KONCERTI 2020

MAREC 2020

 

    petek / 20.3. / 21:00

  prestavljeno na nov datum  

NO MORE FAITH

Zasedba No More Faith je tribute skupina legendarnemu bandu iz 90′ let Faith No
More, ki z vsem spoštovanjem do originalnega banda in njegovih posameznih
članov, izjemnih glasbenikov, preigrava njihove komade v čimbolj pristni
izvedbi. Pravtako kot originalna zasedba so osredotočeni predvsem na glasbo.

No More Faith so:
vokal: Jasmin Džombič – Đoko (Joške Vn)
kitara: Žiga Janežič (ex Ne She)
bas kitara: Gašper Gantar (Srečna mladina, Red Five Point Star, ex Obduction)
bobni: Rok Rozman (ex Ne She)
klaviature: Miha Dolinar (Monsun Monsun)

spletna stran:
https://www.facebook.com/pages/No-More-Faith/492545867504013

video povezave:
Ashes To Ashes (Rockfest Vodice)
Epic (Hangarfest Lahovče)
mix (Pekarna Maribor)
We Care A Lot (Otro bar Ljubljana)

V repertoarju so skladbe z vseh plošč Faith No More od velikih vsem poznanih
hitov, do alternativnih kompozicij.

(vstopnina – 8 eur)


  sreda / 25.3. / 20:00 

– prestavljeno …. 

Svetovni dan klavirja
88. dan v letu je posvečen klavirju

Pobudnik in glavni motor globalnega Dneva klavirja, ki se od leta 2015 dalje odvija na 88. dan v letu po izbranih lokacijah širom sveta, je berlinski klaviaturist Nils Frahm. Z najrazličnejšim programom se okoli tega dneva odvijajo koncerti, inštalacije, predstavitve, delavnice in druge dejavnosti, ki slavijo ta častitljivi inštrument in ga skušajo približati tudi novim publikam, Rok Zalokar se za obeležitev te priložnosti predstavlja na turneji po Sloveniji, Italiji in Hrvaški.

ROK ZALOKAR
Rok Zalokar je pianist in skladatelj iz Ljubljane. Po letih študija in življenja v Rotterdamu in Kobenhavnu, je zdaj pomemben akter Ljubljanske (ob)jazzovske scene. Poleg solo glasbenega udejstvovanja in vodenja svojih skupin, tudi kurira serijo odprtih jam sešen večerov Impronedeljek v Kinu Šiška.
Rok Zalokar je pianist in skladatelj. Pot ga je, preko ljudske glasbe, različnih glasbil in raziskovanja žanrov, pripeljala do jazzovskega klavirja.
Njegov glavnih fokus je klavirski trio, s katerim je aktiven od leta 2011. Bili so izbranci Klubskega maratona 2012, kjer so se prvič predstavili na nacionalnem nivoju. Poleg tria Rok raziskuje različne formate zasedb, ki izzivajo konvencionalne žanrske parametre. Med njimi najbolj izstopajo avantgardni pop trio Kukushai, vokalno – klavirski duo Dvojina in hiphop-noise-jazz skupina Million Ear.
Od leta 2013 je Rok kot (so)vodja zasedb izdal že enajst albumov z avtorsko glasbo pri založbah RTV ZKP, Celinka, ZARŠ, Kamizdat in Modigo. Njegovo delo ni ostalo neopaženo, poleg rednega igranja na festivalih je prejemnik Jazzona za najboljšo kompozicijo in izvedbo ter mednarodne Erasmus Jazz Prize

(vstopnina – 5 eur).

 


   sobota / 28.3. / 20:30 

  prestavljeno …. 

Pocket Edition & Hyde Tanz

Po uspešnem prvem skupnem koncertu v Gradcu bodo druženje ponovili v Mariboru – Pocket Edition in HaydeTanz.
Vabljeni na enolončnico swingovskih in balkanskih ritmov, bolj ali manj poznanih melodij ljudskih napevov, subtilnega muziciranja enih in udarno energične eksplozije drugih. Zagotavljamo radovednim ušesom in nemirnim podplatom prijeten večer.

Pocket Edition :

Žanr
Jazz / Pop / Etno

Člani skupine
Andrej Kos (harmonika-accordion)

Ines Ljubej (tolkala-percussion, vokal-vocal)

Jure Lešnik (klarinet-clarinet, vokal-vocal)

Neža Pavlovič (kontrabas-double bass)

 

Pocket Edition je etno/jazz kvartet, katerega zadnji projekt so slovenske ljudske pesmi v osveženi preobleki različnih ritmov jazza in popularne glasbe.

Pocket Edition’s Andrej, Jure, Ines, and Neža explore traditional music of various cultural origins, arranging them in new compositions in their own unique style. The main source of inspiration for them is jazz and popular music. Their audience will often describe their sound as gypsy jazz, but the band prefers to describe themselves as an ethno music group.

HaydeTanz:
World-fusion music with a focus on the Balkan Pensinula and the East Mediterranean area. No borders, no prejudices, just Fun!

(vstopnina – 10 eur)


 

 

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter