KONCERTI 2020

 

  sobota / 14.3. / 21:00 /   

prestavljeno na nov datum  

CINCA MARINCA

Preigravanje irske glasbe (The Dubliners, The Pogues, Irish folk, Irish jigs …) in izvajanje nekaj slovenskih legendarnih skladb na irske instrumente.

Mladen Melanšek
Katja Žekar
Ana Vrabič
Boštjan Čuvan
Vojko Divjak
Rok Pogačnik

https://www.facebook.com/pg/cincamarinca2017/about/?ref=page_internal

cena vstopnice – 8 eur

 

  sobota / 7.3. / 21:00  

Pevka skupine Jeannette Barbara žal ne bo zmogla odpeti današnjega koncerta.

Tako da bomo počakali da okreva, in našli nov termin.

Gre za navaden, a zelo močan sezonski prehlad.

Hvala za razumevanje
KGB in JEANNETTE

koncert

Jeannette / Nuit Noire

Na predvečer dneva žena se Jeannette vračamo v najprijetnejši mariborski brlog – KGB! Dogodek smo poimenovali Nuit Noire, ker se sliši prešernovsko in francosko. 😊 Lepo vabljeni, da nas slišite v novi preobleki in osveženi zasedbi!

P.S.: Kdo zná noč temno razjásnit, ki tare duha!

JEANNETTE
so harmonika, kitara, bobni, bas in glas zaljubljeni v vintage očarljivost glasbe, ki v nalezljivem swing ritmu vabi na ples. V glasbenem stilu jadrajo med šansonom, gypsy jazzom, bluesom in rokenrolom, ter hitro spreminjajo vloge iz omikanih Francozov v nemirne rokerje. Poleg avtorskih skladb, repertoar zajema priredbe v posebni Jeannette preobleki – od sanjavih poletnih večerov v Moskvi, do rožnatega življenja v Parizu, kot ga vidi zaljubljena Edith Piaf.
Skupina aktivno deluje od leta 2013. Do danes se je zvrstilo preko 100 koncertov na različnih glasbenih festivalih in v klubih po Sloveniji. Njihova avtorska skladba Permanentno moj je bila izbrana za kompilacijo Zabavni izbor Nika Records 2017 in nagrajena s snemanjem videospota na natečaju Spotvizija 2018.
V letu 2020 pridno delajo na novem avtorskem materialu, nekatere nove skladbe pa je že možno slišati na koncertih. Vabljeni! La Vie Est L’amour!

Jeannette so: Barbara Rehar – vokal, Sandi Kampuš – bobni, Alan Haidar – kitara, Aleš Boroš Barni – bas kitara, Andrej Kos – harmonika

https://www.facebook.com/jeannette.muzika/

vstopnina bo – 8 eur

 

  petek / 6.3. / 21:30   

Sax in the House, Vasko Atanasovski in Urbadur

Po skoraj letu dni Vasko in Urbadur ponovno spajata dva nasprotna si svetova – digitalno ustaljenost elektronskih ritmov in virtuozno igrivost analognih pihal. Alkimistično sintetiziranje nas bo peljalo po poteh zamaknjenega downtempa, strumnega broken beat-a, globoke house glasbe in sončnih poljan novega diska.

VASKO ATANASOVSKI
Saksofonist in flavtist Vasko Atanasovski je znan predvsem po transžanrskih sodelovanjih s svetovno znanimi jazz, rock, klasičnimi in tradicionalnimi glasbeniki ter mojstrskem pristopu do vseh glasbenih stilov. S svojo glasbo je križaril od Indije, Kitajske in Argentine do ZDA in Evrope, kjer je nastopil na mnogih imenitnih prizoriščih, kot so: Festival Ljubljana, Town Hall New York, Jazz festival Atene, Sava Centar Beograd, Sally Can’t Dance Beijing, Mood Indigo Bombay, Niceto (Buenos Aires) itd. Sodeloval pa je z imeni kot je Vlatko Stefanovski, Marc Ribot, Hindi Zahra, Living Colour in mnogi drugi.

