fbpx

KONCERTI 2020

pet. / 17.7. 2020 / 21:00

Duo Hamo & Peter Dekleva

Tokrat bomo spoznali nabor koncertnih in radijskih uspešnic izjemno popularnih Hamo & Tribute 2 Love v izčiščeni verziji dueta Hamo & Peter Dekleva. Preplet najboljšega rokovsko bluesovskega vokala Hama z vrhunskim in čutečim preigravanjem kitarskih strun Petra Dekleve vas bo prepričal, da prava lubezen obstaja in da je lepo biti zalublen, čeprav kdaj boli. Koncert bo nepozaben, čuteč in poln lepih trenutkov.

(cena vstopnice – 15 EUR)

sob. / 11.7. 2020 / 21:00

Ana Bezjak trio

pet. / 10.7. 2020 / 21:00

Jure Ivanušič – Kabaret

pet. / 3.7. 2020 / 21:00

Dimek & Davorin Klarić

 

 

 

 

   sobota / 28.3. / 20:30 

  prestavljeno …. 

Pocket Edition & Hyde Tanz

Po uspešnem prvem skupnem koncertu v Gradcu bodo druženje ponovili v Mariboru – Pocket Edition in HaydeTanz.
Vabljeni na enolončnico swingovskih in balkanskih ritmov, bolj ali manj poznanih melodij ljudskih napevov, subtilnega muziciranja enih in udarno energične eksplozije drugih. Zagotavljamo radovednim ušesom in nemirnim podplatom prijeten večer.

Pocket Edition :

Žanr
Jazz / Pop / Etno

Člani skupine
Andrej Kos (harmonika-accordion)

Ines Ljubej (tolkala-percussion, vokal-vocal)

Jure Lešnik (klarinet-clarinet, vokal-vocal)

Neža Pavlovič (kontrabas-double bass)

 

Pocket Edition je etno/jazz kvartet, katerega zadnji projekt so slovenske ljudske pesmi v osveženi preobleki različnih ritmov jazza in popularne glasbe.

Pocket Edition’s Andrej, Jure, Ines, and Neža explore traditional music of various cultural origins, arranging them in new compositions in their own unique style. The main source of inspiration for them is jazz and popular music. Their audience will often describe their sound as gypsy jazz, but the band prefers to describe themselves as an ethno music group.

HaydeTanz:
World-fusion music with a focus on the Balkan Pensinula and the East Mediterranean area. No borders, no prejudices, just Fun!

(vstopnina – 10 eur)

  sreda / 25.3. / 20:00 

– prestavljeno …. 

Svetovni dan klavirja
88. dan v letu je posvečen klavirju

Pobudnik in glavni motor globalnega Dneva klavirja, ki se od leta 2015 dalje odvija na 88. dan v letu po izbranih lokacijah širom sveta, je berlinski klaviaturist Nils Frahm. Z najrazličnejšim programom se okoli tega dneva odvijajo koncerti, inštalacije, predstavitve, delavnice in druge dejavnosti, ki slavijo ta častitljivi inštrument in ga skušajo približati tudi novim publikam, Rok Zalokar se za obeležitev te priložnosti predstavlja na turneji po Sloveniji, Italiji in Hrvaški.

ROK ZALOKAR
Rok Zalokar je pianist in skladatelj iz Ljubljane. Po letih študija in življenja v Rotterdamu in Kobenhavnu, je zdaj pomemben akter Ljubljanske (ob)jazzovske scene. Poleg solo glasbenega udejstvovanja in vodenja svojih skupin, tudi kurira serijo odprtih jam sešen večerov Impronedeljek v Kinu Šiška.
Rok Zalokar je pianist in skladatelj. Pot ga je, preko ljudske glasbe, različnih glasbil in raziskovanja žanrov, pripeljala do jazzovskega klavirja.
Njegov glavnih fokus je klavirski trio, s katerim je aktiven od leta 2011. Bili so izbranci Klubskega maratona 2012, kjer so se prvič predstavili na nacionalnem nivoju. Poleg tria Rok raziskuje različne formate zasedb, ki izzivajo konvencionalne žanrske parametre. Med njimi najbolj izstopajo avantgardni pop trio Kukushai, vokalno – klavirski duo Dvojina in hiphop-noise-jazz skupina Million Ear.
Od leta 2013 je Rok kot (so)vodja zasedb izdal že enajst albumov z avtorsko glasbo pri založbah RTV ZKP, Celinka, ZARŠ, Kamizdat in Modigo. Njegovo delo ni ostalo neopaženo, poleg rednega igranja na festivalih je prejemnik Jazzona za najboljšo kompozicijo in izvedbo ter mednarodne Erasmus Jazz Prize

(vstopnina – 5 eur)


    petek / 20.3. / 21:00

  prestavljeno na nov datum  

NO MORE FAITH

Zasedba No More Faith je tribute skupina legendarnemu bandu iz 90′ let Faith No
More, ki z vsem spoštovanjem do originalnega banda in njegovih posameznih
članov, izjemnih glasbenikov, preigrava njihove komade v čimbolj pristni
izvedbi. Pravtako kot originalna zasedba so osredotočeni predvsem na glasbo.

No More Faith so:
vokal: Jasmin Džombič – Đoko (Joške Vn)
kitara: Žiga Janežič (ex Ne She)
bas kitara: Gašper Gantar (Srečna mladina, Red Five Point Star, ex Obduction)
bobni: Rok Rozman (ex Ne She)
klaviature: Miha Dolinar (Monsun Monsun)

spletna stran:
https://www.facebook.com/pages/No-More-Faith/492545867504013

video povezave:
Ashes To Ashes (Rockfest Vodice)
Epic (Hangarfest Lahovče)
mix (Pekarna Maribor)
We Care A Lot (Otro bar Ljubljana)

V repertoarju so skladbe z vseh plošč Faith No More od velikih vsem poznanih
hitov, do alternativnih kompozicij.

(vstopnina – 8 eur)


  sobota / 14.3. / 21:00 /   

prestavljeno na nov datum  

CINCA MARINCA

Preigravanje irske glasbe (The Dubliners, The Pogues, Irish folk, Irish jigs …) in izvajanje nekaj slovenskih legendarnih skladb na irske instrumente.

Mladen Melanšek
Katja Žekar
Ana Vrabič
Boštjan Čuvan
Vojko Divjak
Rok Pogačnik

https://www.facebook.com/pg/cincamarinca2017/about/?ref=page_internal

cena vstopnice – 8 eur

 

  sobota / 7.3. / 21:00  

Pevka skupine Jeannette Barbara žal ne bo zmogla odpeti današnjega koncerta.

Tako da bomo počakali da okreva, in našli nov termin.

Gre za navaden, a zelo močan sezonski prehlad.

Hvala za razumevanje
KGB in JEANNETTE

koncert

Jeannette / Nuit Noire

Na predvečer dneva žena se Jeannette vračamo v najprijetnejši mariborski brlog – KGB! Dogodek smo poimenovali Nuit Noire, ker se sliši prešernovsko in francosko. Lepo vabljeni, da nas slišite v novi preobleki in osveženi zasedbi!

P.S.: Kdo zná noč temno razjásnit, ki tare duha!

JEANNETTE
so harmonika, kitara, bobni, bas in glas zaljubljeni v vintage očarljivost glasbe, ki v nalezljivem swing ritmu vabi na ples. V glasbenem stilu jadrajo med šansonom, gypsy jazzom, bluesom in rokenrolom, ter hitro spreminjajo vloge iz omikanih Francozov v nemirne rokerje. Poleg avtorskih skladb, repertoar zajema priredbe v posebni Jeannette preobleki – od sanjavih poletnih večerov v Moskvi, do rožnatega življenja v Parizu, kot ga vidi zaljubljena Edith Piaf.
Skupina aktivno deluje od leta 2013. Do danes se je zvrstilo preko 100 koncertov na različnih glasbenih festivalih in v klubih po Sloveniji. Njihova avtorska skladba Permanentno moj je bila izbrana za kompilacijo Zabavni izbor Nika Records 2017 in nagrajena s snemanjem videospota na natečaju Spotvizija 2018.
V letu 2020 pridno delajo na novem avtorskem materialu, nekatere nove skladbe pa je že možno slišati na koncertih. Vabljeni! La Vie Est L’amour!

Jeannette so: Barbara Rehar – vokal, Sandi Kampuš – bobni, Alan Haidar – kitara, Aleš Boroš Barni – bas kitara, Andrej Kos – harmonika

https://www.facebook.com/jeannette.muzika/

vstopnina bo – 8 eur

 

  petek / 6.3. / 21:30   

Sax in the House, Vasko Atanasovski in Urbadur

Po skoraj letu dni Vasko in Urbadur ponovno spajata dva nasprotna si svetova – digitalno ustaljenost elektronskih ritmov in virtuozno igrivost analognih pihal. Alkimistično sintetiziranje nas bo peljalo po poteh zamaknjenega downtempa, strumnega broken beat-a, globoke house glasbe in sončnih poljan novega diska.

VASKO ATANASOVSKI
Saksofonist in flavtist Vasko Atanasovski je znan predvsem po transžanrskih sodelovanjih s svetovno znanimi jazz, rock, klasičnimi in tradicionalnimi glasbeniki ter mojstrskem pristopu do vseh glasbenih stilov. S svojo glasbo je križaril od Indije, Kitajske in Argentine do ZDA in Evrope, kjer je nastopil na mnogih imenitnih prizoriščih, kot so: Festival Ljubljana, Town Hall New York, Jazz festival Atene, Sava Centar Beograd, Sally Can’t Dance Beijing, Mood Indigo Bombay, Niceto (Buenos Aires) itd. Sodeloval pa je z imeni kot je Vlatko Stefanovski, Marc Ribot, Hindi Zahra, Living Colour in mnogi drugi.

URBADUR
Urban Ambrožič – Urbadur je selektor širokega nabora alternativnih glasbenih žanrov. Glasbeni numizmatik v svoji zbirki hrani sijoče valute jazz-a, funka, diska, progresije in fusiona, s katerimi redno trguje na sejmih trip-hopa, downtempa, nu-disco in deep house glasbe.

cena vstopnice – 10 eur

   28.2. / 21:00   

SAŠKAKoncert ob izidu singla “Še kar lovim tvoj nasmeh”

SAŠKA s prvo avtorsko skladbo »Še kar lovim tvoj nasmeh«, s katero nastopa na EMI, prireja premierni koncert.
Kdo sploh je SAŠKA?
Saša Matajič »Saška« je mlada glasbenica na začetku samostojne poti, nekateri od vas jo poznate kot spremljevalno pevko pri raznih priznanih glasbenikih na slovenski glasbeni sceni ter po koncertih po Mariboru in drugod po Sloveniji, drugi pa ste zanjo prvič slišali na EMI Freš.
Vabljeni na glasbeni dogodek, kjer vas bo v skozi prijeten večer vodila Saška z bendom.
Za uvodno ogrevanje v večer bo poskrbela Klarity.
Vstopnina: 3€

  sobota / 15.2. / 21:00  

koncert skupine 

JazzLadies

vstopnina – 13 eur

  petek / 14.2. / 21:00  

koncert skupine

Kontrabant

 


Béla Szomi Kralj, harmonika, klasična kitara, buzuki, vokal
Dušan Železnikar, kitara, buzuki, kljunasta flavta, vokal
Pál Szomi, bobni, cajon, kitara, vokal
Gašper Povše, violina, mandolina, vokal
Matijas Severhen, bas čelo, bas kitara, bobni, vokal
Kika Szomi Kralj vokal, klarinet, blok flavta

Skupina igra t.i. world music, posodobljeno akustično in stilsko zelo različno glasbo. V besedilih so uporabili poezijo vrhunskih slovenskih in madžarskih pesnikov. Pojejo v vsaj petih jezikih. Skupina igra t.i. world music, posodobljeno akustično in stilsko zelo različno glasbo. V besedilih so uporabili poezijo vrhunskih slovenskih in madžarskih pesnikov. Pojejo v vsaj petih jezikih.

Skupina KONTRABANT deluje od leta 1994. Neguje in združuje kakovostno akustično etno, folk, country in druge zvrsti glasbe v slovenskem, madžarskem, srbohrvaškem, romskem, židovskem, angleškem jeziku in s pridihom teh tako različnih kultur. Besedila njihovih skladb so avtorska dela pesnikov iz Slovenije, ki pišejo v slovenskem, madžarskem in romskem jeziku ter v prekmurskem narečju. Kontrabant je pustil pečat v slovenskem prostoru s številnimi albumi in uspešnicami, nekatere med njimi, npr. Regrat v salat in Prekmurje, moje Prekmurje pa so v Sloveniji ponarodele. Za svoje delo si je Kontrabant prislužil več nominacij za slovensko glasbeno priznanje zlati petelin. Pod imenom Nepridiprav so izdali tudi dva zelo popularna CD-ja za otroke, kot producenti in glasbeniki pa so sodelovali tudi pri nastanku dveh CD-jev s slovensko ljudsko glasbo. Do danes so izdali 12 albumov in 1 LP ploščo. Skupina je od ustanovitve zamenjala kar nekaj članov, trenutno pa šteje šest glasbenikov, med katerimi zagotovo z glasom in virtuoznostjo na klarinetu izstopa 14 letna Kika Szomi Kralj, dvakratna državna prvakinja na klarinetu. Vsi člani so tudi avtorji glasbe, Béla je avtor okoli 200 pesmi, prevajalec mnogih pesnikov in avtor več knjig s področij astronomije, logike in drugih znanosti, v letu 2019 pa je izšla tudi njegova zbirka poezije. Béla je tudi avtor ponarodele slovenske pesmi Zelena dežela, ki jo je izvajala skupina Victory.

vstopnina – 10 eur

  sobota / 8.2. / 21:00  

ROKEZIJE

rokenrol kabaret

Tadej Toš & The Band


  četrtek / 6.2. / 20:30  

KVINTET PIAZZOLLEKY


  sobota / 1.2. / 21:00  

WILD STRINGS TRIO

Wild Strings Trio: Bendjistan
promocijski koncert ob izidu novega albumaWild Strings Trio predstavlja svoj najnovejši album Bendjistan (Založba Celinka), ki je, glede na njihov prvi album Lost Weekend (2016), nedvomno korak naprej, saj njihovo izvedbo, kompozicijo in improvizacijo postavi na povsem drug nivo. Odpelje nas v Bendjistan – v čudovito mitsko deželo širnih obzorij, kjer je čisto vse glasba in ker je glasba vse.

