KONCERTI


 

NOVEMBER 2o18

pet. / 16.11. / 21:00

KVINTET PIAZZOLLEKY

 

Kvintet Piazzolleky, se že tradicionalno vrača v svoje “matične” prostore, prvo klet v Mariboru, legendarni KGB. Fantje igrajo že 12 let in prav toliko krat so se predstavili tudi tukaj a vsakič z kakšno novostjo. Tudi tokrat bo tako, saj bodo koncert pripravili po starem receptu: najprej novitete potem pa stari hiti!

Vljudno vabljeni

cena vstopnice – 11 €

www.piazzolleky.com

https://www.facebook.com/piazzolleky/


sob. / 17.11. / 21:30

NO​ ​MORE​ ​FAITH

Zasedba​ ​No​ ​More​ ​Faith​ ​je​ ​tribute​ ​skupina​ ​legendarnemu​ ​bandu​ ​iz​ ​90’​ ​let​ ​Faith​ ​No More,​ ​ki​ ​z​ ​vsem​ ​spoštovanjem​ ​do​ ​originalnega​ ​banda​ ​in​ ​njegovih​ ​posameznih članov,​ ​izjemnih​ ​glasbenikov,​ ​preigrava​ ​njihove​ ​komade​ ​v​ ​čimbolj​ ​pristni izvedbi.​ ​Pravtako​ ​kot​ ​originalna​ ​zasedba​ ​so​ ​osredotočeni​ ​predvsem​ ​na​ ​glasbo.

No​ ​More​ ​Faith​ ​so:

vokal:​ ​Jasmin​ ​Džombič​ ​-​ ​Đoko​ ​(Joške​ ​Vn)

kitara:​ ​Žiga​ ​Janežič​ ​(ex​ ​Ne​ ​She)

bas​ ​kitara:​ ​ ​Gašper​ ​Gantar​ ​(Srečna​ ​mladina,​ ​Red​ ​Five​ ​Point​ ​Star,​ ​ex​ ​Obduction)

bobni:​ ​Rok​ ​Rozman​ ​(ex​ ​Ne​ ​She)

klaviature:​ ​Miha​ ​Dolinar​ ​(Monsun​ ​Monsun)

spletna​ ​stran:

https://www.facebook.com/pages/No-More-Faith/492545867504013

video​ ​povezave:

Ashes To Ashes (Rockfest Vodice) Epic (Hangarfest Lahovče)

mix (Pekarna Maribor)

We Care A Lot (Otro bar Ljubljana)

V​ ​repertoarju​ ​so​ ​skladbe​ ​z​ ​vseh​ ​plošč​ ​Faith​ ​No​ ​More​ ​od​ ​velikih​ ​vsem​ ​poznanih hitov,​ ​do​ ​alternativnih​ ​kompozicij.

cena vstopnice : (8,oo EUR)


pet. / 23.11. / 21:00 / 13€

koncert skupine

KATALENA

KATALENA: ČLOVEK NI ZVER

Če govorimo o stapljanju glasbene dediščine z govorico popularne glasbe, je Katalena tista skupina, ki vedno neustrašno premika meje ljudskega – tudi tako, da ga zgrabi za ovratnik in si ga s svojskimi interpretacijami kratko malo prisvoji. Prihajajoča, že sedma plošča, ki jo bo skupina predstavila na koncertu, se napaja pri dediščini slovenskih ljudskih pesmi z vojaško tematiko, bistveno pa jo sooblikujejo uglasbitve poezije Iva Brnčića ter avtorske skladbe, ki vsebinsko in oblikovno sledijo tradiciji.

V skoraj sedemnajstih letih od svojega nastanka je skupina Katalena zanetila številne odmevne projekte in sodelovanja, izdala je šest plošč, ki so jih kritiki ter občinstvo dobro sprejeli, redno pa koncertira tako doma kot v tujini. Tri leta po plošči Enci benci Katalenci se zdaj pod produkcijsko taktirko Chrisa Eckmana (The Walkabouts, Glitterbeat Records) vrača s sedmim albumom Človek ni zver, po otroško igrivem predhodniku pa se tokrat posveča precej bolj resni tematiki.

Človek ni zver je album o vojni kot absurdu, v naslovu uporabljeni verz Iva Brnčića ima namreč svoje nadaljevanje: … ki mori na skrivaj. Ko se naša vrsta odpravlja na svoje morilske pohode, to počne s fanfarami in vzvišenimi govori, ki marsikdaj interese voditeljev zgolj lišpajo z bleščečimi barvami domoljubja. Tisti, ki jih politikantska retorika dejansko pelje v boj, pa imajo od vsega skupaj praviloma bore malo oziroma nič.

Že bežen vpogled v pripadajočo glasbeno zapuščino razkrije njeno tipično in bistveno potezo: gre za pesmi, ki jim praviloma manjka duha heroizma in ki raje kot junaštva opisujejo stisko ter strah mladega človeka. Katalena se v svojih iskanjih osredotoča na dejstvo, da gre za izpovedi tistih, ki so bili proti svoji volji in v imenu njim nerazumljivih razlogov iztrgani od doma ter soočeni z grožnjo smrti, za zgodbe stiske in bolečine. Kot takšna pa je ta zapuščina bistvena, ker tudi če vojni priznamo status zgodovinske nujnosti, se na intimni bivanjski ravni kaže predvsem kot nesmisel.

Vesna Zornik: glavni vokal, spremljevalni vokali
Polona Janežič: klavir, klaviature, psalter, spremljevalni vokali
Boštjan Gombač: klarinet, saksofoni, krilovka, teremin, ukulela, kositrne piščali, fujara, pozavna, spremljevalni
vokali
Tibor Mihelič Syed: bas kitara, gimbri, ukulela, Roland HPD 20, kitara, spremljevalni vokali
Boštjan Narat: kitara, bendžo, spremljevalni vokali
Robert Rebolj: bobni, tolkala

“Katalena še nikoli ni zvenela tako prepričljivo, zrelo, brezkompromisno, presunljivo in subtilno hkrati”. Katarina Juvančič, Odzven 2018

cena vstopnice : 13 €


sob. / 24.11. / 21:00

koncert skupine

IVO TULL Trio

Hudič in jaz

Predstavljam vam  skupino  Ivo Tull trio in avtorski cd “Hudič in jaz”.

Trio smo:

Ivo Tull – glas, akustične in električne kitare, »cigar box« kitara, ter šest strunski  »aluminijasti pekač«

Giulio Roselli – bobni

Alessandro Leonzini – bas

 

Ivo Tull Trio je nastal poleti 2014 pred Blues festivalom v izolskem Hangar baru, ko sem svoje avtorske pesmi, po večletnem igranju v različnih rock’n’roll, blues in country skupinah, ponovno povlekel iz predala.  Dodal sem jim je še novejše skladbe  in se odločil, da bom, naveličan standardnega preigravanja, pesmi uglasbil drugače. Vse kitare sem uglasil v »odprto D in G akordaturo« ter  se lotil raziskovanja zvočnih možnosti, ki jih prinašajo uglasitve tipične za bluesmane aktivne v ruralnem jugu ZDA.

Po nekaj samostojnih nastopih sem z Giuliom Rosellijem, dolgoletnim prijateljem in bobnarjem v zasedbi Dirty Fingers, poiskal še primernega basista, ki bi znal dati svoj pečat skladbam. Vsesplošno talentirani Alessandro Leonzini, s katerim sva že igrala v country zasedbi Big Wheels, je bil prava oseba. Po treh vajah smo bili pripravljeni, da stopimo na oder…

S triom smo 21. in 22. marca 2015 v Studiu Jork posneli 10 pesmi, ki so se znašle na prvencu »Hudič in jaz«.

Album odpira in zaključuje zvok gramofonske igle. Prva kitica na prvi pesmi “Če te stran odneslo bo” je nalašč popačena, kot da bi izzvenela iz stare gramofonske plošče.  S tem sem idejno uokviril celotni projekt z glasbo, ki je v tridesetih letih prejšnjega stoletja nastajala na področju delte Mississipija in so jo razni raziskovalci ter glasbeni producenti kot Alan Lomax ali Don Law ovekovečili na takratne vinilne plošče.

Gre za poklon ikoni bluesa, Robertu Johnsonu. Od njega sem si sposodil dva slavna bluesa: “Dust My Broom” in “Me And The Devil Blues”. Slednji daje, po zaslugi tehnika iz studia Jork Gabrijela Ogrina, tudi naslov albumu: “Hudič in jaz”.

“Hudič in jaz” je slovenski blues album, tako električni, kot akustični. Občasno sledijo bluesom bolj kantavtorsko umirjene balade. Skladbe so, razen pri dveh pesmih, nalašč odigrane v živo brez odvečnih nasnemavanj, kot bi jih s triom izvajali na nastopih.

Značilnst albuma je “open D, E in G tuning” na kitarah. Gre za uglasitev kitarskih strun  na akord, ki je posebno primerna za igranje s “slidom” ali “bottle neckom”, krajšo kovinsko ali stekleno cevčico s katero drsimo po strunah.  Kar se tiče basa, se “električni”  alternira s “fretless”  basom na bolj umirjenih baladah.

Bluesa “Hudič in jaz” in “Lahka ženska” sta odigrani s štiristrunsko, doma izdelano “cigar box” kitaro, ki sem jo naredil iz raznih »odpadnih« kosov: dva daljša vijaka za mostiček, zlepljeni akacijevi parketi za vrat in deščice zaboja argentinskih limon za trup… Okrasna elementa sta še kovinski filter za tuš ali umivalnike in zalepljena reprodukcija freske Mrtvaškega plesa iz Hrastovelj.

Okostnjaki iz Hrastovelj so našli svoj poseben prostor tudi na platnici, ki jo je realiziral prijatelj, grafik Aleš Brce.

Teksti so vsakdanje zgodbe normalnih ljudi. Ljubezni in konflikti med moškim in žensko. Protagonisti niso kot pri pop glasbi stilizirani, niso posebno lepi ali brihtni…

So čisto normalni ljudje, s hibami in vrlinami, dobri in slabi obenem.  Ženske so “lahke”, lepe punce, preklete babe, mačke, moški pa smo večkrat čisti idioti, zaverovani v idejo, da smo mi “glavni”.

Album zaključujejo “Znamenja na nebu”, ki naj bi ljudem kazala pravo pot. Eni so jo našli, drugi so se na njej zgubili in omagali…

facebook – Ivo Tull

bandcamp  – https://ivotulltrio.bandcamp.com/releases

tu se dobijo vse skladbe za brezplačni prenos na računalnik

 

youtube –        https://www.youtube.com/watch?v=7Nzq5jAgVFw

 

https://www.youtube.com/watch?v=TdWiUuQIh6M

cena vstopnice –


pet. / 30.11. / 22:00