fbpx

KONCERTI 2019

FEBRUAR

sobota / 23.2. / 21:30

SAX IN THE HOUSE

Po skoraj letu dni Vasko in Urbadur ponovno spajata dva nasprotna si svetova – digitalno ustaljenost elektronskih ritmov in virtuozno igrivost analognih pihal. Alkimistično sintetiziranje nas bo peljalo po poteh zamaknjenega downtempa, strumnega broken beat-a, globoke house glasbe in sončnih poljan novega diska.

 

VASKO ATANASOVSKI
Saksofonist in flavtist Vasko Atanasovski je znan predvsem po transžanrskih sodelovanjih s svetovno znanimi jazz, rock, klasičnimi in tradicionalnimi glasbeniki ter mojstrskem pristopu do vseh glasbenih stilov. S svojo glasbo je križaril od Indije, Kitajske in Argentine do ZDA in Evrope, kjer je nastopil na mnogih imenitnih prizoriščih, kot so: Festival Ljubljana, Town Hall New York, Jazz festival Atene, Sava Centar Beograd, Sally Can’t Dance Beijing, Mood Indigo Bombay, Niceto (Buenos Aires) itd. Sodeloval pa je z imeni kot je Vlatko Stefanovski, Marc Ribot, Hindi Zahra, Living Colour in mnogi drugi.

URBADUR
Urban Ambrožič – Urbadur je selektor širokega nabora alternativnih glasbenih žanrov. Glasbeni numizmatik v svoji zbirki hrani sijoče valute jazz-a, funka, diska, progresije in fusiona, s katerimi redno trguje na sejmih trip-hopa, downtempa, nu-disco in deep house glasbe.

vstopnina bo – 8 €

petek / 22.2. / 21:00

koncert skupine

SIMPATICO

 

Pesnik Rok Vilčnik je znova, kot je to uspešno storil že pri Pateticu, v slovenski jezik prelil verze nekaterih klasičnih popevk svetovne glasbene zakladnice. Pesmi, kot so What a wonderful world, Autumn leaves, Isn’t she lovely, Fly me to the moon, Valerie in druge, vam bo predstavil skupaj s prekajenimi jazz potepuhi, ki so za igranje svojih inštrumentov končali šole. Tokrat ni v igri nobene filozofije, radi bi se vam samo prikupili.

Posebni gost večera bo njihov šarm.

Vokal: Rok Vilčnik
Klaviature: Taja Božič
Kontrabas: Luka Gaiser
Bobni: Jože Zadravec

cena vstopnice – 8 €

sobota / 16.2. / 21:00

BO!

petek / 15.2. / 21:00

Dr VINKO and THE MILICIJA


četrtek / 14.2. / 20:00

Z MUZIKO O VINU IN LJUBEZNI

Jernej Dirnbek – Dimek & Davor Klarić


 

ROKEZIJE – rokenrol kabare

Prešeren je ljubezen.
Ljubezen je svoboda.
Svoboda je rokenrol.

Igor Leonardi, kitara
Enos Kugler, bobni
Tadej Kampl, bas


»Sme nekaj nas, ker smo Prešernove, biti prešernih; pesem kaž dovolj kak je naš oče krotak«
France Preše

četrtek / 7.2. / 20:00

sobota / 9.2. / 21:00

LETEČI POTEPUHI

SPREHOD

Vita Mavrič in kvartet Jake Puciharja

Koncertni sprehod skozi brezčasne šansone

Vita Mavrič je dama, ki je s Café teatrom, festivalom La vie en Rose, avtorskimi glasbenimi predstavami in šansonom močno zaznamovala naše kulturno okolje. V letu 2017 je obeležila trideset let umetniškega delovanja in izdala album brezčasnih šansonov Sprehod. Mojstrovine pronicljivih piscev Janija Kovačiča, Arsena Dedića, Vitomila Zupana, Gregorja Strniše, Andreja Rozmana-Roze, Branka Šömna in Jacquesa Préverta v interpretaciji izvrstne Vite Mavrič v živo še bolje zazvenijo.

Vitin Sprehod je izvrstna priložnost, da spoznamo ali obudimo spomin na vrhunce ustvarjanja v njenem 30-letnem umetniškem snovanju.

Zasedba:
Klavir-Jaka Pucihar
Kontrabas – Ilj Pušnik
Bobni – Marko Juvan
Harmonika – Dejan Vidovič