fbpx

freekind.

freekind.

PETEK, 25.8. 2023 OB 20:30 / Poletje pod hrastom in zvezdami / MINORITI MARIBOR

freekind.

freekind. uspešno pišeta novo poglavje regionalnega neo-soula, ki opazno štrli iz povprečja. Zasedba v mednarodni sestavi hrvaške pianistke in vokalistke Sare Ester Gredelj in slovenske bobnarke Nine Korošak Serčič je dokaz, da lahko ljubezen do RnB, hip-hop in soul glasbe ljudi osvobodi, dvigne in jim da upanje.

Na sceno sta vstopili leta 2020 s kratkometražnim albumom not good enough, ki je bil dovolj za prve nastope na festivalih in konferencah kot sta MENT in Waves Vienna. Koncertna pot se je nadaljevala v Kinu Šiška, na Jazz festivalu Ljubljana ter na največjih evropskih showcase festivalih kot sta Reeperbahn in Eurosonic Noordeslaag. Posvojil ju je tudi francoski festival Europavox, njun koncert pa je bil predvajan tudi na programu Arte.

Singli Visualize, Happiness in Good Vibrations so v letu 2022 postali del redne glasbene opreme radijskih postaj kot so FM4 v Avstriji, Radio Eins in Flux fm v Berlinu, na nastope neposredno v radijskem etru pa ju je povabil tudi sloviti nemški radio Cosmo.

V juniju 2023 sta dekleti izdali prvi dolgometražni album Since Always And Forever in odigrali prvo turnejo v Angliji. Med drugim bosta poleti nastopili na birminghamskem festivali Mostly Jazz Funk & Soul, srbskem Exitu, na Szigetu ter na hrvaških festivalih kot sta Velvet na otoku Krku ter na festivau LAstovo.OTOKGLAZBE..

Več informacij tudi na strani www.freekindmusic.com.

Vstopnice naprodaj na Mojekarte.si : NAKUP VSTOPNIC

CENA VSTOPNIC:

Predprodaja : 12,00 EUR

Na dan koncerta; 15,00 EUR