KONCERTI

december 2017  

    sob. / 16.12. / 21:30  – koncert ODPADE  

Zaradi bolezni, bolje rečeno nesreče dveh članov ….. žal, koncert odpade

koncert skupine

THE COCK TAILS

Tomi Brus – vokal
Staš Sukič – el. kitara, vokal
Luka Škrilec – bas kitara, vokal
Aleš Mir – Bobni, vokal
Sandi Horvat – Hammond, vokal

 

Žanr

Funk, Pop, RnR

Funkin’ roll … also known as The Cock Tails

 

cena vstopnice : 7,oo EUR


    pet. / 22.12. / 21:30    

koncert skupine

BLUEGRASS HOPPERS

Tradicija glasbenih nastopov je redka priložnost, ko se glasbeniki srečamo s svojimi prijatelji, kot publiko imenujemo sami, na istem prizorišču. Sami bomo imeli v petek 22.12.2017 ob 21.30 čast in radost enajstič zapored nastopiti v Kulturno Glasbenem Brlogu na tradicionalnem Bluegrass Hoppers & Friends Country Christmas Reunion.

Pripravili vam bomo prerez programa, ki se je v polnih 35. letih nabiral v naših instrumentih in grlih. Začeli bomo z bluegrassom, obudili nesmrtne country standarde, se spogledali z newgrassom skupine Newgrass Revival, pognali po grlih Guinnesa in irske viže, se pošalili z lastnimi priredbami svetovnih super hitov in zaigrali še kakšno avtorsko. Večer bo popestrila mladinska sekcija in vokalna skupina Groove Enough. Morda pa pripravimo še kakšno presenečenje…kdo bi ga vedel.

Z vami bomo Bluegrass Hoppers:

Tonči Cigula – kitara, mandolina, vokal

Milan Kebrič – bas kitara, vokal v ozadju

Marko Logar – vokal, kitara

Dragan Verber – 5 strunski banjo, kitara, ustna harmonika, vokal

In cenjeni gostje:

BGH mladinska sekcija; Luka in Tjaša Banović ter Zala Kores

Vokalni projekt Groove Enough

Za zvok bo poskrbel: Franci Slana – Mixman

V skladu z izkušnjami prejšnjih let, je smotrno rezervirati tako vstopnico, kot sedež ali klop, ali fotelj, ali blazino.

Publika bo, kot ponavadi, pela Sveto noč, zato ponovite besedilo

cena vstopnice : 7 EUR


    sob. / 23.12. / 21:00    

VASKO ATANASOVSKI TRIO

Vasko Atanasovski Trio

TRADICIONALNO VASKOVANJE

Zasedba:

Vasko Atanasovski – vokal, saksofon, flavta

Dejan Lapanja – akustična kitara

Marjan Stanić – bobni in tolkala

 

High Energy Vitamin Music

 

Vasko Atanasovski Trio, ki je v našem podnebju ustvaril poponoma nov glasbeni stil, ima za seboj že tri albume in številna gostovanja na Kitajskem, v Argentini ter po Evropi in v Indiji. Virtuozna trojica pa vsekakor ne bo spustila koncerta v klubu KGB v Mariboru, kamor se tradicionalno vračajo že sedmo leto, saj se prav v tem okolju zmeraj ustvari izjemno prijetno in pozitivno vzdušje. Energičnih in poskočnih nastopov, v že itak veselem decembru, se je prijelo navihano ime ‘Vaskovanje’.

Ekstatičnost in brezkompromisnost, so znane značilnosti nastopov Tria , ki nikogar ne pusti hladnega ali brezbrižnega. Živahni ritmi nas hitro pokličejo k plesu. Besedila v angleščini, srbohrvaščini in slovenščini so v glavnem ljubezenska, navdihnjena s humorjem in z izvirnimi, duhovitimi metaforami. Trio, poleg Vaska, sestavljata še virtuoz na bobnih in tolkalih Marjan Stanič ter izjemen, eklektičen kitarist Dejan Lapanja.

 

Avtor glasbe in besedil, Vasko Atanasovski, ki ga sicer poznamo po sodelovanjih s svetovno znanimi glasbeniki, mojstrskem pristopu do vseh glasbenih stilov ter po izjemnem glasbenem opusu in izvirnosti, je s svojo glasbo prepotoval že dober del sveta in do sedaj izdal že 14 albumov. Dobrodošli na ‘Vaskovanju’!

cena vstopnice : 12 EUR


    ned. / 24.12. / 24:00    

“Polnočnica” Kluba KGB

ANA BEZJAK & Co.

Ana Bezjak, Igor Bezget in Tadej Kampl – Polnočnica kluba KGB

– Slovenska in avtorska glasba v manouche gipsy praznični preobleki.-

 

Trije glasbeniki, ki jim skupno muziciranje ni tuje, saj so sodelovali že v številnih glasbenih projektih, kot so Papir in Pangea free the world ter skozi njih občinstvu postregli s pravimi glasbenimi poslasticami, se bodo na tradicionalni polnočnici predstavili z novim programom. Prednovoletni čas nam bodo obarvali s priredbami iz širšega nabora slovenskih skladb v manouche gipsy glasbeni preobleki. Na prazničnem meniju bodo slovenske ljudske skladbe, skladbe iz zlate dobe slovenske popevke, pa tudi take, ki so jim skozi skupno ustvarjanje sami vdihnili svoj avtorski pečat.

 

Ana Bezjak – vokal

Igor Bezget – kitara

Tadej Kampl – kontrabas

cena vstopnice : 10,oo  EUR


  čet. / 28.12. / 20:30    

koncert skupine

LIBUROA

Žanr : Alternative, Rock, Funk.

Tim Muršak – vokal, Niko Poštrak – kitara, Jure Gračner – kitara, Tin Matuš – bobni, Nejc Miklošič –bas

Smo skupina petih mladih glasbenikov, ki radi igramo kvalitetno glasbo z alternativnim pridihom. V naših avtorskih pesmih lahko uživate v prepletu alternativnega rocka, rocka ter funka, katere dopolnjujejo izvirna in tematsko raznolika angleška besedila. Ob igranju lastnih komadov vam ponudimo tudi odlično priredbo tujih in domačih skupin kot so : Arctic Monkeys, Siddharta itd.

cena vstopnice : 3, eur


    pet. / 29.12. / 21:00    

koncert skupine

POHORJE EXPRESS

Slovenska country skupina si je nadela ime po znamenitem vlaku, ki je nekoč vozil med Mariborom in Koprom.

Začetki delovanja skupine segajo v leto 1983, v naslednjih letih je postala prepoznavna z izvajanjem avtorske glasbe in zanimivimi priredbami tujih izvajalcev. Medtem so snemali, sodelovali na mednarodnih festivalih country glasbe in koncertno prečesali Slovenijo.
Po 26 letih premora Pohorje express spet vozi. Od starih članov je zraven le soustanovitelj skupine Mitja Novak, ki je zbral ekipo izkušenih glasbenikov z različnih glasbenih žanrov – od jazza do narodnozabavne glasbe. Danes je njihova glasba mešanica countrya, rocka, swinga, bluesa, tex-mexa, cajuna…Na koncertu boste med drugim lahko slišali tudi stare in povsem sveže avtorske skladbe.

Pohorci so:

Mitja Novak, glas, kitare, mandolina
Dragan Verber, glas, banjo, kitara
Manč Kovačič, bas& beyond
Špela Novak, glas&stas
Iztok Kočevar, bobni
Miran Waldhutter –Hitri, harmonika

cena vstopnice : 7 EUR


    sob. / 30.12. / 21:30    

koncert skupine

THE STAR TIME PLAYBOYS

The Star Time Playboys so nastali konec leta 2015 in že februarja v naslednjem letu izdali svoj prvi single »I’m Surfish«, ki je bil uspešna napoved tega kar se je zgodilo le nekaj mesecev kasneje. Iz banda, ki je le nekajkrat igral skupaj, so postali band, ki ga cenijo tudi v tujini, tako v Evropi kot v Ameriki. Za band, ki črpa svojo glasbo iz ameriške glasbe je to verjetno največji kompliment.

 

Svoj prvenec »It’s Star Time!« so prvič predstavili čez mejo v sosednji Avstriji na festivalu Rollin’ Dudes, ki vsako leto gosti najbolj znane rockabilly skupine. Svojo vinilno izdajo so predstavili nekoliko kasneje, in sicer na Rockin’ Riviera Weekenderju, lani v Portorožu. Njihov nastop je napovedal sam Hipbone Slim, pevec, kitarist in avtor britanske skupine Hipbone Slim & The Kneetremblers.

Preden se je Urban Zotel, kitarist in vodja skupine, odpravil čez lužo so odigrali še en večji koncert na trgu Bana Jelačiča v sklopu festivala Vintage Zagreb.

Po vrnitvi iz Amerike in tamkajšnjemu srečanju s svojimi idoli TK Smithom (ex. Big Sandy & The Fly-Rite Trio), Junior Watsonom, Kidom Ramosom in Tommyjem Harkenriderjem, se je skupina s polno paro vrgla v vaje in delo.

Pred kratkim je trio nastopil v oddaji Prva Vrsta na Prvem Programu Radia Slovenija, kjer so odigrali v živo pet avtorskih skladb, od teh kar dve še neizdani.

Za glasbo na dogodku bo poleg The Star Time Playboys skrbel tudi DJ Martin13, ki bo v ta namen prinesel svoje gramofone in popestril večer z izbranimi rock ‘n’ roll/rockabilly skladbami iz svoje vinilne zbirke. Tako boste lahko poplesavali in noreli od ritmih rockabilly, rhythm ‘n’ blues, boogie-woogie glasbe in ostalih nad ali pod-žanrih rock ‘n rolla.

The Star Time Playboys so:

Urban Zotel – kitara

Boštjan Copek – kontrabas

Grega Copek – bobni

cena vstopnice : …….. EUR