KONCERTI

      OKTOBER   2017     

Spremljevalni program 52. BORŠTNIKOVO – Klub KGB

  Petek / 20.10. 2017 / 21:00    

ŽIVA VODA

   Ponedeljek / 23.10. 2017 / 20:00 /  

SENCA TVOJEGA PSA

    Torek / 24.10. 2017 / 22:00 /  

LJUBEZNIČENJA

  Sreda / 25.10. 2017 / 20:00  

CABAres CABArei

  Četrtek / 26.10. 2017 / 20:00 /

BANDA FERDAMANA

   Petek / 27.10. 2017 / 21:30 /

HAMO & TRIBUTE 2 LOVE

  Sobota / 28.10. 2017 / 21:30 /

ČOMPE


    Petek / 20.10. 2017 / 21:00    /

koncert skupine

ŽIVA VODA

Skupino Živa voda sestavljajo glasbeniki iz različnih svetov, ki so se zbrali okoli mladega avtorja glasbe in čelista Ariela Veia  Atanasovskega.

Najprej je bila poezija Tine Sovič , njegove mame; Ariel je našel njene pesmi, ko je bila sama na daljšem potovanju. Mladi umetnik se je smelo lotil uglasbitve. V poeziji prevladuje razmišljujoča tematika, ki se večplastno dotika bivanja in lastnega mesta v svetu skozi temo ljubezni in smisla obstoja. Rdeča nit je vedno znova ranljivost, ki pa je tudi priložnost za vstop v nepozabne dušne dogodivščine. Te se zgodijo, ko si dovolimo razbiti se na koščke in v odmiku od njih s kančkom obešenjaškega humorja opazovati njihovo ponovno sestavljanje .

Ariel je pesmi intuitivno vpel v melodije in vzdušje, ki ga je zaslutil v njih.

Priznani slovenski “vsestrunski” glasbenik in skladatelj Igor Bezget, s katerim sta Tina in Ariel sodelovala že v drugih zasedbah,  je mladega avtorja spodbudil pri zagovarjanju lastnih kompozicij in mu pomagal z aranžmaji. Družinsko vzdušje v domači dnevni sobi, kjer so potekale in še potekajo vaje in ustvarjanje, lepo dopolnjujeta Urška Gajšt s svojim vilinskim vokalom in Jure Najdič na kontrabasu. Kot gost se jim  pridružuje tudi Arielov oče, Vasko Atanasovski na flavti in saksofonih.

Ariel Vei Atanasovski: violončelo

Igor Bezget: kitara

Urška Gajšt: vokal

Jure Najdič: kontrabas

Tina Sovič: tolkala

g. Vasko Atanasovski: saksofoni, flavta

cena vstopnice – 10 €


  Ponedeljek / 23.10. 2017 / 20:00   

SENCA TVOJEGA PSA

Senca tvoj’ga psa

gledališko-glasbena predstava za pojočega igralca in tri glasbenike

pesmi Jacquesa Brela

Premiera: 25. maja 2008, Slovensko mladinsko gledališče

Neumnost je lenoba. Neke vrste špeh okrog srca in okoli možganov.

Igrajo:

Branko Završan, Žiga Golob, Uroš Rakovec, Krunoslav Levačić

Avtor prevodov in režija:   Branko Završan

Glasbeni aranžmaji:   Branko Završan, Žiga Golob, Uroš Rakovec, Krunoslav Levačić

Predstava traja 80 minut in nima odmora

Produkcija: avtorji in Slovensko mladinsko gledališče

Predstava je nastala v okviru Festivala francosko-slovenske pomladi in v sodelovanju s Francoskim inštitutom Charles Nodier v Ljubljani.

Jacques Brel (1929–1978), belgijsko-francoski skladatelj, pevec, pesnik in igralec, je avtor sugestivne poezije in metaforike, ki nas vabi v občutljivi labirint doživljanja življenja. Kot poslušalci tudi sami postajamo junaki njegovih zgodb, ki se stapljajo z našimi izkušnjami in doživetji. Z Brelovo zapuščino so se spopadali različni glasbeni ustvarjalci 20. stoletja, z legendarno Ne me quitte pas (v Završanovem prevodu Saj ne boš kar šla) med drugim Marlene Dietrich, Mireille Mathieu, Nana Mouskouri, Natacha Atlas in Sting. Igralec Branko Završan nam bo šestnajst Brelovih šansonov približal v svojem prevodu in interpretaciji.

Radio Študent je zgoščenko Senca tvoj’ga psa postavil na sedmo mesto najboljših plošč v letu 2008.

Večer, ki si zasluži še veliko ponovitev.

Blaž Lukan, Delo, 30. 5. 2008

Kaj lahko se zgodi, da bo za največjega slovenskega interpreta Brelovih šansonov obveljal izvajalec, ki mu petje ni primaren poklic. Igralec in režiser Branko Završan je pesmi imenitno prevedel in prelil v sedanjost in se z močno sugestivno interpretacijo ob odmerjeni in vešči glasbeni spremljavi z eno potezo vsilil kot najzanimivejši glasbeni novinec zadnjih let.

Mario Batelić, Druga godba 2009

cena vstopnice – 12,oo €


   Torek / 24.10. 2017 / 22:00 /  

LJUBEZNIČENJA

Produkcija magistrskega programa Dramska igra, smer Gledališko petje
Premiera 22. maj 2017, bar SOHO
Predstava traja 1 uro.

Kabaretistki
Zala Ana Štiglic • Sara Dirnbek

Glasbeniki
Rok Lopatič, klavir • Primož Fleischman, saksofon • Aleš Rendla, bobni • Aleš Avbelj, kontrabas

Avtorici besedila Zala Ana Štiglic, Sara Dirnbek
Avtor glasbenega aranžmaja Žare Prinčič
Dramaturginja Pia Vatovec
Kostumografka Lilijana Ban
Oblikovalec zvoka Jakob Ostanek
Avtor likovne podobe Anže Korenjak

Mentorji
Gledališko petje
red. prof. Žare Prinčič
doc. Darja Švajger

Jezik in govor
asist. dr. Nina Žavbi Milojević

Mesto, v katerem živita in ustvarjata kabaretistki Rosalee in Šarlotta, ima eno kavarno, eno beznico, eno kinodvorano, eno špecerijo, en park in nešteto moških.
“Vse nesrečne zaljubljenosti vodijo do enakih zaključkov.” – Rosalee
“Na svetu je toliko čudovitih moških, pa imam samo par rok in eno samo srce.” – Šarlotta

 

cena vstopnice – 5,oo €


 

   Sreda / 25.10. 2017 / 20:00 /    

CABAres CABArei

(življenjska komedija)

Zijah A. Sokolović

Zvrst:   Monokomedija

Zasedba:  Režiser in igralec: Zijah A. Sokolović

Življenjska komedija, ki jo igralec in režiser Zijah A. Sokolović uprizarja že skoraj dve desetletji (premierno je bila uprizorjena v dunajskem Interkultheatru leta 1993 in je do danes doživela več kot 1000 ponovitev), domiselno karikira in analizira sodobnega človeka, ki verjame, da sta porok za njegovo srečo država in zakonski stan. Toda pod plaščem humornih, glasnih in povsem moških razmišljanj o krizi zakonskega odnosa, podprtih z mojstrsko mimiko in popolnim obvladovanjem glasu, ki pripravi gledalce do neukrotljivega smeha in do ledene zgroženosti, se skriva tudi razmislek o tehtnejših življenjskih vprašanjih; ne o vožnji z avtomobilom v prihodnosti ali zdravem razumu, temveč tudi o sprijaznjenosti z življenjem, o starosti in obeh, vsakogar prizadevajočih temah, ljubezni in smrti. Verjemite, občudovali boste njegovo interpretacijsko veščino in lucidnost njegovih spoznanj.

(tekst iz http://www.gledalisce-koper.si/index.php?page=predstava_single&item=85&id=815)

Zijah A. Sokolovič svoj monolog o življenju podpira z močno gestikulacijo in z variacijami tempa, ki zahtevata izjemno koncentracijo. Z mojstrsko mimiko in popolnoma nadzorovanim glasom v srbohrvaščini domiselno karikira moralo, družinske odnose, državo, zakon in druge banalnosti.

Z moške perspektive se na satiričen način ukvarja z odnosom dveh naveličanih zakoncev srednjih let. Vsakdanje banalnosti, ki jih avtor izpostavi in se iz njih norčuje, spominjajo na realnost bivanja.
Zabava s spoznanjem, kako se posledice globaliziranega pranja možganov usedajo v nezavedno. Gledalce pa nenehno opominja na to, da morajo živeti za danes in ne za jutri.

Zijah A. Sokolović se je rodil v Sarajevu. Iz teatrologije je diplomiral na Akademiji za scenske umetnosti in na Filozofski fakulteti v Sarajevu. Kljub temu da je filmski igralec, se je v zadnjih petnajstih letih bolj posvetil gledališču.

Svojo kultno monodramo Glumac …je glumac…je glumac je prvič uprizoril leta 1978 v Sarajevu. Do danes si je predstavo ogledalo več kot 500.000 gledalcev v 20 državah sveta. Odigralo jo je 17 igralcev, prevedena pa je v 5 jezikov. Predstava je bila premierno odigrana na Dunaju, v Parizu, Varšavi, Londonu, New Yorku, Sidneyju, Berlinu, Stuttgartu in Trstu.
Zakaj ga tako fascinirajo monodrame?
»V postopku monodrame se umetnik neposredno sooča s svojo osamljenostjo, ki je pravzaprav njegovo naravno stanje. V monodrami prevzema odgovornost, da s svojo osamljenostjo igra in se sprašuje o vprašanjih življenja in smrti, smislu in nesmislu, času in prostoru. V klasični predstavi se ta odgovornost deli med več akterjev, zato jo igralci občutimo manj intenzivno,«.

(Nedelo, 17. 9. 2006)

cena vstopnice – 11,oo €


 Četrtek / 26.10. 2017 / 20:00 /

BANDA FERDAMANA

Večer impro teatra


  Petek / 27.10. 2017 / 21:30  

koncert skupine

HAMO & TRIBUTE 2 LOVE

Koncerti polni iskrenosti, dinamičosti, preigravanja in bluesovske improvizacije so že deset let ključni atributi Hamo & Tribute 2 Love. Novi album 3p so februarja letos predstavili pred razprodano dvorano Kina Šiška, album je bluesovski in kričeč, kritiki pa so ga že pohvalili kot enega najbolj iskrenih glasbenih izdelkov zadnjih let. Za seboj imajo Hamo & Tribute 2 Love že lepo število uspešnic, večna iskanja lubezni pa vpletajo v fuzijo bluesa, rocka in soula.

cena vstopnice – 11,oo €

 


  Sobota / 28.10. 2017 / 21:30   

koncert skupine

ČOMPE

JANEZ ŠKOF – diatonična harmonika/vokal;

NEŽA ZINAIĆ – violina;

BREDA KRUMPAK – alt saksofon;.

ŽIGA SAKSIDA – alt/bariton saksofon;

SILVO ZUPANČIČ – kitara;

MARJAN STANIČ – bobni/tolkala;

 

ČOMPE sestavlja šesterica glasbeno podobno naravnanih članov igralskega poklica, ki jih družita zadovoljstvo in užitek v ustvarjanju lastne glasbe. Ob dejstvu, da je glasbena pot pravzaprav že krepko uhojena, da je v poplavi žanrov, atakiranju in diktatu medijev in neizprosnosti kapitala, ob nasedanju na vsiljeno trendovstvo že vse dorečeno, se Čompe tovrstnim trikom izmikajo. Na tej poti iščejo svoj izraz, svoje stranpoti, se spogledujejo in trčijo z raznorodnimi glasbenimi žanri, vse skupaj zamotajo v svoj celofan, zasučejo konvencionalno logiko in v tem vidijo, najdejo in iščejo čar užitka, otroškosti in zadovoljstva delovanja in delanja. Čompe se ne gibljejo niti na margini niti v main streamu, domače se počutijo tako »med hlevskim gnojem kot v soju koncertnih luči«, ne sami ne njihovo poslušalstvo niso vnaprej profilirani. Čompe so zavezani akustičnemu zvoku, zato jim je raba elektronskih pomagal in ostale tovrstne kramarije tuja.

Poseben pečat daje Čompam Janez Škof, sicer sloviti slovenski igralec, s svojevrstnim nekonvencionalnim prijemom, menjavo harmonij in ritmike, njegov vokal pa se giblje med melanholičnostjo na eni strani in izrazitim optimizmom in veseljem na drugi.

Neobremenjujoči tulijo luni in poslušalcem besede slovenskih poetov Zajca, Rozmana, Kocbeka, Jesiha … in otroško radoživo nažigajo svojo lumpenproletarsko muziko. In v tem je pravzaprav kleč in radost vsega njihovega početja.

KRITIKE PO KONCERTU:

Neverjetni Škof s skupino Čompe:

Vodilni član, glasnik, pevec in harmonikar skupine je igralec Janez Škof, ki z izrazitim smislom za humor povezuje spored in daje glavni impulz vsaki skladbi s svojo diatonično harmoniko. V „družabnem škandalu“, ki ga skupina ustvarja, spoznamo mešanico najrazličnejših elementov in slogov; staromodna plesna glasba, glasbe sveta, utrinki narodno zabavne glasbe, klezmer, besedila pa izhajajo iz izvrstne pesniške govorice slovenskih najuglednejših pesnikov  pa do najbolj šaljivih ljudskih vsebin…

Primorski dnevnik, Rossana Paliago, 27. 1. 2004

So reči, ki jih pozabiš zato, da si zapomniš tiste, ki so tega vredne. Po mojem globokem prepričanju Čompe to še kako so!

  1. K., psihologinja, Idrija, 29. 11. 2001

Posebej moški del ekipe Čomp že s svojo telesno mimiko vzbuja prijeten srh in požene kri po žilah. Da o glasbi, ki jo igrajo, ne govorim. Do kraja izzivalno, erotično, da te v svojih lastnih sokovih odplakne nekam na napačen breg.

Greh, erotični mesečnik, št. 2/99, V. T. v pismih bralcev

Neprisiljeno genialno.

Statistični vestnik, maj 1999, V. R., sižé kritike

 

Aja! A to so oni? Tega pa nisem vedu. Če bi, bi jih pa poslušal s čist drugačnimi ušesi.

  1. Z., jazzist, poleti 1997, Maribor

cena vstopnice – 12,oo €


  pon. / 30.10. 2017 / 21:30   

koncert skupine

THE DREAMS

SLOVENSKA “ALLSTARS” ZASEDBA

“Southern rock” in “Blues” sta preozka okvirja za opis žanra 7 članske zasedbe “THE DREAMS”. Sta pa trden temelj za živo improvizacijo, ki se zgodi vednoznova med izvajanjem klasik “ALLMAN BROTHERS BAND-A”.

Od konca leta 2011 “THE DREAMS” koncertira po domačih in tujih odrih.Več kot 2 urni program, nabit s pozitivno energijo
jojo in čustvi, daje njihovimoncertom značaj jam sessiona. Izkušnja, ki se jo da pridobiti le z obiskomk
kkoncerta. Doživite jo… VABLJENI!

“THE DREAMS” so:

-Andrej Vengušt -vokal, ustna harmonika (RAKEK),-Luka Vehar – el. kitara (ŠKOFJA LOKA),-Boštjan Zorc – el. kitara (MARIBOR),-Gašper Peršl – bobni (LJUBLJANA),-Vili Grdadolnik – slide kitara (VODICE),-Mitja Kavčič – Hammond orgle (KRANJ),-Jure Lopatič – bas kitara (KRŠKO).

Video posnetki:

https://www.youtube.com/watch?v=UMUynXjFb2MFB:

https://www.facebook.com/TheDreamsABBTribute

cena vstopnice – 7 €


   tor. / 31.10. 2017 / 21:30   

 koncert skupine

KLIC DIVJINE

cena vstopnice –