fbpx

Boštjan Velkavrh – “Intimno”

tor. / 18.8 2020 / 20:00

Letni avditorij Lutkovno gledališče Maribor (vhod – Minoritska cerkev)

BOŠTJAN VELKAVRH –‟INTIMNO‟

 

Boštjan je pevec, pesnik, pisec besedil, šaljivec, ambasador dobre volje ter nepoboljšljivi zaljubljenec. Rodil se je v Mariboru, življenjska pot ga pred leti je zanesla na Obalo, kjer živi in ustvarja. Zanimanje za glasbo je začel kazati zelo zgodaj, saj je že v osnovni šoli ustanovil svoj prvi band, s katerim so obstajali tako dolgo, da so igrali na šolski proslavi. Glasbene izkušnje si je nabiral v manj znanih, srednješolskih skupinah, kjer je zmeraj deloval kot tekstopisec, vokalist in frontman.

Nekega dne ko je v Mariboru organiziral koncert hrvaške skupine Psihomodo Pop, je k njemu pristopil, njihov takratni manager za Slovenijo in mu ponudil mesto v skupini Lačni Franz, kjer je za kratek  čas zamenjal Zorana Predina, z njimi je posnel album in takrat se je za Boštjana začela mala šola rock ‘n’ rolla.

Po nekajletnem premoru je Boštjan zbral vse svoje glasbene izkušnje in znanje ter napisal besedila za deset avtorskih pesmi, ki bodo jeseni izšla na prvi avtorski plošči z naslovom ‘Potovanje’. S pomočjo maestra in enega največjih mojstrov in najbolj produktivnih glasbenikov v Sloveniji, Jadrana Ogrina (ex Kameleoni, September, Karamela…), ki je za skladbe napisal glasbo in ustvaril aranžmaje, je posnel album ‘Potovanje’, ki je izšel v oktobru 2019.

Album ‘Potovanje’, ki bo izšel jeseni, izžareva vse kar Boštjan predstavlja, saj sam verjame, da je ‘življenje potovanje, ki ga obkrožata glasba in ljubezen’.

Na Boštjanovih koncertih, lahko slišimo različne žanre, od rocka, rock and rolla, bluesa in soula, s katerimi se poigrava s svojo skupino izvrstnih slovenskih glasbenikov. Zraven avtorskega prvenca potovanje, ter novega singla Virus na duši, Boštjan z nekaj priredbami svetovno znanih glasbenih legend in uspešnic, ki so razveseljevale ušesa in srca glasbenih sladokuscev zmeraj poskrbi za noro in čarobno vzdušje in nikogar ne pusti ravnodušnega.

Nikoli seveda ne manjka tudi nekaj pesmi, ki sta jih Boštjan in Rok Vilčnik priredila in jih je Boštjan izvajal s svojo nekdanjo skupino Starlight Express.

 

Na koncertih pod imenom  BOŠTJAN VELKAVRH -‟INTIMNO‟ , kar je sicer njegova najmanjša zasedba, v duetu z odlično pianistko Živo Horvat, se Boštjan loteva svojih pesmi na izredno poglobljen način in vam svojo izredno iskreno in subtilno interpretacijo skozi pesm razkriva dušo.

Seveda pa tudi na teh tako imenovanih ‟kulturno-umetniških‟ koncertih Boštjan vedno poskrbi, da se boste ob vsem skupaj tudi noro zabavali.

 

Vabljeni!

cena vstopnice –