske postave obsega še pihalno sekcijo in harmoniko, pa jih uvršča v etno folk glasbo. Posebnost skupine Orlek so besedila, ki so socialno-humorno obarvana, s številnimi izrazi značilnimi za trpko rudarsko življenje in delo. So zelo komunikativni in hitro vzpostavijo kontakt ter navdušijo občinstvo iz različnih kulturnih okolij.

Dokaz so uspešni nastopi na festivalih tovrstne glasbe – WOM festivali, Tanz & Folk Fest v Rudolstadtu (Nemčija), Folk Fiesta (Poljska) in drugi koncerti, Druga godba (Slovenija) in drugi festivali po svetu: Musikfest v Bethlehemu (ZDA), Arts Festival Lahore (Pakistan), Folkherbst v mestu Plauen (Nemčija), Fringe festivali po Avstraliji in Novi Zelandiji (Sydney, Adelaide, Wellington…), Chaoyang Spring Carnival v Pekingu na Kitajskem in še v klubu Star Live v Pekingu ter mnogo drugih koncertov na festivalih po Madžarski, Avstriji, Bosni in Hercegovini, Makedoniji, Rusiji in seveda po Sloveniji. Oktobra 2012 pa so imeli zelo uspešno turnejo po Braziliji, Argentini ter Urugvaju, kjer so igrali slovenskim izseljencem. Znani pa so tudi po uspešnih klubskih koncertih, naj omenimo, da so leta 2002 in 2006 nastopali tudi v legendarnem klubu CBGB v New Yorku. Turnejo po ZDA so leta 2006 ponovili in dodali še koncert v Philadelphiji.

Zaradi samosvojega zvoka in besedil je skupina vzbudila zanimanje tako strokovne kritike kot široke javnosti. Album Adijo knapi je bil večkrat nagrajen, in sicer: Zlata ptica – nagrada Liberalne akademije Slovenije, Maršev gojzar za band leta – nagrada študentskega radia Maribor (MARŠ) ter občinsko priznanje. Prav tako sta bila albuma Adijo knapi in Melodije smoga in premoga nominirana za Zlatega petelina (slovenska različica Grammyja). Album Salamurca in skladba Na Kum pa sta Zlatega petelina tudi prejela. Na albumu TETovirani 3, je tudi instrumentalna skladba Perkmandeljc, za katero je Dušan Kastelic izdelal vrhunski videospot v 3D animaciji. Ob svoji 25. letnici pa so prejeli najvišje priznanje za kulturo v občini Zagorje, Plaketo dr. Slavka Gruma.

Odmevnemu albumu Orlek Express z uspešnico Mala Zagorjanka in dvema izjemnima instrumentaloma Orlek Ekpress in Full House, je sledil daljši premor s številnimi nastopi v domovini in po svetu. V začetku leta 2009 je skupina ob 20. obletnici delovanja izdala nov album Anduht, narejen v preverjenem duhu poskočnih in umirjenih pesmi z angažiranimi in humornimi besedili. Na njem so med drugim erotično šaljiva knapovska pesem Drugačne luknje, o nesrečni ljubezni Dol po Savi, šanson Upokojenega policaja pesem in Položnice, skladba posvečeno priljubljenemu slovenskemu obredu plačevanja položnic. Tudi na nov album so uvrstili priredbo, grenko-sladke skladbe Srečen zasedbe Bombe.

Ob tej priložnosti je tudi izšla njihova biografija ter dokumentarni film, ki povzemata dve desetletji razgibane kariere.

Leta 2012 pa je izšel album z naslovom REPETE, na katerem je 13 skladb. 12 starih prearanžiranih povsem na novo, v akustično preobleko. Nova pa je živahna skladba Življenje gre naprej.

2014 akustični album v živo s koncerta: Orlek unterzug – live.

V letu 2017 pa so izdali album FRPRUH, na katerem so njihove skladbe, ki so bile globoko zakopane nekje v Zasavskih rudnikih. Z novo izkopanimi skladbami in  največjimi hiti so se podali na koncertno gledališko avanturo, oplemeniteno z edinstvenim rudarskim humorjem. Ob pripovedih in anekdotah iz rudarskega življenja, s katerimi bo postregel igralec in humorist Matjaž Javšnik, se boste zamislili nad svojim obiljem in se obenem iz srca nasmejali.

ORLEK SO:

Vlado Poredoš (vokal, kitara)

Jure Tori (harmonika, klaviature)

Bojan Bergant (kitara)

Ivo Vidergar (kitara)

Mitja Tori (bas kitara)

Kristijan Adamlje (saksofon)

Ečo Matko (pozavna)

Jan Adamek (trobenta)

Miha Koritnik (bobni)

vstopnina – 15,oo eur


   16. mar. /  21:30  

koncert skupine

BLUEGRASS HOPPERS

Vljudno vabljeni v klub KGB v Maribor, kjer bo v petek 16.3.2018 od 21.30 ure dalje veselo druženje s skupino Bluegrass Hoppers in prijatelji na 12. tradicionalnem Bluegrass Hoppers & Friends St.Patrick’s Traditional Reunion. Leto je naokoli, pomlad trka na vrata (baje) in čas je, da si spet natočimo čistega Jamesona, Tulamore Dewa, Kilkennia in Guinessa. Vabljeni na večer dobre volje, pozitivnih vibracij, smeha, petja in Irske glasbe. Pridite s taksiji, sanmi, kočijami, smučmi, ali si naročite prevoz, bo ceneje in udobneje. Po koncertu se lahko tudi sprehodite do doma, če niste občutljive, ali strašljive sorte in vzdržite polarne temperature…otoplitve so napovedane kaj kmalu… Vsekakor pa pridite v dobri družbi, saj vas čaka dobra zabava.

Z vami bomo

Bluegrass Hoppers:

Toni Cigula – mandolina, kitara, vokal

Milan Kebrič – bas kitara

Marko Logar – kitara, vokal

Dragan Verber – banjo, ustna harmonika, vokal

in prijatelji:

Luka Banović – irske piščali, klarinet, vokal

Mitja Novak-Mičo – dobro, mandolina, kitara, vokal

Večer bo popestrila mladinska sekcija, Luka in Tjaša Banović, ter Zala Kores.

Za zvočno sliko bo poskrbel: Franci Slana – Mixman

Vstopnina 7 €.

vstopnina – 7,oo eur


   14. mar.  /  20:30  

world alternative jazz zasedba

MIZFORM

Based out of Boston, Mizform has consistently produced music that bridges musical genres and boundaries of what music could/should be. They are from Taiwan, China (Mongolia region), Italy, Slovenia, Germany, Sweden, and Canada.

Mizform Project je mednarodna world alternative jazz zasedba, ki v svojih kompozicijah združuje elemente tradicionalne tajvanske ‘guaahee’ glasbe s prvinami drugih žanrov, od dixielanda do metala. Njeni člani prihajajo z vseh koncev sveta in doprinašajo svoje individualne interpretacije glasbe te otoške azijske države, ki se združijo v edinstveno obliko world glasbe.

Sledite tej povezavi do predstavitvenega videa, ki poleg zgodbe in poslanstva zasedbe ponudi tudi številne glasbene odlomke: https://youtu.be/X2Ps3XG4xGg

Bambusova flavta/vodja zasedbe – Jaison Búo-Shù Whuang (Tajvan)

Vibrafon – Vid Jamnik (Slovenija)
Električna kitara – Patrick Baumann (Nemčija)

Fretless kitara – Anton Ariki (Švedska)
Morin khuur – Bodee Borjigin (Kitajska)
Kontrabas/električni bas – Pietro Gennenzi (Italija)

Bobni – Pietro Valente (Italija)

https://www.mizformproject.com

vstopnina – 8 eur


   3. mar. /  21:30  

Predstavitev albuma in koncert skupine  

FLASTER

Novo pečen mariborski band Flaster se bo predstavil v lastni luči, s prvencem, plato, cdjem, zgoščenko (kakor koli pač bi poimenovali tisti kos plastike), s preprostim naslovom Flaster. Kar je v bistvu obliž. Za rane, predvsem tiste, ki so noter. Glasba skupine je blizu, je domača, lastna avtorska, ki izpoveduje in… Paše. Rock in funk. Paše.

Prav je, da je prvi koncert v Mariboru. Prav je, da prvi špil pripada KGBju. In prav je, da ga podarimo, zato vstopnine ni.

Flaster. Trio. Klasika. Šunka, sir, gobice. Z domačim prelivom.

David Vezjak  (vokal / kitara)  Tomi Erceg  (bas)  Matjaž Lorber  (bobni)

vstop prost


   2. mar. /  21:00  

koncert skupine

NO NAME BLUES BAND

cena vstopnice – 7,oo eur


   24. feb. / 21:30   

koncert skupine

THE COCK TAILS 

cena vstopnice –  7,oo eur


   23. feb. / 21:30   

glasbeni performans

“MARJAN STANIĆ IS PLAYING ALONG!” 

cena vstopnice –  5,oo eur


   17. feb. / 21:30  – rezervacij vstopnic ne sprejemamo – razprodano  

Skupina

Marka Hatlaka Kapobanda

s posebnim gostom

Vlatkom Stefanovskim

cena vstopnice –  15,oo eur


   čet. / 8. feb. / 20:30   

JARC GREGORIN TRIO – prog blues

mde

Progresivno blues zasedbo izkušenih glasbenikov ‘Jarc Gregorin trio’ tvorijo Jaka Jarc, Blaž Gregorin, Janez Moder. Na turneji po Sloveniji predstavljajo svojo žanrsko bogato konceptualno ploščo ‘Tja in spet nazaj – There and Back Again.’ Njihov nabor izključno avtorskih skladb se ne omejuje na žanre, okvirno prehaja od rocka do bluesa in od countryja do popa, pri tem pa vseskozi drži nivo kvalitete in zanimivosti.

JG trio – Jarc Gregorin prog blues trio / Album Tja in spet nazaj ~ There and Back Again

Zasedbo JG trio tvorijo izkušeni glasbeniki, ki se že desetletja kalijo v Sloveniji in na tujem. Po vrnitvi iz Anglije je skupino ustanovil avtor, kitarist in pevec Jaka Jarc (prej pri Sfiltrom, Živel je mož, Pookas, Orkester mandolina Ljubljana …). Ritem sekcijo sestavljata Janez Moder (bas kitara), ki je nadomestil Matjaža Jarca in Blaž Gregorin (bobni). V minulem letu so koncertirali po Sloveniji in nekoliko zahtevnejšim poslušalcem predstavljali manj znan rockovsko-bluesovski repertoar priredb, medtem pa ustvarjali avtorski material za prvo studijsko ploščo.

Prvenec nosi pomenljiv naslov »Tja in spet nazaj / There & Back Again«. Razen ene (‘Leti’ / Matjaža Jarca) so vse pesmi Jakovo avtorsko delo, skozi katero prenaša občutenja in razmišljanja o tem kaj in kje je dom, kadar ne vemo, kje bomo stanovali in kje smo le začasno… Teme, ki zahtevajo nekoliko zahtevnejšo glasbo. In Jarc Gregorin Trio so v tej nameri popolnoma uspeli. Plošča je bila v celoti posneta v studiu Hymnos, producent, tehnik, aranžer in organizator snemanja pa je bil kar Jaka Jarc sam. Na plošči gostujejo: Maša Golob (violina); Melisa Spruk, Nina Škrjan, Simona Plešic (spremljevalni vokali), Christopher Elphic (solo kitara na skladbi “Going Home Again”).

Četudi je zasedba prvotno izhajala iz bluesa, je z lastnim ustvarjanjem pošteno prestopila meje tega žanra. Nastala je inovativna zmes in se zlila v umirjeno, zelo komunikativno in žanrsko razgledano rockovsko glasbo, ki skuša ujeti razmerje med poslušljivostjo in komunikativnostjo pop glasbe na eni, ter pletenjem inovativnih detajlov in nepričakovanih glasbenih zapletov na drugi strani.

Člani Jarc Gregorin tria:

Kitarist, pevec in avtor Jaka Jarc je kot studijski glasbenik ali član sodeloval z mnogimi alternativnimi ustvarjalci, med katerimi izstopajo mednarodno uspešna prog rock zasedba Moonlight Sky, Sfiltrom, Živel je Mož in Melodrom. Kot glasbeni producent in aranžer je sodeloval z istimi zasedbami, ter široko paleto drugih (npr. Heleno Blagne in Laro B.). V klasični glasbi občasno sodeluje kot mandolinist solist s SNG Opera in balet Ljubljana ter Slovensko filharmonijo, bil pa je tudi dolgoletni član mednarodno priznanega Orkestra Mandolina Ljubljana. Je tudi avtor nekaj klasičnih del za komorni orkester, njegove skladbe izvajajo tudi tuji mandolinski orkestri, prav tako pa se često loti skladanja popularne glasbe. Njegov hit ‘Gozdovi’ (Sfiltrom) je bil več tednov na prvem mestu med slovenskimi videospoti. Zadnja leta je živel in ustvarjal v Angliji, kjer je sodeloval v  skupinah The Pookas in Hannah Stacey Experience pa tudi kot član galsbenega ansambla znanega gledališkega oddelka univerze v Exetru – Exeter Drama Dpt.
Bobnar Blaž Gregorin je sodeloval že z mnogimi glasbeniki raznolikih žanrov. Od rockerskih Babewatch in Johnny’s Band, alternativnih Sfiltrom do projekta Sužnji sendvičev kantavtorja Mateja Krajnca. Mnogi se ga spominjajo kot voditelja iz zlatih časov oddaje Videospotnice na TV Slovenija. Zadnja leta je bil aktivno vpet v slovensko glasbeno sceno, kjer je skrbel za promocijo nekaterih najbolj znanih domačih glasbenikov: Siddharta, Dan D, Muff, Maraaya, 6pack Čukur, Alya, DMP, Lara-B, …).

Basist* Janez Moder je dobro znano ime na slovenski popularni glasbeni sceni. Sicer je že od vsega začetka redni član izredno kvalitetne prog rockovske skupine Moonlight Sky; igral je pri skupinah Gal in Galeristi, Aritmija, Didiwa, sodeloval pa je z mnogimi priznanimi slovenskimi glasbeniki, kot so Gal (in Severa) Gjurin, Marko Hatlak, Miha Vanič.
*Preden je svoje mesto v triu predal Janezu Modru, je material za ploščo pripravil in posnel basist in avtor Matjaž Jarc, ki je primarno komponist klasične glasbe, oper, gledališke scenske glasbe (npr. Spomenik G’, Prostor številka, Senčnih lutk Peter Pan in še in še) pa tudi popularnih skladb. Sicer je tudi preizkušen kitarist, pevec in basist, ki je sodeloval z večino legend slovenske glasbene scene, pa tudi dolgoletni sodelavec SNG Opere in baleta Ljubljana, eden od ustanoviteljev Studia Opera in balet ter skladatelj klasične glasbe z mednarodnimi priznanji in nagradami. Poleg gledališke glasbe so njegova dela izvedli Slovenski komorni zbor Slovenske filharmonije, Simfonični orkester RTV Slovenija, Slovenski orkester klarinetov, Celjski godalni orkester, Orkester Mandolina Ljubljana in številni drugi glasbeniki. Trenutno vodi etno zbor “Moje drage dame”, in kot avtor in izvajalec v triu z Melito Osojnik.

O Albumu

Prvenec nosi pomenljiv naslov »Tja in spet nazaj / There & Back Again«. Razen ene (‘Leti’) so vse pesmi Jakovo avtorsko delo, skozi katero prenaša občutenja in razmišljanja o življenju med tujino in domom: kaj je dom kadar se selimo, kako bivanjske spremembe vplivajo na življenje, name, mojo ožjo in širšo družino, okolico … Teme, ki zahtevajo nekoliko zahtevnejšo glasbo. In Jarc Gregorin Trio so v tej nameri popolnoma uspeli. Plošča je konceptualno premišljena in za sporočanje uporabi vsa orodja, ki so na voljo – tako glasbena občutja podaja tudi raznolikost žanrov, ki se prepletajo v nekakšen progresivni blues. Podžanri so načrtno izbrani glede na to, kaj posamezne skladbe sporočajo in kakšna občutja vzbujajo. Plošča je bila posneta v studio Hymnos, aranžersko produciral in editiral pa jo je kar avtor sam.

Skladbe s plošče so na voljo tudi na našem Youtube kanalu, na povezavi spodaj:

https://www.youtube.com/watch?list=PL5qbidE9yPDnobCwUIY-QEHcQTOFZ_WfU&v=FqM_hd90rG4

Plošča je že tik ob izidu sprožila nekaj pozitivne medijske pozornosti:

http://www.slovenskenovice.si/bulvar/glasba/jarc-gregorin-trio-prinasa-vrhunsko-glasbo
http://www.sigic.si/?preview=1&id_article=81437
https://radiotomi.si/novice/glasbene-novice/domace/17847-nic-ne-bo-kot-je-bilo
http://www.slotop50.si/Domov/Novice/jarc-gregorin-trio-s-prvencem-tja-in-spet-nazaj-328

cena vstopnice –  5,oo eur


   6. feb. / 20:00   

Tadej Toš & The Band

ROKEZIJE – rokenrol kabare

Prešeren je ljubezen.
Ljubezen je svoboda.
Svoboda je rokenrol.

Igor Leonardi, kitara
Enos Kugler, bobni
Tadej Kampl, bas

»Sme nekaj nas, ker smo Prešernove, biti prešernih; pesem kaž dovolj kak je naš oče krotak«
France Prešeren

cena vstopnice – 12,oo eur


  3. feb. / 20:30    

koncert skupine

MARAVICA

Vabljeni na koncert vokalnega tria MARAVICA avstrijske pevke/pianistke/skladateljice Ines Kolleritsch, katerega pravtako sestavljata  Ania Jaśniak (Polska) in Cemre Yilmaz (Turčija). Po dobrem letu skupnega ustvarjanja izdajajo svoj prvenec “By the deep sea”, katerega bodo premierno predstavile  v Mariboru 3.2.2018 v klubu KGB.

Trio MARAVICA je prepletanje treh odličnih, prepričljivih glasov iz treh koncev Evrope, ki delijo skupno ljubezen do ustvarjanja jazz/pop in world glasbe. Z avtorsko glasbo, ki prihaja izpod peresa avstrijske jazz pevke Ines Kolleritsch, povzdigujejo glasbo njihovih najljubših ženskih umetnic. Vsaka od njih ima svoj jaz, izraz, kulturo, a skupaj tvorijo lepo celoto in poslušalca odpeljejo na čudovito glasbeno potovanje.

Melanholija, a hkrati igrivost. Vabljeni na koncert vokalnega tria MARAVICA.

A WORLD VOCAL TRIO

3 S I N G E R S / 3 N A T I O N A L I T I E S / 1 L OV E

MARAVICA celebrates the art of the female singing and songwriting. Within a powerful set of jazz, pop and world music three strong voices are giving an insight into the creative work of their favourite female interprets. Dark, melancholic and playful.

The diversified repertoire is rounded off with a lot of original compositions.  MARAVICA’s program is eclectic, as well as the trio itself. Ania (Poland), Cemre (Turkey) and Ines (Austria) create a brilliant sound experience with their individual voices – each one with it’s different and special sound. Merging together they create an unique atmosphere full of warmth and various soundscapes.

Hier wird weibliche Singer/Songwriter-Kunst zelebriert. MARAVICA besteht aus drei starken Frauenstimmen, ihr kraftvolles Programm aus Jazz-, Pop- und World-Music gibt einen Einblick in das Schaffen ihrer Lieblingsinterpretinnen. Dunkel, melancholisch und verspielt.

Das breit gefächerte Repertoire wird mit vielen Eigenkompositionen abgerundet. Ebenso vielschichtig wie das Programm ist das Trio selbst: Ania aus Polen, Cemre aus der Türkei und Ines aus Österreich kreieren mit ihren einzigartigen Stimmen eine geniale Klangerfahrung.

cena vstopnice : 5,oo eur


   26. jan. / 21:30   

UROŠ PLANINC GROUP

Blues rock skupina Uroš Planinc Group je nastala leta 2006 v Celju in spada med protagoniste kitarskega rocka v Sloveniji. Sestavljajo jo Uroš Planinc – kitara, Blaž Bizjak– bas, Dani Telebar – kitara in Matjaž Ključevšek – bobni. Skupaj so ustvarili edinstven brezčasen zvok, ki ga z lahkoto prepoznamo kot Uroš Planinc Group. V sorazmerno bogati glasbeni karieri, so na podlagi brezkompromisnih koncertov po Sloveniji in v tujini, ustvarili bazo zvestih poslušalcev in dokazali, da se lahko merijo z izvajalci tega žanra tudi v evropskem merilu.

cena vstopnice – 7,oo EUR


    sob. / 30.12. / 21:30    

koncert skupine

THE STAR TIME PLAYBOYS

The Star Time Playboys so nastali konec leta 2015 in že februarja v naslednjem letu izdali svoj prvi single »I’m Surfish«, ki je bil uspešna napoved tega kar se je zgodilo le nekaj mesecev kasneje. Iz banda, ki je le nekajkrat igral skupaj, so postali band, ki ga cenijo tudi v tujini, tako v Evropi kot v Ameriki. Za band, ki črpa svojo glasbo iz ameriške glasbe je to verjetno največji kompliment.

Svoj prvenec »It’s Star Time!« so prvič predstavili čez mejo v sosednji Avstriji na festivalu Rollin’ Dudes, ki vsako leto gosti najbolj znane rockabilly skupine. Svojo vinilno izdajo so predstavili nekoliko kasneje, in sicer na Rockin’ Riviera Weekenderju, lani v Portorožu. Njihov nastop je napovedal sam Hipbone Slim, pevec, kitarist in avtor britanske skupine Hipbone Slim & The Kneetremblers.

Preden se je Urban Zotel, kitarist in vodja skupine, odpravil čez lužo so odigrali še en večji koncert na trgu Bana Jelačiča v sklopu festivala Vintage Zagreb.

Po vrnitvi iz Amerike in tamkajšnjemu srečanju s svojimi idoli TK Smithom (ex. Big Sandy & The Fly-Rite Trio), Junior Watsonom, Kidom Ramosom in Tommyjem Harkenriderjem, se je skupina s polno paro vrgla v vaje in delo.

Pred kratkim je trio nastopil v oddaji Prva Vrsta na Prvem Programu Radia Slovenija, kjer so odigrali v živo pet avtorskih skladb, od teh kar dve še neizdani.

Za glasbo na dogodku bo poleg The Star Time Playboys skrbel tudi DJ Martin13, ki bo v ta namen prinesel svoje gramofone in popestril večer z izbranimi rock ‘n’ roll/rockabilly skladbami iz svoje vinilne zbirke. Tako boste lahko poplesavali in noreli od ritmih rockabilly, rhythm ‘n’ blues, boogie-woogie glasbe in ostalih nad ali pod-žanrih rock ‘n rolla.

The Star Time Playboys so:

Urban Zotel – kitara

Boštjan Copek – kontrabas

Grega Copek – bobni

cena vstopnice : 6,oo EUR


  pet. / 29.12. / 21:00    

koncert skupine

POHORJE EXPRESS

Slovenska country skupina si je nadela ime po znamenitem vlaku, ki je nekoč vozil med Mariborom in Koprom.

Začetki delovanja skupine segajo v leto 1983, v naslednjih letih je postala prepoznavna z izvajanjem avtorske glasbe in zanimivimi priredbami tujih izvajalcev. Medtem so snemali, sodelovali na mednarodnih festivalih country glasbe in koncertno prečesali Slovenijo.
Po 26 letih premora Pohorje express spet vozi. Od starih članov je zraven le soustanovitelj skupine Mitja Novak, ki je zbral ekipo izkušenih glasbenikov z različnih glasbenih žanrov – od jazza do narodnozabavne glasbe. Danes je njihova glasba mešanica countrya, rocka, swinga, bluesa, tex-mexa, cajuna…Na koncertu boste med drugim lahko slišali tudi stare in povsem sveže avtorske skladbe.

Pohorci so:

Mitja Novak, glas, kitare, mandolina
Dragan Verber, glas, banjo, kitara
Manč Kovačič, bas& beyond
Špela Novak, glas&stas
Iztok Kočevar, bobni
Miran Waldhutter –Hitri, harmonika

cena vstopnice : 7 EUR


  čet. / 28.12. / 20:30    

koncert skupine

LIBUROA

“Zimske urice z Liburoo”

Žanr : Alternative, Rock, Funk.

Tim Muršak – vokal, Niko Poštrak – kitara, Jure Gračner – kitara, Tin Matuš – bobni, Nejc Miklošič –bas

Ste naveličani božičnih koncertov? Si želite sprostitve od napornih družinskih dogodkov in abnormalnih količin zaužite hrane? Bi to količino hrane raje menjali s količino dobre glasbe, dobre družbe in alkohola? Potem je ta dogodek kot nalašč za vas! Pridružite se nam na tradicionalnem prazničnem rajanju z Liburoo in D’Smokers v klubu KGB 🎉🎁🤘

Liburoa je skupina petih mladih glasbenikov, ki rada igr kvalitetno glasbo z alternativnim pridihom. V avtorskih pesmih lahko uživate v prepletu alternativnega rocka, rocka ter funka, katere dopolnjujejo izvirna in tematsko raznolika angleška besedila. Ob igranju lastnih komadov vam ponudijo tudi odlično priredbo tujih skupin kot so : ❄🙉, 👑💉,🌶 itd.

Oder si bo Liburoa delila s skupino D’Smokers, katerih moto je Smoke’n’roll!

P.s.: Pobirali bomo skromen prispevek, ki bo znašal le 3€ 😁

cena vstopnice : 3, eur


  ned. / 24.12. / 24:00    

“Polnočnica” Kluba KGB

ANA BEZJAK & Co.

Ana Bezjak, Igor Bezget in Tadej Kampl – Polnočnica kluba KGB

– Slovenska in avtorska glasba v manouche gipsy praznični preobleki.-

Trije glasbeniki, ki jim skupno muziciranje ni tuje, saj so sodelovali že v številnih glasbenih projektih, kot so Papir in Pangea free the world ter skozi njih občinstvu postregli s pravimi glasbenimi poslasticami, se bodo na tradicionalni polnočnici predstavili z novim programom. Prednovoletni čas nam bodo obarvali s priredbami iz širšega nabora slovenskih skladb v manouche gipsy glasbeni preobleki. Na prazničnem meniju bodo slovenske ljudske skladbe, skladbe iz zlate dobe slovenske popevke, pa tudi take, ki so jim skozi skupno ustvarjanje sami vdihnili svoj avtorski pečat.

Ana Bezjak – vokal

Igor Bezget – kitara

Tadej Kampl – kontrabas

cena vstopnice : 10,oo  EUR


    sob. / 23.12. / 21:00  –

VASKO ATANASOVSKI TRIO

Vasko Atanasovski Trio

TRADICIONALNO VASKOVANJE

Zasedba:

Vasko Atanasovski – vokal, saksofon, flavta

Dejan Lapanja – akustična kitara

Marjan Stanić – bobni in tolkala

High Energy Vitamin Music

Vasko Atanasovski Trio, ki je v našem podnebju ustvaril poponoma nov glasbeni stil, ima za seboj že tri albume in številna gostovanja na Kitajskem, v Argentini ter po Evropi in v Indiji. Virtuozna trojica pa vsekakor ne bo spustila koncerta v klubu KGB v Mariboru, kamor se tradicionalno vračajo že sedmo leto, saj se prav v tem okolju zmeraj ustvari izjemno prijetno in pozitivno vzdušje. Energičnih in poskočnih nastopov, v že itak veselem decembru, se je prijelo navihano ime ‘Vaskovanje’.

Ekstatičnost in brezkompromisnost, so znane značilnosti nastopov Tria , ki nikogar ne pusti hladnega ali brezbrižnega. Živahni ritmi nas hitro pokličejo k plesu. Besedila v angleščini, srbohrvaščini in slovenščini so v glavnem ljubezenska, navdihnjena s humorjem in z izvirnimi, duhovitimi metaforami. Trio, poleg Vaska, sestavljata še virtuoz na bobnih in tolkalih Marjan Stanič ter izjemen, eklektičen kitarist Dejan Lapanja.

Avtor glasbe in besedil, Vasko Atanasovski, ki ga sicer poznamo po sodelovanjih s svetovno znanimi glasbeniki, mojstrskem pristopu do vseh glasbenih stilov ter po izjemnem glasbenem opusu in izvirnosti, je s svojo glasbo prepotoval že dober del sveta in do sedaj izdal že 14 albumov. Dobrodošli na ‘Vaskovanju’!

cena vstopnice : 12 EUR


    sob. / 16.12. / 21:30  – koncert ODPADE  

Zaradi bolezni, bolje rečeno nesreče dveh članov ….. žal, koncert odpade

koncert skupine

THE COCK TAILS

Tomi Brus – vokal
Staš Sukič – el. kitara, vokal
Luka Škrilec – bas kitara, vokal
Aleš Mir – Bobni, vokal
Sandi Horvat – Hammond, vokal

Žanr

Funk, Pop, RnR

Funkin’ roll … also known as The Cock Tails

cena vstopnice : 7,oo EUR


    sob. / 9.12. / 21:30    

koncert skupine

MINDFUNK

Mindfunk je 4 – članska zasedba mladih, nadebudnih glasbenikov, ki se glasbi posvečajo z dušo ter srcem. Na koncertu bodo zaigrali priredbe funk avtorjev, ki bodo vaš um in telo napolnile s funkovskimi groovi ter harmonijami.

Zasedba:

Kaja Caf – Vokal

Neža Pavlovič – Bass

Žan Keršič – Kitara

Martin Flisar – Bobni

cena vstopnice : 4,oo EUR


    sob. / 25.11. / 21:30    

koncert zasedbe

NO​ ​MORE​ ​FAITH

Zasedba​ ​No​ ​More​ ​Faith​ ​je​ ​tribute​ ​skupina​ ​legendarnemu​ ​bandu​ ​iz​ ​90’​ ​let​ ​Faith​ ​No More,​ ​ki​ ​z​ ​vsem​ ​spoštovanjem​ ​do​ ​originalnega​ ​banda​ ​in​ ​njegovih​ ​posameznih članov,​ ​izjemnih​ ​glasbenikov,​ ​preigrava​ ​njihove​ ​komade​ ​v​ ​čimbolj​ ​pristni izvedbi.​ ​Pravtako​ ​kot​ ​originalna​ ​zasedba​ ​so​ ​osredotočeni​ ​predvsem​ ​na​ ​glasbo.

No​ ​More​ ​Faith​ ​so:

vokal:​ ​Jasmin​ ​Džombič​ ​-​ ​Đoko​ ​(Joške​ ​Vn)

kitara:​ ​Žiga​ ​Janežič​ ​(ex​ ​Ne​ ​She)

bas​ ​kitara:​ ​ ​Gašper​ ​Gantar​ ​(Srečna​ ​mladina,​ ​Red​ ​Five​ ​Point​ ​Star,​ ​ex​ ​Obduction)

bobni:​ ​Rok​ ​Rozman​ ​(ex​ ​Ne​ ​She)

klaviature:​ ​Miha​ ​Dolinar​ ​(Monsun​ ​Monsun)

spletna​ ​stran:

https://www.facebook.com/pages/No-More-Faith/492545867504013

video​ ​povezave:

Ashes To Ashes (Rockfest Vodice) Epic (Hangarfest Lahovče)

mix (Pekarna Maribor)

We Care A Lot (Otro bar Ljubljana)

V​ ​repertoarju​ ​so​ ​skladbe​ ​z​ ​vseh​ ​plošč​ ​Faith​ ​No​ ​More​ ​od​ ​velikih​ ​vsem​ ​poznanih hitov,​ ​do​ ​alternativnih​ ​kompozicij.

cena vstopnice : (8,oo EUR)


   pet. / 24.11. / 22:00   

vstopnina – bo – 10,oo EUR


sob. / 18.11. 2017 / 21:00

koncert skupine

KATALENA

Bliža se tisti čas v letu, ko igramo v enem in edinem KGB-ju.

cena vstopnice – 13,oo  EUR


sob. / 4.11. 2017 / 21:00

koncert skupine

SAME BABE

Zasedba Same babe je nastala spomladi 2003, do danes pa nastopila na vseh pomembnejših šansonjerskih, etno in sorodnih festivalih po Sloveniji in izdala tri albume: zgoščenko uglasbene poezije Janeza Menarta Za ljubi kruhek in njene črne črne lase (2007), ploščo Terezijanske (2011), na kateri je predstavila avtorske pesmi, svoje videnje ljudskih pesmi in uglasbitev priznanih slovenskih pesnikov (Kajetan Kovič, Frane Milčinski – Ježek) ter avtorski album Dobri možje (2014). Poimenovan po zmagovalni pesmi Festivala slovenskega šansona 2009 predstavlja »vzorčni primer alternativnega šansona« tako na besedilni kot na glasbeni ravni.
“Same babe so dragulj, ki ga bo zgodovina slovenske popularne glasbe uvrstila tja med Ježka, Sepeta, Marka Breclja, Buldožerje, Ano Pupedan in slovenski pank. Bend, ki preprosto zveni. Bend, ob poslušanju katerega te ne zanima, kaj je in kaj ni in iz česa je in iz česa ni njihova muzika. Ker preprosto uživaš. In veš, da so to Same babe. Ker noben drug bend ne zveni tako. Tako odlično!” – Jure Longyka
Tokrat bodo po dolgem času ponovno odigrali zgolj akustičen koncert.

Zasedba:
Miha Nemanič, vokal, orglice, tolkala
Marko Voljč, vokal, trobenta, ukulele, tolkala
Marko Jelovšek, vokal, kontrabas, kitara
Matjaž Ugovšek – Ugo, vokal, kitare
Viki Baba, vokal, kitara

Kakšen album! Kakšna kritika! Kakšen mastni hrakelj! Tja ob skupine Buldožer, Zmelkoow, Ana Pupedan, Iztoka Mlakarja gredo z “Dobrimi možmi” prijetni zafrkanti Same babe. To ni le alter šanson. Je zrcalo skozi premeteno, prismuknjeno in vrhunsko slovenščino.
Jaša Lorenčič, Večer
Album velja za vzorčni primer alternativnega šansona.
Zdenko Matoz, Delo
Izraz zasedbe odlikujejo poudarjena skrb za domiselno uglasbljanje poetičnih besedil, žanrska razkuštranost, ubrano večglasno petje, minimalistična, a učinkovita glasbena spremljava ter izdatna raba teatrskih in kabarejskih prvin. /…/Ja, pa imamo še eno definicijo Samih bab: strip, ki ga je treba poslušati z odprto glavo!
Mario Batelić, Radio Študent
Kot bend so ukresali nov korak v slovenski etno produkciji: na tradicijo »ljudskih« poetov, že klasificiranih bardov od Andreja Trobentarja do Marka Breclja in podobnih tičev, so navezali svoj glas, svoj jaz, svoje ime in prepričali javnost, da mislijo resno. Same babe so pravi dedci nove slovenske etno glasbene produkcije!
Jože Štucin, Odzven
Band svojo kabarejsko nagajivost in žanrski eklekticizem enako dobro kot na posnetkih ohranja tudi v živo, kar je prej izjema kot pravilo!
Mario Batelić, Radio Študent
Zavidljivo domiseln in raznovrsten glasbeni kolaž ima prav vse, kar dobra plošča potrebuje, in še več. V mislih imamo tisto neotipljivo sposobnost, da se poslušalcu prikrade pod kožo in ga potegne v svoj svet. To jim uspe tudi, če jih poslušate s slušalkami in medtemžvečite krekerje, ali če se pojavijo na radiu, medtem, ko vas nadira šef. Energija Samih bab je neuničljiva. Glasba, ki ti zleze pod kožo in te ne spusti do zadnjega tona.
Andrej Predin, Slovenske novice
Predvsem pa neprisiljeno in z zanosom dajejo vtis, da v muziciranju uživajo morda še bolj kot poslušalci, kar preprosto pritegne, poleg tega pa tako v glasbi kot na odru pokažejo zdravo mero humorja in (samo)ironije, kar sicer občutno manjka slovenski zabavni glasbi. Postavite se v vrsto.
J. K., Delo
Ustvarjanje Samih bab prav po šolsko kaže, kaj se da napraviti z ustrezno poezijo in kako ji dati novo razsežnost. Pri tem kvartetu ne zmanjka domislic in izvirnih pristopov, kot tudi ne posegov na druga glasbena področja.
Rasto Božič, Dnevnik
Bend, ki preprosto zveni. Bend, ob poslušanju katerega te ne zanima, kaj je in kaj ni in iz česa je in iz česa ni njihova muzika. Ker preprosto uživaš. In veš, da so to Same babe. Ker noben drug bend ne zveni tako. Tako odlično./…/ Same babe so pač dragulj, ki ga bo zgodovina slovenske popularne glasbe uvrstila nekam med Ježka, Sepeta, Marka Breclja, Buldožerje, Ano Pupedan in slovenski rap.
Jure Longyka, Val 202
Same babe so v svoj ‘samobabovski’ teatralni, burkaški, ljudski, melodramatični, akustični post-novovalovski muzični performans najprej posvojile poezijo vélikih (Janez Menart, Fran Milčinski – Ježek…), sočasno s tem pa oblikovale glasbeno-poetično govorico, ki je morda še najbolj primerljiva vrhuncu ustvarjalnega obdobja hrvaških Haustorjev ali domačih Buldožerjev …
Katarina Juvančič, Muska
Če pa želite izvrsten način, na katerega bi, svoje kulturno (ljudsko) izročilo na veliko izvažali drugim, vzemite v roke novo ploščo Samih bab.
Matej Krajnc, Glasna
Povezave:
https://www.facebook.com/samebabe.skupina?fref=ts
http://www.samebabe.org/

vstopnina – 8,oo EUR


tor. / 31.10. 2017 / 21:30

koncert skupine

KLIC DIVJINE


pon. / 30.10. 2017 / 21:30

koncert skupine

THE DREAMS

SLOVENSKA “ALLSTARS” ZASEDBA

“Southern rock” in “Blues” sta preozka okvirja za opis žanra 7 članske zasedbe “THE DREAMS”. Sta pa trden temelj za živo improvizacijo, ki se zgodi vednoznova med izvajanjem klasik “ALLMAN BROTHERS BAND-A”.

Od konca leta 2011 “THE DREAMS” koncertira po domačih in tujih odrih.Več kot 2 urni program, nabit s pozitivno energijo
jojo in čustvi, daje njihovimoncertom značaj jam sessiona. Izkušnja, ki se jo da pridobiti le z obiskomk
kkoncerta. Doživite jo… VABLJENI!

“THE DREAMS” so:

-Andrej Vengušt -vokal, ustna harmonika (RAKEK),-Luka Vehar – el. kitara (ŠKOFJA LOKA),-Boštjan Zorc – el. kitara (MARIBOR),-Gašper Peršl – bobni (LJUBLJANA),-Vili Grdadolnik – slide kitara (VODICE),-Mitja Kavčič – Hammond orgle (KRANJ),-Jure Lopatič – bas kitara (KRŠKO).

Video posnetki:

https://www.youtube.com/watch?v=UMUynXjFb2MFB:
https://www.facebook.com/TheDreamsABBTribute

cena vstopnice – 7 €


Sobota / 28.10. 2017 / 21:30

koncert skupine

ČOMPE

JANEZ ŠKOF – diatonična harmonika/vokal;

NEŽA ZINAIĆ – violina;

BREDA KRUMPAK – alt saksofon;.

ŽIGA SAKSIDA – alt/bariton saksofon;

SILVO ZUPANČIČ – kitara;

MARJAN STANIČ – bobni/tolkala;

ČOMPE sestavlja šesterica glasbeno podobno naravnanih članov igralskega poklica, ki jih družita zadovoljstvo in užitek v ustvarjanju lastne glasbe. Ob dejstvu, da je glasbena pot pravzaprav že krepko uhojena, da je v poplavi žanrov, atakiranju in diktatu medijev in neizprosnosti kapitala, ob nasedanju na vsiljeno trendovstvo že vse dorečeno, se Čompe tovrstnim trikom izmikajo. Na tej poti iščejo svoj izraz, svoje stranpoti, se spogledujejo in trčijo z raznorodnimi glasbenimi žanri, vse skupaj zamotajo v svoj celofan, zasučejo konvencionalno logiko in v tem vidijo, najdejo in iščejo čar užitka, otroškosti in zadovoljstva delovanja in delanja. Čompe se ne gibljejo niti na margini niti v main streamu, domače se počutijo tako »med hlevskim gnojem kot v soju koncertnih luči«, ne sami ne njihovo poslušalstvo niso vnaprej profilirani. Čompe so zavezani akustičnemu zvoku, zato jim je raba elektronskih pomagal in ostale tovrstne kramarije tuja.

Poseben pečat daje Čompam Janez Škof, sicer sloviti slovenski igralec, s svojevrstnim nekonvencionalnim prijemom, menjavo harmonij in ritmike, njegov vokal pa se giblje med melanholičnostjo na eni strani in izrazitim optimizmom in veseljem na drugi.

Neobremenjujoči tulijo luni in poslušalcem besede slovenskih poetov Zajca, Rozmana, Kocbeka, Jesiha … in otroško radoživo nažigajo svojo lumpenproletarsko muziko. In v tem je pravzaprav kleč in radost vsega njihovega početja.

KRITIKE PO KONCERTU:

Neverjetni Škof s skupino Čompe:

Vodilni član, glasnik, pevec in harmonikar skupine je igralec Janez Škof, ki z izrazitim smislom za humor povezuje spored in daje glavni impulz vsaki skladbi s svojo diatonično harmoniko. V „družabnem škandalu“, ki ga skupina ustvarja, spoznamo mešanico najrazličnejših elementov in slogov; staromodna plesna glasba, glasbe sveta, utrinki narodno zabavne glasbe, klezmer, besedila pa izhajajo iz izvrstne pesniške govorice slovenskih najuglednejših pesnikov  pa do najbolj šaljivih ljudskih vsebin…

Primorski dnevnik, Rossana Paliago, 27. 1. 2004

So reči, ki jih pozabiš zato, da si zapomniš tiste, ki so tega vredne. Po mojem globokem prepričanju Čompe to še kako so!

 1. K., psihologinja, Idrija, 29. 11. 2001

Posebej moški del ekipe Čomp že s svojo telesno mimiko vzbuja prijeten srh in požene kri po žilah. Da o glasbi, ki jo igrajo, ne govorim. Do kraja izzivalno, erotično, da te v svojih lastnih sokovih odplakne nekam na napačen breg.

Greh, erotični mesečnik, št. 2/99, V. T. v pismih bralcev

Neprisiljeno genialno.

Statistični vestnik, maj 1999, V. R., sižé kritike

Aja! A to so oni? Tega pa nisem vedu. Če bi, bi jih pa poslušal s čist drugačnimi ušesi.

 1. Z., jazzist, poleti 1997, Maribor

cena vstopnice – 12,oo €


Petek / 27.10. 2017 / 21:30

koncert skupine

HAMO & TRIBUTE 2 LOVE

Koncerti polni iskrenosti, dinamičosti, preigravanja in bluesovske improvizacije so že deset let ključni atributi Hamo & Tribute 2 Love. Novi album 3p so februarja letos predstavili pred razprodano dvorano Kina Šiška, album je bluesovski in kričeč, kritiki pa so ga že pohvalili kot enega najbolj iskrenih glasbenih izdelkov zadnjih let. Za seboj imajo Hamo & Tribute 2 Love že lepo število uspešnic, večna iskanja lubezni pa vpletajo v fuzijo bluesa, rocka in soula.

cena vstopnice – 11,oo €


Spremljevalni program 52. BORŠTNIKOVO – Klub KGB

Petek / 20.10. 2017 / 21:00

ŽIVA VODA

Ponedeljek / 23.10. 2017 / 20:00 /

SENCA TVOJEGA PSA

Torek / 24.10. 2017 / 22:00 /

LJUBEZNIČENJA

Sreda / 25.10. 2017 / 20:00

CABAres CABArei

Četrtek / 26.10. 2017 / 20:00 /

BANDA FERDAMANA

Petek / 27.10. 2017 / 21:30 /

HAMO & TRIBUTE 2 LOVE

Sobota / 28.10. 2017 / 21:30 /

ČOMPE


   Torek / 24.10. 2017 / 22:00 /

LJUBEZNIČENJA

Produkcija magistrskega programa Dramska igra, smer Gledališko petje
Premiera 22. maj 2017, bar SOHO
Predstava traja 1 uro.

Kabaretistki
Zala Ana Štiglic • Sara Dirnbek

Glasbeniki
Rok Lopatič, klavir • Primož Fleischman, saksofon • Aleš Rendla, bobni • Aleš Avbelj, kontrabas

Avtorici besedila Zala Ana Štiglic, Sara Dirnbek
Avtor glasbenega aranžmaja Žare Prinčič
Dramaturginja Pia Vatovec
Kostumografka Lilijana Ban
Oblikovalec zvoka Jakob Ostanek
Avtor likovne podobe Anže Korenjak

Mentorji
Gledališko petje
red. prof. Žare Prinčič
doc. Darja Švajger

Jezik in govor
asist. dr. Nina Žavbi Milojević

Mesto, v katerem živita in ustvarjata kabaretistki Rosalee in Šarlotta, ima eno kavarno, eno beznico, eno kinodvorano, eno špecerijo, en park in nešteto moških.
“Vse nesrečne zaljubljenosti vodijo do enakih zaključkov.” – Rosalee
“Na svetu je toliko čudovitih moških, pa imam samo par rok in eno samo srce.” – Šarlotta

cena vstopnice – 5,oo €


Ponedeljek / 23.10. 2017 / 20:00

SENCA TVOJEGA PSA

Senca tvoj’ga psa

gledališko-glasbena predstava za pojočega igralca in tri glasbenike

pesmi Jacquesa Brela

Premiera: 25. maja 2008, Slovensko mladinsko gledališče

Neumnost je lenoba. Neke vrste špeh okrog srca in okoli možganov.

Igrajo:

Branko Završan, Žiga Golob, Uroš Rakovec, Krunoslav Levačić

Avtor prevodov in režija:   Branko Završan

Glasbeni aranžmaji:   Branko Završan, Žiga Golob, Uroš Rakovec, Krunoslav Levačić

Predstava traja 80 minut in nima odmora

Produkcija: avtorji in Slovensko mladinsko gledališče

Predstava je nastala v okviru Festivala francosko-slovenske pomladi in v sodelovanju s Francoskim inštitutom Charles Nodier v Ljubljani.

Jacques Brel (1929–1978), belgijsko-francoski skladatelj, pevec, pesnik in igralec, je avtor sugestivne poezije in metaforike, ki nas vabi v občutljivi labirint doživljanja življenja. Kot poslušalci tudi sami postajamo junaki njegovih zgodb, ki se stapljajo z našimi izkušnjami in doživetji. Z Brelovo zapuščino so se spopadali različni glasbeni ustvarjalci 20. stoletja, z legendarno Ne me quitte pas (v Završanovem prevodu Saj ne boš kar šla) med drugim Marlene Dietrich, Mireille Mathieu, Nana Mouskouri, Natacha Atlas in Sting. Igralec Branko Završan nam bo šestnajst Brelovih šansonov približal v svojem prevodu in interpretaciji.

Radio Študent je zgoščenko Senca tvoj’ga psa postavil na sedmo mesto najboljših plošč v letu 2008.

Večer, ki si zasluži še veliko ponovitev.

Blaž Lukan, Delo, 30. 5. 2008

Kaj lahko se zgodi, da bo za največjega slovenskega interpreta Brelovih šansonov obveljal izvajalec, ki mu petje ni primaren poklic. Igralec in režiser Branko Završan je pesmi imenitno prevedel in prelil v sedanjost in se z močno sugestivno interpretacijo ob odmerjeni in vešči glasbeni spremljavi z eno potezo vsilil kot najzanimivejši glasbeni novinec zadnjih let.

Mario Batelić, Druga godba 2009

cena vstopnice – 12,oo €


Petek / 20.10. 2017 / 21:00    /

koncert skupine

ŽIVA VODA

Skupino Živa voda sestavljajo glasbeniki iz različnih svetov, ki so se zbrali okoli mladega avtorja glasbe in čelista Ariela Veia  Atanasovskega.

Najprej je bila poezija Tine Sovič , njegove mame; Ariel je našel njene pesmi, ko je bila sama na daljšem potovanju. Mladi umetnik se je smelo lotil uglasbitve. V poeziji prevladuje razmišljujoča tematika, ki se večplastno dotika bivanja in lastnega mesta v svetu skozi temo ljubezni in smisla obstoja. Rdeča nit je vedno znova ranljivost, ki pa je tudi priložnost za vstop v nepozabne dušne dogodivščine. Te se zgodijo, ko si dovolimo razbiti se na koščke in v odmiku od njih s kančkom obešenjaškega humorja opazovati njihovo ponovno sestavljanje .

Ariel je pesmi intuitivno vpel v melodije in vzdušje, ki ga je zaslutil v njih.

Priznani slovenski “vsestrunski” glasbenik in skladatelj Igor Bezget, s katerim sta Tina in Ariel sodelovala že v drugih zasedbah,  je mladega avtorja spodbudil pri zagovarjanju lastnih kompozicij in mu pomagal z aranžmaji. Družinsko vzdušje v domači dnevni sobi, kjer so potekale in še potekajo vaje in ustvarjanje, lepo dopolnjujeta Urška Gajšt s svojim vilinskim vokalom in Jure Najdič na kontrabasu. Kot gost se jim  pridružuje tudi Arielov oče, Vasko Atanasovski na flavti in saksofonih.

Ariel Vei Atanasovski: violončelo

Igor Bezget: kitara

Urška Gajšt: vokal

Jure Najdič: kontrabas

Tina Sovič: tolkala

g. Vasko Atanasovski: saksofoni, flavta

cena vstopnice – 10 €


                               

 pet. / 13.10. 2017 / 21:30

NO NAME BLUES BAND

Mariborska skupina, sestavljena iz izkušenih glasbenikov, vztraja pri ohranjanju izročila blues glasbe, ki mu dodaja lastne izvedbene tone. »Keep the blues alive« je moto, ki mu sledi že dobrih 10 let. Dokaz, da je blues še kako živ, je delujoča sodobna svetovna blues scena, katere utrip skozi svoje nastope skupina No name blues band približa našemu okolju.

Člani skupine so:

Boris Bobek – kitara / Bojan Dobrina – vokal / Zlatko Fišer – bas, vokal / Miro Zavec – ustna harmonika / Simon Štic – klaviature / Mario Modrinjak – bobni

cena vstopnice – 7,oo EUR


 sob. / 7.10. 2017 / 21:30

koncert skupine

ROCK SYSTEM


   pet. / 6.10. 2017 / 20:30

TERRAFOLK

Skupina Terrafolk, ki je znana po mnogih evropskih turnejah, mega koncertih z orkestri ter nagradi radia BBC od leta 2017 koncertira v prenovljeni zasedbi, okrepljeni z mladimi multiinstrumentalisti. Augusta in v začetku septembra je bila skupine na turneji po Angliji ter zaključila turnejo na festivalu Pannonica na Poljskem, kjer je skupaj z Emiliom Castiellom in nekaj Godalkarji zagrela oder v udarnem terminu pred večtisočglavo množico. Skupaj je na turneji imela preko 20 koncertov tako na festivalih, klubih, pubih kot tudi v dnevnih sobah, kamor so jih povabili oboževalci skupine.

Terrafolk boste lahko slišali tudi 6.10.2017 ob 20.30 v KGB, Maribor.

Vsebina ostaja progresivni folk s spogledovanjem z raznimi zvrstmi od klasike do rock in jazz glasbe. Velik del je avtorska glasba Terrafolka. V folk glasbi je stik s publiko tradicionalno posebnega pomena in Terrafolk to goji še naprej, a ne zanemarja načela, da je treba glasbo, ki je ne maramo, vsaj občasno malo poskusiti. Na koncertu, ki se bo izvajal akustično, neozvočeno, bo tako imel vsak priložnost degustirati marsikaj. A prizorišče naj zapusti z dobrim okusom v ustih in z novimi navdihi.

Zasedba:

Danijel Černe: Mystica, kitara 

Bojan Cvetrežnik: violina, kontrabas

Barja Drnovšek: violina, kontrabas

An Černe: flavta, pihala, glas


               29.9. 2017 / 22:00

Akustični duo ALTEREGO – preigrava znane rock hite slovenske in svetovne glasbene scene. Udaren vokal ob ritmu cajona spremlja akustična kitara. …….

vokal, cajon – Blaž Špegelj    /   kitara – David Črešnik

https://www.facebook.com/alteregoacousticduoslovenia/

cena vstopnice : 5,oo EUR


23.6. / 23:00 – koncert skupine STINO (Slo)

https://www.facebook.com/stinomusicgroup

Po uspešnem koncertiranju po obali in preigravanju več ali manj starih rock n roll uspešnic, se je skupina odločila da naredi naslednji korak in poslušalcem ponudi tudi svojo avtorsko glasbo.

