KONCERTI 2019

 

petek, 22.3. / 21:00

koncert skupine 

3D PRASCI

3D Prasci je iz osnovne definicije prasca: “1. ekspr. prašič: lačen prasec kruli; krmiti, zaklati prasca; krma za prasce / odstaviti prasce; prašišče, pujske 2. ničvreden, malovreden človek, kateri prasec nas je izdal / kot psovka; prekleti prasec / pohotno; stari prasec ga je spet nadlegoval in analno maltretiral.” postopoma prešla v stabilno a dobro namazano progresijo zvoka, podprtega z zalogo svinjske masti iz bližnje mesarije, kjer se kolje prašič v zimskih mesecih. Vse skupaj je potrebno dobro spirati z domače pridelanimi vinskimi kapljicami, ki naj ob poslušanju tečejo po meri poslušalca. Brez vpliva ali z, se ustvarjalnosti treh pujsov ne reže kril, saj še nismo za odpis. Redili se bomo še naprej in se poigravali z elementi različnih glasbenih zvrsti in z različnimi inštrumenti, od popendurka in harmonike, preko ritem sekcije in strunskih glasbil, vse tja do elektronsko zmasirane glasbene požrtije. Svinjske dobrote radi postrežemo vsem, ki poslušajo, za tiste, ki bolj verjamejo na otip pa špilamo še bolj naglas, da jim preravintamo bobenčke. 

Zasedba 3D Prasci:

 

Jure Duh – kitara, vokal, synth

Dejan Slak – bas kitara, vokal, klaviature

Marko Grubar – bobni in različna presenečenja

cena vstopnice –  8 €


sobota, 23.3. / 21:00

SLO-BLUES
“Slovenske ljudske v blues preobleki”

Najnovejši projekt skladatelja in pianista Gregorja Strniše, ki je bil zasnovan ob 500-letnici reformacije!
Sam o projektu pravi: “Dandanes, ko naši pevci pojejo nam, Slovencem, pesmi v angleščini, smo v zasedbi SLO-blues sklenili temu narediti konec. Trdno namreč stojimo na stališču, da je potrebno ohraniti slovenščino za vsako ceno, pa naj stane kolikor hoče. Ob 500-letnici reformacije smo si drznili poseči zgolj v glasbeno strukturo naše tako lepe ljudske pesmi in jo reformirati. To reformativno dejanje smo izvedli tako, da smo obdržali slovensko besedilo, za glasbeni material pa smo prevzeli blues, to afro-ameriško glasbeno strukturo. Prav neverjetno je, s kakšno lahkoto – kaj lahkoto, upognjenostjo – so ta slovenska besedila zdrsnila v obliko te suženjske glasbene strukture.
Na našem koncertu lahko tako prisluhnete izbranim pesmim, kot so Še kiklco prodala bom, Moje dekle je še mlada, Vsi so venci, Kaj ti je deklica, Kje so tiste stezice, Jaz pa pojdem na Gorenjsko, Oj ta soldaški boben in Trzinka. Prav posebej pa smo člani SLO-bluesa ponosni na pravo, globoko in arhetipsko slovensko pesem Teci, teci bistra voda, kjer protagonist zapoje izvirno besedilo: “Grešni človek, kaj si storiv, da je Marija žalostna? Očeta in mater sem umoru, brat in sestra pa sta ušla. Človek dol poklekni, pros Marijo, naj ti odpusti.”

Več INFORMACIJ O ZASEDBI: https://gregor-strnisa.com/SLO-blues-Info
VIDEO: https://gregor-strnisa.com/SLO-blues-Video-primeri

cena vstopnice – 


četrtek, 28.3.  / 20:00

BalKan duo
Ethno/World Music
Vasko Atanasovski – flavta, saksofon
Zoran Majstorovic – kitara, oud, kamal

Dve močni glasbeni osebnosti uporabljata svoje bogato instrumentarij za ustvarjanje različnih zvočnosti, ki potujejo od njihovih avtorskih skladb do tradicionalnih pesmi, ki izhajajo iz različnih kultur sveta ter z glasbo Balkana kot nosilko
njunega repertoarja. Drugi ključni element njune zvočnosti
je glasbena raznolikost, zakoreninjena v osebni glasbeni dediščini
od klasične glasbe in jazza do tradicionalne glasbe in rocka.

Listen to us:
https://youtu.be/xqiHbUJIX_8 

Web:
www.vaskoatanasovski.com 
www.zoranmajstorovic.com 

VSTOP: 10 eur


petek, 29.3 / 21:00

 


sobota, 30.3 / 21:00


 

 

 


RSS
Follow by Email
Facebook
google+
Twitter