KONCERTI


DECEMBER  2o18

 

    sob. / 15.12. / 21:00  

koncert skupine

ČEDAHUČI

Slovenski folksterji, kot so jih poimenovali novinarji, zadnjih pet let ustvarjajo avtorsko glasbo z besedili v slovenščini in so v tem času odigrali preko 150 koncertov. Do sedaj so izdali dva albuma. Prvega, krajšega – Čedahuči EP, na katerem je pet pesmi in drugega v LP formatu, na katerem je 10 pesmi, z naslovom Severnica. Trenutna sedemčlanska zasedba pesmi z albuma na koncertih že igra in tokrat pripravljajo koncerta z razširjeno zasedbo kot praznovanje ob rojstvu novega albuma.

Od Severnice do Svetilnika je preteklo kar nekaj svetlobe in Čedahučiji napovedujejo nov album kot glasbeno spremljavo za najbolj zavito pot, za katero ni potrebno iti nikamor – za potovanje vase. Na njem so zbrane pesmi, ki so nastajale zadnje štiri leta in komaj čakajo, da ga doživite tudi vi. Kot zanimivost lahko povemo, da je album posnet v uglasitvi 432Hz. Čedahučiji so ga ustvarjali v svojem studiu, katerega so uredili sami in ga imenujejo Čedaplac. Pravijo, da gre za čaroben prostor, ki predstavlja njihov glasbeni tempelj, v katerem vadijo in snemajo.

Čedahuči so:
Blaž Učakar, glas, akustične kitare, električna basovska kitara, pianino, hammond orgle, harmonika, sintetizatorji in perkusije;
Matjaž Jakin, glas, električne kitare in banjo;
Danijel Bogataj, glas, violina, mandolina, hammond orgle in perkusije;
Romana Prosenc, glas;
Miha Nagode, klarinet, harmonika in hammond orgle;
Miha Lampe, kontrabas in električne basovske kitare in
Jure Maček, bobni, tolkala in perkusije.

cena vstopnice – 10 €


    pet. / 21.12. / 21:00  

BLUEGRASS HOPPERS & FRIENDS COUNTRY CHRISTMAS REUNION 2018

Glasbeni nastopi Hoppersov so redka priložnost, ko se člani benda srečamo s svojimi prijatelji, kot imenujemo našo publiko, na istem prizorišču.
V petek 21.12.2018 ob 21.00 bomo imeli čast in radost dvanajstič zapored nastopiti v Kulturno Glasbenem Brlogu na tradicionalnem Bluegrass Hoppers & Friends Country Christmas Reunionu.

Fotografije spodaj so iz leta 1986 iz prvega uradnega fotografiranja pri hipodromu v Kamnici in ob Dravi.

Sprehodili se bomo od bluegrass začetkov, preko energije polnega newgrassa, obudili bomo spomin na nesmrtne country hite, pognali po grlih Guinnessa in irske viže, se pošalili z lastnimi priredbami svetovnih super hitov in zaigrali še kakšno avtorsko. Skratka, pripravili bomo prerez programa, ki se je 36 let nabiral v naših srcih, prstih in grlih. Večer bo popestrila Hoppers mladinska sekcija in vokalna skupina Acoustricks. V skladu z izkušnjami prejšnjih let, je smotrno rezervirati tako vstopnico, kot sedež ali klop, ali fotelj, ali blazino. Publika bo, kot ponavadi, pela sveto noč, zato ponovite besedilo.

Z vami bomo Bluegrass Hoppers:

Tonči Cigula – kitara, mandolina, vokal
Milan Kebrič – bas kitara, vokal v ozadju
Marko Logar – vokal, kitara
Dragan Verber – 5 strunski banjo, kitara, ustna harmonika, vokal

S pomočjo:
Luka Banovič – irske piščali, klarinet, vokal

In cenjeni gostje:
BGH mladinska sekcija; Luka in Tjaša Banović ter Zala Kores

Vstopnina – 7 EUR

Vljudno vabljeni!
HOPPERSI


    sob /  22.12. / 21:00  

Vasko Atanasovski Trio
TRADICIONALNO VASKOVANJE

Zasedba:
Vasko Atanasovski – vokal, saksofon, flavta
Dejan Lapanja – akustična kitara
Marjan Stanić – bobni in tolkala

Specialni gost: Žiga Golob – kontrabas

High Energy Vitamin Music

Vasko Atanasovski Trio, ki je v našem podnebju ustvaril poponoma nov glasbeni stil, ima za seboj že tri albume in številna gostovanja na Kitajskem, v Argentini ter po Evropi in v Indiji. Virtuozna trojica se na tradicionalni koncert v KBG Maribor vrača že osmo leto, saj se prav v tem okolju zmeraj ustvari izjemno prijetno in pozitivno vzdušje. Energičnih in poskočnih nastopov, v že itak veselem decembru, se je prijelo navihano ime ‘Vaskovanje’.

Ekstatičnost in brezkompromisnost, so znane značilnosti nastopov Tria , ki nikogar ne pusti hladnega ali brezbrižnega. Živahni ritmi nas hitro pokličejo k plesu. Besedila v angleščini, srbohrvaščini in slovenščini so v glavnem ljubezenska, navdihnjena s humorjem in z izvirnimi, duhovitimi metaforami. Trio, poleg Vaska, sestavljata še virtuoz na bobnih in tolkalih Marjan Stanić ter izjemen, eklektičen kitarist Dejan Lapanja.

Posebnost letošnjega nastopa, bo posebni gost, Vaskov mnogoletni sodelavec in izjemen glasbenik Žiga Golob z električno bas kitaro. Žiga je že dve desetletji eden vodilnih basistov v regiji, za seboj ima mnoga gostovanja po celem svetu in sodelovanja z glasbeniki kot so: Vlado Kreslin, Severa Gjurin, Tamara Obrovac, Chris Eckman in mnogi drugi. Vsa ta leta, se je marsikdo ob ‘brezbasovskem’ triu vprašal, le kako bi to zvenelo z basom in sedal je tukaj priložnost, da to preizkusimo!

Avtor glasbe in besedil, Vasko Atanasovski, ki ga sicer poznamo po sodelovanjih s svetovno znanimi glasbeniki (Hindi Zahra, Living Colour, Vlatko Stefanovski, Marc Ribot…), mojstrskem pristopu do vseh glasbenih stilov ter po izjemnem glasbenem opusu in izvirnosti, je s svojo glasbo prepotoval že dober del sveta in do sedaj izdal že 15 avtorskih albumov. Dobrodošli na ‘Vaskovanju’!

Press:

…»So nekaj najboljšega, kar imamo.«
Jaša Lorenčič, Večer

»Vasko Atanasovski Trio je fantastičen! Slišati bi jih moral ves svet«
Zdenko Matoz, Delo

»Glasbeno je Atanasovski ob pomoči zvestih in enako imenitnih članov tria, vsestranskega Dejana Lapanje z električno kitaro in spremljevalnim vokalom ter Marjana Stanića z nikoli mirnimi bobni in tolkali, tako rekoč ustvaril, vsaj za naše podnebje, popolnoma nov slog.«
Mario Batelić, Radio Študent

cena vstopnice – 13 €


   pon. / 24.12. / 24:00  

“Polnočnica kluba KGB”

KVINTET SWAY

Kvintet Sway-

združuje pet akademskih glasbenikov in nenasitnih raziskovalcev zvočnih podob. Vsi člani zasedbe aktivno delujejo kot izvajalci klasične glasbe in drugih zvrsti kot so jazz ter glasbe sveta v različnih oblikah in zasedbah. V zadnjih letih širijo svoja obzorja skozi improvizacijo, komponiranje in aranžiranje. Globoka želja po skupnih glasbenih doživetjih, povezuje Sway kljub veliki fizični razdalji, ki loči člane kvinteta. Ta igra bližine in oddaljenosti je postala navdih za vse.
Kvintet izvaja različne glasbene žanre – od tanga, jazz evergreenov, do zanimivih priredb filmske in popularne glasbe.
Kvintet sestavljajo:
Dominik Cvitanič- harmonika
Sausan Hussein- violina
Zsofi Klacsmann- violončelo
Tamara Povh- klavir
Marko Horvat- kontrabas

cena vstopnice – 8 €


    tor. / 25.12. / 21:00  

koncert skupine

GROOVOCADO 

Groovocado je eden najbolj zdravih muzikadežev na Zemlji, saj v večjih količinah vsebuje življenjsko esencialna hranila, kot so soul, funk, disco, pop, rokenrol, bisere 80-ih in 90-ih. Poleg tega vsebuje tudi lepe brade, negovane lase in lastnega Jezusa. Blagodejno učinkuje proti stresu, dolgčasu, nelagodju in po zadnjih študijah tudi stanju, imenovanem safr. 9 živahnih glasbenikov bo razmigalo vašo ritko! 🎷🎸

Monika Mulec – vokal / Nejc Kosanič – kitara / Rok Šeško – bas kitara / Tine Brglez – klaviature / Jure Skaza – bobni, vokal / Gregor Preložnik – trobenta, vokal / Sašo Fekonja – saksofon

Marko Makuc – pozavna / Tina Ritlop – vokal

vstopnina –


   sre. / 26.12. / 20:00    

KONTRA KVARTET

Vesna Čobal, violina

Daliborka Vučković,harmonika

Petar Marić, kitara

Branko Smrtnik,kontrabas

Akustična skupina “Kontra-Kvartet”, je mariborska etno skupina, ki izvaja tradicionalno judovsko glasbo -KLEZMER. Izkušeni glasbeniki, ki jo sestavljajo na harmoniki (Daliborka Vučković), kitari (Petar Marić), kontrabasu (Branko Smrtnik) in glasbenica na violini (Vesna Čobal) z  ljubeznijo do klezmer glasbe ustvarjajo klezmer glasbo v najbolj pristni obliki.
Skupina je ena izmed redkih bendov v slovenskem prostoru, ki izvaja klezmer glasbo in je bolj znana v določenem krogu glasbenikov in poslušalcev. Nastopa na otvoritvah slikarskih razstav, popestrila je že ”muzejske večere” v Pokrajinskem muzeju Maribor in Murski Soboti, dneve ”slovenske  knjige” v Mariboru in Ljubljani. Koncertne nastope so imeli že v Sinagogi (Maribor,Lendava),na srečanju slovenske židovske skupnosti v Ljubljani ter večkrat v Muzikafe na Ptuju, Terasa Fest Ptuj  2011. Povabljeni smo bili tudi na največji festival klezmer glasbe  v Tzafat,Izrael, kjer so imeli 16. avgusta 2011, dva nastopa . Skupina, ki deluje že 6. leto, si je tako nabrala obilico ”odrskih kilometrov”.


  čet. / 27.12. / 20:00  

koncert skupine

POHORJE EXPRESS

Slovenska country skupina si je nadela ime po znamenitem vlaku, ki je nekoč vozil med Mariborom in Koprom.

Začetki delovanja skupine segajo v leto 1983, v naslednjih letih je postala prepoznavna z izvajanjem avtorske glasbe in zanimivimi priredbami tujih izvajalcev. Medtem so snemali, sodelovali na mednarodnih festivalih country glasbe in koncertno prečesali Slovenijo.
Po 26 letih premora Pohorje express spet vozi. Od starih članov je zraven le soustanovitelj skupine Mitja Novak, ki je zbral ekipo izkušenih glasbenikov z različnih glasbenih žanrov – od jazza do narodnozabavne glasbe. Danes je njihova glasba mešanica countrya, rocka, swinga, bluesa, tex-mexa, cajuna…Na koncertu boste med drugim lahko slišali tudi stare in povsem sveže avtorske skladbe.

Pohorci so:

Mitja Novak, glas, kitare, mandolina
Dragan Verber, glas, banjo, kitara
Manč Kovačič, bas& beyond
Špela Novak, glas&stas
Iztok Kočevar, bobni
Miran Waldhutter –Hitri, harmonika

cena vstopnice : 7 EUR


   pet. / 28.12. / 21:00   

LAUŽENKI

cena vstopnice-


   sob. / 29.12. / 21:00   

CCR Remember

CCR Remember so:

Franc Majer Majč – Lead vocal, kitara
Dare Petrič – Kitara, vocal
Blaž Mikeln – kitara
Boris Fric – Bobni
Gogi Marčič -Bass kitara, vocal

cena vstopnice – 7 €


RSS
Facebook
google+
Twitter