Prvi singel z naslovom Preklet izdajo 1.1.2015.

Preklet je tako prva pesem iz prihajajočega albuma. 24.5. izdajo 2. singel z naslovom Čakam ekstrem in napovejo izid albuma v mesecu juliju.

Poleti 2015 izdajo svoj prvenec “Brez Naslova” in ga z gosti predstavijo na velikem odru pred Snack Barom. Na koncertih Poleg avtorske glasbe lahko slišite priredbe skupin kot so Led Zeppelin, Janis Joplin, Etta James, foo fighters, Beatles itd…

Tina Krmac (vokal) Mitja Stropnik (bobni) Andrej Rot (kitara, vokal) Tomaž Trošt (bass, vokal)

Udarni Rock`n`Blues band začinjen z energičnim glasom pevke Tine, ki na obalnih glasbenih prizoriščih navdušuje množice že dalj časa, se počasi širi in pušča sledi po slovenskih, hrvaških in italijanskih tleh.

24.6. / 22:00 – koncert skupine PREKMURSKI KAVBOJCI (Ch)

Žanr

eastern madness

Člani skupine

Ulrich Pletscher: Vocals, Alto Saxophone, Clarinet, Accordeon

Jaro Milko: Vocals, E-Guitar, Acoustic Guitar, Banjo

Martin Medjimorec: Vocals, Electric & Acoustic Bass

Benjamin Brodbeck: Vocals, Drums, Percussions

Domači kraj

Basel, Winterthur, Berlin, Lissabon

https://www.facebook.com/stinomusicgroup

Prekmurski Kavbojci sind als Personen so international, wie ihre Musik. Am Bass und Gesang zieht der charismatische Martin Medimorec aus Kroatien das Publikum in seinen Bann. Ulrich Pletscher, aus Finnland, ist der Multiinstrumentalist der Truppe. Ob Saxophon, Klarinette oder Akkordeon: Er weiss zu brillieren. Gitarrist Jaro Milko aus Böhmen hat sein Instrument von der Pike auf gelernt. Er bewegt sich stilsicher durch alle Genres, beherrscht die Gitarrenriffs von Jimi Hendrix genauso wie die von Django Reinhard, pflegt aber stets seinen ganz eigenen, unvergleichbaren Sound. Drummer Benjamin Brodbeck stammt aus der Schweiz und wohnt in Lissabon. Wenn er nicht gerade für den richtigen Takt sorgen muss, sitzt er am Atlantikufer und lässt sich immer wieder neue Ideen an Land spülen. Vier Musiker – eine explosive Mischung, die zuhause das Fernweh stimuliert und live die Tanzlust. Und mit Prekmurski Kavbojci lässt sich’s lange tanzen. Sogar einmal um die ganze Welt.

24.6. / 24:00 – KGB DANCE FLOOR

25.6. / 20:00 – večer impro teatra BANDA FERDAMANA (Slo)

25.6. / 23:00 – koncert skupine HAPPY VIBE (Slo) – ZARADI BOLEZNI ODPADE

Duo Happy Vibe sestavljata dve dekleti, Julija »Julie« Fajhtinger (vokal, kitara) ter Tajana Novak (cajon, spremljevalni vokal). Izvajata pester repertoar zimzelenih skladb s področja popularne, rock in jazz glasbe v akustični preobleki. Zanimivost dueta je tudi to, da sta obe članici izobraženi glasbenici in pedagoginji – Julija  je profesorica glasbene pedagogike, Tajana pa akademska glasbenica – tolkalistka ter profesorica tolkal. Njun cilj je podati publiki edinstveno glasbeno izkušnjo in jo napolniti s pozitivno energijo.

Julija Fajhtinger (1994, Murska Sobota) je svojo glasbeno pot začela z igranjem klarineta na nižji glasbeni šoli v Murski Soboti. Kasneje se je izobraževala tudi iz klasičnega petja. Obiskovala je petje pri Matetu Brodarju, Simoni Raffaneli Kranjc in Marjanu Trčku, sedaj pa pri Urški Starovasnik in Nataši Nahtigal. Sodelovala je v vokalni skupini Bel Canto, bila je članica zbora Carmina Slovenica in se udeleževala turnej. Bila je članica glasbenih skupin (Art Music Orchestra, 80’s Project…). Udeležila se je raznih festivalov (Mano Festival – Nemčija, Kissziget – Madžarska, Orto Fest, Open Smile Jam…). Leta 2016 je diplomirala na Oddelku za glasbo, smer glasbena pedagogika na Pedagoški fakulteti v Mariboru. Je pevka in kitaristka v skupini Julie & The Diamonds, sodeluje v različnih projektih (dueti, priložnostna glasba…). Trenutno koncertira, poučuje petje in kitaro v Glasbeni učilnici Apolonya (Miklavž na Dravskem polju in Walfdorska šola Maribor) in poučuje na Ekonomski šoli v Murski Soboti, kjer je glasbena mentorica za glasbene dejavnosti (bendi, zbori…).

Tajana Novak (1991, Maribor) je svojo glasbeno pot začela že v zgodnjih otroških letih, saj se je s komaj štirimi leti pridružila otroškemu pevskemu zboru Carmina Slovenica – »Pu«. Osnovno in srednje glasbeno izobraževanje iz tolkal je zaključila na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor. Leta 2016 je magistrirala na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v avstrijskem Gradcu.  Dejavna je v domala vseh glasbenih zvrsteh. Na področju zabavne glasbe je trenutno dejavna v duu Happy Vibe, progresivni rock skupini Lasye ter rock skupini Njubend.  Trenutno se posveča koncertni dejavnosti ter poučevanju mladih generacij kot učiteljica tolkal na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, Glasbeni šoli Trbovlje in Glasbeni šoli Litija – Šmartno.

26.6. / 23:00 – koncert skupine STARI PES (Slo)

Stari pes (SLO)

Jernej Šorli – bobni
Martin Mravlje – kitare
Matic Jereb – vokal, kitara, klaviature
Aleš Tonaj – djembe, tolkala
Mario Pevec – bas

Stari pes se je začel ovohavati leta 2011 v Mariboru, natanko 10 let po ljubljanski impro zasedbi Sunday morning, v kateri sta sodelovala kitarist Martin in bobnar Jernej. Po pridružitvi Kristijana na basu in Matica na vokalu so začeli počasi in povsem neobremenjeno razvijati svoj pasji stil, avtorsko godbo s koreninami predvsem v bluzu, improvizaciji in drugih zadnjico-migajočih ritmih. Prelomnica je nastopila decembra 2012, po nastopu in pozitivnih odzivih na koncertu v MC-ju v Pekarni, kjer so se prepričali o njihovem poslanstvu in vse večji potrebi po odrskih izkušnjah. Leta 2013 se je formirala sedanja zasedba z Alešom na djembah in Mišom na basu, ki je v začetku leta 2014 takoj posnela album Off the leash v enem dnevu kot studijski posnetek vaje in ga izdala januarja 2015. »Pasji woof&roll je dovolj raznolik in melodičen, da je poslušljiv, a še vedno dovolj improviziran, da je zanimiv, predvsem v živo, ko je izletov v neznano več,« pravi skupina.

27.6. / 23:00 – koncert skupine  BorZ & Afrobeat-Funk-Blues project (Slo)

BorZ & Afrobeat – Funk – Blues projekt

Bor Zakonjšek – avtor glasbe, bobni, el.kitara
Miha Kraker – el.kitara
Aljoša Struga – el.bas

Jasna Kmetec – saksofon

Bor Zakonjšek je izurjeni bobnar, kitarist in avtor, ki je svojo glasbeno pot začel že v zgodnjih letih. Glasbene zvrsti, ki jih je osvojil, se raztezajo od klasike in jazza do afriške glasbe, bluza in funka.Kot soustanovitelj zasedbe Moonlight Sky je v vlogi bonarja ter avtorja koncertiral, tako doma in v tujini.Glasbeno pot je nato nadaljeval z lastno zasedbo CikCak v kateri je izpostavljal predvsem svoj žanrsko zanimiv “afriški” stil, ki ga je črpal iz glasbe severno-malijskih blues kitaristov kot so Ali-Farka-Toure, Baboucar Traore ter zasedbe Tinariwen.Predvsem v vlogi bobnarja, pa je gostoval v različnih zasedbah z Dejanom Lapanjo, Tadejem Koširjem, Galom Gjurinom, Ninom de Glerio, Igorjem Leonardijem, Lolito, Prismojenimi profesorji bluza, Katjo Šulc, Jano Beltran, Joštom Drašlerjem, Vitom Marenčem, Carnaval, Šemsudimom Dzopo,Tilnom Stepišnikom, Vidom Drašlerjem,Joštom Drašlerjem, Cenetom Resnikom, Janom Tomšičem, Katarino Juvančič, Matijo Krečičem, Juretom Capudrom  in še mnogimi drugimi.

Tokrat se v zasedbi z Afrobeat-Funk-Blues projektom predstavlja v sveži bendovski postavi z glasbeniki iz različnih glasbenih svetov.

https://www.youtube.com/watch?v=EjXSLvuTLRY&t=148shttps://www.youtube.com/watch?v=zwEIcw0hCko

28.6. / 23:00 – koncert skupine LUSTERDAM (Slo)

Skupina Lusterdam prihaja iz okolice Ljubljane.

Igrajo avtorsko glasbo, mešanico rock/country/grunge.

So pred izdajo prvenca, ki bo izšel jeseni.

boben: Jure Volgemut

bas: Ven Jemeršić

elek. kitara/vokal: Mirko Medved

vokal/aku. kitara: Hieronim Vilar

link do demota:https://soundcloud.com/hieronim/bele-mi-i

link do live nastopa: https://www.facebook.com/lusterdamband/videos/686538828189949/

29.6. / 23:00 – koncert skupine 90`s ORGY (Slo)

ZARADI BOLEZNI KONCERT ODPADE

Žanr

90’s sex rock pop

Člani skupine

Mikke N. Stanley – vokal, kitara

Natalija Tumpej – vokal

Taja Božič – sintetizator, vokal

Matevž Štaher – kitara

Matjaž Lorber – bas

Grega Gorenšek – bobni, činele, vokal

Najboljši in najlepši slovenski band. Elitni glasbeniki. Rock ‘n’ roll odnos do življenja. Pretehtano izbran repertoar različnih žanrov vrhunske glasbe 90-ih let. Dodelana zunanja podoba. 90’s orgy morate slišati, videti, predvsem pa doživeti.

30.6. / 23:00 – koncert skupine SOUNDFLY (Slo)

Žanr

funk, pop, soul, rock

Tara – vokal/vocal

Tanja – vokal/vocal

Blaž P. – kitara/guitar

David S. – klaviature/synth

Grega – bas kitara/bass guitar

Rok – bobni/drums

Soundfly sva Tara in Tanja, pevki, ki ob pomoči producenta Boštjana Horvata (Hobosapiens) in članov najinega banda (Rok Bajrić, Grega Ravnjak, David Stoger) ustvarjava glasbo, ki je mešanica popa, funka in diska.

Trenutno se posvečamo ustvarjanju avtorske glasbe, sicer pa preigravamo tudi coverje, ki so bili popularni že v prejšnjem stoletju in jih radi poslušamo še danes, npr.: KC and the sunshine band, Jamiroquai, Chaka Khan, Jackson 5, Kylie Minogue, Diana King, Patty Labelle, Sophie Ellis Bextor in tudi nekaj novejših izvajalcev, npr.: Jinx, Bruno Mars, Rihanna, Maroon 5, Amy Winehouse …

Junija 2016 je izšel naš prvi singl “Sledi Mi” v sodelovanju s Hobosapiens-om. Pesem je bila posneta v studiu GT22 (Mb). Konec avgusta 2016 pa izide tudi videospot za to pesem, ki nastaja v sodelovanju z Rokom Frešerjem.

1.7. / 23:00 –  koncert skupine DIZOPEN in INTERNISTI (Slo)

Dizopen smo 5 članska zasedba, ki skupaj meri kar 900 centimetrov in na dober dan tehta okroglih 400 kilogramov. Do unije 5-ih glasbenikov je prišlo leta 2015, ko smo iz kleti privlekli stari set bobnov, nabavli par kitar in ob tem ugotovili, da nas nič ne osrečuje tako kot 100 Watt-ni zvočnik na meji, da ti raztrga bobnič. Preigravamo glasbo ob kateri uživamo vsi in glasbo ob kateri uživa naša pevka Ana. Repertoar obsega slovenske rock komade, občasno pa atmosfero zapolnimo s tujimi zimzelenimi ritmi. Ob igranju glasbe uživamo in si želimo, da bi to lahko delili z našimi poslušalci. Upamo, da boste z nami uživali, če ne, bo pa vsaj karta zagotovo poceni.  

Ana Cvetko (Vokal, seksafon)

Rok Cvetko (Kitara, še dela na vokalih)

Tomaž Cvetko (Bas kitara, ne dela na vokalih)

Luka Pravdič (Kitara, orglice, G akord)

Tina Tumpej (Bobni, včasih še kaka činela)

V času Lent Festivala 2017 je za prireditve kluba KGB vstopnina :

cena vstopnice  = 1,oo EUR


  sob. /17. junij 2017 / 21:30   

Andrej & Ida

En Andrej, ena Ida. Deklina z levega, pubec z desnega brega Drave.  Ona se trudi, njemu pa se jebe. Špilama avtorsko, špilama sposojeno. Malo veselo, malo otožno. Malo staro, malo novo.

Pridite pogledat in prisluhnit

Vstopnina: 3€


   pet. / 2. junij 2017 / 21:00   

KLIC DIVJINE

Tudi letos skupina študentov Medicinske fakultete UM skupaj s skupino Klic divjine prireja dobrodelni koncert za humanitarno medicinsko odpravo Zambija 2018! 🙂
Na črno celino potujemo naslednje leto in sicer v Zambijo. Več o tem, kdo smo, kateri kotiček Zambije bomo za 3 mesece imenovali afriški dom in kakšni so cilji naše odprave, si lahko ogledate s klikom na spodnji link:
https://www.facebook.com/odpravazambija2018/
http://www.zambija2018.si/

Počasi in vztrajno se trudimo z organizacijo, z vašo pomočjo pa bomo še korak bližje izvedbi odprave. Vsi dobrodelni prispevki bodo namenjeni izključno za nakup zdravil, sanitetnega materiala in ostalih zadev povezanih z organizacijo odprave.

Stari mački, ki KLIC DIVJINE že poznate, veste da so z njimi daleč najboljše čage, vse ostale pa vabimo, da se o tem prepričate na lastna ušesa! 😉
Skupaj se bomo imeli super pa še dobrodelni bomo 🙂

KARTE bodo na voljo pred samim koncertom v KGB-ju!

SE VIDIMO!

Lp, Jerneja Močivnik

vstopnina


     Sobota, 3. junij  / 20:30    

http://www.etnika.si/

  20:30 – World Strings Duo 

Igor Bezget – brenkala
Tadej Kampl – kontrabas

WSD  je projekt dveh mariborskih glasbenih virtuozov na instrumentih, ki črpata navdih za svoje ustvarjanje iz različnih glasbenih tradicij in jih nadgrajujeta z lastnim avtorskim vložkom. Za zvok tega dua je značilna uporaba različnih brenkal, ki izhajajo iz glasbenih kultur z vsega sveta.

21:30 – fatsO 

Daniel Restrepo – kontrabas, vokal
Cesar Morales – bobni
Santiago Jimenez – električna kitara
Daniel Linero – saksofon, klarinet

FatsO so popolno glasbeno presenečenje iz kolumbijske prestolnice Bogote. Gre za trenutno eno najperspektivnejših in najbolj iskanih jazz-blues zasedb v Južni Ameriki.  Toda previdno! Latino ritmov, lepih melodij in pocukranega petja željan poslušalec se bo verjento znašel na napačnem koncertu!  Čakala ga bo namreč polna torba izvrstno odigrane mešanice jazza, soula in bluesa,  virtuozno soliranje na instrumentih ter strasten in raskav, kakor s strgalom negovan vokal, kontrabasista in frontmana skupine Daniela Restrepa.. V ZDA preživeta leta brezskrbnega otroštva so Daniela, sicer otroka kolumbijskih staršev, močno kulturno zaznamovala, temeljito pregnetla njegovo odraščajočo latinsko ameriško dušo in oblikovala. Podobno vlogo so v njegovem glasbenem razvoju odigrale tudi muzike, ki so jih njegova ušesa posrkala z radijskih valov in domačih gramofonskih plošč.  Daniel poje v angleškem jeziku, slišati je mogoče vplive Raya Charlesa, Joe Cockerja in Toma Waitsa.. Zvok skupine je svež in prepričljiv, pogosto nas spomni na vintage jazz iz gansterskih časov ameriških velemest, mestoma malce zadiši po pleh muzikah New Orleansa, zmeraj pa so tukaj žepi polni bluesa in rocka. V ospredju sta Danielov kontrabas in vokal, spremljajo ju nekateri najboljši glasbeniki Bogote in Kolumbije. Cesar Morales na bobnih, Daniel Linero na saksofonu in klarinetu ter izjemni kitarist Santiago Jimenez, ki je z različnimi skupinami obredel vse odre na poti od New Yorka do Tokia. Skupina sicer nastopa tudi v razširjeni zasedbi z okrepljeno pihalno sekcijo. Na svoji prvi evropski turneji  v letu 2015  so fatsO med drugim igrali tudi na Jazzahead festivalu v Bremnu, kjer so doživeli stoječe ovacije. Na njihovi letošnji mini evropski turneji se bodo prvič ustavili tudi v Mariboru in Sloveniji.FatsO je bend z blestečo prihodnostjo.Diskografija: On Tape (2016, Jazzhouse Records)

Vstopnina za dvojni koncert: 10 EUR
Mladi do 25. leta – 7 EUR
Dijaki – prost vstop