fbpx

Jure Ivanušič / Kabaret

petek / 10.7. 2020 / 21:00 / Letni avditorij Lutkovno Gledališče Maribor (Minoritski samostan)

Jure Ivanušič je slovenski gledališki in filmski igralec, režiser, scenarist, pianist ter šansonjer.

Ustvaril je več kot 50 gledaliških vlog, dva ducata na televiziji in na filmu (od tega štiri glavne vloge v celovečercih), napisal nekaj scenarijev – med njimi tudi za film “Stekle lisice”.

Režiral je nekaj gledaliških predstav, kot koncertni pianist pa z orkestrom Mariborske filharmonije igral Mozartova koncerta (K. 453 in K 488), koncertiral pa tudi z Vanesso Redgrave na UNICEF koncertih v Londonu, Varšavi in Siracusi, z Radetom Šerbedžijo, Kemalom Montenom, Arsenom Dedićem, Vladkom Stefanovskim, Miroslavom Tadićem ter še z mnogimi drugimi najbolj vidnimi glasbeniki Slovenije in bivše Jugoslavije.

Ob tem je tudi večkratni nagrajenec za svoje gledališko delo ter Festivalov slovenskega šansona, Slovenske popevke in dobitnik Ježkove nagrade. Izdal je tri studijske albume, od katerih sta dva skoraj v celoti avtorska (“Ob desetih zvečer” ter “Sonce in sence” s Simfoniki in Big Bandom RTV Slovenija), album “Srce v kovčku” pa je v celoti posvečen Jacquesu Brelu, za katerega je Ivanušič iz francoščine prevedel trinajst Brelovih pesmi.

Ob njegovem Kabaretu so kritiki zapisali: “Je izvrsten igralec, njegova figura na odru v kombinaciji z vživetim podajanjem verzov ter bravurozna igra klavirja, dobesedno uroči in hipnotizira. Ob njegovem nastopu se pred nami odvrtijo čustva ljubezni in strasti, sreče in bolečine, notranje tesnobe, neizživetih sanj, a ta so obogatena z značajem porogljivega teatra, ki vsebuje polno ironije in satire.”

cena vstopnice – 15,eur