fbpx

KONCERTI 2019

 

 

 

   sobota / 7.12. / 21:00   

GORAN BOJČEVSKI ft. ALEKSANDRA ILIJEVSKI

Goran Bojčevski-klarinet, piščali
Nejc Škofic-klaviature
Žiga Kožar-bobni


posebna gostja: Aleksandra Ilijevski-vokal

Goran Bojčevski, klarinetist in skladatelj, utemeljitelj glasbenega sloga Balkan Nuevo, se je tokrat odločil popestriti svoj program z nežnim ženskim vokalom. K sodelovanju je povabil enega najmehkejših glasov, Aleksandro Ilievski (Pliš). Poleg znanih skadb Bojčevskega, s katerimi je napolnil Gallusovo dvorano, bosta vsem znane in ljube skladbe skupaj postavila na novo. Goran jih bo preoblekel v Balkan Nuevo, Aleksandra pa jih bo zavila v pliš.
Dva svetova, en izjemen večer.
Z njima tudi odlična Nejc Škofic in Žiga Kožar.petek / 6.12. / 21:00

koncert skupine
KABUM 

KABUM se prvič predstavi MARIBORU!
Izvajamo avtorsko glasbo, ki vas popelje v svet domišljije in nostalgije 😉

Zvrst glasbe se meša med slovensko popevko, jazz-om, pop-om.

Band sestavljamo: 

  • Jure Brunšek 🎸
  • Leon Žunec 🎹🎸🎷
  • Anže Burja 🥁
  • Kristijan Crnica 🎤

Vstopnina  – 10€petek / 29.11. / 22:00


ŽUTA OSA Balkan Etno

TRIJE-PIONIRJI.COM (oz. Žuta osa) bo samo za vas izvajala najlepše melodije stare Juge – starogradske, srbske narodne, ciganske in še in še…! To je dan, ko smo postali pionirji… in tega nam ne more vzeti nihče!
Pionirska oprava, kanček nostalgije in dobra volja so zaželjeni – za vse ostalo poskrbi Doda in team KGB! Ne bo manjkal niti Nikola – najboljši kelner na Balkanu! Gavrilović pašteta bo! Vstopnina tudi! Pridi še ti, pa bomo tam vsi!
Rezervacije na mail: bogdan.pernat@triera.net

Vstopnina 10€


 

    četrtek / 28.12. / 20:00   

Jam razglednica #3

Ana Bezjak & Nina Korošak Serčič trio

JAM RAZGLEDNICA #3: Ana Bezjak & Nina Korošak Serčič trio

Zadnja JAM razglednica, s katero zaključujemo letošnji jazzovski cikel v KGB-ju, bo imela močno vokalno linijo. Večer bo vodila in otvorila mariborska vokalistka in pedagoginja Ana Bezjak, da bi po uvodnih skladbah oder prepustila mladim vokalistkam in vokalistom, ki se šolajo na jazzovskem oddelku Konservatorija za glasbo in balet v Mariboru. Ob spremljavi tria Nine Korošak Serčič se nam bodo s programom raznolikih jazzovskih standardov predstavili mladi upi vokalnega jazza: Mateja Bobnar Radenković, Blažka Garmut, Teja Jecelj, Maruša Kunst, Neža Ožinger, Dominik Petko, Tilen Slovenc in Anastasia Vetrih.

Klub KGB s tem zaključuje letošnje popotovanje po jazz pokrajinah slovenske glasbene scene. V ciklu, ki je vključeval koncerte sodobnega avtorskega jazza (JAZZ razglednice) in koncerte standardnega jazza, ki jim sledi jam session (JAM razglednice), so nas navdušili tako vrhunski jazz glasbeniki s svojimi najnovejšimi stvaritvami (Bezget/Kampl/Parushev s projektom Transfusion, Tomi Purich Trio z novim albumom #brkoman in Žan Tetičkovič s projektom Oktoechoes), kot tudi mlajši glasbeniki, ki se preizkušajo v improvizaciji ter nadgrajujejo svoje glasbeno znanje v sodelovanju z že uveljavljenimi ustvarjalci. S ciklom koncertov, ki odpirajo možnost za improvizacijo v jam session-ih, ki jim sledijo, dajemo prostor mladim virtuozom, da z nebrzdanim raziskovalnim duhom na pohodu gradijo prihodnost slovenske jazz scene.

Vstopnina: 3,- €
Program JAZZ & JAM razglednice je podprla Mestna občina Maribor.sobota / 23.11. 20:00
Vljudno vabljeni na tretji koncert letošnjega cikla "klasika danes? jutri?"!


Hans-Peter Steiner & Rudi Katholnig:
First Inspiration


Vljudno vabljeni na tretji koncert letošnjega cikla “klasika danes? jutri?”!

Hans-Peter Steiner & Rudi Katholnig: First Inspiration

 

Hans Peter in Rudi iz avstrijskega dela Koroške prinašata glasbeno svežino s kombinacijo harmonike in saksofona. Kombinacija sicer deluje precej netipična, a ravno to glasbenikoma omogoča nove zvočne poti. Stilsko se gibljeta nekje med »Tango nuevom«, jazzom in melodijami, ki jih slišimo v muzikalih. Tako sta glasbenika ustvarila zanju značilen zvok, ki ga do največje mere razvijeta predvsem v avtorskih skladbah. Sicer pa v svojem programu izvajata tudi dela širše znanih avtorjev, kot so Astor Piazzolla, Hermeto Pascoal, Gerald Preinfalk itd. Dodatno glasbeno svežino dodajo tudi improvizirani deli. Duo deluje od leta 2012, leta 2016 pa je izšel njun prvenec z naslovom »First Inspiration«.

preostali koncerti koncertnega cikla “klasika danes? jutri?”

~ 9.11.19 Brass Band Slovenija – Glasbeni mozaik / klasika danes? jutri? Minoritska cerkev

~ 12.11.19 Simon Širec: More Than Just Sax @KGB Maribor (Kulturno Glasbeni Brlog)

~ 27.11.19 Pihalni Kvintet Vivus: Vivus! Minoritska cerkev

Vstopnice za posamezni koncert stanejo 5€ in se lahko kupijo na blagajni prizorišča.
Paket štirih vstopnic za celoten cikel lahko dobite pri ekipi Epeke po ceni 15€.

Klasika danes? jutri?

Pred letom dni smo pilotsko izvedli koncertni cikel klasika danes? jutri? in pričeli z iskanjem umestitve klasične glasbe v sodobni čas in prostor. Iskanje se je s tremi koncerti šele zares začelo, zato letos izvajamo drugo edicijo cikla, kjer bomo z razširjenim programom odprli nekaj novih skrinjic.

Kam v današnjem času spada klasična glasba? Izključno v koncertne dvorane? Cerkve? Na poroke? Festivale? Klube? Dvigala? Trgovine? Ali sploh še kam spada? In v kakšni obliki? Strogo večerni, bleščeči, ob izbranih besedah, vrhunskem vinu? Izvirno, tako kot je nekoč bilo, ali je dovoljena modernizacija? Je le ta zaželena? Smiselna?

Klasična glasba se je v brzem vrtincu modernega časa znašla v krizi nekoč jekleno močne identitete. Kakor da bi zašla v zmes elitizma, konservativnosti in zamudne pedantnosti. Zdi se, da »instant« doba s suficitom informacij le stežka procesira umetnost, ki v svoji obravnavi zahteva nekoliko več pozornosti, časa in premisleka.
A tudi klasična glasba je navsezadnje še vedno – glasba! In v svoji biti je ena od funkcij umetnosti vendarle razvedrilo. Večji del repertoarja klasike je bil in je še vedno napisan prav s tem namenom. Tehnična dovršenost, virtuoznost izvajanja in estetski ter izpovedni doprinos pa so tisti dodatek, ki osnovni namen zgolj podkrepi.

Cikel klasika danes? jutri? je zastavljen kot dokaz, da je za uživanje ob klasični glasbi več kot dovolj le radovednost posameznika. Predstavljajo se mladi, drzni izvajalci v manj običajnih sestavih, ki na klasično sceno prinašajo svežino in novosti, a pri tem ne zapostavljajo pomembnosti kvalitetne izvedbe in izbire programa.
Letošnji cikel je v več pogledih razširjen, tako stilsko kot lokacijsko. K sodelovanju smo tokrat povabili glasbenike iz sveta klasične glasbe, ki pa svoje znanje in razmišljanje uporabljajo v najrazličnejših stilih. Tudi takih, ki bi naj po definiciji bili nasprotje resni glasbi. Dva koncerta sta umeščena v Minoritsko cerkev, ki se je že lani izkazala kot čudovito okolje za tovrstne koncerte. Dvakrat pa bomo uživali v legendarnem mariborskem »Kulturno-Glasbenem Brlogu« oziroma Klubu KGB, kjer bo glasba odzvenela v sproščeni kletno-barski atmosferi. (Sašo Fekonja)

Koncertni cikel podpira Mestna občina Maribor.
petek / 22.11. / 20:30

koncert skupine

Leto 2019 je bilo v svetovnem merilu leto mnogih neumnih odločitev, a v deželi Štajerski so, že malo šarmantno osiveli pubeci, sprejeli eno dobro. Obudili so bend INVITE, katerega glasba je nekoč navduševala mnoge ter osrečevala njih, ki so jo ustvarjali. Boštjan Bračič, avtor besedil in glasbe, Žarko, Miran, Viktor, David in Martin so sila, ki stoji za novim rojstvom benda, ki je pred časom obarval slovensko glasbeno sceno in polnil koncertna prizorišča širom po Sloveniji.

INVITE so skupaj, z novo zalogo avtorske glasbe in tisto nekaj prostega časa, ki bi ga radi posvetili ustvarjanju in koncertiranju.

In prvi koncert po skoraj 10-ih letih se bo zgodil 22.novembra ob 20:30 v KGB-ju, ki so ga fantje izbrali z namenom, saj zanj pravijo, da je najboljši plac daleč naokoli. Pridite in deležni boste palete starih in povsem novih melodij, ki se ponovno rojevajo. Njihova zadnja “Dišiš mi kot Indija” pa je že usekala na radijske postaje.

Invite

cena vstopnice 5.- eur
petek / 15.11. / 21:00

KATALENA

Tradicionalni koncert Katalene v KGB-ju.

Katalena je nastopila v tako rekoč vsakem klubu, koncertni dvorani ali festivalskem odru v državi, pa tudi kar precej potovala, z nastopi v ZDA, Izraelu ter po celi Evropi. A Katalena se ne ustavlja, saj je lani aprila izšel njen sedmi album “Človek ni zver/Man Is Not a Beast”. Bend navdih črpa iz zapuščine slovenskih ljudskih pesmi, ki jo prilagaja in izvaja v skladu s svojo lastno estetiko ter preferencami. Temeljna predpostavka njenega ustvarjanja je vera v brezčasnost tradicionalne glasbe, ki je po mnenju članov še vedno živa v mlajših generacijah dandanes – ne kot nek že davno izgubljen objekt, temveč kot vitalna tradicija. Katalena skuša to glasbeno dediščino poživiti z lastno svežo energijo, hkrati pa zavreči njene ideološke konotacije in omogočiti, da prevladajo njena igrivost ter nalezljivi ritmi.

Vesna Zornik: glavni vokal, spremljevalni vokali
Polona Janežič: klavir, klaviature, psalter, spremljevalni vokali
Boštjan Gombač: klarinet, saksofoni, krilovka, teremin, ukulela, kositrne piščali, fujara, pozavna, spremljevalni vokali
Tibor Mihelič Syed: bas kitara, gimbri, ukulela, Roland HPD 20, kitara, spremljevalni vokali
Boštjan Narat: kitara, bendžo, spremljevalni vokali
Robert Rebolj: bobni, tolkala

 

“Katalena še nikoli ni zvenela tako prepričljivo, zrelo, brezkompromisno, presunljivo in subtilno hkrati”.

Katarina Juvančič, Odzven 2018

www.katalena.net

Facebook: KatalenaSlovenianBand

cena vstopnice - 13,- eur
četrtek / 14.11. / 18:30 / 20:00

Glasbena delavnica in koncert

John Stowell & Marko Čepak Maki & Igor Bezget

John Stowell (ZDA), je jazz kitarist in glasbenik, unikaten in originalen, prepoznaven po svojih modernih jazzovskih harmonijah, akordih in improvizaciji. Že 40 let potuje, koncertira in poučuje po različnih državah. Kot rezidenčni umetnik (artist-in-residence) je poučeval na šolah v Nemčiji, Argentini, Indoneziji, ZDA in Kanadi. Sodeloval je z imeni kot so Billy Higgins, Billy Hart, Dave Liebman, Milt Jackson, Lionel Hampton, Art Farmer, Conte Condoli, Herb Ellis, Bill Watrous, Mundell Lowe in mnogi drugimi. Ob njem bosta nastopila Igor Bezget in Marko Čepak Maki glasbenika, ki pravtako vsak na svoj originalen način sokreirata podobo kitarskega jazza in improvizirane glasbe današnjega časa.

Glasbena delavnica: 18.30
Delavnica je primerna za vse glasbenike neglede na zvrst in instrument, ki želijo razširiti svoje glasbeno znanje z svežimi idejami in harmonsko melodičnimi rešitvami, ki jih ponuja moderni jazz.

Koncert: 20.00
Na koncertu bodo glasbeniki predstavili skladbe iz standardnega jazzovskega repertoarja kakor tudi lastne skladbe v različnih kombinacijah ki jih tovrstni kitarski trio nudi.
sreda / 13.11. / 21:00


Jazz razglednica #3: 

Žan Tetičkovič – Oktoechoes

Zadnjo jazz razglednico nam pošilja Žan Tetičkovič z najnovejšim projektom in sestavom Oktoechoes. Žan Tetičkovič je med New Yorkom in Barcelono živeči tolkalist in večkrat nagrajen skladatelj (2017 ASCAP Johnny Mandel prize).
Glasbeno-razvojna smer, ki je pred nekaj leti začela nastajati na podlagi obsežnih raziskav na področju modalne glasbe in kontrapunkta združuje dva povsem različna svetova, jazz in arhaične modalne zakonitosti iz časov Palestrine, ki v tem projektu služijo ne le kot izhodiščne točke za kompozicijski navdih, temveč hkrati vzpostavljajo tudi nove okvire za jazzovsko improvizacijo. Ta osvežujoči glasbeni eksperiment in koncept nas s pomočjo kompleksnih, a hkrati čudovitih glasbenih tekstur vrne v čas evolucijskih melodij in kontrapunkta, tokrat prirejenih za jazz kvintet v sestavi:

Gianni Gagliardi – tenor saksofon

Antonio Mazzei – klavir

Robert Jukič – bass

Žan Tetičkovič – bobni in kompozicije

Klub KGB vas vabi na popotovanje po jazz pokrajinah slovenske glasbene scene. V novem ciklu, ki vključuje koncerte sodobnega avtorskega jazza (JAZZ razglednice) in koncerte standardnega jazza, ki jim sledi jam session (JAM razglednice), nas bodo navdušili tako vrhunski jazz glasbeniki s svojimi najnovejšimi stvaritvami (Bezget/Kampl/Parushev s projektom Transfusion, Tomi Purich Trio z novim albumom in Žan Tetičkovič s projektom Oktoechoes), kot tudi mlajši glasbeniki, ki se preizkušajo v improvizaciji ter nadgrajujejo svoje glasbeno znanje v sodelovanju z že uveljavljenimi ustvarjalci. S ciklom koncertov, ki odpirajo možnost za improvizacijo v jam session-ih, ki jim sledijo, dajemo prostor mladim virtuozom, da z nebrzdanim raziskovalnim duhom na pohodu gradijo prihodnost slovenske jazz scene.

Vstopnina: 7,- €
Program JAZZ & JAM razglednice je podprla Mestna občina Maribor.


torek / 12.11. / 20:00

»More Than Just Sax«
SIMON ŠIREC

Vljudno vabljeni na drugi koncert letošnjega cikla “klasika danes? jutri?”!

 

»Theatre Music« je naslov svežega albuma iz širšega avtorskega koncepta »More Than Just Sax«. Ideja je zrasla na glasbenem vrtičku Simona Širca, sicer klasično izobraženega saksofonista, ki pa pri svojem umetniškem delovanju vztrajno potuje preko meja posameznih žanrov. V zadnjem času s svojimi kreacijami vedno bolj raziskuje popularno in elektronsko glasbo, v katero pa vztrajno inkorporira znanje, ki ga je pridobil skozi študij klasične glasbe. Kljub glasbeni kompleksnosti pa nastopi mladega dolenjskega glasbenika ostajajo nadvse sproščeni in simpatični. Simon velja za večnega inovatorja, drznega eksperimentatorja, hkrati pa ne sprejema kompromisov pri kvaliteti glasbe.

preostali koncerti koncertnega cikla “klasika danes? jutri?”
~ 9.11.19 Brass Band Slovenija – Glasbeni mozaik / klasika danes? jutri? @Minoritska cerkev, LGM

~ 23.11.19 Hans-Peter Steiner & Rudi Katholnig: First Inspiration @KGB Maribor (Kulturno Glasbeni Brlog)

~ 27.11.19 Pihalni Kvintet Vivus: Vivus! @Minoritska cerkev, LGM

Vstopnice za posamezni koncert stanejo 5€ in se lahko kupijo na blagajni prizorišča.
Paket štirih vstopnic za celoten cikel lahko dobite pri ekipi Epeke po ceni 15€.

Klasika danes? jutri?

Pred letom dni smo pilotsko izvedli koncertni cikel klasika danes? jutri? in pričeli z iskanjem umestitve klasične glasbe v sodobni čas in prostor. Iskanje se je s tremi koncerti šele zares začelo, zato letos izvajamo drugo edicijo cikla, kjer bomo z razširjenim programom odprli nekaj novih skrinjic.

Kam v današnjem času spada klasična glasba? Izključno v koncertne dvorane? Cerkve? Na poroke? Festivale? Klube? Dvigala? Trgovine? Ali sploh še kam spada? In v kakšni obliki? Strogo večerni, bleščeči, ob izbranih besedah, vrhunskem vinu? Izvirno, tako kot je nekoč bilo, ali je dovoljena modernizacija? Je le ta zaželena? Smiselna?

Klasična glasba se je v brzem vrtincu modernega časa znašla v krizi nekoč jekleno močne identitete. Kakor da bi zašla v zmes elitizma, konservativnosti in zamudne pedantnosti. Zdi se, da »instant« doba s suficitom informacij le stežka procesira umetnost, ki v svoji obravnavi zahteva nekoliko več pozornosti, časa in premisleka.
A tudi klasična glasba je navsezadnje še vedno – glasba! In v svoji biti je ena od funkcij umetnosti vendarle razvedrilo. Večji del repertoarja klasike je bil in je še vedno napisan prav s tem namenom. Tehnična dovršenost, virtuoznost izvajanja in estetski ter izpovedni doprinos pa so tisti dodatek, ki osnovni namen zgolj podkrepi.

Cikel klasika danes? jutri? je zastavljen kot dokaz, da je za uživanje ob klasični glasbi več kot dovolj le radovednost posameznika. Predstavljajo se mladi, drzni izvajalci v manj običajnih sestavih, ki na klasično sceno prinašajo svežino in novosti, a pri tem ne zapostavljajo pomembnosti kvalitetne izvedbe in izbire programa.
Letošnji cikel je v več pogledih razširjen, tako stilsko kot lokacijsko. K sodelovanju smo tokrat povabili glasbenike iz sveta klasične glasbe, ki pa svoje znanje in razmišljanje uporabljajo v najrazličnejših stilih. Tudi takih, ki bi naj po definiciji bili nasprotje resni glasbi. Dva koncerta sta umeščena v Minoritsko cerkev, ki se je že lani izkazala kot čudovito okolje za tovrstne koncerte. Dvakrat pa bomo uživali v legendarnem mariborskem »Kulturno-Glasbenem Brlogu« oziroma Klubu KGB, kjer bo glasba odzvenela v sproščeni kletno-barski atmosferi. (Sašo Fekonja)

Koncertni cikel podpira Mestna občina Maribor.
četrtek / 24.10. / 200:00 

JAM RAZGLEDNICA #2

 PETrio

Drugo JAM razglednico bomo dobili od mednarodnega jazz tria, ki izvira iz KUG Graz. Mariborski publiki že dobro poznani, saj so se v preteklih letih uveljavili kot salonski trio, ki je mesečno odpiral mariborske jam sessione. Pianist Peti Gyárfás, komponist ter aranžer skupine prihaja iz Madžarske, študisko trenutno deluje na Finskem, na priznani univerzi Sibelius v Helsinkih. Hrvaški basist Hrvoje Kralj zaključuje študij jazz kontrabasa na Graški univerzi, prav tako kot mariborska bobnarka Nina Korošak-Serčič.

Klub KGB vas vabi na popotovanje po jazz pokrajinah slovenske glasbene scene. V novem ciklu, ki vključuje koncerte sodobnega avtorskega jazza (JAZZ razglednice) in koncerte standardnega jazza, ki jim sledi jam session (JAM razglednice), nas bodo navdušili tako vrhunski jazz glasbeniki s svojimi najnovejšimi stvaritvami (Bezget/Kampl/Parushev s projektom Transfusion, Tomi Purich Trio z novim albumom in Žan Tetičkovič s projektom Oktoechoes), kot tudi mlajši glasbeniki, ki se preizkušajo v improvizaciji ter nadgrajujejo svoje glasbeno znanje v sodelovanju z že uveljavljenimi ustvarjalci. S ciklom koncertov, ki odpirajo možnost za improvizacijo v jam session-ih, ki jim sledijo, dajemo prostor mladim virtuozom, da z nebrzdanim raziskovalnim duhom na pohodu gradijo prihodnost slovenske jazz scene.

Vstopnina: 3,- €
Program JAZZ & JAM razglednice je podprla Mestna občina Maribor.
sobota / 19.10. / 21:00 

koncert skupine
GROOVELAND

Grooveland je skupina mladih glasbenikov, ki jih druži ljubezen do jazz, funk, soul in pop glasbe. Skupina deluje, kot sekcija v Klubu Big Band Radlje, ki to leto praznuje 25 letnico delovanja. Člani Groovelanda svoje glasbeno znanje izpopolnjujejo na različnih univerzah po Evropi.

Z raznolikim glasbenim programom se želimo dotakniti čim širšega kroga poslušalcev. 


cena vstopnice - 6 eur

  petek / 18.10. / 21:00  

No Name Blues Band

cena vstopnice – 7 eur


  četrtek / 17.10. / 20:30   

Natriletno kolobarjenje s praho

Koncert

Spoj kompleksnih pesniških besedil z raznorodnimi glasbenimi pristopi črpa iz pankersko-grandžerskega generacijskega ozadja avtorjev. Natriletno kolobarjenje s prahoje projekt avtorja besedil in interpreta, sicer gledališčnika Jureta Novaka ter vsestranskega vokalista in multiinstrumentalista Uroša Buha (BUH, Same babe, Josip Brass, Zaklonišče prepeva idr.), ki v N3L poleg vokala prispeva še bobne in kitare.

Od uspešne izdaje druge plošče Iz kontekstaje dvojec na permanentni, a sporadični turneji ob podpori odlične zasedbe: poleg Novaka in Buha nastopajo še Polona Janežič (Katalena), Marko Širec (Nina Bulatovix, Coma Stereo) in Marek Fakuč.

Življenjepis:

Natriletno kolobarjenje s praho je projekt, ki je nastal na pobudo avtorja in režiserja Jureta Novaka ob izidu njegove druge pesniške zbirke, Stare pesmi, leta 2011. K sodelovanju je povabil svojega starega prijatelja, vsestranskega vokalista in multiinstrumentalista Uroša Buha (ReLight, Same babe, Zaklonišče prepeva).

Natriletno kolobarjenje je osrediščeno v dodani vrednosti spoja kompleksnih, pesniških besedil z raznorodnimi glasbenimi pristopi, ki črpajo iz pankersko grandžerskega generacijskega ozadja avtorjev.

Nastalo je prgišče skladb, ki sta jih predstavila na nekaj nastopih v Ljubljani in po Sloveniji, leta 2013 pa sta na festivalu KantFest v Rušah prejela Zlato kanto, prvo nagrado, ki je vključevala snemalni dan v studiu 22 mariborske RTV.

Tam sta posnela osem skladb, ki tvorijo prvenec Natriletno kolobarjenje s praho, v obdelavo pa sta skladbe vzela še Igor Vuk (N’Toko, Moveknowledgment) ter Gregor Zemljič (Random logic, Earresistible mastering). Rezultat je kompaktna in energična plošča, ki se giblje med družbenim angažmajem in intimnimi vpogledi v sodobni vsakdan.

Ob izidu plošče Novak in Buh zdaj načrtujeta serijo nastopov po slovenskih klubih in festivalih, pripravljata pa tudi že nov material.

 

 

Natriletno kolobarjenje s praho je sistem agrarne tehnike, pri katerem je polje razdeljeno na tri dele: na prvem delu se seje ozimino, na drugem jaro žito, tretji del pa je v prahi; ostane torej neobdelan, na njem pa se pase živina, da se zemlja odpočije.

Na prahi v Natriletnem kolobarjenju se besede odpočijejo. Na njih se pase glasba.

Natriletno kolobarjenje s praho je projekt avtorja besedil in interpreta, sicer gledališčnika Jureta Novaka ter vsestranskega vokalista in multiinstrumentalista Uroša Buha (BUH, Same babe, Josip Brass, Zaklonišče prepeva, …), ki v N3L poleg vokala prispeva še bobne in kitare.

Natriletno kolobarjenje s praho je spoj kompleksnih, pesniških besedil z raznorodnimi glasbenimi pristopi, ki črpajo iz pankersko grandžerskega generacijskega ozadja avtorjev.

 

Prodaja vstopnic : Blagajna SNG Maribor in na dan koncerta v klubu KGB od 21:00 ure 

cena vstopnice – (10 eur)


  sreda / 16.10. / 20:00  

JAZZ RAZGLEDNICE #2

TOMI PURICH TRIO

JAZZ RAZGLEDNICE
Klub KGB vas vabi na popotovanje po jazz pokrajinah slovenske glasbene scene. V novem ciklu, ki vključuje koncerte sodobnega avtorskega jazza (JAZZ razglednice) in koncerte standardnega jazza, ki jim sledi jam session (JAM razglednice), nas bodo navdušili tako vrhunski jazz glasbeniki s svojimi najnovejšimi stvaritvami (Bezget/Kampl/Parushev s projektom Transfusion, Tomi Purich Trio z novim albumom in Žan Tetičkovič s projektom Oktoechoes), kot tudi mlajši glasbeniki, ki se preizkušajo v improvizaciji ter nadgrajujejo svoje glasbeno znanje v sodelovanju z že uveljavljenimi ustvarjalci. S ciklom koncertov, ki odpirajo možnost za improvizacijo v jam session-ih, ki jim sledijo, dajemo prostor mladim virtuozom, da z nebrzdanim raziskovalnim duhom na pohodu gradijo prihodnost slovenske jazz scene.

Tomi Purich trio

Tomi Purich trio je zasedba izjemnih glasbenikov, ki je s svojim unikatnim etno-jazz zvokom prodrla na domače in tuje odre. Na drugem koncertu cikla Jazz razglednice bomo tako tudi v Mariboru deležni predstavitve njihove avtorske plošče s preprostim naslovom #balkanjazz, ki v unikatni zvočni izkušnji združuje tradicionalne zvoke Balkana, Orienta in Istre s svobodo zahodnjaške jazzovske improvizacije. Klasičen jazz trio (piano, bas, bobni) v inovativni ritmično melodični balkanski preobleki.

Klub KGB nadaljuje popotovanje po jazz pokrajinah slovenske glasbene scene. V ciklu, ki vključuje koncerte sodobnega avtorskega jazza (JAZZ razglednice) in koncerte standardnega jazza, ki jim sledi jam session (JAM razglednice), nas bodo navdušili tako vrhunski jazz glasbeniki s svojimi najnovejšimi stvaritvami (Bezget/Kampl/Parushev, Tomi Purich Trio in Žan Tetičkovič s projektom Oktoechoes), kot tudi mlajši glasbeniki, ki se preizkušajo v improvizaciji ter nadgrajujejo svoje glasbeno znanje v sodelovanju z že uveljavljenimi ustvarjalci.

Za okus priredba ljudske pesmi MORE SOKOL PIE v izvedbi Tomu Purich Trio: https://youtu.be/u9dMO9kfeJA

Vstopnina: 7,- €
Program JAZZ & JAM razglednice je podprla Mestna občina Maribor.


  ponedeljek / 14.10. / 22:00 – razprodano 

koncert

Vogelnik-Drnovšek-Solce

Grad gori!

 

Vokal / Brina Vogelnik

Harmonika / Matija Solce

Violina / Barja Drnovšek

Tolkala / Blaž Celarec

Svež in inovativen domač sestav Grad gori!, povezan v ljubezni do ljudske glasbe, ohranja svetovno ljudsko zapuščino, tradicionalno glasbo s folklornimi motivi, ljudske napeve in pripovedi. Angažirano in aktualno svetovno dediščino je prispeval lutkar, glasbenik, svetovni popotnik Matija Solce. Ustvarjajo in izvajajo tudi avtorske pesmi, prežete s starodavno strastjo, milino in močjo. Njihov izraz zaznamujejo preplet Brininega zvonkega glasu z energično harmoniko in markantno violino ter nežni prehodi v presunljive melodije, umirjeno lebdeče nad brbotajočim hudournikom.

Prodaja vstopnic : SNG Maribor in na da koncerta od 21:00 v klubu KGB

cena vstopnice – (10 eur)


  sobota / 12.10. /  21:00   

koncert skupine

Strici iz Ozadja

Ste mislili, da veste, kdo so Strici iz ozadja? So vas lažne novice in propagandni videoposnetki zavedli? Resnica je tako nepričakovana, tako bizarna in tako dobro čuvana skrivnost, da preprosto ne boste verjeli svojim očem, ko zares vidite, kdo stoji za tem zloveščim mitom. Strici iz ozadja v resnici igrajo surf rock, ustvarjajo svojo glasbo in iz električnih kitar, basa in bobnov izvabljajo najbolj temačne ter konspirativne note, ki jih ne slišite le z ušesi, temveč začutite v svoji drobovini. In kje bi lahko bili Strici iz ozadja bolj doma kot v KGB-ju? Vas čudi, da jih tam niste srečali že prej? Zdaj prihaja vaša priložnost!

cena vstopnice – 4 eur


  petek / 11.10. /  21:00   

koncert skupine

B – kompleks

B-kompleks igrajo akustične verzije country, blues, folk in rock pesmi, ki jih poslušalci s prefinjenim okusom poznajo zelo dobro. Nekatera besedila so prirejena v slovenščino, druga pa (še) ne. Povrhu vsega, pa vam izvedbe njihovih avtorskih, melanholičnih pesmi, lahko celo ogrejejo srce. B-kompleks: Boštjan Zorc – Kitara, ustna harmonika & vokal Mario Modrinjak -Tolkala Primož Pavlin – Bas kitara.

B-kompleks na FBju: https://www.facebook.com/B-kompleks-307504156617726/
in na YTube-u:
https://www.youtube.com/channel/UCpWuq3Hbp98sbi2MoaCTTDw

cena vstopnice – 6 eur


  sreda / 9.10. / 20:00  

koncert

BALKALALITO project

vstop prost


  torek / 8.10. / 20:00  

Koncert indijske klasične glasbe z

Imran Khanom

Imran Khan – tabla

Igor Bezget – sarod

Heiko Dijker – tabla

Imran Khan – glasbenik, ki nosi bogato družinsko tradicijo igranja severnoindijskih tolkal z imenom tabla, je vnuk velikega Fayaz Khana, ki je kot all India radio artist indijsko glasbo zaznamoval z številnimi snemanji in koncerti z največjimi imeni indijske podceline. Imran to tradicijo nadaljuje in duh severnoindijske glasbene tradicije predaja generacijam, ki prihajajo.

Na koncertu se bosta ob Imranu predstavila še Heiko Dijker, tablist z Nizozemske, ki se je umetnosti igranja prav tako učil pri velikem Fayaz Khanu in Igor Bezget, komponist in kitarist iz Maribora, ki je del svoje glasbene poti prav tako posvetil indijski glasbi in igranju indijskega tradicionalnega instrumenta z imenom sarod.

cena vstopnice - 8 eur

   petek / 4.10. / 21:00    

TULIO FURLANIČ & MARINO LEGOVIČ

Tulio Furlanič

Tulio je svojo glasbeno pot začel v 60-ih kot bobnar in solo pevec v sloviti skupini Kameleoni. Po končanem služenju JLA se je pridružil skupini Faraoni, kjer je ostal do leta 1972, ko se je preselil v Nemčijo. Tam se je izučil za strojnega ključavničarja, se redno zaposlil, si ustvaril družino, za debelejšo rezino kruha pa tudi igral in pel z raznimi zasedbami. Več turnej je imel po Skandinaviji. Po skoraj tridesetih letih se je vrnil v Slovenijo in z Danilom Kocjančičem ustanovil skupino Halo, na račun katere je danes v Sloveniji ponovno prezponaven. Poleg izvrstnega vokala velja Tulio še dandanes za enega najboljših bobnarjev v Sloveniji, preizkuša se kot solist ter občasno igra in poje z Janezom Bončino pri skupini September. Furlaničeva največja uspešnica je skladba Anita ni nikoli, ki jo je odpel s skupino Halo.

(Iz Wikipedije, proste enciklopedije )

Marino Legovič

Marino Legovič je primorski klaviaturist, skladatelj in producent. Kot inštrumentalist in skladatelj je sodeloval z mnogimi domačimi izvajalci.

Povezani ustvarjalci :

Bazar, Karamela, Tulio Furlanič, Anika Horvat, Ylenia Zobec, Vlado Pilja, Kalamari, Lara Baruca, Irena Vrčkovnik, Slavko Ivančić, Tinkara Kovač, Alya, Alenka Godec, Danilo Kocjančič, Kameleoni, Jan Plestenjak, Polona Furlan, Faraoni, Deja Mušič, Matjaž Jelen, Monika Pučelj, Kalamari

Spletna stran

marino-legovic.delvisnet.net/uvod.html.

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

cena vstopnice - 10 eur

  petek / 27.9. / 21:00  

Duo Andrej Ofak, Borut Mori

THE ECHOES OF RIVER DRAVA

Zasedba: Duo Andrej Ofak, Borut Mori
Instrumenti: kitara, harmonika

Nova zgoščenka The Echoes of River Drava (Odmevi reke Drave), posneta v eni najbolj akustičnih cerkva v Evropi, sv. Pankraciju v Slovenj Gradcu, ohranja pristen zvok, naravni reverb in ponuja pravljične užitke ob poslušanju zgodb, ki jih glasbenika pripovedujeta skozi instrumentalne skladbe.

V letih skupnega ustvarjanja in druženja je med Morijem in Ofakom nastala sinergija, ki jima daje svojstven glasbeni izraz. Druga zgoščenka z avtorsko glasbo je zrel sadež, saj je nastajal več kot desetletje. Čutijo se vplivi različnih kultur in glasbenih narečji, ki so obarvala njun razvoj. Gre za spoj premišljene kompozicije in srčnih improvizacij.

V njuni delih se prepletajo spokojnost, veselje, povezanost in brezčasje. Čeprav so skladbe instrumentalne, ob poslušanju publika začuti zgodbe o naravi, prijateljstvu, ljubezni in o oddaljenih svetovih, ki se približajo skozi lepoto glasbe.

Andrej Ofak & Borut Mori

Odigrala sta mnogo koncertov, sodelovala ob otvoritvah umetniških razstav, popestrila marsikateri literarni večer, uglasbila in izdala zgoščenko Naj letim s teksti mladih slovenskih pesnikov, posnela glasbo za film. Decembra 2011 sta na natečaju Bisergora prejela nagrado za najboljšo priredbo ljudske pesmi.

Andrej Ofak in Borut Mori, povezana z glasbo od otroških let ustvarjata v njunem, lastnem avtorskem izrazu.

»Všeč nama je, da album pozdravljajo tako ljubitelji klasične kot tudi Jazz glasbe, poleg tega pa je všeč občinstvu različnih starosti. Mislim, da sva ujela zanimivo kombinacijo, ki povezuje ljudi in glasbo.«

VIDEOS:

LINKS:
https://www.facebook.com/Ofak.Andrej/

https://www.facebook.com/borutmori/

 

Cena vstopnice -7 eur
   četrtek / 19.9. / 20:00   

JAM RAZGLEDNICA

JAM RAZGLEDNICA #1: Jernej Vindšnurer trio feat. Jaka Arh

Klub KGB vas vabi na popotovanje po jazz pokrajinah slovenske glasbene scene. V novem ciklu, ki vključuje koncerte sodobnega avtorskega jazza (JAZZ razglednice) in koncerte standardnega jazza, ki jim sledi jam session (JAM razglednice), nas bodo navdušili tako vrhunski jazz glasbeniki s svojimi najnovejšimi stvaritvami (Bezget/Kampl/Parushev s projektom Transfusion, Tomi Purich Trio z novim albumom in Žan Tetičkovič s projektom Oktoechoes), kot tudi mlajši glasbeniki, ki se preizkušajo v improvizaciji ter nadgrajujejo svoje glasbeno znanje v sodelovanju z že uveljavljenimi ustvarjalci. S ciklom koncertov, ki odpirajo možnost za improvizacijo v jam session-ih, ki jim sledijo, dajemo prostor mladim virtuozom, da z nebrzdanim raziskovalnim duhom na pohodu gradijo prihodnost slovenske jazz scene.

 

Prvo JAM razglednico nam bodo poslali Jernej Vindšnurer trio & Jaka Arh. Gre za mlado zasedbo treh prijateljev iz časov študija na konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, ki si ostajajo zvesti tudi v času, ko sta 2 člana postala študenta priznanih jazzovskih univerz v Berlinu in Grazu. V več kot 2 letih delovanja so nastopili na številnih odrih po Sloveniji. Tokrat se Jerneju Vindšnurerju na kontrabasu, Jakobu Žerdinu na bobnih in Otu Gvardjančiču na klavirju na odru pridružuje izvrstni jazzovski saksofonist Jaka Arh.

Program JAZZ & JAM razglednice je podprla Mestna občina Maribor.

JAM RAZGLEDNICA #1:

Prvo JAM razglednico nam bodo poslali Jernej Vindšnurer trio & Jaka Arh. Gre za mlado zasedbo treh prijateljev iz časov študija na konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, ki si ostajajo zvesti tudi v času, ko sta 2 člana postala študenta priznanih jazzovskih univerz v Berlinu in Grazu. V več kot 2 letih delovanja so nastopili na številnih odrih po Sloveniji. Tokrat se Jerneju Vindšnurerju na kontrabasu, Jakobu Žerdinu na bobnih in Otu Gvardjančiču na klavirju na odru pridružuje izvrstni jazzovski saksofonist Jaka Arh.

Jernej Vindšnurer trio feat. Jaka Arh

 

Jaka Arh – saksofon

Jakob Žerdin – bobni

Oto Gvardjančič – klavir

Jernej Vindšnurer – kontrabas

vstopnina – 3 eur 

    sreda, 18.9. 2019 / 20:00   

 

Cherry T(h)ree

z gostom Jimi Rasta na tolkalih 

Maja Predatoria – vokal

Ugo Ugowsky – kitara, vokal

Rok Šinkovec – klaviature, vokal

Jimi Rasta – tolkala

 

Glasba bo RnB, soul, oldies, rock s poudarkom na glasbi Amy Winehouse.

Cena vstopnice – 5 eur


sreda, 4. september / 20:00

koncert skupine

MIHAEL HRUSTELJ TRIO

Welcome to The World of Mihael, musician, composer and most important a guitar player. Growing up in Slovenia, he had the privilege to be exposed to the sheer beauty of dark green forests, majestic mountains and their daughter’s fresh mountain rivers. This on growing bond established itself as the most important source of inspiration when he started to make music.

By leaving Slovenia his bond to nature and roots grew even stronger and started to coexist with the current diverse and modern metropole life in Rotterdam, where he and his band are currently based. His music is brought to life with the help of international musicians Jeroen van der Ley from the Netherlands on the bass guitar and George Panaite, from Romania on the drums. Together, they explore the possibilities of sound and painting Mihael’s strong bond with nature combined with other musical genres such as classical, folk, world, rock, pop and jazz music.

In the trio setting Mihael plays his electro classical guitar and coloring the sound with the use of different effects. Throughout the repertoire, Mihael implements his vocals as well. The lyrics are a mixture of nature-related experiences and the urban society.

Mihael tours in Europe and abroad, mostly with his own projects, this year already for the 3rd time he had a chance to tour in Asia presenting his new 3rd solo album ‘’Fallen Leaves’’.

Critics and audience describe the group with comments such as:

“Pure, dynamic and magical’’,

“Inspiring ‘’,

‘Honest’,

“Powerful’’,

“The music was presented with a nerve of huge intensity and love to play the music, that came across and overwhelmed anyone in the room where they performed’’,  

‘’A sound that takes you on a journey and you can really imagine a story behind the notes that they play’’,

’I absolutely love them, they are so honest when they perform.’

‘‘Maybe you think that the Trio doesn’t provide with a big sound. Well, these 3 boys will make a sound as big as the ocean.’’

 

http://www.mihaelhrustelj.com/
https://www.facebook.com/MihaelHrusteljMusic/

Instagram: https://www.instagram.com/mihaelhrustelj/

YT: https://www.youtube.com/watch?v=dASrYmu02gA – NEW FREQUENZY SESSION

https://www.youtube.com/watch?v=cTUNBNEidoU – LIBIDO

vstopnina – 8 EUR

  petek, 7.6. / 21:00  

koncert skupine

SATCHMO DIXIE BAND

Žan Cesar –trobenta  / Grega Vinko – pozavna  /  Andrej Cimerman- klarinet-klavir  /  Ivek Baranja – bobni  /  Joc Ratej – banjo in kitara  /  Peter Jeraj – kontrabas  /  Janez Goršič – vokalni solist

Satchmo dixie band- celjski dixieland ansambel, ki je s to glasbo v drugem desetletje muziciranja, je eden vodilnih slovenskih ansamblov, ki goji ta glasbeni stil in s svojimi izvirnimi priredbami slovenske in svetovne popularne glasbe preseneča in navdušuje občinstvo na številnih koncertih doma in v tujini.
Ta glasbena zvrst postaja hit leta, posebej s plesom swinga.
Naš koncert nosi naslov » Tribute to Louis Armstrong« in je po konceptu show, v katerem se prepleta dixieland z največjimi hiti Louisa Armstronga, ob 100 obletnici začetka igranja trobente ambasadorja ameriške glasbe.

 

cena vstopnice – 10 eur
   četrtek, 30.5. / 20:00    

koncert zasedbe

BEZGET  KAMPL  PARUSHEV 

TRANSFUSION

Igor Bezget – kitara
Tadej Kampl – bas
Mihail Parushev -bobni

Kot že ime nakazuje glasba ki jo bodo predstavil temelji na združevanju različnih glasbenih načinov izražanja. izhajajoč iz jazzovske oziroma jazz rockovske osnove njihova glasba združuje različne glasbene vplive z katerimi so se glasbeniki srečali na svoji življenski poti. člani zasedbe sodelujejo že dalj časa prvič pa so skupaj zaigrali na snemanju prvega big band albuma igorja bezgeta z naslovom pangea. od takrat redno sodelujejo, kot trio pa so skupaj posneli pet albumov. repertoar ki ga bodo predstavili temelji na izboru skladb ki so jih skozi leta skupaj posneli kakor tudi na novih kompozicijah ki jih najdemo na svežem projektu z naslovom macedonian suite.

https://youtu.be/jV-hikyaLug

https://youtu.be/jV-hikyaLug

https://m.youtube.com/watch?v=kk0IetOMivQ&feature=share

https://m.youtube.com/watch?v=BlIARWQMg2Y

 

cena vstopnice – 8 eur
  petek, 24. 5. / 22:00  

koncert skupine

ŽUTA OSA Balkan Etno

cena vstopnice – 10 eur
   petek, 17. maj 2019 / 21:00   

koncert skupine

ŽELJA PO KAKAVU

 

  • Alex Želj (glavni vokal, spremljevalna kitara)
  • Sani Smajić (bobni, tolkala)
  • Blaž Pridgar (back vokal, bas kitara)
  • Jaka Kunst ( solo kitara)
  • Marko Baklan (klaviature, dodatki)

O bandu:

Smo 5-članski Rock band, polni energije in raznih zanimivih idej. Začeli smo sicer kot 4-članski band pred dvema letoma, a smo se od takrat nekoliko spremenili in predvsem dopolnili. Vsi smo bili glasbeniki že prej, vsem nam je všeč rock in želimo takšno glasbo širiti dalje med občinstvo. Po našem mnenju se je v zadnjih letih stil glasbe obrnil na glavo. Dandanes se svet vrti le okrog elektronske glasbe, medtem ko Rock, Metal, Punk… tonejo v pozabo. Naš namen je današnji družbi povrnit tisti »pravi, stari« rock, kjer lahko ljudje skačejo, plešejo, pojejo, se zabavajo in zapustijo koncert z velikim nasmeškom na obrazu. Ker smo še dokaj mlad band, večinoma igramo znane rock pesmi, avtorske glasbe pa se dotikamo šele letos. Ker mora ljudem, bit koncert tudi vizualno všeč, zadnje čase našim koncertom dodajamo tudi show elemente. Trudimo se po najbojših močeh in se izpopolnjujemo vsak dan.

cena vstopnice – 3 eur

   sobota, 11. maj 019 / 21:00   

koncert skupine   

OKTTOBER

© Sasa Huzjak

Jesen je lahko dolga in zima mrzla. A pride pomlad. Mariborski bend Okttober se po letu in pol premora končno vrača na glasbene odre in počasi začenja gibati prste in glasilke.

Okttober so Milan Fras, pevec in kitarist, solo kitarist Nikola Stojanović, basist in mag Sebastijan Roškarič in bobnar Gregor Božič.

Letos mineva že deset let, kar so se prvič sestali, leta 2015 pa so izdali tudi prvenec, album melanholičnega melodičnega rocka, z naslovom 10. Na njem je poleg uspešnice Lep dan še pesem tedna z Vala 202, Sem kakor ti, zgodba o iskanju sreče izven nas, ki se tam ne skriva – Dlani in Poišči me v pravljici. Pravkar nastajajo nove skladbe, ki jih boste že lahko slišali na prihajajočih koncertih.

Več informacij o skupini tudi na www.okttober.com, kjer so objavljena vsa besedila, povezava do albuma, koncertne informacije, fotografije in podobno. Na spletni strani je tudi povezava do digitalnega downloada albuma, ki je na voljo na vseh večjih spletnih platformah za posredovanje glasbe (iTunes, Amazon, Google music, Deezer, CdBaby, …).

(foto: Saša Huzjak)

Facebook: https://www.facebook.com/Okttober

Twitter: https://twitter.com/Okttoberband

Instagram: https://www.instagram.com/okttober

Okttober so:

Milan Fras, pevec, kitarist,

Nikola Stojanović, solo kitarist,

Sebastijan Roškarič, basist,

Gregor Božič, bobnar.