fbpx

Ana Bezjak trio

nedelja / 12.7. 2020 / 21:00 / Letni avditorij Lutkovno gledališče Maribor (Minoritski samostan)

Koncert ANA BEZJAK trio napovedan za 11.7. 2020 / 21:00 se zaradi deževne sobote prestavi na nedeljo, 12.7. 2020 / 21:00.
Hvala za razumevanje.

ANA BEZJAK TRIO

Mariborska jazz vokalistka in predadoginja se tokrat predstavlja s programom izbranih jazzovskih kompozicij. Na odru se ji bosta pridružila izjemna instrumentalista, v New Yorku živeči jazz pianist in skladatelj Marko Črnčec in eden najvidnejših vsestranskih instrumentalistov slovenske glasbene scene, član Big Banda RTV Slovenija, trobentač Tomaž Gajšt.

Ljubezen do jazz glasbe in improvizacije, ki povezuje vse tri glasbenike, bo v dinamičnem prepletu tradicionalnih jazzovskih standardov, večnih napevov iz bogate zakladnice slovenske popevke ter sodobnejših jazzovskih in brazilskih kompozicij zagotovo pričarala občuten poletni večer.

Nastopajoči:

Ana Bezjak – vokal

Marko Črnčec – klavir

Tomaž Gajšt – trobenta, krilovka

 

Ana Bezjak je po študiju Glasbene pedagogike v Mariboru izobraževanje nadaljevala na jazz oddelku Koroškega deželnega Konservatorija, magisterij pa zaključila na Univerzi za glasbo mesta Dunaj.

Poučuje petje na jazz oddelku Konservatorija za glasbo v Mariboru ter vodi pevske delavnice v Sloveniji in Avstriji. Širši javnosti je poznana kot pevka zasedbe Papir ter gostujoča pevka tango zasedb Quintet Piazzolleky in Tango Compas.

Kot solistka nastopa s številnimi priznanimi glasbeniki v raznolikih jazzovskih sestavih pri nas in v tujini, redno sodeluje tudi z Big bandom RTV Slovenija, s katerimi se je predstavila in koncertirala s projektoma Brazil in Ana Bezjak sings Thelonious Monk.

http://www.markocrncec.com