KONCERTI


 

SEPTEMBER  2o18

OKTOBER 2o18

sob. / 20.10. / 21:00 / 12 €

Kirsty Almeida & The Troubadours

Po petih letih se v Slovenijo vrača britanska pevka in kantavtorica Kirsty Almeida, ki tokrat predstavlja prihajajoči album z naslovom Moonbird.

 

Glasbenica je s svojo zasedbo Kirsty Almeida&The Troubadours leta 2013 premierno predstavila slovenskemu občinstvu in ga navdušila.

 

Kirsty Almedia te posrka v svoj očarljiv, živahen in na trenutke vražje temen svet, v katerem se klasično kantavtorsko snovanje združuje z mrtvaškimi uspavankami, žalobno folk-blues lepoto, njuorlinško dušo, popom s priokusom vuduja in zdravo mero Tim Burtonovske čudaškosti.

 

Pevka Kirsty Alemeida je vsestranska in izredno inovativna umetnica. Njen vizionarski pristop je pritegnil tudi pozornost BBC-ja, ki je pripravil 10-minutni dokumentarec o tem, kako Kirsty ustvarja in ubira nove poti v glasbeni industriji kot neodvisna umetnica.

Za nastope s skupino na uglednih festivalih, kot so Glastonbury, V Festival, Big Chill, Lovebox in The Secret Garden Party, je prejela številne odlične kritike.

 

Besedila in glasbo za Moonbird je napisala Kirsty Almeida, miks celotnega albuma je delo večkratnega dobitnika grammya Jerryja Boysa, ki je sodeloval npr. tudi z Beatlesi, Pink Floydi, Rolling Stonesi, Buena Vista Social Clubom. Producentka albuma je glasbenica kar sama.

 

Njen predzadnji album DejaVoodu je bil posnet v State of the Ark Studios v Londonu pod producentsko taktirko Youtha (Killing Joke, The Verve, The Orb, Beth Orton, The Fireman s Sir Paulom McCartneyem).

Izdala je tudi album Winter songs, ki raziskuje tako magičnost kot temačnost, ki ga ta čas prinaša.

Kirsty združuje glasbo z vizualno umetnostjo, saj sama izdeluje avtentične ovitke za cedeje in v domovini prijeja skrivne koncerte, plesne čajanke, pripovedovanja, inštalacije …

Odraščala je v Gibraltarju in ogromno potovala kot otrok (med drugim je živela v Venezueli, na Floridi in Filipinih). Je del nove generacije umetnikov, ki poskušajo graditi svojo kariero trajnostno in poskušajo najti vznemirljive načine, da bi kaj spremenili v glasbeni industriji. Potem ko je zapustila Decca Records, je ustanovila svojo založbo “All Made Up” (Vse izmišljeno).

Pet njenih pesmi je bilo uporabljenih v britanskih filmih, posnela pa je tudi dve skladbi za film Patagonija.

 

Leta 2013 je bila povabljena s strani producenta Nicka Drakea – Joeja Boyda, da poje v londonskem Barbicanu v sklopu projekta Way to Blue: Songs of Nick Drake, ki je bil posnet za BBC4. Na istem prizorišču je nastopila v sklopu London Jazz festivala 2009 z Guy Barker Orchestra. Koncert je predvajal BBC Radio 3.

Kirsty je delala tudi s piscem besedil Robbija Williamsa, Guyem Chambersom. Tudi rezultat sodelovanja s kolegom Mr Scruffom je zelo uspešen remix Pickled Spider.

Time & Space Machine, T-Boy, Tim Bran, Andy Green, Mr Benn, HeavyFeet, Tom Davies in Jasper Wilkinson so prav tako naredili remix Kirstinih skladb, ki se redno predvajajo na angleški televiziji.

 

Ker bi avtorica želela predstaviti kakšen utrinek iz novega albuma, je na tej povezavi Dance with me na voljo videospot za skladbo Dance with me.

 

 

Kirtsy Almeida&The Trobadours bodo na turneji predstavili tako novejši, kot tudi starejši material.

 

Kirsty Almeida&The Troubadours so:

 

Kirsty Almeida, vokal in kitara

Richard Wetherall, klaviature

Tom Briggs, kitara

Matt Owens, kontrabas

Jason Backman, bobni

 

“Privlačna, glasbeno nedotakljiva in teatralno provokativna. Kirsty Almeida je presenetljivo originalna pevka in tekstopistka.” Gavin Martin, Daily Mirror

“Umetnica, ki jo je potrebno videti v živo … na odru,  s svojo skupino v polnem zanosu in razcvetu . Caroline Sullivan, The Guardian

 

Krasen izbor briljantno napisanih in izvedenih pesmi … Dodajte k temu še glas, ki je na čase delikaten in vihrav, osebnost, ki pronica skozi vsak šiv, in pred seboj imate neprecenljivo umetnico ter album. Odlično!

Simon Gage, Daily Express

 

 

Soundcloud:

https://soundcloud.com/kirsty-almeida 


pet. / 26.10. / 21:00

koncert

SLAVKO IVANČIČ

Slavko Ivančić je ena od tistih redkih glasbenih legend, Pevcev z veliko začetnico. Po letih premora se v velikem stilu vrača s svojim novim albumom, ki nosi pomenljiv naslov ‘Med valovi in oblaki’, poimenovanem po istoimenski skladbi s katero se je lani predstavil na festivalu Dnevi slovenske zabavne glasbe.

Svojo glasbeno kariero v Sloveniji je začel s skupino Bazar, nadaljeval s skupinama Casino in Faraoni, od leta 2000 pa se posveča solo karieri. Na repertoarju se najde veliko število zimzelenih uspešnic (Portorož 1905, Tina, Poišči me, Ne bom pozabil na stare čase, Sem takšen ker sem živ, Kar je res je res, Mi ljudje smo kot morje, Črta, Ko mene več ne bo, Nisem jaz, …).

V Mariborskem KGBju bo nastopil skupaj s kitaristom Matjažem Švagljem, v akustični različici. Na koncertu bo predstavil najnovejši album, manjkale pa ne bodo tudi zimzelene uspešnice.

cena vstopnice : 10 €


NOVEMBER 2o18

pet. / 2.11. / 21:30 

Predpremierna turneja Astronavt

DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV

cena vstopnice – 10 €


sob. / 3.11. / 21:00

koncert skupine

ŠTROM BLUZZ BAND

Sredi sedemdesetih let preteklega stoletja je v zamejsko rockersko sceno previharila skupina fantov iz Trebč blizu Trsta. Po štirih desetletjih so se člani nekdanje Rock Skupine Trebče spet združili in ponovno stopili na oder z drugim imenom Štrom Bluzz Band, z bolj blues kot rock glasbo, a vedno z istim mladostnim nabojem. Pridružil se jim je bluesman-kantavtor Ivo Tul. Rock je podal roko bluesu. Stonesi so še vedno aktualni, a v prvi bluesovski inačici, skupaj z glasbo Muddyja Watersa, Chuck Berryja, Roberta Johnsona, B.B. Kinga, Bo Diddleya, Erica Claptona in podobnih bluesovskih mačkov.Vsak nastop je enkratno doživetje. V skupini nastopajo Ivo Tul (vokal in kitara), Alfredo Cibic (vokal in klaviature), Jordan Kalc (vokal in bobni), Mario Crevato (vokal in kitara) in Vasilij Kralj (bas kitara).

Ivo Tul (vokal in kitara)

Alfredo Cibic (vokal in klaviature)

Jordan Kalc (vokal in bobni)

Mario Crevato (vokal in kitara)

Vasilij Kralj (bas kitara)

 

cena vstopnice : 5 €


 

sob. / 17.11. / 21:30

NO​ ​MORE​ ​FAITH

Zasedba​ ​No​ ​More​ ​Faith​ ​je​ ​tribute​ ​skupina​ ​legendarnemu​ ​bandu​ ​iz​ ​90’​ ​let​ ​Faith​ ​No More,​ ​ki​ ​z​ ​vsem​ ​spoštovanjem​ ​do​ ​originalnega​ ​banda​ ​in​ ​njegovih​ ​posameznih članov,​ ​izjemnih​ ​glasbenikov,​ ​preigrava​ ​njihove​ ​komade​ ​v​ ​čimbolj​ ​pristni izvedbi.​ ​Pravtako​ ​kot​ ​originalna​ ​zasedba​ ​so​ ​osredotočeni​ ​predvsem​ ​na​ ​glasbo.

No​ ​More​ ​Faith​ ​so:

vokal:​ ​Jasmin​ ​Džombič​ ​-​ ​Đoko​ ​(Joške​ ​Vn)

kitara:​ ​Žiga​ ​Janežič​ ​(ex​ ​Ne​ ​She)

bas​ ​kitara:​ ​ ​Gašper​ ​Gantar​ ​(Srečna​ ​mladina,​ ​Red​ ​Five​ ​Point​ ​Star,​ ​ex​ ​Obduction)

bobni:​ ​Rok​ ​Rozman​ ​(ex​ ​Ne​ ​She)

klaviature:​ ​Miha​ ​Dolinar​ ​(Monsun​ ​Monsun)

spletna​ ​stran:

https://www.facebook.com/pages/No-More-Faith/492545867504013

video​ ​povezave:

Ashes To Ashes (Rockfest Vodice) Epic (Hangarfest Lahovče)

mix (Pekarna Maribor)

We Care A Lot (Otro bar Ljubljana)

V​ ​repertoarju​ ​so​ ​skladbe​ ​z​ ​vseh​ ​plošč​ ​Faith​ ​No​ ​More​ ​od​ ​velikih​ ​vsem​ ​poznanih hitov,​ ​do​ ​alternativnih​ ​kompozicij.

cena vstopnice : (8,oo EUR)


pet. / 23.11. / 21:00 / 13€

koncert skupine

KATALENA

KATALENA: ČLOVEK NI ZVER

Če govorimo o stapljanju glasbene dediščine z govorico popularne glasbe, je Katalena tista skupina, ki vedno neustrašno premika meje ljudskega – tudi tako, da ga zgrabi za ovratnik in si ga s svojskimi interpretacijami kratko malo prisvoji. Prihajajoča, že sedma plošča, ki jo bo skupina predstavila na koncertu, se napaja pri dediščini slovenskih ljudskih pesmi z vojaško tematiko, bistveno pa jo sooblikujejo uglasbitve poezije Iva Brnčića ter avtorske skladbe, ki vsebinsko in oblikovno sledijo tradiciji.

V skoraj sedemnajstih letih od svojega nastanka je skupina Katalena zanetila številne odmevne projekte in sodelovanja, izdala je šest plošč, ki so jih kritiki ter občinstvo dobro sprejeli, redno pa koncertira tako doma kot v tujini. Tri leta po plošči Enci benci Katalenci se zdaj pod produkcijsko taktirko Chrisa Eckmana (The Walkabouts, Glitterbeat Records) vrača s sedmim albumom Človek ni zver, po otroško igrivem predhodniku pa se tokrat posveča precej bolj resni tematiki.

Človek ni zver je album o vojni kot absurdu, v naslovu uporabljeni verz Iva Brnčića ima namreč svoje nadaljevanje: … ki mori na skrivaj. Ko se naša vrsta odpravlja na svoje morilske pohode, to počne s fanfarami in vzvišenimi govori, ki marsikdaj interese voditeljev zgolj lišpajo z bleščečimi barvami domoljubja. Tisti, ki jih politikantska retorika dejansko pelje v boj, pa imajo od vsega skupaj praviloma bore malo oziroma nič.

Že bežen vpogled v pripadajočo glasbeno zapuščino razkrije njeno tipično in bistveno potezo: gre za pesmi, ki jim praviloma manjka duha heroizma in ki raje kot junaštva opisujejo stisko ter strah mladega človeka. Katalena se v svojih iskanjih osredotoča na dejstvo, da gre za izpovedi tistih, ki so bili proti svoji volji in v imenu njim nerazumljivih razlogov iztrgani od doma ter soočeni z grožnjo smrti, za zgodbe stiske in bolečine. Kot takšna pa je ta zapuščina bistvena, ker tudi če vojni priznamo status zgodovinske nujnosti, se na intimni bivanjski ravni kaže predvsem kot nesmisel.

Vesna Zornik: glavni vokal, spremljevalni vokali
Polona Janežič: klavir, klaviature, psalter, spremljevalni vokali
Boštjan Gombač: klarinet, saksofoni, krilovka, teremin, ukulela, kositrne piščali, fujara, pozavna, spremljevalni
vokali
Tibor Mihelič Syed: bas kitara, gimbri, ukulela, Roland HPD 20, kitara, spremljevalni vokali
Boštjan Narat: kitara, bendžo, spremljevalni vokali
Robert Rebolj: bobni, tolkala

“Katalena še nikoli ni zvenela tako prepričljivo, zrelo, brezkompromisno, presunljivo in subtilno hkrati”. Katarina Juvančič, Odzven 2018

cena vstopnice : 13 €