Glavni cilj albuma je bil združiti različne glasbene stile, ki jih je vsak posameznik pridal v skupnem ustvarjanju avtorskih kompozicij. Od keltike, flamenka, klasike, jazza do balkanskih ritmov in melodij, ki se prepletajo ter zaznamujejo trio v unikatnem akustično-orkestralnem zvoku. Posebnost albuma je tudi virtuozna improvizacija, ki ohranja zapletene, nepredvidljive in energične aranžmaje. Album, ki je bil posnet v studiu GAM v Belgiji, je plod skupinskega dela producentov – Leandera Meurisa, Toona Develterea in Wild Strings Tria ter oblikovalca zvoka Leszeka Kamińskega (LK Studio Warsaw, Poljska). Slednji, ki je sicer tudi dobitnik Grammya (2013), je poskrbel za miks in master albuma.O Wild Strings Triu
“Trio divjih strun” (Wild strings trio) je nastal leta 2014 v Ljubljani kot plod sodelovanja med slovaško jazz violinistko Petro Onderufovo, francoskim klasičnim čelistom Tobyem Kuhnom in slovenskim etno kitaristom Aleksandrom Kuzmićem. Trio združujejo močan entuziazem, globoka predanost drug drugemu in samemu sebi ter skupna strast ustvarjati unikaten zvok v svojstveni izvedbi. Spoprijeli so se z izzivom mešanja in poudarjanja različnih glasbenih žanrov na poti iskanja sebi lastnega in ustreznega izraza. Od Balkana do keltskih, jazzovskih in klasičnih zvenov s pridihom flamenka, ki poganja korenine v ljudsko glasbeno tradicjo in improvizacijo ter se prepleta okrog progresivnih aranžmajev in kompleksnih ritmov. Njihova glasba navdušuje poslušalce od blizu in daleč. Do sedaj so gostovali po Evropi, pot pa jih je vodila tudi vse do Irana in Uzbekistana. Povsod z enakim ciljem: da delijo svoje navdušenje, predanost in vznemirjenje s prisotnim občinstvom.
Nedavno so se vrnili iz uspešne Kitajske turneje in verjamemo, da nas bodo navdušili tudi v Mariboru.

www.wildstringstrio.org
YouTUBE: Wild Strings Trio
www.facebook.com/wildstringstrio

cena vstopnice – 8,-

  petek / 31.1. / 21:00  

Raiven – pol/akustika

Skladbe s prvenca Magenta in EP-ja REM dobijo novo dimenzijo v polakustični oz. polelektrični različici, kjer zvok ustvarjajo harfa in godala.
Širni ocean, Kralj Babilona, 13, Ledenik in KAOS je tistih pet “faz”, ki bodo pustile vaše možganske valove v hitrem in usklajenem gibanju: dihanje bo postalo hitrejše in plitko, srčni utrip se bo pospešil, krvni pritisk bo narasel in naenkrat se boste znašli skupaj z Raiven v fazi, kjer se pojavlja in uresničuje največ sanj.
Čisto novo dimenzijo ob zvokih godal in harfe dobijo tudi tiste skladbe, ki so že usidrane v spomin poslušalcev, kot so Sijaj, Jadra, Črno bel, Zažarim, Nov planet, Daleč stran, Nisem kriva …
Ekstravaganca minimalizma.

POVEZAVE
Instagram https://www.instagram.com/raivenofficial/

Facebook https://www.facebook.com/raivenofficial/

Web http://www.raiven.si

YouTube http://www.youtube.com/c/RaivenOfficialmusic 

cena vstopnice – 8 eur

  petek / 10.1. / 20:30   

AKA NEOMI

Od elektronskega indie popa, trip-hopa do bolj počasne akustične atmosfere z izpovednimi besedili. Vse skupaj povezuje božajoč glas avtorice Saše Vipotnik in edinstveni kitarski vložki producenta Maria Babojelića. Zvok Neomi je poln, vseskozi prelivajoč, a hkrati drzen. Ustvarjanje je intuitivno, ne želijo se omejevati – tako ali drugače. V živo zasedbo sestavljajo še talentirani glasbeniki Dejan Slak (bas kitara, bas sint), Marko Grubar (bobni), Igor Matković (klaviature, trobenta).

Ljubljanski bend je že pred leti prevetril slovensko pop sceno, nato za nekaj časa poniknil in se vrnil z novo zvočno podobo in zasedbo. Od vsega začetka njihovega ustvarjanja glasno podpirajo LGBTQ+ skupnost in njene pravice. Začetki so imeli jazzovski pridih, besedila pa so bila v slovenščini.

Skupina bo predpremierno predstavila del novega albuma Beautiful Disasters , ki izide 18. januarja 2020.

AKA Neomi:

Saša Vipotnik, vokal

Mario Babojelić, kitara, sint, programiranje bobnov

Igor Matković, klaviature, trobenta

Dejan Slak, bas, bas sint

Marko Grubar, bobni

 

cena vstopnice – 8 eur