KONCERTI 2019

SEPTEMBER 2019

    sreda, 18.9. 2019 / 20:00   

 

Cherry T(h)ree

z gostom Jimi Rasta na tolkalih 

Maja Predatoria – vokal

Ugo Ugowsky – kitara, vokal

Rok Šinkovec – klaviature, vokal

Jimi Rasta – tolkala

 

Glasba bo RnB, soul, oldies, rock s poudarkom na glasbi Amy Winehouse.

Cena vstopnice – 5 eur


   četrtek / 19.9. / 20:00   

JAM RAZGLEDNICA

JAM RAZGLEDNICA #1: Jernej Vindšnurer trio feat. Jaka Arh

Klub KGB vas vabi na popotovanje po jazz pokrajinah slovenske glasbene scene. V novem ciklu, ki vključuje koncerte sodobnega avtorskega jazza (JAZZ razglednice) in koncerte standardnega jazza, ki jim sledi jam session (JAM razglednice), nas bodo navdušili tako vrhunski jazz glasbeniki s svojimi najnovejšimi stvaritvami (Bezget/Kampl/Parushev s projektom Transfusion, Tomi Purich Trio z novim albumom in Žan Tetičkovič s projektom Oktoechoes), kot tudi mlajši glasbeniki, ki se preizkušajo v improvizaciji ter nadgrajujejo svoje glasbeno znanje v sodelovanju z že uveljavljenimi ustvarjalci. S ciklom koncertov, ki odpirajo možnost za improvizacijo v jam session-ih, ki jim sledijo, dajemo prostor mladim virtuozom, da z nebrzdanim raziskovalnim duhom na pohodu gradijo prihodnost slovenske jazz scene.

 

Prvo JAM razglednico nam bodo poslali Jernej Vindšnurer trio & Jaka Arh. Gre za mlado zasedbo treh prijateljev iz časov študija na konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, ki si ostajajo zvesti tudi v času, ko sta 2 člana postala študenta priznanih jazzovskih univerz v Berlinu in Grazu. V več kot 2 letih delovanja so nastopili na številnih odrih po Sloveniji. Tokrat se Jerneju Vindšnurerju na kontrabasu, Jakobu Žerdinu na bobnih in Otu Gvardjančiču na klavirju na odru pridružuje izvrstni jazzovski saksofonist Jaka Arh.

Program JAZZ & JAM razglednice je podprla Mestna občina Maribor.

JAM RAZGLEDNICA #1:

Prvo JAM razglednico nam bodo poslali Jernej Vindšnurer trio & Jaka Arh. Gre za mlado zasedbo treh prijateljev iz časov študija na konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, ki si ostajajo zvesti tudi v času, ko sta 2 člana postala študenta priznanih jazzovskih univerz v Berlinu in Grazu. V več kot 2 letih delovanja so nastopili na številnih odrih po Sloveniji. Tokrat se Jerneju Vindšnurerju na kontrabasu, Jakobu Žerdinu na bobnih in Otu Gvardjančiču na klavirju na odru pridružuje izvrstni jazzovski saksofonist Jaka Arh.

Jernej Vindšnurer trio feat. Jaka Arh

 

Jaka Arh – saksofon

Jakob Žerdin – bobni

Oto Gvardjančič – klavir

Jernej Vindšnurer – kontrabas

vstopnina – 3 eur 


   petek / 27.9. / 21:00   

Duo Andrej Ofak, Borut Mori

THE ECHOES OF RIVER DRAVA

Zasedba: Duo Andrej Ofak, Borut Mori
Instrumenti: kitara, harmonika

Nova zgoščenka The Echoes of River Drava (Odmevi reke Drave), posneta v eni najbolj akustičnih cerkva v Evropi, sv. Pankraciju v Slovenj Gradcu, ohranja pristen zvok, naravni reverb in ponuja pravljične užitke ob poslušanju zgodb, ki jih glasbenika pripovedujeta skozi instrumentalne skladbe.

V letih skupnega ustvarjanja in druženja je med Morijem in Ofakom nastala sinergija, ki jima daje svojstven glasbeni izraz. Druga zgoščenka z avtorsko glasbo je zrel sadež, saj je nastajal več kot desetletje. Čutijo se vplivi različnih kultur in glasbenih narečji, ki so obarvala njun razvoj. Gre za spoj premišljene kompozicije in srčnih improvizacij.

V njuni delih se prepletajo spokojnost, veselje, povezanost in brezčasje. Čeprav so skladbe instrumentalne, ob poslušanju publika začuti zgodbe o naravi, prijateljstvu, ljubezni in o oddaljenih svetovih, ki se približajo skozi lepoto glasbe.

Andrej Ofak & Borut Mori

Odigrala sta mnogo koncertov, sodelovala ob otvoritvah umetniških razstav, popestrila marsikateri literarni večer, uglasbila in izdala zgoščenko Naj letim s teksti mladih slovenskih pesnikov, posnela glasbo za film. Decembra 2011 sta na natečaju Bisergora prejela nagrado za najboljšo priredbo ljudske pesmi.

Andrej Ofak in Borut Mori, povezana z glasbo od otroških let ustvarjata v njunem, lastnem avtorskem izrazu.

»Všeč nama je, da album pozdravljajo tako ljubitelji klasične kot tudi Jazz glasbe, poleg tega pa je všeč občinstvu različnih starosti. Mislim, da sva ujela zanimivo kombinacijo, ki povezuje ljudi in glasbo.«

VIDEOS:

LINKS:
https://www.facebook.com/Ofak.Andrej/

https://www.facebook.com/borutmori/

 

Cena vstopnice -7 eur


  petek / 4.10. / 21:00   

TULIO FURLANIČ & MARINO LEGOVIČ

Tulio Furlanič

Tulio je svojo glasbeno pot začel v 60-ih kot bobnar in solo pevec v sloviti skupini Kameleoni. Po končanem služenju JLA se je pridružil skupini Faraoni, kjer je ostal do leta 1972, ko se je preselil v Nemčijo. Tam se je izučil za strojnega ključavničarja, se redno zaposlil, si ustvaril družino, za debelejšo rezino kruha pa tudi igral in pel z raznimi zasedbami. Več turnej je imel po Skandinaviji. Po skoraj tridesetih letih se je vrnil v Slovenijo in z Danilom Kocjančičem ustanovil skupino Halo, na račun katere je danes v Sloveniji ponovno prezponaven. Poleg izvrstnega vokala velja Tulio še dandanes za enega najboljših bobnarjev v Sloveniji, preizkuša se kot solist ter občasno igra in poje z Janezom Bončino pri skupini September. Furlaničeva največja uspešnica je skladba Anita ni nikoli, ki jo je odpel s skupino Halo.

(Iz Wikipedije, proste enciklopedije )

Marino Legovič

Marino Legovič je primorski klaviaturist, skladatelj in producent. Kot inštrumentalist in skladatelj je sodeloval z mnogimi domačimi izvajalci.

Povezani ustvarjalci :

Bazar, Karamela, Tulio Furlanič, Anika Horvat, Ylenia Zobec, Vlado Pilja, Kalamari, Lara Baruca, Irena Vrčkovnik, Slavko Ivančić, Tinkara Kovač, Alya, Alenka Godec, Danilo Kocjančič, Kameleoni, Jan Plestenjak, Polona Furlan, Faraoni, Deja Mušič, Matjaž Jelen, Monika Pučelj, Kalamari

Spletna stran

marino-legovic.delvisnet.net/uvod.html.

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

cena vstopnice – 10 eur

torek / 8.10. / 20:00

IGOR BEZGET


  sreda / 9.10. / 20:00  

koncert

BALKALALITO project

vstop prost


  petek / 11.10. /  21:00   

koncert skupine

B – COMPLEX

cena vstopnice – 


  sreda / 16.10. / 20:00  

TOMI PURICH

cena vstopnice – 


 

 


RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter