KONCERTI


APRIL 2018

     pet. / 20.04. / 21:30    

koncert skupine

TAKE OFF

Take off smo skupina mladih glasbenih entuziastov ter predvsem prijateljev. Po dolgi zgodovini primarne zasedbe, ki steje ze skoraj 10 let, pa se je bend reformiral, prav tako pa njegov repertoar. Klasicne rock klasike (queen, bon jovi, toto, europe, van halen,…) je nadomestila  oz. nadgradila mesanica 80′ pop/funk/disco hitov, kot tudi novejsih popularnih pesmi. Trenutno se skupina posveca snemanju ter ustvarjanju lastnih komadov.

 

Alen Kovše – kitara, vokal

Matic Pokorn – bass kitara, vokal

Matic Mlakar – klaviature, vokal

Jure Skaza – bobni, vokal

FB profil: https://www.facebook.com/TakeOFFslk/

Promo video: https://www.youtube.com/watch?v=9YSf1LL01wc&feature=youtu.be

 

vstopnina – 3 EUR


    sob. / 21.04. / 21:30    

HOUSE PARTY: LIVE SAX ACT:

VASKO ATANASOVSKI  + DJ URBADUR

vstopnina – 8 EUR


     pet. / 27.04. / 20:00     

Tadej Toš & The Band

ROKEZIJE – rokenrol kabare

Prešeren je ljubezen.
Ljubezen je svoboda.
Svoboda je rokenrol.

Igor Leonardi, kitara
Enos Kugler, bobni
Tadej Kampl, bas

»Sme nekaj nas, ker smo Prešernove, biti prešernih; pesem kaž dovolj kak je naš oče krotak«
France Prešeren

cena vstopnice – 12,oo eu


   pon. / 30.04. / 20:00   

SUITE FOR CELLO

&

JAZZ PIANO TRIO

 

Jazz klavirski trio s klasičnim solistom? Resno? Če smo nori na zabavno klasično glasbo in resni jazz? Zagotovo! V zadovoljstvo nam je, da lahko  predstavimo izjemno delo francoskega skladatelja in jazz pianista Claudeja Bollinga, v katerem zvok čela genialno zlije z jazz piano triom.

Ker  žal ni tukaj Yo-yo-Maja, da bi zaigral  skladbo, jo bo namesto njega interpretirala čelistka Slovenskega narodnega gledališča Maribor, Zsofi Klacsmann, skupaj s svojimi čudovitimi prijatelji iz  sveta jazza: Lajos Toth pri klavirju,  Balazs Balogh na bobnih in Luka Hermann Gaiser bas.

 

vstopnina – 6 EUR

 


 

MAJ 2018

   11.05. /  21:00 

PANDUR & SAVČIĆ FLAMENCO PROJECT

FLAMENKO FUSION PLES/GLASBA

SODOBNI FLAMENKO FUSION PLES & GLASBA

DAVID SAVČIĆ

 FLAMENKO KITARIST IN SKLADATELJ – David Savčić je flamenko kitarist, rojen v hrvaški Rijeki. Intenzivno je nastopal po bivši Jugoslaviji, nato pa se je preselil v Veliko Britanijo, kjer je postal veteran londonske glasbene scene. V Londonu je deloval 16 let, med drugim je nastopal tudi na Soho Jazz festivalu. Bil tudi spremljevalni kitarist znane violinistke Vanesse Mae, s katerio je nastopal skupaj z Berlinskim in Slovaškim simfoničnim orkestrom. David je kasneje delal kot studijski glasbenik in posnel nekaj sto pop glasbenih skladb. Predaval je flamenko kitaro v Spanish Guitar Centre v Londonu, kjer je njegove ure med drugimi obiskoval tudi pevec in kitarist skupine Pink Floyd David Gilmour. Leta 1998. je podpisal pogodbo z eno od vodilnih svetovnih glasbenih družb EMI Music Publishing. Za EMI je skladal glasbo za dokumentarne filme National Geographica, BBC, Travel Channel itd., za filme, skladal je reklamne jingle in glasbo za nekatere izvajalce. Njegova novejša uspešnica je skladba “Fiesta Sevillana”, ki se kot spremljevalna glasba v filmu „From paris with love“(2010) z Johnom Travolto. Trenutno živi in dela v Rijeki.

 

ANA PANDUR

Avtorica, plesalka, hispanistka in filozofinja, se je preučevanju flamenka in njegovi aplikaciji v sodobne uprizoritvene prakse posvetila že v okviru študija na Filozofski fakulteti v Ljubljani in tudi kasneje. Po zaključenem izobraževanju klasičnega baleta je med letoma 2002 in 2004 študirala flamenko ples in teorijo na akademiji Amor de Dios v Madridu pri Merche Esmeraldi in drugih. Po vrnitvi v Slovenijo je ustanovila Plesno kulturno društvo Flamenko, ki je osrednja organizacija za razvoj, promocijo in izobraževanje flamenka. Kot plesalka, koreografinja in plesna pedagoginja povezuje flamenko s sodobnimi uprizoritvenimi praksami in išče nove avtorske pristope, v katerih povezuje flamenko s sodobnim plesom, gledališčem in glasbo. Je avtorica številnih plesnih predstav, s poudarkom na interdisciplinarnem pristopu k flamenku. Izpostaviti velja predstave Anatomija srečanja; Sylvia, Carmen, Maria, ki je bila premierno uprizorjena novembra 2013 v gledališču Glej, Cabello 22,11 (v sodelovanju z Rosano Hribar in Robertom Jukičem) marca 2014 v Cankarjevem domu, Sinkopa v maja 2016 v Plesnem teatru Ljubljana. Kot performerka in koreografinja sodeluje s številnimi svenskimi i tujimi ustvarjalci.

PLES IN KOREOGRAFIJA

TEO MANDŽUKA

 FLAMENKO KITARA – Teo Mandžuka je flamenko kitarist, rojen leta 1992 v Rijeki. Že v ranem otroštvu se je začel ukvarjati z glasbo, v domači Crikvenici pa se je že v osnovni šoli pričel šolati v kitari. Od dvajsetega leta se je posvetil izključno flamenkom kitari. Sodelovanje z davidom Savčićem je pričel kot njegov učenec, nato pa postal njegov sodelavec. Kmalu je pričel ustvarjati tudi svojo avtorsko glasbo, redno nastopa po Hrvaški, leta 2017 pa bo izdal svoj prvi studijski album “Simply Spain”, pri nemški produkcijski hiši Sonoton. Flamenko fusion.

 

 

 

 

cena vstopnice –