fbpx

GORAN BOJČEVSKI TRIO

SOBOTA, 03.12. 2022 OB 20:00

GORAN BOJČEVSKI TRIO

Goran Bojčevski trio izvaja predvsem glasbo sveta, avtorske kompozicije, klezmer in tango nuevo, ki pa so se zaradi edinstvenih aranžmajev Bojčevskega znašle v posebni etno-jazz preobleki, poimenovani balkan nuevo.

Glasbeniki nedvomno vsak na svojem področju predstavljajo vrh dovršenosti, ko pa se posamezne energije zlijejo v eno samo, dobimo eno čisto posebno Zgodbo. Zgodbo, ki dokazuje, da je prepletanje raznih glasbenih zvrsti ne zgolj mogoče, ampak čarobno.

 

Goran Bojčevski je magisterij iz klarineta končal na slovitem salzburškem Mozarteumu z najvišjo oceno cul laude v razredu svetovno znanega prof. Aloisa Brandhoferja. Kritiki ga uvrščajo med najboljše klarinetiste sveta. Je tudi skladatelj, glasbo ustvarja za filme, reklame, balet, napisal pa je tudi celovečerno suito Balkanski portreti in jo v sodelovanju z simfoničnim orkestrom RTV Slovenija tudi posnel. V posebno čast si šteje, da njegove skladbe izvajajo na različnih univerzah po svetu, še posebej na salzburškem Mozarteumu. Je utemeljitelj novega glasbenega sloga balkan nuevo, ki se opira na njegove balkanske korenine in jih posodablja z elementi klasične in tango glasbe. Njegove skladbe izvajajo v Evropi, ZDA, Aziji.

Je tudi prejemnik bronastega grba MOC za izjemne dosežke za leto 2018. Istega leta je razprodal vse koncerte po Evropi, napolnil Gallusovo dvorano, z več kot uspešnim baletom Derviš i smrt pa napolnil dvorano Lisinski v Zagrebu.

Matic Dolenc se je s kitaro spoznal na GŠ Kranj, kjer se je pod mentorstvom prof. Nataše Bogataj šolal 12 let. Glasbeno pot je nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Andreju Grafenauerju. Leta 2018 je z odliko diplomiral. Udeležil se je mnogih državnih in mednarodnih kitarskih tekmovanj ter osvojil številne nagrade. Deluje v raznih komornih zasedbah, najbolj aktivno v duetu z violinistko Oksano Pečeny. Je soustanovitelj skupine Oxana & LaBanda / Corazon de Tango, ki izvaja tradicionalni tango in etno glasbo.

Jaka Krušič igra bas kitaro in kontrabas. Deluje v mnogo skupinah, sestavih in projektih (Funk Fact, Vudlenderji, Nipke and the Nipples, Tomaž Hostnik), kjer preigrava veliko žanrov. Jaka trenutno študira kontrabas na jazz oddelku na Gustav Mahler Privatuniversität für Musik v Klagenfurtu, v Avstriji.

CENA VSTOPNICE – 15 EUR

REZERVACIJA VSTOPNIC

Blagajna odprta na dan koncerta od 19:00 ure