KONCERTI

 

   čet. / 8. feb. / 20:30   

JARC GREGORIN TRIO – prog blues

mde

Progresivno blues zasedbo izkušenih glasbenikov ‘Jarc Gregorin trio’ tvorijo Jaka Jarc, Blaž Gregorin, Janez Moder. Na turneji po Sloveniji predstavljajo svojo žanrsko bogato konceptualno ploščo ‘Tja in spet nazaj – There and Back Again.’ Njihov nabor izključno avtorskih skladb se ne omejuje na žanre, okvirno prehaja od rocka do bluesa in od countryja do popa, pri tem pa vseskozi drži nivo kvalitete in zanimivosti.

JG trio – Jarc Gregorin prog blues trio / Album Tja in spet nazaj ~ There and Back Again

Zasedbo JG trio tvorijo izkušeni glasbeniki, ki se že desetletja kalijo v Sloveniji in na tujem. Po vrnitvi iz Anglije je skupino ustanovil avtor, kitarist in pevec Jaka Jarc (prej pri Sfiltrom, Živel je mož, Pookas, Orkester mandolina Ljubljana …). Ritem sekcijo sestavljata Janez Moder (bas kitara), ki je nadomestil Matjaža Jarca in Blaž Gregorin (bobni). V minulem letu so koncertirali po Sloveniji in nekoliko zahtevnejšim poslušalcem predstavljali manj znan rockovsko-bluesovski repertoar priredb, medtem pa ustvarjali avtorski material za prvo studijsko ploščo.

Prvenec nosi pomenljiv naslov »Tja in spet nazaj / There & Back Again«. Razen ene (‘Leti’ / Matjaža Jarca) so vse pesmi Jakovo avtorsko delo, skozi katero prenaša občutenja in razmišljanja o tem kaj in kje je dom, kadar ne vemo, kje bomo stanovali in kje smo le začasno… Teme, ki zahtevajo nekoliko zahtevnejšo glasbo. In Jarc Gregorin Trio so v tej nameri popolnoma uspeli. Plošča je bila v celoti posneta v studiu Hymnos, producent, tehnik, aranžer in organizator snemanja pa je bil kar Jaka Jarc sam. Na plošči gostujejo: Maša Golob (violina); Melisa Spruk, Nina Škrjan, Simona Plešic (spremljevalni vokali), Christopher Elphic (solo kitara na skladbi “Going Home Again”).

Četudi je zasedba prvotno izhajala iz bluesa, je z lastnim ustvarjanjem pošteno prestopila meje tega žanra. Nastala je inovativna zmes in se zlila v umirjeno, zelo komunikativno in žanrsko razgledano rockovsko glasbo, ki skuša ujeti razmerje med poslušljivostjo in komunikativnostjo pop glasbe na eni, ter pletenjem inovativnih detajlov in nepričakovanih glasbenih zapletov na drugi strani.

Člani Jarc Gregorin tria:

Kitarist, pevec in avtor Jaka Jarc je kot studijski glasbenik ali član sodeloval z mnogimi alternativnimi ustvarjalci, med katerimi izstopajo mednarodno uspešna prog rock zasedba Moonlight Sky, Sfiltrom, Živel je Mož in Melodrom. Kot glasbeni producent in aranžer je sodeloval z istimi zasedbami, ter široko paleto drugih (npr. Heleno Blagne in Laro B.). V klasični glasbi občasno sodeluje kot mandolinist solist s SNG Opera in balet Ljubljana ter Slovensko filharmonijo, bil pa je tudi dolgoletni član mednarodno priznanega Orkestra Mandolina Ljubljana. Je tudi avtor nekaj klasičnih del za komorni orkester, njegove skladbe izvajajo tudi tuji mandolinski orkestri, prav tako pa se često loti skladanja popularne glasbe. Njegov hit ‘Gozdovi’ (Sfiltrom) je bil več tednov na prvem mestu med slovenskimi videospoti. Zadnja leta je živel in ustvarjal v Angliji, kjer je sodeloval v  skupinah The Pookas in Hannah Stacey Experience pa tudi kot član galsbenega ansambla znanega gledališkega oddelka univerze v Exetru – Exeter Drama Dpt.
Bobnar Blaž Gregorin je sodeloval že z mnogimi glasbeniki raznolikih žanrov. Od rockerskih Babewatch in Johnny’s Band, alternativnih Sfiltrom do projekta Sužnji sendvičev kantavtorja Mateja Krajnca. Mnogi se ga spominjajo kot voditelja iz zlatih časov oddaje Videospotnice na TV Slovenija. Zadnja leta je bil aktivno vpet v slovensko glasbeno sceno, kjer je skrbel za promocijo nekaterih najbolj znanih domačih glasbenikov: Siddharta, Dan D, Muff, Maraaya, 6pack Čukur, Alya, DMP, Lara-B, …).

Basist* Janez Moder je dobro znano ime na slovenski popularni glasbeni sceni. Sicer je že od vsega začetka redni član izredno kvalitetne prog rockovske skupine Moonlight Sky; igral je pri skupinah Gal in Galeristi, Aritmija, Didiwa, sodeloval pa je z mnogimi priznanimi slovenskimi glasbeniki, kot so Gal (in Severa) Gjurin, Marko Hatlak, Miha Vanič.
*Preden je svoje mesto v triu predal Janezu Modru, je material za ploščo pripravil in posnel basist in avtor Matjaž Jarc, ki je primarno komponist klasične glasbe, oper, gledališke scenske glasbe (npr. Spomenik G’, Prostor številka, Senčnih lutk Peter Pan in še in še) pa tudi popularnih skladb. Sicer je tudi preizkušen kitarist, pevec in basist, ki je sodeloval z večino legend slovenske glasbene scene, pa tudi dolgoletni sodelavec SNG Opere in baleta Ljubljana, eden od ustanoviteljev Studia Opera in balet ter skladatelj klasične glasbe z mednarodnimi priznanji in nagradami. Poleg gledališke glasbe so njegova dela izvedli Slovenski komorni zbor Slovenske filharmonije, Simfonični orkester RTV Slovenija, Slovenski orkester klarinetov, Celjski godalni orkester, Orkester Mandolina Ljubljana in številni drugi glasbeniki. Trenutno vodi etno zbor “Moje drage dame”, in kot avtor in izvajalec v triu z Melito Osojnik.

O Albumu

 

Prvenec nosi pomenljiv naslov »Tja in spet nazaj / There & Back Again«. Razen ene (‘Leti’) so vse pesmi Jakovo avtorsko delo, skozi katero prenaša občutenja in razmišljanja o življenju med tujino in domom: kaj je dom kadar se selimo, kako bivanjske spremembe vplivajo na življenje, name, mojo ožjo in širšo družino, okolico … Teme, ki zahtevajo nekoliko zahtevnejšo glasbo. In Jarc Gregorin Trio so v tej nameri popolnoma uspeli. Plošča je konceptualno premišljena in za sporočanje uporabi vsa orodja, ki so na voljo – tako glasbena občutja podaja tudi raznolikost žanrov, ki se prepletajo v nekakšen progresivni blues. Podžanri so načrtno izbrani glede na to, kaj posamezne skladbe sporočajo in kakšna občutja vzbujajo. Plošča je bila posneta v studio Hymnos, aranžersko produciral in editiral pa jo je kar avtor sam.

 

Skladbe s plošče so na voljo tudi na našem Youtube kanalu, na povezavi spodaj:

https://www.youtube.com/watch?list=PL5qbidE9yPDnobCwUIY-QEHcQTOFZ_WfU&v=FqM_hd90rG4

 

 

Plošča je že tik ob izidu sprožila nekaj pozitivne medijske pozornosti:

 

http://www.slovenskenovice.si/bulvar/glasba/jarc-gregorin-trio-prinasa-vrhunsko-glasbo

 

http://www.sigic.si/?preview=1&id_article=81437

 

https://radiotomi.si/novice/glasbene-novice/domace/17847-nic-ne-bo-kot-je-bilo

 

http://www.slotop50.si/Domov/Novice/jarc-gregorin-trio-s-prvencem-tja-in-spet-nazaj-328

cena vstopnice –  5,oo eur


   6. feb. / 20:00   

Tadej Toš & The Band

ROKEZIJE – rokenrol kabare

Prešeren je ljubezen.
Ljubezen je svoboda.
Svoboda je rokenrol.

Igor Leonardi, kitara
Enos Kugler, bobni
Tadej Kampl, bas

»Sme nekaj nas, ker smo Prešernove, biti prešernih; pesem kaž dovolj kak je naš oče krotak«
France Prešeren

cena vstopnice – 12,oo eur


 

  3. feb. / 20:30    

koncert skupine

MARAVICA

Vabljeni na koncert vokalnega tria MARAVICA avstrijske pevke/pianistke/skladateljice Ines Kolleritsch, katerega pravtako sestavljata  Ania Jaśniak (Polska) in Cemre Yilmaz (Turčija). Po dobrem letu skupnega ustvarjanja izdajajo svoj prvenec “By the deep sea”, katerega bodo premierno predstavile  v Mariboru 3.2.2018 v klubu KGB.

Trio MARAVICA je prepletanje treh odličnih, prepričljivih glasov iz treh koncev Evrope, ki delijo skupno ljubezen do ustvarjanja jazz/pop in world glasbe. Z avtorsko glasbo, ki prihaja izpod peresa avstrijske jazz pevke Ines Kolleritsch, povzdigujejo glasbo njihovih najljubših ženskih umetnic. Vsaka od njih ima svoj jaz, izraz, kulturo, a skupaj tvorijo lepo celoto in poslušalca odpeljejo na čudovito glasbeno potovanje.

Melanholija, a hkrati igrivost. Vabljeni na koncert vokalnega tria MARAVICA.

A WORLD VOCAL TRIO

3 S I N G E R S / 3 N A T I O N A L I T I E S / 1 L OV E

MARAVICA celebrates the art of the female singing and songwriting. Within a powerful set of jazz, pop and world music three strong voices are giving an insight into the creative work of their favourite female interprets. Dark, melancholic and playful.

The diversified repertoire is rounded off with a lot of original compositions.  MARAVICA’s program is eclectic, as well as the trio itself. Ania (Poland), Cemre (Turkey) and Ines (Austria) create a brilliant sound experience with their individual voices – each one with it’s different and special sound. Merging together they create an unique atmosphere full of warmth and various soundscapes.

Hier wird weibliche Singer/Songwriter-Kunst zelebriert. MARAVICA besteht aus drei starken Frauenstimmen, ihr kraftvolles Programm aus Jazz-, Pop- und World-Music gibt einen Einblick in das Schaffen ihrer Lieblingsinterpretinnen. Dunkel, melancholisch und verspielt.

Das breit gefächerte Repertoire wird mit vielen Eigenkompositionen abgerundet. Ebenso vielschichtig wie das Programm ist das Trio selbst: Ania aus Polen, Cemre aus der Türkei und Ines aus Österreich kreieren mit ihren einzigartigen Stimmen eine geniale Klangerfahrung.

cena vstopnice : 5,oo eur


   26. jan. / 21:30   

UROŠ PLANINC GROUP

Blues rock skupina Uroš Planinc Group je nastala leta 2006 v Celju in spada med protagoniste kitarskega rocka v Sloveniji. Sestavljajo jo Uroš Planinc – kitara, Blaž Bizjak– bas, Dani Telebar – kitara in Matjaž Ključevšek – bobni. Skupaj so ustvarili edinstven brezčasen zvok, ki ga z lahkoto prepoznamo kot Uroš Planinc Group. V sorazmerno bogati glasbeni karieri, so na podlagi brezkompromisnih koncertov po Sloveniji in v tujini, ustvarili bazo zvestih poslušalcev in dokazali, da se lahko merijo z izvajalci tega žanra tudi v evropskem merilu.

cena vstopnice – 7,oo EUR


    sob. / 30.12. / 21:30    

koncert skupine

THE STAR TIME PLAYBOYS

The Star Time Playboys so nastali konec leta 2015 in že februarja v naslednjem letu izdali svoj prvi single »I’m Surfish«, ki je bil uspešna napoved tega kar se je zgodilo le nekaj mesecev kasneje. Iz banda, ki je le nekajkrat igral skupaj, so postali band, ki ga cenijo tudi v tujini, tako v Evropi kot v Ameriki. Za band, ki črpa svojo glasbo iz ameriške glasbe je to verjetno največji kompliment.

 

Svoj prvenec »It’s Star Time!« so prvič predstavili čez mejo v sosednji Avstriji na festivalu Rollin’ Dudes, ki vsako leto gosti najbolj znane rockabilly skupine. Svojo vinilno izdajo so predstavili nekoliko kasneje, in sicer na Rockin’ Riviera Weekenderju, lani v Portorožu. Njihov nastop je napovedal sam Hipbone Slim, pevec, kitarist in avtor britanske skupine Hipbone Slim & The Kneetremblers.

Preden se je Urban Zotel, kitarist in vodja skupine, odpravil čez lužo so odigrali še en večji koncert na trgu Bana Jelačiča v sklopu festivala Vintage Zagreb.

Po vrnitvi iz Amerike in tamkajšnjemu srečanju s svojimi idoli TK Smithom (ex. Big Sandy & The Fly-Rite Trio), Junior Watsonom, Kidom Ramosom in Tommyjem Harkenriderjem, se je skupina s polno paro vrgla v vaje in delo.

Pred kratkim je trio nastopil v oddaji Prva Vrsta na Prvem Programu Radia Slovenija, kjer so odigrali v živo pet avtorskih skladb, od teh kar dve še neizdani.

Za glasbo na dogodku bo poleg The Star Time Playboys skrbel tudi DJ Martin13, ki bo v ta namen prinesel svoje gramofone in popestril večer z izbranimi rock ‘n’ roll/rockabilly skladbami iz svoje vinilne zbirke. Tako boste lahko poplesavali in noreli od ritmih rockabilly, rhythm ‘n’ blues, boogie-woogie glasbe in ostalih nad ali pod-žanrih rock ‘n rolla.

The Star Time Playboys so:

Urban Zotel – kitara

Boštjan Copek – kontrabas

Grega Copek – bobni

cena vstopnice : 6,oo EUR


  pet. / 29.12. / 21:00    

koncert skupine

POHORJE EXPRESS

Slovenska country skupina si je nadela ime po znamenitem vlaku, ki je nekoč vozil med Mariborom in Koprom.

Začetki delovanja skupine segajo v leto 1983, v naslednjih letih je postala prepoznavna z izvajanjem avtorske glasbe in zanimivimi priredbami tujih izvajalcev. Medtem so snemali, sodelovali na mednarodnih festivalih country glasbe in koncertno prečesali Slovenijo.
Po 26 letih premora Pohorje express spet vozi. Od starih članov je zraven le soustanovitelj skupine Mitja Novak, ki je zbral ekipo izkušenih glasbenikov z različnih glasbenih žanrov – od jazza do narodnozabavne glasbe. Danes je njihova glasba mešanica countrya, rocka, swinga, bluesa, tex-mexa, cajuna…Na koncertu boste med drugim lahko slišali tudi stare in povsem sveže avtorske skladbe.

Pohorci so:

Mitja Novak, glas, kitare, mandolina
Dragan Verber, glas, banjo, kitara
Manč Kovačič, bas& beyond
Špela Novak, glas&stas
Iztok Kočevar, bobni
Miran Waldhutter –Hitri, harmonika

cena vstopnice : 7 EUR


  čet. / 28.12. / 20:30    

koncert skupine

LIBUROA

“Zimske urice z Liburoo”

Žanr : Alternative, Rock, Funk.

Tim Muršak – vokal, Niko Poštrak – kitara, Jure Gračner – kitara, Tin Matuš – bobni, Nejc Miklošič –bas

 

 

Ste naveličani božičnih koncertov? Si želite sprostitve od napornih družinskih dogodkov in abnormalnih količin zaužite hrane? Bi to količino hrane raje menjali s količino dobre glasbe, dobre družbe in alkohola? Potem je ta dogodek kot nalašč za vas! Pridružite se nam na tradicionalnem prazničnem rajanju z Liburoo in D’Smokers v klubu KGB 🎉🎁🤘

Liburoa je skupina petih mladih glasbenikov, ki rada igr kvalitetno glasbo z alternativnim pridihom. V avtorskih pesmih lahko uživate v prepletu alternativnega rocka, rocka ter funka, katere dopolnjujejo izvirna in tematsko raznolika angleška besedila. Ob igranju lastnih komadov vam ponudijo tudi odlično priredbo tujih skupin kot so : ❄🙉, 👑💉,🌶 itd.

Oder si bo Liburoa delila s skupino D’Smokers, katerih moto je Smoke’n’roll!

P.s.: Pobirali bomo skromen prispevek, ki bo znašal le 3€ 😁

 

cena vstopnice : 3, eur


  ned. / 24.12. / 24:00    

“Polnočnica” Kluba KGB

ANA BEZJAK & Co.

Ana Bezjak, Igor Bezget in Tadej Kampl – Polnočnica kluba KGB

– Slovenska in avtorska glasba v manouche gipsy praznični preobleki.-

 

Trije glasbeniki, ki jim skupno muziciranje ni tuje, saj so sodelovali že v številnih glasbenih projektih, kot so Papir in Pangea free the world ter skozi njih občinstvu postregli s pravimi glasbenimi poslasticami, se bodo na tradicionalni polnočnici predstavili z novim programom. Prednovoletni čas nam bodo obarvali s priredbami iz širšega nabora slovenskih skladb v manouche gipsy glasbeni preobleki. Na prazničnem meniju bodo slovenske ljudske skladbe, skladbe iz zlate dobe slovenske popevke, pa tudi take, ki so jim skozi skupno ustvarjanje sami vdihnili svoj avtorski pečat.

 

Ana Bezjak – vokal

Igor Bezget – kitara

Tadej Kampl – kontrabas

cena vstopnice : 10,oo  EUR


    sob. / 23.12. / 21:00  –

VASKO ATANASOVSKI TRIO

Vasko Atanasovski Trio

TRADICIONALNO VASKOVANJE

Zasedba:

Vasko Atanasovski – vokal, saksofon, flavta

Dejan Lapanja – akustična kitara

Marjan Stanić – bobni in tolkala

 

High Energy Vitamin Music

 

Vasko Atanasovski Trio, ki je v našem podnebju ustvaril poponoma nov glasbeni stil, ima za seboj že tri albume in številna gostovanja na Kitajskem, v Argentini ter po Evropi in v Indiji. Virtuozna trojica pa vsekakor ne bo spustila koncerta v klubu KGB v Mariboru, kamor se tradicionalno vračajo že sedmo leto, saj se prav v tem okolju zmeraj ustvari izjemno prijetno in pozitivno vzdušje. Energičnih in poskočnih nastopov, v že itak veselem decembru, se je prijelo navihano ime ‘Vaskovanje’.

Ekstatičnost in brezkompromisnost, so znane značilnosti nastopov Tria , ki nikogar ne pusti hladnega ali brezbrižnega. Živahni ritmi nas hitro pokličejo k plesu. Besedila v angleščini, srbohrvaščini in slovenščini so v glavnem ljubezenska, navdihnjena s humorjem in z izvirnimi, duhovitimi metaforami. Trio, poleg Vaska, sestavljata še virtuoz na bobnih in tolkalih Marjan Stanič ter izjemen, eklektičen kitarist Dejan Lapanja.

 

Avtor glasbe in besedil, Vasko Atanasovski, ki ga sicer poznamo po sodelovanjih s svetovno znanimi glasbeniki, mojstrskem pristopu do vseh glasbenih stilov ter po izjemnem glasbenem opusu in izvirnosti, je s svojo glasbo prepotoval že dober del sveta in do sedaj izdal že 14 albumov. Dobrodošli na ‘Vaskovanju’!

cena vstopnice : 12 EUR


    sob. / 16.12. / 21:30  – koncert ODPADE  

Zaradi bolezni, bolje rečeno nesreče dveh članov ….. žal, koncert odpade

koncert skupine

THE COCK TAILS

Tomi Brus – vokal
Staš Sukič – el. kitara, vokal
Luka Škrilec – bas kitara, vokal
Aleš Mir – Bobni, vokal
Sandi Horvat – Hammond, vokal

 

Žanr

Funk, Pop, RnR

Funkin’ roll … also known as The Cock Tails

 

cena vstopnice : 7,oo EUR


    sob. / 9.12. / 21:30    

koncert skupine

MINDFUNK

Mindfunk je 4 – članska zasedba mladih, nadebudnih glasbenikov, ki se glasbi posvečajo z dušo ter srcem. Na koncertu bodo zaigrali priredbe funk avtorjev, ki bodo vaš um in telo napolnile s funkovskimi groovi ter harmonijami.

 

Zasedba:

Kaja Caf – Vokal

Neža Pavlovič – Bass

Žan Keršič – Kitara

Martin Flisar – Bobni

cena vstopnice : 4,oo EUR


    sob. / 25.11. / 21:30    

koncert zasedbe

NO​ ​MORE​ ​FAITH

Zasedba​ ​No​ ​More​ ​Faith​ ​je​ ​tribute​ ​skupina​ ​legendarnemu​ ​bandu​ ​iz​ ​90’​ ​let​ ​Faith​ ​No More,​ ​ki​ ​z​ ​vsem​ ​spoštovanjem​ ​do​ ​originalnega​ ​banda​ ​in​ ​njegovih​ ​posameznih članov,​ ​izjemnih​ ​glasbenikov,​ ​preigrava​ ​njihove​ ​komade​ ​v​ ​čimbolj​ ​pristni izvedbi.​ ​Pravtako​ ​kot​ ​originalna​ ​zasedba​ ​so​ ​osredotočeni​ ​predvsem​ ​na​ ​glasbo.

No​ ​More​ ​Faith​ ​so:

vokal:​ ​Jasmin​ ​Džombič​ ​-​ ​Đoko​ ​(Joške​ ​Vn)

kitara:​ ​Žiga​ ​Janežič​ ​(ex​ ​Ne​ ​She)

bas​ ​kitara:​ ​ ​Gašper​ ​Gantar​ ​(Srečna​ ​mladina,​ ​Red​ ​Five​ ​Point​ ​Star,​ ​ex​ ​Obduction)

bobni:​ ​Rok​ ​Rozman​ ​(ex​ ​Ne​ ​She)

klaviature:​ ​Miha​ ​Dolinar​ ​(Monsun​ ​Monsun)

spletna​ ​stran:

https://www.facebook.com/pages/No-More-Faith/492545867504013

video​ ​povezave:

Ashes To Ashes (Rockfest Vodice) Epic (Hangarfest Lahovče)

mix (Pekarna Maribor)

We Care A Lot (Otro bar Ljubljana)

V​ ​repertoarju​ ​so​ ​skladbe​ ​z​ ​vseh​ ​plošč​ ​Faith​ ​No​ ​More​ ​od​ ​velikih​ ​vsem​ ​poznanih hitov,​ ​do​ ​alternativnih​ ​kompozicij.

cena vstopnice : (8,oo EUR)


   pet. / 24.11. / 22:00   

vstopnina – bo – 10,oo EUR


sob. / 18.11. 2017 / 21:00

koncert skupine

KATALENA

Bliža se tisti čas v letu, ko igramo v enem in edinem KGB-ju.

