fbpx

KONCERTI 2019

MAREC

sobota, 30.3 / 21:00

Stari pes (SLO)

 

Jernej Šorli – bobni
Martin Mravlje – kitare
Matic Jereb – vokal, kitara, klaviature
Aleš Tonaj – djembe, tolkala
Mario Pevec – bas

 

Stari pes se je začel ovohavati leta 2011 v Mariboru, natanko 10 let po ljubljanski impro zasedbi Sunday morning, v kateri sta sodelovala kitarist Martin in bobnar Jernej. Po pridružitvi Kristijana na basu in Matica na vokalu so začeli počasi in povsem neobremenjeno razvijati svoj pasji stil, avtorsko godbo s koreninami predvsem v bluzu, improvizaciji in drugih zadnjico-migajočih ritmih. Prelomnica je nastopila decembra 2012, po nastopu in pozitivnih odzivih na koncertu v MC-ju v Pekarni, kjer so se prepričali o njihovem poslanstvu in vse večji potrebi po odrskih izkušnjah. Leta 2013 se je formirala sedanja zasedba z Alešom na djembah in Mišom na basu, ki je v začetku leta 2014 takoj posnela album Off the leash v enem dnevu kot studijski posnetek vaje in ga izdala januarja 2015. »Pasji woof&roll je dovolj raznolik in melodičen, da je poslušljiv, a še vedno dovolj improviziran, da je zanimiv, predvsem v živo, ko je izletov v neznano več,« pravi skupina.

cena vstopnice – 

petek, 29.3 / 21:00

Za danes napovedan koncert skupine PANDA moramo zaradi višje sile prestaviti na nov / drug datum. Hvala za razumevanje.

KGB in PANDA

Po nekaj letih PANDA spet prihaja v KGB !!!
V svojem 33.letu obstoja skupina PANDA ustvarja na polno in prinaša v posluh kopico novih, svežih komadov, pa tudi kakšna starejša viža ne bo manjkala…
Panda, zdaj že legendarna slovenska pop rock skupina, piše zgodovino slovenske glasbe že vse od 1986 leta dalje. Takrat je z zmagovito skladbo LINO prvič opozorila nase in se potem včasih bolj, včasih malo manj redno pojavljala na slovenski sceni.
V vseh teh letih je vrsta dogodkov, ki uvrščajo Pando na prav posebno mesto: 10 avtorskih projektov ( UGRIZNI ME ČE UPAŠ, V VROČICI NOČI, V POZNIH NOČNIH URAH, VSE NAJBOLJŠE, ECSTASY, NEPREMAGLJIVI, URBANA AVANTURA, D.O.N.S. , DEPANDANSA in STOLETNI PLES).
Med najbolj znane skladbe, ki so dnevno na številnih radijski valovih po Sloveniji sodijo skladbe kot so DALEČ STRAN, NEPREMAGLJIVI, SNEGULJČICA, DA BO JUTRI ŠE EN DAN, VČASIH, SIVE CESTE, DANES SE VSE PREPROSTO ZDI, EN KORAK, ZA VEDNO MOJ, LINO, KAKO GA ČUTIM, BELE NOČI, TI IN JAZ, V POZNIH NOČNIH URAH, LJUBIMEC BREZ IMENA, MORDA, KAKŠNO SONCE KAKŠEN DAN, NORO…

cena vstopnice -8 EUR

četrtek, 28.3.  / 20:00

BalKan duo
Ethno/World Music
Vasko Atanasovski – flavta, saksofon
Zoran Majstorovic – kitara, oud, kamal

Dve močni glasbeni osebnosti uporabljata svoje bogato instrumentarij za ustvarjanje različnih zvočnosti, ki potujejo od njihovih avtorskih skladb do tradicionalnih pesmi, ki izhajajo iz različnih kultur sveta ter z glasbo Balkana kot nosilko
njunega repertoarja. Drugi ključni element njune zvočnosti
je glasbena raznolikost, zakoreninjena v osebni glasbeni dediščini
od klasične glasbe in jazza do tradicionalne glasbe in rocka.

Listen to us:
https://youtu.be/xqiHbUJIX_8 

Web:
www.vaskoatanasovski.com 
www.zoranmajstorovic.com 

VSTOP: 10 eur

sobota, 23.3. / 21:00

SLO-BLUES
“Slovenske ljudske v blues preobleki”

Najnovejši projekt skladatelja in pianista Gregorja Strniše, ki je bil zasnovan ob 500-letnici reformacije!
Sam o projektu pravi: “Dandanes, ko naši pevci pojejo nam, Slovencem, pesmi v angleščini, smo v zasedbi SLO-blues sklenili temu narediti konec. Trdno namreč stojimo na stališču, da je potrebno ohraniti slovenščino za vsako ceno, pa naj stane kolikor hoče. Ob 500-letnici reformacije smo si drznili poseči zgolj v glasbeno strukturo naše tako lepe ljudske pesmi in jo reformirati. To reformativno dejanje smo izvedli tako, da smo obdržali slovensko besedilo, za glasbeni material pa smo prevzeli blues, to afro-ameriško glasbeno strukturo. Prav neverjetno je, s kakšno lahkoto – kaj lahkoto, upognjenostjo – so ta slovenska besedila zdrsnila v obliko te suženjske glasbene strukture.
Na našem koncertu lahko tako prisluhnete izbranim pesmim, kot so Še kiklco prodala bom, Moje dekle je še mlada, Vsi so venci, Kaj ti je deklica, Kje so tiste stezice, Jaz pa pojdem na Gorenjsko, Oj ta soldaški boben in Trzinka. Prav posebej pa smo člani SLO-bluesa ponosni na pravo, globoko in arhetipsko slovensko pesem Teci, teci bistra voda, kjer protagonist zapoje izvirno besedilo: “Grešni človek, kaj si storiv, da je Marija žalostna? Očeta in mater sem umoru, brat in sestra pa sta ušla. Človek dol poklekni, pros Marijo, naj ti odpusti.”

Več INFORMACIJ O ZASEDBI: https://gregor-strnisa.com/SLO-blues-Info
VIDEO: https://gregor-strnisa.com/SLO-blues-Video-primeri

cena vstopnice – 

petek, 22.3. / 21:00

koncert skupine 

3D PRASCI

3D Prasci je iz osnovne definicije prasca: “1. ekspr. prašič: lačen prasec kruli; krmiti, zaklati prasca; krma za prasce / odstaviti prasce; prašišče, pujske 2. ničvreden, malovreden človek, kateri prasec nas je izdal / kot psovka; prekleti prasec / pohotno; stari prasec ga je spet nadlegoval in analno maltretiral.” postopoma prešla v stabilno a dobro namazano progresijo zvoka, podprtega z zalogo svinjske masti iz bližnje mesarije, kjer se kolje prašič v zimskih mesecih. Vse skupaj je potrebno dobro spirati z domače pridelanimi vinskimi kapljicami, ki naj ob poslušanju tečejo po meri poslušalca. Brez vpliva ali z, se ustvarjalnosti treh pujsov ne reže kril, saj še nismo za odpis. Redili se bomo še naprej in se poigravali z elementi različnih glasbenih zvrsti in z različnimi inštrumenti, od popendurka in harmonike, preko ritem sekcije in strunskih glasbil, vse tja do elektronsko zmasirane glasbene požrtije. Svinjske dobrote radi postrežemo vsem, ki poslušajo, za tiste, ki bolj verjamejo na otip pa špilamo še bolj naglas, da jim preravintamo bobenčke. 

Zasedba 3D Prasci:

 

Jure Duh – kitara, vokal, synth

Dejan Slak – bas kitara, vokal, klaviature

Marko Grubar – bobni in različna presenečenja

cena vstopnice –  8 €

sobota, 16.3. / 21:00

koncert skupine 

TREZOR

…za vse ljubitelje bluesa, jazza, rocka in funka

Skupina Trezor, ki deluje približno eno leto sestavljajo:

Damir Knez (kitara, vokal, orglice),

Darko Obretan (klavir, klaviature),

Stanislav Polič (bas kitara) in

Jani Podrzavnik (bobni).

 

Koncert skupine Trezor je posebno doživetje kvalitetne glasbe in besedil.

cena vstopnice – 5 €

petek, 15.3. / 21:00

Bluegrass Hoppers & Friends

Traditional St.Patrick’s Celebration

Leto je naokoli, pomlad trka na vrata in čas je, da si spet natočimo čistega Jamesona, Tulamore Dewa, Kilkennia in Guinessa. Vabljeni na večer dobre volje, pozitivnih vibracij, smeha, petja in Irske glasbe. Pridite s taksiji, ali si naročite prevoz, bo ceneje in udobneje. Po koncertu se lahko tudi sprehodite do doma, če niste občutljive, ali strašljive sorte in vas ne zebe preveč. Vsekakor pa pridite v dobri družbi, saj vas čaka dobra zabava.


Coun’t Štajerska v Kopru pred snemanjem prve kasete, februarja 1986

Z vami bomo

Bluegrass Hoppers:

Toni Cigula – mandolina, kitara, vokal
Milan Kebrič – bas kitara
Marko Logar – kitara, vokal
Dragan Verber – banjo, ustna harmonika, vokal

in prijatelji:

Luka Banović – irske piščali, klarinet, vokal
Mitja Novak-Mičo – dobro, mandolina, vokal

Večer bo že pregovorno popestrila mladinska sekcija, Luka in Tjaša Banović, ter Zala Kores

Vstopnina 8 €.

V skladu z izkušnjami prejšnjih let je smotrno rezervirati tako vstopnico, kot sedež ali klop, ali fotelj, ali blazino.

Rezervacije vstopnic : bogdan.pernat@triera.net ali http://klub-kgb.si/rezervacije-vstopnic
Rezervacije vstopnic veljajo do 20:45. Po tej uri lahko kupite vstopnico tudi tisti, ki niste rezervirali, zato nikar ne pojdite drugam, če vam na vratih rečejo, da ni več kart. Počakajte do 20:45 in rezervacije se bodo sprostile.

VLJUDNO VABLJENI !

petek / 8. marec / 21 h

koncert skupine

BUENA BANDA

Power-Brass, Pop, Funk, Hip Hop, New Orleans Street Style


Zasedba:

Trumpet: Marko Šolman
Trumpet: Dominic Pessl
Tenor Saxophone: Nicolò Loro Ravenni
Baritone Saxophone: Oleksandr Ryndenko
Trombone: Sascha Krobath
Sousaphone: Georg Laller
Drums: Luis Carneiro de Oliveira

Web:

www.buenabanda.com

https://www.facebook.com/buenabandamusic/

 

cena vstopnice : 6 €

Gospe in tovarišice, žene in dekleta – VSTOP PROST