fbpx

Caminoigra

čet. / 30.7. 2020 / 21:00

Letni avditorij Lutkovno gledališče Maribor

CAMINOIGRA

Glasba skupine Caminoigra se uvršča med t.i.’world music’ -‘glasbo sveta’, ki s svojo raznolikostjo širi standardne glasbene okvire. V njej se prepleta mnogo glasbenih kultur, od ognjevitih  latinsko-ameriških ritmov preko čutnosti španskega flamenka pa vse do meditativne tradicionalne indijske glasbe, t.i. indijskih rag. V repertoarju skupine Caminoigra se pretanjeno združujejo jazzovska improvizacija, spevne melodije, ki gredo zelo hitro ‘v uho’ in elementi ljudske glasbe različnih dežel sveta (Indija, Španija, Kuba,…….).

Caminoigra deluje od leta 1999, ko je Jan Tomšič, sicer svetovni glasbeni popotnik (igral je v ….)  prišel iz svojih dolgoletnih potepanj za dalj časa v Slovenijo.

Skupina je do sedaj posnela tri plošče, Ishuan (2001), A new child (2003) in pravkar izdani album Yanu (2006).

Avtor glasbe skupine Caminoigra je Jan Tomšič, izjemen vokalist, kitarist in bansuri flavtist (bansuri flavta je posebna vrsta bambusove indijske flavte). Zaradi želje po širjenju glasbenih izkušenj je Jan veliko potoval in se izobraževal pri glasbenih mojstrih v Španiji in Ameriki, pa tudi  v Indiji, kjer se je učil zahtevne tehnike klasičnega indijskega petja in igranja na bansuri flavto.

Janova glasba je prav zaradi naštetega polna vplivov in vtisov z drugih kulturnih področij, zato je njegov glasbeni jezik ekspresiven inštrument, ki glasbo bogati z zamaknjenimi melodijami in izbruhi strasti.

Zasedba:

Jan Tomšič; vokal, kitare, bansuri

Blaž Celarec; tolkala, spr.vokal

Žiga Golob; kotrabas

Boštjan Gombač, pihala in trobila

 

Cena vstopnice – 13 EUR