cena vstopnice – 13,oo  EUR


sob. / 4.11. 2017 / 21:00

koncert skupine

SAME BABE

Zasedba Same babe je nastala spomladi 2003, do danes pa nastopila na vseh pomembnejših šansonjerskih, etno in sorodnih festivalih po Sloveniji in izdala tri albume: zgoščenko uglasbene poezije Janeza Menarta Za ljubi kruhek in njene črne črne lase (2007), ploščo Terezijanske (2011), na kateri je predstavila avtorske pesmi, svoje videnje ljudskih pesmi in uglasbitev priznanih slovenskih pesnikov (Kajetan Kovič, Frane Milčinski – Ježek) ter avtorski album Dobri možje (2014). Poimenovan po zmagovalni pesmi Festivala slovenskega šansona 2009 predstavlja »vzorčni primer alternativnega šansona« tako na besedilni kot na glasbeni ravni.
“Same babe so dragulj, ki ga bo zgodovina slovenske popularne glasbe uvrstila tja med Ježka, Sepeta, Marka Breclja, Buldožerje, Ano Pupedan in slovenski pank. Bend, ki preprosto zveni. Bend, ob poslušanju katerega te ne zanima, kaj je in kaj ni in iz česa je in iz česa ni njihova muzika. Ker preprosto uživaš. In veš, da so to Same babe. Ker noben drug bend ne zveni tako. Tako odlično!” – Jure Longyka
Tokrat bodo po dolgem času ponovno odigrali zgolj akustičen koncert.

Zasedba:
Miha Nemanič, vokal, orglice, tolkala
Marko Voljč, vokal, trobenta, ukulele, tolkala
Marko Jelovšek, vokal, kontrabas, kitara
Matjaž Ugovšek – Ugo, vokal, kitare
Viki Baba, vokal, kitara

Kakšen album! Kakšna kritika! Kakšen mastni hrakelj! Tja ob skupine Buldožer, Zmelkoow, Ana Pupedan, Iztoka Mlakarja gredo z “Dobrimi možmi” prijetni zafrkanti Same babe. To ni le alter šanson. Je zrcalo skozi premeteno, prismuknjeno in vrhunsko slovenščino.
Jaša Lorenčič, Večer
Album velja za vzorčni primer alternativnega šansona.
Zdenko Matoz, Delo
Izraz zasedbe odlikujejo poudarjena skrb za domiselno uglasbljanje poetičnih besedil, žanrska razkuštranost, ubrano večglasno petje, minimalistična, a učinkovita glasbena spremljava ter izdatna raba teatrskih in kabarejskih prvin. /…/Ja, pa imamo še eno definicijo Samih bab: strip, ki ga je treba poslušati z odprto glavo!
Mario Batelić, Radio Študent
Kot bend so ukresali nov korak v slovenski etno produkciji: na tradicijo »ljudskih« poetov, že klasificiranih bardov od Andreja Trobentarja do Marka Breclja in podobnih tičev, so navezali svoj glas, svoj jaz, svoje ime in prepričali javnost, da mislijo resno. Same babe so pravi dedci nove slovenske etno glasbene produkcije!
Jože Štucin, Odzven
Band svojo kabarejsko nagajivost in žanrski eklekticizem enako dobro kot na posnetkih ohranja tudi v živo, kar je prej izjema kot pravilo!
Mario Batelić, Radio Študent
Zavidljivo domiseln in raznovrsten glasbeni kolaž ima prav vse, kar dobra plošča potrebuje, in še več. V mislih imamo tisto neotipljivo sposobnost, da se poslušalcu prikrade pod kožo in ga potegne v svoj svet. To jim uspe tudi, če jih poslušate s slušalkami in medtemžvečite krekerje, ali če se pojavijo na radiu, medtem, ko vas nadira šef. Energija Samih bab je neuničljiva. Glasba, ki ti zleze pod kožo in te ne spusti do zadnjega tona.
Andrej Predin, Slovenske novice
Predvsem pa neprisiljeno in z zanosom dajejo vtis, da v muziciranju uživajo morda še bolj kot poslušalci, kar preprosto pritegne, poleg tega pa tako v glasbi kot na odru pokažejo zdravo mero humorja in (samo)ironije, kar sicer občutno manjka slovenski zabavni glasbi. Postavite se v vrsto.
J. K., Delo
Ustvarjanje Samih bab prav po šolsko kaže, kaj se da napraviti z ustrezno poezijo in kako ji dati novo razsežnost. Pri tem kvartetu ne zmanjka domislic in izvirnih pristopov, kot tudi ne posegov na druga glasbena področja.
Rasto Božič, Dnevnik
Bend, ki preprosto zveni. Bend, ob poslušanju katerega te ne zanima, kaj je in kaj ni in iz česa je in iz česa ni njihova muzika. Ker preprosto uživaš. In veš, da so to Same babe. Ker noben drug bend ne zveni tako. Tako odlično./…/ Same babe so pač dragulj, ki ga bo zgodovina slovenske popularne glasbe uvrstila nekam med Ježka, Sepeta, Marka Breclja, Buldožerje, Ano Pupedan in slovenski rap.
Jure Longyka, Val 202
Same babe so v svoj ‘samobabovski’ teatralni, burkaški, ljudski, melodramatični, akustični post-novovalovski muzični performans najprej posvojile poezijo vélikih (Janez Menart, Fran Milčinski – Ježek…), sočasno s tem pa oblikovale glasbeno-poetično govorico, ki je morda še najbolj primerljiva vrhuncu ustvarjalnega obdobja hrvaških Haustorjev ali domačih Buldožerjev …
Katarina Juvančič, Muska
Če pa želite izvrsten način, na katerega bi, svoje kulturno (ljudsko) izročilo na veliko izvažali drugim, vzemite v roke novo ploščo Samih bab.
Matej Krajnc, Glasna
Povezave:
https://www.facebook.com/samebabe.skupina?fref=ts
http://www.samebabe.org/

vstopnina – 8,oo EUR


tor. / 31.10. 2017 / 21:30

koncert skupine

KLIC DIVJINE


pon. / 30.10. 2017 / 21:30

koncert skupine

THE DREAMS

SLOVENSKA “ALLSTARS” ZASEDBA

“Southern rock” in “Blues” sta preozka okvirja za opis žanra 7 članske zasedbe “THE DREAMS”. Sta pa trden temelj za živo improvizacijo, ki se zgodi vednoznova med izvajanjem klasik “ALLMAN BROTHERS BAND-A”.

Od konca leta 2011 “THE DREAMS” koncertira po domačih in tujih odrih.Več kot 2 urni program, nabit s pozitivno energijo
jojo in čustvi, daje njihovimoncertom značaj jam sessiona. Izkušnja, ki se jo da pridobiti le z obiskomk
kkoncerta. Doživite jo… VABLJENI!

“THE DREAMS” so:

-Andrej Vengušt -vokal, ustna harmonika (RAKEK),-Luka Vehar – el. kitara (ŠKOFJA LOKA),-Boštjan Zorc – el. kitara (MARIBOR),-Gašper Peršl – bobni (LJUBLJANA),-Vili Grdadolnik – slide kitara (VODICE),-Mitja Kavčič – Hammond orgle (KRANJ),-Jure Lopatič – bas kitara (KRŠKO).

Video posnetki:

https://www.youtube.com/watch?v=UMUynXjFb2MFB:

https://www.facebook.com/TheDreamsABBTribute

cena vstopnice – 7 €


Sobota / 28.10. 2017 / 21:30

koncert skupine

ČOMPE

JANEZ ŠKOF – diatonična harmonika/vokal;

NEŽA ZINAIĆ – violina;

BREDA KRUMPAK – alt saksofon;.

ŽIGA SAKSIDA – alt/bariton saksofon;

SILVO ZUPANČIČ – kitara;

MARJAN STANIČ – bobni/tolkala;

ČOMPE sestavlja šesterica glasbeno podobno naravnanih članov igralskega poklica, ki jih družita zadovoljstvo in užitek v ustvarjanju lastne glasbe. Ob dejstvu, da je glasbena pot pravzaprav že krepko uhojena, da je v poplavi žanrov, atakiranju in diktatu medijev in neizprosnosti kapitala, ob nasedanju na vsiljeno trendovstvo že vse dorečeno, se Čompe tovrstnim trikom izmikajo. Na tej poti iščejo svoj izraz, svoje stranpoti, se spogledujejo in trčijo z raznorodnimi glasbenimi žanri, vse skupaj zamotajo v svoj celofan, zasučejo konvencionalno logiko in v tem vidijo, najdejo in iščejo čar užitka, otroškosti in zadovoljstva delovanja in delanja. Čompe se ne gibljejo niti na margini niti v main streamu, domače se počutijo tako »med hlevskim gnojem kot v soju koncertnih luči«, ne sami ne njihovo poslušalstvo niso vnaprej profilirani. Čompe so zavezani akustičnemu zvoku, zato jim je raba elektronskih pomagal in ostale tovrstne kramarije tuja.

Poseben pečat daje Čompam Janez Škof, sicer sloviti slovenski igralec, s svojevrstnim nekonvencionalnim prijemom, menjavo harmonij in ritmike, njegov vokal pa se giblje med melanholičnostjo na eni strani in izrazitim optimizmom in veseljem na drugi.

Neobremenjujoči tulijo luni in poslušalcem besede slovenskih poetov Zajca, Rozmana, Kocbeka, Jesiha … in otroško radoživo nažigajo svojo lumpenproletarsko muziko. In v tem je pravzaprav kleč in radost vsega njihovega početja.

KRITIKE PO KONCERTU:

Neverjetni Škof s skupino Čompe:

Vodilni član, glasnik, pevec in harmonikar skupine je igralec Janez Škof, ki z izrazitim smislom za humor povezuje spored in daje glavni impulz vsaki skladbi s svojo diatonično harmoniko. V „družabnem škandalu“, ki ga skupina ustvarja, spoznamo mešanico najrazličnejših elementov in slogov; staromodna plesna glasba, glasbe sveta, utrinki narodno zabavne glasbe, klezmer, besedila pa izhajajo iz izvrstne pesniške govorice slovenskih najuglednejših pesnikov  pa do najbolj šaljivih ljudskih vsebin…

Primorski dnevnik, Rossana Paliago, 27. 1. 2004

So reči, ki jih pozabiš zato, da si zapomniš tiste, ki so tega vredne. Po mojem globokem prepričanju Čompe to še kako so!

 1. K., psihologinja, Idrija, 29. 11. 2001

Posebej moški del ekipe Čomp že s svojo telesno mimiko vzbuja prijeten srh in požene kri po žilah. Da o glasbi, ki jo igrajo, ne govorim. Do kraja izzivalno, erotično, da te v svojih lastnih sokovih odplakne nekam na napačen breg.

Greh, erotični mesečnik, št. 2/99, V. T. v pismih bralcev

Neprisiljeno genialno.

Statistični vestnik, maj 1999, V. R., sižé kritike

Aja! A to so oni? Tega pa nisem vedu. Če bi, bi jih pa poslušal s čist drugačnimi ušesi.

 1. Z., jazzist, poleti 1997, Maribor

cena vstopnice – 12,oo €


Petek / 27.10. 2017 / 21:30

koncert skupine

HAMO & TRIBUTE 2 LOVE

Koncerti polni iskrenosti, dinamičosti, preigravanja in bluesovske improvizacije so že deset let ključni atributi Hamo & Tribute 2 Love. Novi album 3p so februarja letos predstavili pred razprodano dvorano Kina Šiška, album je bluesovski in kričeč, kritiki pa so ga že pohvalili kot enega najbolj iskrenih glasbenih izdelkov zadnjih let. Za seboj imajo Hamo & Tribute 2 Love že lepo število uspešnic, večna iskanja lubezni pa vpletajo v fuzijo bluesa, rocka in soula.

cena vstopnice – 11,oo €


Spremljevalni program 52. BORŠTNIKOVO – Klub KGB

Petek / 20.10. 2017 / 21:00

ŽIVA VODA

Ponedeljek / 23.10. 2017 / 20:00 /

SENCA TVOJEGA PSA

Torek / 24.10. 2017 / 22:00 /

LJUBEZNIČENJA

Sreda / 25.10. 2017 / 20:00

CABAres CABArei

Četrtek / 26.10. 2017 / 20:00 /

BANDA FERDAMANA

Petek / 27.10. 2017 / 21:30 /

HAMO & TRIBUTE 2 LOVE

Sobota / 28.10. 2017 / 21:30 /

ČOMPE


   Torek / 24.10. 2017 / 22:00 /

LJUBEZNIČENJA

Produkcija magistrskega programa Dramska igra, smer Gledališko petje
Premiera 22. maj 2017, bar SOHO
Predstava traja 1 uro.

Kabaretistki
Zala Ana Štiglic • Sara Dirnbek

Glasbeniki
Rok Lopatič, klavir • Primož Fleischman, saksofon • Aleš Rendla, bobni • Aleš Avbelj, kontrabas

Avtorici besedila Zala Ana Štiglic, Sara Dirnbek
Avtor glasbenega aranžmaja Žare Prinčič
Dramaturginja Pia Vatovec
Kostumografka Lilijana Ban
Oblikovalec zvoka Jakob Ostanek
Avtor likovne podobe Anže Korenjak

Mentorji
Gledališko petje
red. prof. Žare Prinčič
doc. Darja Švajger

Jezik in govor
asist. dr. Nina Žavbi Milojević

Mesto, v katerem živita in ustvarjata kabaretistki Rosalee in Šarlotta, ima eno kavarno, eno beznico, eno kinodvorano, eno špecerijo, en park in nešteto moških.
“Vse nesrečne zaljubljenosti vodijo do enakih zaključkov.” – Rosalee
“Na svetu je toliko čudovitih moških, pa imam samo par rok in eno samo srce.” – Šarlotta

cena vstopnice – 5,oo €


Ponedeljek / 23.10. 2017 / 20:00

SENCA TVOJEGA PSA

Senca tvoj’ga psa

gledališko-glasbena predstava za pojočega igralca in tri glasbenike

pesmi Jacquesa Brela

Premiera: 25. maja 2008, Slovensko mladinsko gledališče

Neumnost je lenoba. Neke vrste špeh okrog srca in okoli možganov.

Igrajo:

Branko Završan, Žiga Golob, Uroš Rakovec, Krunoslav Levačić

Avtor prevodov in režija:   Branko Završan

Glasbeni aranžmaji:   Branko Završan, Žiga Golob, Uroš Rakovec, Krunoslav Levačić

Predstava traja 80 minut in nima odmora

Produkcija: avtorji in Slovensko mladinsko gledališče

Predstava je nastala v okviru Festivala francosko-slovenske pomladi in v sodelovanju s Francoskim inštitutom Charles Nodier v Ljubljani.

Jacques Brel (1929–1978), belgijsko-francoski skladatelj, pevec, pesnik in igralec, je avtor sugestivne poezije in metaforike, ki nas vabi v občutljivi labirint doživljanja življenja. Kot poslušalci tudi sami postajamo junaki njegovih zgodb, ki se stapljajo z našimi izkušnjami in doživetji. Z Brelovo zapuščino so se spopadali različni glasbeni ustvarjalci 20. stoletja, z legendarno Ne me quitte pas (v Završanovem prevodu Saj ne boš kar šla) med drugim Marlene Dietrich, Mireille Mathieu, Nana Mouskouri, Natacha Atlas in Sting. Igralec Branko Završan nam bo šestnajst Brelovih šansonov približal v svojem prevodu in interpretaciji.

Radio Študent je zgoščenko Senca tvoj’ga psa postavil na sedmo mesto najboljših plošč v letu 2008.

Večer, ki si zasluži še veliko ponovitev.

Blaž Lukan, Delo, 30. 5. 2008

Kaj lahko se zgodi, da bo za največjega slovenskega interpreta Brelovih šansonov obveljal izvajalec, ki mu petje ni primaren poklic. Igralec in režiser Branko Završan je pesmi imenitno prevedel in prelil v sedanjost in se z močno sugestivno interpretacijo ob odmerjeni in vešči glasbeni spremljavi z eno potezo vsilil kot najzanimivejši glasbeni novinec zadnjih let.

Mario Batelić, Druga godba 2009

cena vstopnice – 12,oo €


Petek / 20.10. 2017 / 21:00    /

koncert skupine

ŽIVA VODA

Skupino Živa voda sestavljajo glasbeniki iz različnih svetov, ki so se zbrali okoli mladega avtorja glasbe in čelista Ariela Veia  Atanasovskega.

Najprej je bila poezija Tine Sovič , njegove mame; Ariel je našel njene pesmi, ko je bila sama na daljšem potovanju. Mladi umetnik se je smelo lotil uglasbitve. V poeziji prevladuje razmišljujoča tematika, ki se večplastno dotika bivanja in lastnega mesta v svetu skozi temo ljubezni in smisla obstoja. Rdeča nit je vedno znova ranljivost, ki pa je tudi priložnost za vstop v nepozabne dušne dogodivščine. Te se zgodijo, ko si dovolimo razbiti se na koščke in v odmiku od njih s kančkom obešenjaškega humorja opazovati njihovo ponovno sestavljanje .

Ariel je pesmi intuitivno vpel v melodije in vzdušje, ki ga je zaslutil v njih.

Priznani slovenski “vsestrunski” glasbenik in skladatelj Igor Bezget, s katerim sta Tina in Ariel sodelovala že v drugih zasedbah,  je mladega avtorja spodbudil pri zagovarjanju lastnih kompozicij in mu pomagal z aranžmaji. Družinsko vzdušje v domači dnevni sobi, kjer so potekale in še potekajo vaje in ustvarjanje, lepo dopolnjujeta Urška Gajšt s svojim vilinskim vokalom in Jure Najdič na kontrabasu. Kot gost se jim  pridružuje tudi Arielov oče, Vasko Atanasovski na flavti in saksofonih.

Ariel Vei Atanasovski: violončelo

Igor Bezget: kitara

Urška Gajšt: vokal

Jure Najdič: kontrabas

Tina Sovič: tolkala

g. Vasko Atanasovski: saksofoni, flavta

cena vstopnice – 10 €


                               

 pet. / 13.10. 2017 / 21:30

NO NAME BLUES BAND

Mariborska skupina, sestavljena iz izkušenih glasbenikov, vztraja pri ohranjanju izročila blues glasbe, ki mu dodaja lastne izvedbene tone. »Keep the blues alive« je moto, ki mu sledi že dobrih 10 let. Dokaz, da je blues še kako živ, je delujoča sodobna svetovna blues scena, katere utrip skozi svoje nastope skupina No name blues band približa našemu okolju.

Člani skupine so:

Boris Bobek – kitara / Bojan Dobrina – vokal / Zlatko Fišer – bas, vokal / Miro Zavec – ustna harmonika / Simon Štic – klaviature / Mario Modrinjak – bobni

cena vstopnice – 7,oo EUR


 sob. / 7.10. 2017 / 21:30

koncert skupine

ROCK SYSTEM


 

   pet. / 6.10. 2017 / 20:30

TERRAFOLK

Skupina Terrafolk, ki je znana po mnogih evropskih turnejah, mega koncertih z orkestri ter nagradi radia BBC od leta 2017 koncertira v prenovljeni zasedbi, okrepljeni z mladimi multiinstrumentalisti. Augusta in v začetku septembra je bila skupine na turneji po Angliji ter zaključila turnejo na festivalu Pannonica na Poljskem, kjer je skupaj z Emiliom Castiellom in nekaj Godalkarji zagrela oder v udarnem terminu pred večtisočglavo množico. Skupaj je na turneji imela preko 20 koncertov tako na festivalih, klubih, pubih kot tudi v dnevnih sobah, kamor so jih povabili oboževalci skupine.

Terrafolk boste lahko slišali tudi 6.10.2017 ob 20.30 v KGB, Maribor.

Vsebina ostaja progresivni folk s spogledovanjem z raznimi zvrstmi od klasike do rock in jazz glasbe. Velik del je avtorska glasba Terrafolka. V folk glasbi je stik s publiko tradicionalno posebnega pomena in Terrafolk to goji še naprej, a ne zanemarja načela, da je treba glasbo, ki je ne maramo, vsaj občasno malo poskusiti. Na koncertu, ki se bo izvajal akustično, neozvočeno, bo tako imel vsak priložnost degustirati marsikaj. A prizorišče naj zapusti z dobrim okusom v ustih in z novimi navdihi.

Zasedba:

Danijel Černe: Mystica, kitara 

Bojan Cvetrežnik: violina, kontrabas

Barja Drnovšek: violina, kontrabas

An Černe: flavta, pihala, glas


               29.9. 2017 / 22:00

Akustični duo ALTEREGO – preigrava znane rock hite slovenske in svetovne glasbene scene. Udaren vokal ob ritmu cajona spremlja akustična kitara. …….

vokal, cajon – Blaž Špegelj    /   kitara – David Črešnik

https://www.facebook.com/alteregoacousticduoslovenia/

cena vstopnice : 5,oo EUR


23.6. / 23:00 – koncert skupine STINO (Slo)

https://www.facebook.com/stinomusicgroup

Po uspešnem koncertiranju po obali in preigravanju več ali manj starih rock n roll uspešnic, se je skupina odločila da naredi naslednji korak in poslušalcem ponudi tudi svojo avtorsko glasbo.

Prvi singel z naslovom Preklet izdajo 1.1.2015.

Preklet je tako prva pesem iz prihajajočega albuma. 24.5. izdajo 2. singel z naslovom Čakam ekstrem in napovejo izid albuma v mesecu juliju.

Poleti 2015 izdajo svoj prvenec “Brez Naslova” in ga z gosti predstavijo na velikem odru pred Snack Barom. Na koncertih Poleg avtorske glasbe lahko slišite priredbe skupin kot so Led Zeppelin, Janis Joplin, Etta James, foo fighters, Beatles itd…

Tina Krmac (vokal) Mitja Stropnik (bobni) Andrej Rot (kitara, vokal) Tomaž Trošt (bass, vokal)

Udarni Rock`n`Blues band začinjen z energičnim glasom pevke Tine, ki na obalnih glasbenih prizoriščih navdušuje množice že dalj časa, se počasi širi in pušča sledi po slovenskih, hrvaških in italijanskih tleh.

24.6. / 22:00 – koncert skupine PREKMURSKI KAVBOJCI (Ch)

Žanr

eastern madness

Člani skupine

Ulrich Pletscher: Vocals, Alto Saxophone, Clarinet, Accordeon

Jaro Milko: Vocals, E-Guitar, Acoustic Guitar, Banjo

Martin Medjimorec: Vocals, Electric & Acoustic Bass

Benjamin Brodbeck: Vocals, Drums, Percussions

Domači kraj

Basel, Winterthur, Berlin, Lissabon

https://www.facebook.com/stinomusicgroup 

Prekmurski Kavbojci sind als Personen so international, wie ihre Musik. Am Bass und Gesang zieht der charismatische Martin Medimorec aus Kroatien das Publikum in seinen Bann. Ulrich Pletscher, aus Finnland, ist der Multiinstrumentalist der Truppe. Ob Saxophon, Klarinette oder Akkordeon: Er weiss zu brillieren. Gitarrist Jaro Milko aus Böhmen hat sein Instrument von der Pike auf gelernt. Er bewegt sich stilsicher durch alle Genres, beherrscht die Gitarrenriffs von Jimi Hendrix genauso wie die von Django Reinhard, pflegt aber stets seinen ganz eigenen, unvergleichbaren Sound. Drummer Benjamin Brodbeck stammt aus der Schweiz und wohnt in Lissabon. Wenn er nicht gerade für den richtigen Takt sorgen muss, sitzt er am Atlantikufer und lässt sich immer wieder neue Ideen an Land spülen. Vier Musiker – eine explosive Mischung, die zuhause das Fernweh stimuliert und live die Tanzlust. Und mit Prekmurski Kavbojci lässt sich’s lange tanzen. Sogar einmal um die ganze Welt.

24.6. / 24:00 – KGB DANCE FLOOR

25.6. / 20:00 – večer impro teatra BANDA FERDAMANA (Slo)

25.6. / 23:00 – koncert skupine HAPPY VIBE (Slo) – ZARADI BOLEZNI ODPADE

Duo Happy Vibe sestavljata dve dekleti, Julija »Julie« Fajhtinger (vokal, kitara) ter Tajana Novak (cajon, spremljevalni vokal). Izvajata pester repertoar zimzelenih skladb s področja popularne, rock in jazz glasbe v akustični preobleki. Zanimivost dueta je tudi to, da sta obe članici izobraženi glasbenici in pedagoginji – Julija  je profesorica glasbene pedagogike, Tajana pa akademska glasbenica – tolkalistka ter profesorica tolkal. Njun cilj je podati publiki edinstveno glasbeno izkušnjo in jo napolniti s pozitivno energijo.

Julija Fajhtinger (1994, Murska Sobota) je svojo glasbeno pot začela z igranjem klarineta na nižji glasbeni šoli v Murski Soboti. Kasneje se je izobraževala tudi iz klasičnega petja. Obiskovala je petje pri Matetu Brodarju, Simoni Raffaneli Kranjc in Marjanu Trčku, sedaj pa pri Urški Starovasnik in Nataši Nahtigal. Sodelovala je v vokalni skupini Bel Canto, bila je članica zbora Carmina Slovenica in se udeleževala turnej. Bila je članica glasbenih skupin (Art Music Orchestra, 80’s Project…). Udeležila se je raznih festivalov (Mano Festival – Nemčija, Kissziget – Madžarska, Orto Fest, Open Smile Jam…). Leta 2016 je diplomirala na Oddelku za glasbo, smer glasbena pedagogika na Pedagoški fakulteti v Mariboru. Je pevka in kitaristka v skupini Julie & The Diamonds, sodeluje v različnih projektih (dueti, priložnostna glasba…). Trenutno koncertira, poučuje petje in kitaro v Glasbeni učilnici Apolonya (Miklavž na Dravskem polju in Walfdorska šola Maribor) in poučuje na Ekonomski šoli v Murski Soboti, kjer je glasbena mentorica za glasbene dejavnosti (bendi, zbori…).

Tajana Novak (1991, Maribor) je svojo glasbeno pot začela že v zgodnjih otroških letih, saj se je s komaj štirimi leti pridružila otroškemu pevskemu zboru Carmina Slovenica – »Pu«. Osnovno in srednje glasbeno izobraževanje iz tolkal je zaključila na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor. Leta 2016 je magistrirala na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v avstrijskem Gradcu.  Dejavna je v domala vseh glasbenih zvrsteh. Na področju zabavne glasbe je trenutno dejavna v duu Happy Vibe, progresivni rock skupini Lasye ter rock skupini Njubend.  Trenutno se posveča koncertni dejavnosti ter poučevanju mladih generacij kot učiteljica tolkal na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, Glasbeni šoli Trbovlje in Glasbeni šoli Litija – Šmartno.

26.6. / 23:00 – koncert skupine STARI PES (Slo)

Stari pes (SLO)

Jernej Šorli – bobni
Martin Mravlje – kitare
Matic Jereb – vokal, kitara, klaviature
Aleš Tonaj – djembe, tolkala
Mario Pevec – bas

Stari pes se je začel ovohavati leta 2011 v Mariboru, natanko 10 let po ljubljanski impro zasedbi Sunday morning, v kateri sta sodelovala kitarist Martin in bobnar Jernej. Po pridružitvi Kristijana na basu in Matica na vokalu so začeli počasi in povsem neobremenjeno razvijati svoj pasji stil, avtorsko godbo s koreninami predvsem v bluzu, improvizaciji in drugih zadnjico-migajočih ritmih. Prelomnica je nastopila decembra 2012, po nastopu in pozitivnih odzivih na koncertu v MC-ju v Pekarni, kjer so se prepričali o njihovem poslanstvu in vse večji potrebi po odrskih izkušnjah. Leta 2013 se je formirala sedanja zasedba z Alešom na djembah in Mišom na basu, ki je v začetku leta 2014 takoj posnela album Off the leash v enem dnevu kot studijski posnetek vaje in ga izdala januarja 2015. »Pasji woof&roll je dovolj raznolik in melodičen, da je poslušljiv, a še vedno dovolj improviziran, da je zanimiv, predvsem v živo, ko je izletov v neznano več,« pravi skupina.

27.6. / 23:00 – koncert skupine  BorZ & Afrobeat-Funk-Blues project (Slo)

BorZ & Afrobeat – Funk – Blues projekt

Bor Zakonjšek – avtor glasbe, bobni, el.kitara
Miha Kraker – el.kitara
Aljoša Struga – el.bas

Jasna Kmetec – saksofon

Bor Zakonjšek je izurjeni bobnar, kitarist in avtor, ki je svojo glasbeno pot začel že v zgodnjih letih. Glasbene zvrsti, ki jih je osvojil, se raztezajo od klasike in jazza do afriške glasbe, bluza in funka.Kot soustanovitelj zasedbe Moonlight Sky je v vlogi bonarja ter avtorja koncertiral, tako doma in v tujini.Glasbeno pot je nato nadaljeval z lastno zasedbo CikCak v kateri je izpostavljal predvsem svoj žanrsko zanimiv “afriški” stil, ki ga je črpal iz glasbe severno-malijskih blues kitaristov kot so Ali-Farka-Toure, Baboucar Traore ter zasedbe Tinariwen.Predvsem v vlogi bobnarja, pa je gostoval v različnih zasedbah z Dejanom Lapanjo, Tadejem Koširjem, Galom Gjurinom, Ninom de Glerio, Igorjem Leonardijem, Lolito, Prismojenimi profesorji bluza, Katjo Šulc, Jano Beltran, Joštom Drašlerjem, Vitom Marenčem, Carnaval, Šemsudimom Dzopo,Tilnom Stepišnikom, Vidom Drašlerjem,Joštom Drašlerjem, Cenetom Resnikom, Janom Tomšičem, Katarino Juvančič, Matijo Krečičem, Juretom Capudrom  in še mnogimi drugimi.

Tokrat se v zasedbi z Afrobeat-Funk-Blues projektom predstavlja v sveži bendovski postavi z glasbeniki iz različnih glasbenih svetov.

https://www.youtube.com/watch?v=EjXSLvuTLRY&t=148s
https://www.youtube.com/watch?v=zwEIcw0hCko

28.6. / 23:00 – koncert skupine LUSTERDAM (Slo)

Skupina Lusterdam prihaja iz okolice Ljubljane.

Igrajo avtorsko glasbo, mešanico rock/country/grunge.

So pred izdajo prvenca, ki bo izšel jeseni.

boben: Jure Volgemut

bas: Ven Jemeršić

elek. kitara/vokal: Mirko Medved

vokal/aku. kitara: Hieronim Vilar

link do demota:https://soundcloud.com/hieronim/bele-mi-i

link do live nastopa: https://www.facebook.com/lusterdamband/videos/686538828189949/

29.6. / 23:00 – koncert skupine 90`s ORGY (Slo)

ZARADI BOLEZNI KONCERT ODPADE

Žanr

90’s sex rock pop

Člani skupine

Mikke N. Stanley – vokal, kitara

Natalija Tumpej – vokal

Taja Božič – sintetizator, vokal

Matevž Štaher – kitara

Matjaž Lorber – bas

Grega Gorenšek – bobni, činele, vokal

Najboljši in najlepši slovenski band. Elitni glasbeniki. Rock ‘n’ roll odnos do življenja. Pretehtano izbran repertoar različnih žanrov vrhunske glasbe 90-ih let. Dodelana zunanja podoba. 90’s orgy morate slišati, videti, predvsem pa doživeti.

30.6. / 23:00 – koncert skupine SOUNDFLY (Slo)

Žanr

funk, pop, soul, rock

Tara – vokal/vocal

Tanja – vokal/vocal

Blaž P. – kitara/guitar

David S. – klaviature/synth

Grega – bas kitara/bass guitar

Rok – bobni/drums

Soundfly sva Tara in Tanja, pevki, ki ob pomoči producenta Boštjana Horvata (Hobosapiens) in članov najinega banda (Rok Bajrić, Grega Ravnjak, David Stoger) ustvarjava glasbo, ki je mešanica popa, funka in diska.

Trenutno se posvečamo ustvarjanju avtorske glasbe, sicer pa preigravamo tudi coverje, ki so bili popularni že v prejšnjem stoletju in jih radi poslušamo še danes, npr.: KC and the sunshine band, Jamiroquai, Chaka Khan, Jackson 5, Kylie Minogue, Diana King, Patty Labelle, Sophie Ellis Bextor in tudi nekaj novejših izvajalcev, npr.: Jinx, Bruno Mars, Rihanna, Maroon 5, Amy Winehouse …

Junija 2016 je izšel naš prvi singl “Sledi Mi” v sodelovanju s Hobosapiens-om. Pesem je bila posneta v studiu GT22 (Mb). Konec avgusta 2016 pa izide tudi videospot za to pesem, ki nastaja v sodelovanju z Rokom Frešerjem.

1.7. / 23:00 –  koncert skupine DIZOPEN in INTERNISTI (Slo)

Dizopen smo 5 članska zasedba, ki skupaj meri kar 900 centimetrov in na dober dan tehta okroglih 400 kilogramov. Do unije 5-ih glasbenikov je prišlo leta 2015, ko smo iz kleti privlekli stari set bobnov, nabavli par kitar in ob tem ugotovili, da nas nič ne osrečuje tako kot 100 Watt-ni zvočnik na meji, da ti raztrga bobnič. Preigravamo glasbo ob kateri uživamo vsi in glasbo ob kateri uživa naša pevka Ana. Repertoar obsega slovenske rock komade, občasno pa atmosfero zapolnimo s tujimi zimzelenimi ritmi. Ob igranju glasbe uživamo in si želimo, da bi to lahko delili z našimi poslušalci. Upamo, da boste z nami uživali, če ne, bo pa vsaj karta zagotovo poceni.  

Ana Cvetko (Vokal, seksafon)

Rok Cvetko (Kitara, še dela na vokalih)

Tomaž Cvetko (Bas kitara, ne dela na vokalih)

Luka Pravdič (Kitara, orglice, G akord)

Tina Tumpej (Bobni, včasih še kaka činela)

V času Lent Festivala 2017 je za prireditve kluba KGB vstopnina :

cena vstopnice  = 1,oo EUR


  sob. /17. junij 2017 / 21:30   

Andrej & Ida

En Andrej, ena Ida. Deklina z levega, pubec z desnega brega Drave.  Ona se trudi, njemu pa se jebe. Špilama avtorsko, špilama sposojeno. Malo veselo, malo otožno. Malo staro, malo novo.

Pridite pogledat in prisluhnit

Vstopnina: 3€


   pet. / 2. junij 2017 / 21:00   

KLIC DIVJINE

Tudi letos skupina študentov Medicinske fakultete UM skupaj s skupino Klic divjine prireja dobrodelni koncert za humanitarno medicinsko odpravo Zambija 2018! 🙂
Na črno celino potujemo naslednje leto in sicer v Zambijo. Več o tem, kdo smo, kateri kotiček Zambije bomo za 3 mesece imenovali afriški dom in kakšni so cilji naše odprave, si lahko ogledate s klikom na spodnji link:
https://www.facebook.com/odpravazambija2018/
http://www.zambija2018.si/

Počasi in vztrajno se trudimo z organizacijo, z vašo pomočjo pa bomo še korak bližje izvedbi odprave. Vsi dobrodelni prispevki bodo namenjeni izključno za nakup zdravil, sanitetnega materiala in ostalih zadev povezanih z organizacijo odprave.

Stari mački, ki KLIC DIVJINE že poznate, veste da so z njimi daleč najboljše čage, vse ostale pa vabimo, da se o tem prepričate na lastna ušesa! 😉
Skupaj se bomo imeli super pa še dobrodelni bomo 🙂

KARTE bodo na voljo pred samim koncertom v KGB-ju!

SE VIDIMO!

Lp, Jerneja Močivnik

vstopnina


     Sobota, 3. junij  / 20:30    

http://www.etnika.si/

  20:30 – World Strings Duo 

Igor Bezget – brenkala
Tadej Kampl – kontrabas

WSD  je projekt dveh mariborskih glasbenih virtuozov na instrumentih, ki črpata navdih za svoje ustvarjanje iz različnih glasbenih tradicij in jih nadgrajujeta z lastnim avtorskim vložkom. Za zvok tega dua je značilna uporaba različnih brenkal, ki izhajajo iz glasbenih kultur z vsega sveta.

21:30 – fatsO 

Daniel Restrepo – kontrabas, vokal
Cesar Morales – bobni
Santiago Jimenez – električna kitara
Daniel Linero – saksofon, klarinet

FatsO so popolno glasbeno presenečenje iz kolumbijske prestolnice Bogote. Gre za trenutno eno najperspektivnejših in najbolj iskanih jazz-blues zasedb v Južni Ameriki.  Toda previdno! Latino ritmov, lepih melodij in pocukranega petja željan poslušalec se bo verjento znašel na napačnem koncertu!  Čakala ga bo namreč polna torba izvrstno odigrane mešanice jazza, soula in bluesa,  virtuozno soliranje na instrumentih ter strasten in raskav, kakor s strgalom negovan vokal, kontrabasista in frontmana skupine Daniela Restrepa.. V ZDA preživeta leta brezskrbnega otroštva so Daniela, sicer otroka kolumbijskih staršev, močno kulturno zaznamovala, temeljito pregnetla njegovo odraščajočo latinsko ameriško dušo in oblikovala. Podobno vlogo so v njegovem glasbenem razvoju odigrale tudi muzike, ki so jih njegova ušesa posrkala z radijskih valov in domačih gramofonskih plošč.  Daniel poje v angleškem jeziku, slišati je mogoče vplive Raya Charlesa, Joe Cockerja in Toma Waitsa.. Zvok skupine je svež in prepričljiv, pogosto nas spomni na vintage jazz iz gansterskih časov ameriških velemest, mestoma malce zadiši po pleh muzikah New Orleansa, zmeraj pa so tukaj žepi polni bluesa in rocka. V ospredju sta Danielov kontrabas in vokal, spremljajo ju nekateri najboljši glasbeniki Bogote in Kolumbije. Cesar Morales na bobnih, Daniel Linero na saksofonu in klarinetu ter izjemni kitarist Santiago Jimenez, ki je z različnimi skupinami obredel vse odre na poti od New Yorka do Tokia. Skupina sicer nastopa tudi v razširjeni zasedbi z okrepljeno pihalno sekcijo. Na svoji prvi evropski turneji  v letu 2015  so fatsO med drugim igrali tudi na Jazzahead festivalu v Bremnu, kjer so doživeli stoječe ovacije. Na njihovi letošnji mini evropski turneji se bodo prvič ustavili tudi v Mariboru in Sloveniji.FatsO je bend z blestečo prihodnostjo.Diskografija: On Tape (2016, Jazzhouse Records)

Vstopnina za dvojni koncert: 10 EUR
Mladi do 25. leta – 7 EUR
Dijaki – prost vstop