fbpx

DUO ZANCHINI ATANASOVSKI (koncertni cikel glasbarium)

22.7.2022 / 21:00

Koncertni cikel Glasbarium že tretje leto v Mariboru predstavlja vrhunske izvajalce in skladatelje glasbe z umetniško vrednostjo in se giblje med različnimi stili jazza, kant avtorstva, vplivov ljudske glasbe in podobnih drugačnosti.

Do sedaj so v okviru cikla nastopile zasedbe: Basma & Orwa (Sirija), Golnar & Mahan (Iran), Nataša Mirković & Pippo Corvino (BiH/Avstrija), Marko Črnčec & Nino Mureškič, Duo Atanasovski z gosti, BalKan duo in Jelena Bukušić (Slo., Cro., Srb), 3:rma, Alberto Sergi & Arakne (Italija).

Letos Glasbarium pripravlja t.i. Julijski tris in sicer koncert zasedbe Mash 12.7.2022, duo Zanchini Atanasovski 22.7. ter duo Vasil Hadžimanov & Dušan Jevtović 29.7.2022. Jeseni pa bo v okviru cikla izveden še en koncert, ki naj zaenkrat ostane skrivnost.

Poletni atrij Lutkovnega gledališča Maribor

DUO ZANCHINI ATANASOVSKI

(Italija, Slovenija)

Vasko Atanasovski – sopran in al saksofon, flavta

Simone Zanchini (Italija) – akordeon

Že več kot 20 let delujoči virtuozni in energični dvojec Vasko Atanasovski in Simone Zanchini, vsestranska glasbenika in skladatelja, vpeta v raznorodne glasbene svetove, od klasike, preko jazza v ljudske in avantgardne godbe, se tokrat predstavljata v duu, z avtorskimi skladbami.

Umetnika sta začela sodelovati leta 2001, ko se je Simone Zanchini pridružil Vasku Atanasovskemu v zasedbi Adrabesa Quartet, skupaj s pomembnima glasbenikoma Robertom Bartolijem iz Italije in Krunoslavom Levačićem iz Hrvaške.

Repertoar obsega izvirne kompozicije obeh glasbenikov, ki s stapljanjem strogih struktur in trenutkov popolne svobode zvesto sledijo konceptu poliritmije in prepletajo različna glasbena izhodišča z improvizacijo. Eksplozivna glasbena mešanica.

 

Video: Simone Zanchini & Vasko Atanasovski, Izola 16-feb-2018 – YouTube

www.simonezanchini.com

www.vaskoatanasovski.com

CENA VSTOPNICE : 10 EUR

PRODAJA VSTOPNIC / BLAGAJNA: na dan prireditve od 20:00 ure

Priporočamo rezervacijo vstopnic

REZERVACIJA VSTOPNIC