fbpx

KONCERTI 2018

  str9  

  pet. / 25.1. / 21:00    

koncert skupine

BRENCL BANDA

Nova plošča – Korenine svetlobe
Četrti album Brencl bande je bil pod taktirko Edija Cukerića posnet v legendarnem puljskem Rojcu. Na zgoščenki je sedem vokalnih in pet instrumentalnih skladb. Pri snemanju so sodelovali številni pevci iz Bistrice ob Sotli, ki so pritegnili k hvalnici z naslovom Pesem, Eva Moškon je odpela solo Srca gospodar, v klarinet za Podgursko je pihal mladi Ive Cukerić, po raznih tolkalih in zvočilih pa je godel Dejan Gotal.

Brencl Banda

Brencl banda je nastala v Bistrici ob Sotli, ki se ponaša tako z bogato glasbeno tradicijo kot tudi z nazivom dandanašnje valilnice slovenskih glasbenih genijev alternativnega predznaka.

Avtorska glasba zasedbe Brencl bande nastaja pod vplivom navdušenja nad ljudskim izročilom z različnih koncev sveta, predvsem pa s seboj nosi močan slovanski duh. V svoji živahni barvitosti, podpisani s strastno predanostjo pristnosti, godba Brencl bande deluje kot da je del izročil, ki jih riše v svoj repertoar; kot da bi nastala na podlagi notnih zapisov ljudskih viž s podstrešja. Čeprav uporablja povsem običajne glasbene inštrumente in vokale, je oblikovala povsem svoj in izviren zvok. Slovanska krila jo nosijo po svetu glasbe različnih narodov, ki skozi svoje ritme in melodije pojejo v en skupen glas o sreči, žalosti in brezčasju.

Brencl banda so: Ana Mezgec – violina in vokal, Rok Šinkovec – harmonika in vokal, Matjaž Bajc – kontrabas in vokal, Andrej Boštjančič – kitara in vokal.

Ena izmed odlik skupine Brencl banda je neposrednost, ki v povezavi z uravnanim občutkom za glasbeno dediščino sestavlja organsko zvokovno prezenco, ki ji v našem ustvarjalnem okolju ni para. Istočasno pa premore dovolj humorja in razposajenosti, da se ne zapleta v zanke lastne samovšečnosti, kot je pogost primer s tovrstnimi glasbenimi postavami. Glasbeniki imajo občutek za glasbila in vokale, nikoli ne igrajo drug čez drugega in se ne podajajo na nepotrebne virtuozne spreho-de, ki bi bili sami sebi namen. Med poslušanjem njihovega prvenca je očitno, da se med igranjem sila zabavajo. Andrej Predin

cena vstopnice – 7 €


    sob./ 26.1. / 21:00   

koncert skupine  DREAM IMAGERY

 

Od Elvisa, Stinga do Freddija. Vsak od njih je imel v roki ta čopič, vsak je dal sliki svojo barvo, energijo skozi zvočne valove, ki so nas odnesli v ta trenutek, pred to sliko.

DREAM IMAGERY
Znana ti je.. zagotovo si že slišal njene barve, občutil njene poteze. To sliko poustvarjamo bobnar Peter Šmid, basist Erik Vuga, kitarista Nejc Fošnarič in Nik Skok ter vokalistka Klara Klasinc.

Band je nastal z idejo, da bi obnovili, kar so nam dali skozi zgodovino ti, ki so v določenem obdobju oblikovali sceno vse od 50ih do danes.

 

– Klara Klasinc – vokal,

– Nik Skok – kitara, back vokal,

– Erik Vuga – bas,

– Nejc Fošnarič – kitara,

– Peter Šmid – bobni.

cena vstopnice – 2 €


   čet. / 7.2. / 20:00   

VITA MAVRIČ


   sob. / 9.2. / 21:00   

LETEČI POTEPUHI


   čet. / 14.2. / 20:00   

Z MUZIKO O VINU IN POEZIJI


   sob. / 23.2. / 21:00   

SIMPATICO