URBADUR
Urban Ambrožič – Urbadur je selektor širokega nabora alternativnih glasbenih žanrov. Glasbeni numizmatik v svoji zbirki hrani sijoče valute jazz-a, funka, diska, progresije in fusiona, s katerimi redno trguje na sejmih trip-hopa, downtempa, nu-disco in deep house glasbe.

cena vstopnice – 10 eur

   28.2. / 21:00   

SAŠKAKoncert ob izidu singla “Še kar lovim tvoj nasmeh”

SAŠKA s prvo avtorsko skladbo »Še kar lovim tvoj nasmeh«, s katero nastopa na EMI, prireja premierni koncert.
Kdo sploh je SAŠKA?
Saša Matajič »Saška« je mlada glasbenica na začetku samostojne poti, nekateri od vas jo poznate kot spremljevalno pevko pri raznih priznanih glasbenikih na slovenski glasbeni sceni ter po koncertih po Mariboru in drugod po Sloveniji, drugi pa ste zanjo prvič slišali na EMI Freš.
Vabljeni na glasbeni dogodek, kjer vas bo v skozi prijeten večer vodila Saška z bendom.
Za uvodno ogrevanje v večer bo poskrbela Klarity.
Vstopnina: 3€

  sobota / 15.2. / 21:00  

koncert skupine 

JazzLadies

vstopnina – 13 eur

  petek / 14.2. / 21:00  

koncert skupine

Kontrabant

 


Béla Szomi Kralj, harmonika, klasična kitara, buzuki, vokal
Dušan Železnikar, kitara, buzuki, kljunasta flavta, vokal
Pál Szomi, bobni, cajon, kitara, vokal
Gašper Povše, violina, mandolina, vokal
Matijas Severhen, bas čelo, bas kitara, bobni, vokal
Kika Szomi Kralj vokal, klarinet, blok flavta

Skupina igra t.i. world music, posodobljeno akustično in stilsko zelo različno glasbo. V besedilih so uporabili poezijo vrhunskih slovenskih in madžarskih pesnikov. Pojejo v vsaj petih jezikih. Skupina igra t.i. world music, posodobljeno akustično in stilsko zelo različno glasbo. V besedilih so uporabili poezijo vrhunskih slovenskih in madžarskih pesnikov. Pojejo v vsaj petih jezikih.

Skupina KONTRABANT deluje od leta 1994. Neguje in združuje kakovostno akustično etno, folk, country in druge zvrsti glasbe v slovenskem, madžarskem, srbohrvaškem, romskem, židovskem, angleškem jeziku in s pridihom teh tako različnih kultur. Besedila njihovih skladb so avtorska dela pesnikov iz Slovenije, ki pišejo v slovenskem, madžarskem in romskem jeziku ter v prekmurskem narečju. Kontrabant je pustil pečat v slovenskem prostoru s številnimi albumi in uspešnicami, nekatere med njimi, npr. Regrat v salat in Prekmurje, moje Prekmurje pa so v Sloveniji ponarodele. Za svoje delo si je Kontrabant prislužil več nominacij za slovensko glasbeno priznanje zlati petelin. Pod imenom Nepridiprav so izdali tudi dva zelo popularna CD-ja za otroke, kot producenti in glasbeniki pa so sodelovali tudi pri nastanku dveh CD-jev s slovensko ljudsko glasbo. Do danes so izdali 12 albumov in 1 LP ploščo. Skupina je od ustanovitve zamenjala kar nekaj članov, trenutno pa šteje šest glasbenikov, med katerimi zagotovo z glasom in virtuoznostjo na klarinetu izstopa 14 letna Kika Szomi Kralj, dvakratna državna prvakinja na klarinetu. Vsi člani so tudi avtorji glasbe, Béla je avtor okoli 200 pesmi, prevajalec mnogih pesnikov in avtor več knjig s področij astronomije, logike in drugih znanosti, v letu 2019 pa je izšla tudi njegova zbirka poezije. Béla je tudi avtor ponarodele slovenske pesmi Zelena dežela, ki jo je izvajala skupina Victory.

vstopnina – 10 eur

  sobota / 8.2. / 21:00  

ROKEZIJE

rokenrol kabaret

Tadej Toš & The Band


  četrtek / 6.2. / 20:30  

KVINTET PIAZZOLLEKY


  sobota / 1.2. / 21:00  

WILD STRINGS TRIO

Wild Strings Trio: Bendjistan
promocijski koncert ob izidu novega albumaWild Strings Trio predstavlja svoj najnovejši album Bendjistan (Založba Celinka), ki je, glede na njihov prvi album Lost Weekend (2016), nedvomno korak naprej, saj njihovo izvedbo, kompozicijo in improvizacijo postavi na povsem drug nivo. Odpelje nas v Bendjistan – v čudovito mitsko deželo širnih obzorij, kjer je čisto vse glasba in ker je glasba vse.

Glavni cilj albuma je bil združiti različne glasbene stile, ki jih je vsak posameznik pridal v skupnem ustvarjanju avtorskih kompozicij. Od keltike, flamenka, klasike, jazza do balkanskih ritmov in melodij, ki se prepletajo ter zaznamujejo trio v unikatnem akustično-orkestralnem zvoku. Posebnost albuma je tudi virtuozna improvizacija, ki ohranja zapletene, nepredvidljive in energične aranžmaje. Album, ki je bil posnet v studiu GAM v Belgiji, je plod skupinskega dela producentov – Leandera Meurisa, Toona Develterea in Wild Strings Tria ter oblikovalca zvoka Leszeka Kamińskega (LK Studio Warsaw, Poljska). Slednji, ki je sicer tudi dobitnik Grammya (2013), je poskrbel za miks in master albuma.O Wild Strings Triu
“Trio divjih strun” (Wild strings trio) je nastal leta 2014 v Ljubljani kot plod sodelovanja med slovaško jazz violinistko Petro Onderufovo, francoskim klasičnim čelistom Tobyem Kuhnom in slovenskim etno kitaristom Aleksandrom Kuzmićem. Trio združujejo močan entuziazem, globoka predanost drug drugemu in samemu sebi ter skupna strast ustvarjati unikaten zvok v svojstveni izvedbi. Spoprijeli so se z izzivom mešanja in poudarjanja različnih glasbenih žanrov na poti iskanja sebi lastnega in ustreznega izraza. Od Balkana do keltskih, jazzovskih in klasičnih zvenov s pridihom flamenka, ki poganja korenine v ljudsko glasbeno tradicjo in improvizacijo ter se prepleta okrog progresivnih aranžmajev in kompleksnih ritmov. Njihova glasba navdušuje poslušalce od blizu in daleč. Do sedaj so gostovali po Evropi, pot pa jih je vodila tudi vse do Irana in Uzbekistana. Povsod z enakim ciljem: da delijo svoje navdušenje, predanost in vznemirjenje s prisotnim občinstvom.
Nedavno so se vrnili iz uspešne Kitajske turneje in verjamemo, da nas bodo navdušili tudi v Mariboru.

www.wildstringstrio.org
YouTUBE: Wild Strings Trio
www.facebook.com/wildstringstrio

cena vstopnice – 8,-

  petek / 31.1. / 21:00  

Raiven – pol/akustika

Skladbe s prvenca Magenta in EP-ja REM dobijo novo dimenzijo v polakustični oz. polelektrični različici, kjer zvok ustvarjajo harfa in godala.
Širni ocean, Kralj Babilona, 13, Ledenik in KAOS je tistih pet “faz”, ki bodo pustile vaše možganske valove v hitrem in usklajenem gibanju: dihanje bo postalo hitrejše in plitko, srčni utrip se bo pospešil, krvni pritisk bo narasel in naenkrat se boste znašli skupaj z Raiven v fazi, kjer se pojavlja in uresničuje največ sanj.
Čisto novo dimenzijo ob zvokih godal in harfe dobijo tudi tiste skladbe, ki so že usidrane v spomin poslušalcev, kot so Sijaj, Jadra, Črno bel, Zažarim, Nov planet, Daleč stran, Nisem kriva …
Ekstravaganca minimalizma.

POVEZAVE
Instagram https://www.instagram.com/raivenofficial/

Facebook https://www.facebook.com/raivenofficial/

Web http://www.raiven.si

YouTube http://www.youtube.com/c/RaivenOfficialmusic 

cena vstopnice – 8 eur

  petek / 10.1. / 20:30   

AKA NEOMI

Od elektronskega indie popa, trip-hopa do bolj počasne akustične atmosfere z izpovednimi besedili. Vse skupaj povezuje božajoč glas avtorice Saše Vipotnik in edinstveni kitarski vložki producenta Maria Babojelića. Zvok Neomi je poln, vseskozi prelivajoč, a hkrati drzen. Ustvarjanje je intuitivno, ne želijo se omejevati – tako ali drugače. V živo zasedbo sestavljajo še talentirani glasbeniki Dejan Slak (bas kitara, bas sint), Marko Grubar (bobni), Igor Matković (klaviature, trobenta).

Ljubljanski bend je že pred leti prevetril slovensko pop sceno, nato za nekaj časa poniknil in se vrnil z novo zvočno podobo in zasedbo. Od vsega začetka njihovega ustvarjanja glasno podpirajo LGBTQ+ skupnost in njene pravice. Začetki so imeli jazzovski pridih, besedila pa so bila v slovenščini.

Skupina bo predpremierno predstavila del novega albuma Beautiful Disasters , ki izide 18. januarja 2020.

AKA Neomi:

Saša Vipotnik, vokal

Mario Babojelić, kitara, sint, programiranje bobnov

Igor Matković, klaviature, trobenta

Dejan Slak, bas, bas sint

Marko Grubar, bobni

 

cena vstopnice – 8 eur

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter