KONCERTI 2019

sreda, 4. september / 20:00

koncert skupine

MIHAEL HRUSTELJ TRIO

Welcome to The World of Mihael, musician, composer and most important a guitar player. Growing up in Slovenia, he had the privilege to be exposed to the sheer beauty of dark green forests, majestic mountains and their daughter’s fresh mountain rivers. This on growing bond established itself as the most important source of inspiration when he started to make music.

By leaving Slovenia his bond to nature and roots grew even stronger and started to coexist with the current diverse and modern metropole life in Rotterdam, where he and his band are currently based. His music is brought to life with the help of international musicians Jeroen van der Ley from the Netherlands on the bass guitar and George Panaite, from Romania on the drums. Together, they explore the possibilities of sound and painting Mihael’s strong bond with nature combined with other musical genres such as classical, folk, world, rock, pop and jazz music.

In the trio setting Mihael plays his electro classical guitar and coloring the sound with the use of different effects. Throughout the repertoire, Mihael implements his vocals as well. The lyrics are a mixture of nature-related experiences and the urban society.

Mihael tours in Europe and abroad, mostly with his own projects, this year already for the 3rd time he had a chance to tour in Asia presenting his new 3rd solo album ‘’Fallen Leaves’’.

Critics and audience describe the group with comments such as:

“Pure, dynamic and magical’’,

“Inspiring ‘’,

‘Honest’,

“Powerful’’,

“The music was presented with a nerve of huge intensity and love to play the music, that came across and overwhelmed anyone in the room where they performed’’,  

‘’A sound that takes you on a journey and you can really imagine a story behind the notes that they play’’,

’I absolutely love them, they are so honest when they perform.’

‘‘Maybe you think that the Trio doesn’t provide with a big sound. Well, these 3 boys will make a sound as big as the ocean.’’

 

http://www.mihaelhrustelj.com/
https://www.facebook.com/MihaelHrusteljMusic/

Instagram: https://www.instagram.com/mihaelhrustelj/

YT: https://www.youtube.com/watch?v=dASrYmu02gA – NEW FREQUENZY SESSION

https://www.youtube.com/watch?v=cTUNBNEidoU – LIBIDO

vstopnina – 8 EUR

  petek, 7.6. / 21:00  

koncert skupine

SATCHMO DIXIE BAND

Žan Cesar –trobenta  / Grega Vinko – pozavna  /  Andrej Cimerman- klarinet-klavir  /  Ivek Baranja – bobni  /  Joc Ratej – banjo in kitara  /  Peter Jeraj – kontrabas  /  Janez Goršič – vokalni solist

Satchmo dixie band- celjski dixieland ansambel, ki je s to glasbo v drugem desetletje muziciranja, je eden vodilnih slovenskih ansamblov, ki goji ta glasbeni stil in s svojimi izvirnimi priredbami slovenske in svetovne popularne glasbe preseneča in navdušuje občinstvo na številnih koncertih doma in v tujini.
Ta glasbena zvrst postaja hit leta, posebej s plesom swinga.
Naš koncert nosi naslov » Tribute to Louis Armstrong« in je po konceptu show, v katerem se prepleta dixieland z največjimi hiti Louisa Armstronga, ob 100 obletnici začetka igranja trobente ambasadorja ameriške glasbe.

 

cena vstopnice – 10 eur
   četrtek, 30.5. / 20:00    

koncert zasedbe

BEZGET  KAMPL  PARUSHEV 

TRANSFUSION

Igor Bezget – kitara
Tadej Kampl – bas
Mihail Parushev -bobni

Kot že ime nakazuje glasba ki jo bodo predstavil temelji na združevanju različnih glasbenih načinov izražanja. izhajajoč iz jazzovske oziroma jazz rockovske osnove njihova glasba združuje različne glasbene vplive z katerimi so se glasbeniki srečali na svoji življenski poti. člani zasedbe sodelujejo že dalj časa prvič pa so skupaj zaigrali na snemanju prvega big band albuma igorja bezgeta z naslovom pangea. od takrat redno sodelujejo, kot trio pa so skupaj posneli pet albumov. repertoar ki ga bodo predstavili temelji na izboru skladb ki so jih skozi leta skupaj posneli kakor tudi na novih kompozicijah ki jih najdemo na svežem projektu z naslovom macedonian suite.

https://youtu.be/jV-hikyaLug

https://youtu.be/jV-hikyaLug

https://m.youtube.com/watch?v=kk0IetOMivQ&feature=share

https://m.youtube.com/watch?v=BlIARWQMg2Y

 

cena vstopnice – 8 eur
  petek, 24. 5. / 22:00  

koncert skupine

ŽUTA OSA Balkan Etno

cena vstopnice – 10 eur
   petek, 17. maj 2019 / 21:00   

koncert skupine

ŽELJA PO KAKAVU

 

  • Alex Želj (glavni vokal, spremljevalna kitara)
  • Sani Smajić (bobni, tolkala)
  • Blaž Pridgar (back vokal, bas kitara)
  • Jaka Kunst ( solo kitara)
  • Marko Baklan (klaviature, dodatki)

O bandu:

Smo 5-članski Rock band, polni energije in raznih zanimivih idej. Začeli smo sicer kot 4-članski band pred dvema letoma, a smo se od takrat nekoliko spremenili in predvsem dopolnili. Vsi smo bili glasbeniki že prej, vsem nam je všeč rock in želimo takšno glasbo širiti dalje med občinstvo. Po našem mnenju se je v zadnjih letih stil glasbe obrnil na glavo. Dandanes se svet vrti le okrog elektronske glasbe, medtem ko Rock, Metal, Punk… tonejo v pozabo. Naš namen je današnji družbi povrnit tisti »pravi, stari« rock, kjer lahko ljudje skačejo, plešejo, pojejo, se zabavajo in zapustijo koncert z velikim nasmeškom na obrazu. Ker smo še dokaj mlad band, večinoma igramo znane rock pesmi, avtorske glasbe pa se dotikamo šele letos. Ker mora ljudem, bit koncert tudi vizualno všeč, zadnje čase našim koncertom dodajamo tudi show elemente. Trudimo se po najbojših močeh in se izpopolnjujemo vsak dan.

cena vstopnice – 3 eur

   sobota, 11. maj 019 / 21:00   

koncert skupine   

OKTTOBER

© Sasa Huzjak

Jesen je lahko dolga in zima mrzla. A pride pomlad. Mariborski bend Okttober se po letu in pol premora končno vrača na glasbene odre in počasi začenja gibati prste in glasilke.

Okttober so Milan Fras, pevec in kitarist, solo kitarist Nikola Stojanović, basist in mag Sebastijan Roškarič in bobnar Gregor Božič.

Letos mineva že deset let, kar so se prvič sestali, leta 2015 pa so izdali tudi prvenec, album melanholičnega melodičnega rocka, z naslovom 10. Na njem je poleg uspešnice Lep dan še pesem tedna z Vala 202, Sem kakor ti, zgodba o iskanju sreče izven nas, ki se tam ne skriva – Dlani in Poišči me v pravljici. Pravkar nastajajo nove skladbe, ki jih boste že lahko slišali na prihajajočih koncertih.

Več informacij o skupini tudi na www.okttober.com, kjer so objavljena vsa besedila, povezava do albuma, koncertne informacije, fotografije in podobno. Na spletni strani je tudi povezava do digitalnega downloada albuma, ki je na voljo na vseh večjih spletnih platformah za posredovanje glasbe (iTunes, Amazon, Google music, Deezer, CdBaby, …).

(foto: Saša Huzjak)

Facebook: https://www.facebook.com/Okttober

Twitter: https://twitter.com/Okttoberband

Instagram: https://www.instagram.com/okttober

Okttober so:

Milan Fras, pevec, kitarist,

Nikola Stojanović, solo kitarist,

Sebastijan Roškarič, basist,

Gregor Božič, bobnar.

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter