fbpx

DENISE DANTAS QUINTET

Petek, 11.8. 2023 ob 20:30  –  MINORITI MARIBOR / Oder pod hrastom

DENISE DANTAS QUINTET – Brazilska glasbena atrakcija: od sambe do brazilskega jazza
Priznana brazilska pevka in igralka Denise Dantas je oblikovala edinstven avtorski izraz, v katerem znotraj sodobne brazilske glasbe združuje sambo in vplive inovativnega sodobnega jazza, atraktivno zvočno kombinacijo najboljšega iz obeh umetniških izrazov pa skupaj s skupino artikulira tudi kot brazilski jazz. Z glasbeniki je ustvarila prepoznaven zvok sambe z elementi jazza in ga predstavlja pod imenom “Sambei no Jazz “, koncerti z istim imenom pa predstavljajo pravo glasbeno doživetje, v kar se je lahko prepričalo tudi razplesano občinstvo na njihovih koncertih v naših krajih.
Zvočno osnovo zasedbe Denise Dantas Quintet predstavljata strastna in dinamična samba, ki je v svojem bistvu tipičen brazilski ples z živahnim, veselim in zabavnim ritmom ter brazilske glasbene variacije na sodobni jazz. Tehnično izjemno podkovani kvintet izvaja tako avtorske skladbe kot prearanžirane brazilske standarde, bogate melodije in čvrsti ritmi pa so podprti z doživeto vokalno interpretacijo Denise Dantas. Brazilska pevka prepeva o burni zgodovini, duhovnosti in raznolikosti svoje domovine, ne umanjkajo pa tudi romantične lirika in glasba protesta.
Denise že več kot dve desetletji z glasbenimi izkušnjami združuje precej različni kulturi, od leta 2004 pa živi med Italijo in Slovenijo. Vse od prihoda se posveča širjenju brazilske glasbe in kulture v Evropi in sodeluje z različnimi glasbeniki v severni Italiji, Španiji in Sloveniji.
Sedanjo postavo njene skupine Denise Dantas Quintet sestavljajo:
Denise Dantas – glas (Brazilija)
Egon Boštjančič – kitara (Slovenija)
Primož Podobnik – bobni (Slovenija)
Roberto Franceschini – bas (Italija)
Davide Tomasetig – klavijature (Italija)
Svojo umetniško pot je Denise Dantas začela v 80. letih kot pevka v lokalnih klubih v mestu Feira de Santana, v brazilski zvezni državi Bahia. Bahia in prestolnica Salvador veljata za enega centrov brazilske glasbe, Denis pa si je z razpoznavnim vokalom in številnimi zmagami na pevskih tekmovanjih utrla pot v ospredje glasbene scene. Sodelovala je z uveljavljenimi izvajalci kot so Geronimo,Vevé Calazans, Saul Barbosa, Tonho Materia, Paulinho Boca de Cantor in Master Fred Dantas.
Project “Sambei no Jazz” one by Denise Dantas Quintet – https://ww
w.youtube.com/watch?v=4CnmUQg4znQ
Med letoma 1994 in 1997 se je Denise predstavila na številnih karnevalih v Braziliji, potem pa je 4 leta ustvarjala kot članica gledališke skupine “As Raidiantes”. Glasbeno kariero je dopolnjevala z angažmaji v množičnih medijih in “industriji zabave”, med drugim se je pojavljala v vlogi radijske voditeljice in televizijske igralke. Osnovna preokupacija je vendarle ostala glasba, po projektu “Sons do Brasil” pa se Denise Dantas intenzivno posveča ustvarjanju in popularizaciji brazilske glasbe in kulture.
Project “Sambei no Jazz” two by Denise Dantas Quintet

https://www.youtube.com/watch?v=DF5-tSScu3
Denise Dantas Quintet: Curumim (živo Prva vrsta)

CENA VSTOPNICE – 12,00 EUR

PRODAJA VSTOPNIC :Na dan koncerta od 19:30 ure – INFO točka LGM

REZERVACIJE VSTOPNIC : REZERVACIJA VSTOPNIC