fbpx

Freekind

PET. / 5.8. 2022 / 21:00

Avditorij LGM (Lutkovno gledališče Maribor) – Poletje pod hrastom in zvezdami – poletni KGB

FREEKIND

Freekind., ki sta v Mariboru skoraj domačinki in svojo glasbo nenehno peljata čez meje Slovenije, bosta v petek, 5. avgusta končno nastopili v Letnem avditoriju LGM. V živo bodo zazveneli singli kot so Problems, Blessings, This too Shall Pass in tudi aktualni Visualize, ki ga vrtijo ne samo v Berlinu, pač pa tudi na avstrijskem FM4.

freekind. pišeta novo poglavje regionalnega neo-soula, ki opazno štrli iz povprečja in poslušalci zlahka zastrižejo z ušesi. Zasedbo v mednarodni sestavi hrvaške pianistke in vokalistke Sara Ester Gerdelj in slovenske bobnarke Nina Korošak Serčič vodi kreativna filozofija, bodi svoboden, bodi prijazen. Njuna tehtna besedila z močnimi sporočili zaživijo na krilih ritmov in melodij soula, R&B-ja in jazza.

“Izjemni sta.” je rekel Andrej Karoli z Vala 202, ko ju je prvič predstavil v radijskem programu. Prav tako pa sta z nastopi v živo, ki sta jih izvedli na Valu 202 in na Prvem, nato pa še v Kinu Šiška ter na festival MENT v Ljubljani, sta zlezli pod kožo številnim poslušalcem. Junija 2021 sta digitalno izdali EP not good enough, kjer je že v naslovu beseda ne prečrtana in zelo jasno pokaže smer, v katero glasbeno hodita dekleti.
Zadnja skladba Visualize je premierno zazvenela na radiu Soundportal v Grazu, nato pa še na domačem Valu202, prav tako pa so konec meseca maja naklonjenost pokazale tudi berlinske radijske postaje, med drugim tudi RadioEins in FluxFM, ter avstrijski FM4.
Uspešno sta nastopili na festivalu Waves Vienna, Jazz festivalu v Zagrebu, festivalu Europavox v Franciji. Pred dnevi sta se vrnili z krajše turneje z avstrijskim triom Sladek, del ustvarjene zgodbe pa bo zazvenel tudi v Mariboru. Na odru bo namreč kot poseben gost tudi pevec in kitarist David Sladek.

Več informacij tudi na strani www.freekindmusic.com.

CENA VSTOPNICE : 10 EUR

PRODAJA VSTOPNIC: Na dan koncerta od 20:00 ure (blagajna  / vhod ob Minoritski cerkvi, Vojašniški trg 2a)

REZERVACIJA VSTOPNIC