fbpx

Koncert zasedbe Brest feat. Vesna Zornik

sob. / 26.9. / 19:00 – se prestavi na nov datum

sob. / 3.10. / 19:00

PRESTAVLJENO NA POMLAD 2021 (vreme ni naklonjeno ..)

Letni avditorij LGM – Minoriti

BREST feat. VESNA ZORNIK: 

Vesna Zornik – vokal
Samo Šalamon – kitara
Samo Pečar – bas
Bojan Krhlanko – bobni
Kristina Kočan – besedila

Zasedba Brest feat. Vesna Zornik bo prvič v Mariboru predstavila skladbe iz svoje nove plošče z naslovom V polsnu, ki je izšla 15. januarja 2020. Zasedba Brest je ploščo premierno predstavila 28. januarja v klubu Cankarjevega doma, koncert v organizaciji KGB pa predstavlja mariborsko premiero.

Plošča predstavlja 14 novih skladb v značilnem slogu zasedbe Brest že iz prve plošče Nemi film na čelu s prepoznavnim vokalom Vesne Zornik in prodorno kitaro Sama Šalamona. Skladbe, za katere glasbo je napisal Samo Šalamon in besedila Kristina Kočan, odlikuje fuzija različnih glasbenih slogov, kot so pop, rock, jazz, etno in alter rock. Tako staro in novo od Brest!!!

Zasedba je še posebej odlična v živo koncertih zaradi številnih improvizacijskih vložkov in solacij!

Prodaja vstopnic na dan koncerta od 19:00 ure naprej Letni avditorij LGM – Minoriti ali rezervacija preko bogdan.pernat@triera.net

Cena vstopnice – 10 EUR

————

Tudi tokrat je zasedba prejela fantastične recenzije za nov album V polsnu:
»Eden najboljših albumov, kar jih premore slovenska glasba!« (Brane Rončel, Radio SLO1 – Prvi)

»Druga plošča zasedbe Brest kljub močni prezenci njenih članov ponudi drugačno izkušnjo kot prvenec. Predvsem bolj baladne skladbe sicer spet temeljijo na akustičnem (world) jazzu, dobi pa ta zdaj kompaktnejšo podobo, ki jo z elegantno in radovedno igro narekuje kitarist Samo Šalamon. Večja in presenetljiva novost so rockovsko obarvane skladbe, v katerih Šalamon poseže celo po postrockovski katarzičnosti, za še večjo epskost pa tokrat poskrbi izvrstni bobnar Bojan Krhlanko.« (Goran Kompoš, Mladina)

»Brest se je začel z Nemim filmom pred tremi leti, nadaljevanje s še bolj strukturiranimi, igrivimi in rockovskimi baladami z omamnimi noise deli na plošči V polsnu.« (Bojan Tomažič, Večer)

»V polsnu je v vseh ozirih brez dlake na jeziku povedano izvrsten album!! Album z ogromno glasbene substance, album za katerega presenetljivo radostno ugotoviš, da 14. skladb, ki so nanj uvrščene nikakor ni preveč, saj se odvrti preko 64. minut glasbene substance hipoma. Med skladbami ni kakovostnega kolebanja. Le te dosegajo veliko mero idejne in aranžerske razgibanosti ter dinamike razgibanja vzdušij, album pa na tak način dosega izredno artistično konsistenco Kemija je tu!« (Aleš Podbrežnik, Rockline)

»Izjemen transžanrski album s tokrat precej bolj poudarjenim zasanjanim ameriškim kitarskim podkletenjem, od west coast psihedelije šestdesetih do sodobne americane, pa tudi s poklonom art rocku…!« (Peter Barbarič, Radio Slovenija 1)

»Na ovom albumu, Samo usporava ritam, umekšava svoje gitarske dionice. Veliki je to zaokret za tog umjetnika, ali se on i tu ništa manje dobro ne snalazi. Cijelu tu atmosferu određuje karakter pjesama koje su njegov sastavni dio. Muziku svih pjesama potpisuje Samo Šalamon, a tekstovi su pjesnikinje, Kristine Kočan. Radi se u tekstovima nježne ljubavne tematike. Nježna muzička pratnja pravi cjelinu koja se sluša sa velikom pažnjom!« (Dragutin Matošević, Barikada, BiH)

»V polsnu enigmatične avtorske glasbe…drugi album zasedbe je vzorčen primer tehtne lirike odete v ujemajoča se glasbene ogrinjala!« (Zdenko Matoz, DELO)