KONCERTI 2019

OKTOBER 2019

 

  četrtek / 17.10. / 20:30   

Natriletno kolobarjenje s praho

Koncert

Spoj kompleksnih pesniških besedil z raznorodnimi glasbenimi pristopi črpa iz pankersko-grandžerskega generacijskega ozadja avtorjev. Natriletno kolobarjenje s prahoje projekt avtorja besedil in interpreta, sicer gledališčnika Jureta Novaka ter vsestranskega vokalista in multiinstrumentalista Uroša Buha (BUH, Same babe, Josip Brass, Zaklonišče prepeva idr.), ki v N3L poleg vokala prispeva še bobne in kitare.

Od uspešne izdaje druge plošče Iz kontekstaje dvojec na permanentni, a sporadični turneji ob podpori odlične zasedbe: poleg Novaka in Buha nastopajo še Polona Janežič (Katalena), Marko Širec (Nina Bulatovix, Coma Stereo) in Marek Fakuč.

Življenjepis:

Natriletno kolobarjenje s praho je projekt, ki je nastal na pobudo avtorja in režiserja Jureta Novaka ob izidu njegove druge pesniške zbirke, Stare pesmi, leta 2011. K sodelovanju je povabil svojega starega prijatelja, vsestranskega vokalista in multiinstrumentalista Uroša Buha (ReLight, Same babe, Zaklonišče prepeva).

Natriletno kolobarjenje je osrediščeno v dodani vrednosti spoja kompleksnih, pesniških besedil z raznorodnimi glasbenimi pristopi, ki črpajo iz pankersko grandžerskega generacijskega ozadja avtorjev.

Nastalo je prgišče skladb, ki sta jih predstavila na nekaj nastopih v Ljubljani in po Sloveniji, leta 2013 pa sta na festivalu KantFest v Rušah prejela Zlato kanto, prvo nagrado, ki je vključevala snemalni dan v studiu 22 mariborske RTV.

Tam sta posnela osem skladb, ki tvorijo prvenec Natriletno kolobarjenje s praho, v obdelavo pa sta skladbe vzela še Igor Vuk (N’Toko, Moveknowledgment) ter Gregor Zemljič (Random logic, Earresistible mastering). Rezultat je kompaktna in energična plošča, ki se giblje med družbenim angažmajem in intimnimi vpogledi v sodobni vsakdan.

Ob izidu plošče Novak in Buh zdaj načrtujeta serijo nastopov po slovenskih klubih in festivalih, pripravljata pa tudi že nov material.

 

 

Natriletno kolobarjenje s praho je sistem agrarne tehnike, pri katerem je polje razdeljeno na tri dele: na prvem delu se seje ozimino, na drugem jaro žito, tretji del pa je v prahi; ostane torej neobdelan, na njem pa se pase živina, da se zemlja odpočije.

Na prahi v Natriletnem kolobarjenju se besede odpočijejo. Na njih se pase glasba.

Natriletno kolobarjenje s praho je projekt avtorja besedil in interpreta, sicer gledališčnika Jureta Novaka ter vsestranskega vokalista in multiinstrumentalista Uroša Buha (BUH, Same babe, Josip Brass, Zaklonišče prepeva, …), ki v N3L poleg vokala prispeva še bobne in kitare.

Natriletno kolobarjenje s praho je spoj kompleksnih, pesniških besedil z raznorodnimi glasbenimi pristopi, ki črpajo iz pankersko grandžerskega generacijskega ozadja avtorjev.

 

Prodaja vstopnic : Blagajna SNG Maribor in na dan koncerta v klubu KGB od 21:00 ure 

cena vstopnice – (10 eur)


  petek / 18.10. / 21:00  

No Name Blues Band

cena vstopnice – 7 eur


 sobota / 19.10. / 21:00  
koncert skupine
GROOVELAND

Grooveland je skupina mladih glasbenikov, ki jih druži ljubezen do jazz, funk, soul in pop glasbe. Skupina deluje, kot sekcija v Klubu Big Band Radlje, ki to leto praznuje 25 letnico delovanja. Člani Groovelanda svoje glasbeno znanje izpopolnjujejo na različnih univerzah po Evropi.

Z raznolikim glasbenim programom se želimo dotakniti čim širšega kroga poslušalcev. 


cena vstopnice - 6 eur

 četrtek / 24.10. / 200:00  
JAM RAZGLEDNICA #2

 PETrio

Drugo JAM razglednico bomo dobili od mednarodnega jazz tria, ki izvira iz KUG Graz. Mariborski publiki že dobro poznani, saj so se v preteklih letih uveljavili kot salonski trio, ki je mesečno odpiral mariborske jam sessione. Pianist Peti Gyárfás, komponist ter aranžer skupine prihaja iz Madžarske, študisko trenutno deluje na Finskem, na priznani univerzi Sibelius v Helsinkih. Hrvaški basist Hrvoje Kralj zaključuje študij jazz kontrabasa na Graški univerzi, prav tako kot mariborska bobnarka Nina Korošak-Serčič.

Klub KGB vas vabi na popotovanje po jazz pokrajinah slovenske glasbene scene. V novem ciklu, ki vključuje koncerte sodobnega avtorskega jazza (JAZZ razglednice) in koncerte standardnega jazza, ki jim sledi jam session (JAM razglednice), nas bodo navdušili tako vrhunski jazz glasbeniki s svojimi najnovejšimi stvaritvami (Bezget/Kampl/Parushev s projektom Transfusion, Tomi Purich Trio z novim albumom in Žan Tetičkovič s projektom Oktoechoes), kot tudi mlajši glasbeniki, ki se preizkušajo v improvizaciji ter nadgrajujejo svoje glasbeno znanje v sodelovanju z že uveljavljenimi ustvarjalci. S ciklom koncertov, ki odpirajo možnost za improvizacijo v jam session-ih, ki jim sledijo, dajemo prostor mladim virtuozom, da z nebrzdanim raziskovalnim duhom na pohodu gradijo prihodnost slovenske jazz scene.

Vstopnina: 3,- €
Program JAZZ & JAM razglednice je podprla Mestna občina Maribor.petek / 25.10. / 21:00 
koncert in predstavitev plošče skupine
TRETJI KANU - PLOVEMO
cena vstopnice - 6 eur


četrtek / 31.10. / 20:00 
predstavitev CD - ja in koncert skupine
NEA
cena vstopnice -


petek / 15.11. / 21:00 
Tradicionalni koncert Katalene v KGB-ju
KATALENA
cena vstopnice -

 

 


RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter